Mamusie luty 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Czesc Stere
No kurcze, ja wlasnie wrocilam z zakupow z 2 fladrami
Generalnie ja uwielbiam wszystkie ryby,(choc jem ich malo niestety) moglabym je jesc codziennie, nie lubie tylko tego smrodu w domu po smazeniu..chyba ze w foli robie,w piekarniku, to tak nie czuc..ale to nie to samo co na oleju
Marczolinio, ja nigdy nie spotkalam sie z lososiem dzikim? widzialyscie gdzies taki?
Justin, kobiety czesto biora luteine bardzo dlugo, niektore nawet prawie do konca ciazy, ja osobiscie nie spotkalam sie zeby luteina na cokolwiek szkodziła.Krakowianka lubi tę wiadomość
Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka
8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn -
No właśnie narobilyscie mi smaka na rybkę. A jutro będę na wizycie u lekarza daleko ode mnir to pewnie gdzieś w drodze coś zjemy. I pewnie coś niezdrowego to będzie i rybki nie zjem.
W Lidlu kupiłam jedne dresy i bluzeczka w 2 packu. I dresy i bluzeczka z napisami rock. -
Justin30 wrote:lena7 tylko trochę się dziwię że dwie luteiny naraz, no nic, zadzwonię za tydzień do mojego lekarza i zapytam, a teraz będę brać, racja nie zaszkodzi. Ale narobilyscie smaka na rybke chyba jutro na obiad zrobięStarania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
Lena, no właśnie nie tak łatwo znaleźć dzikiego łososia. Można go rozpoznać po kolorze. jest bardziej czerwony. Hodowlany jest pomarańczowy i to podobno od barwników. Ja tylko widziałam mrożone dzikie łososie w większych marketach.MTHFR C677t heterozygota, IO
Córeczka ur. 17.01.2015
2 Aniołki [*] 06.2016 i 03.2017 - 13 tc
-
Justin30.... ja biore duphaston od poczatku ciazy tzn od pozytywnego testu ciazowego. 2x dziennie rano i wieczorem, mam zaczac wyciszac ten lek od 24 tygodnia, za tydzien widze sie z lekarzem i dokladnie to uzgodnimy. Jednak moje polozne zwrocily mi uwage na ten duphaston, ze w Holandii nie zaleca sie go brac tak dlugo wlasnie z tego wzgledu, ze moze zle wplywac na lozysko i rozwoj dziecka.... popytam dokladnie lekarza.... u mnie, na USG wszystko wychodzi dobrze, w zasadzie od samego poczatku ciaza jest o poltora tygodnia "starsza" niz wynikaloby to z dnia ostatniej miesiaczki, a przyznam ze nie wiem dlaczego tak jest bo dokladnie wiem kiedy mialam owulacje i kiedy moglo dojsc do zaplodnienia.... lekarz twierdzi, ze bobas jest wiekszy bo tak widocznie genetycznie to u nas wyglada, tzn. jest dlugi, ma dlugie kosci (tak samo jak pierwszy syn) ale nie jest grubiutki... moj pierwszy syn urodzil sie z normalna waga 3450 g i okolo 55 cm wzrostu w 41 tygodniu ciazy...
Ja dzikiego lososia kupuje bez problemu w markecie, wtedy jest mrozony albo w sklepie z rybami, wtedy mam swiezy filet ale musze zamawiac bo nie jest tani i mniej popularny niz uwielbiany tutaj dorsz i sledzie.https://www.maluchy.pl/li-73368.png -
Dzien dobry tutaj na fb juz pisalam. Bylam dzis na krzywej. Zle nie bylo. Glukoza nawet mi smakowala. Po wypiciu troche burczalo mi w brzuchu pozniej bylam strasznie senna ale ogolnie znioslam to bardzo dobrze. Zeby jeszcze takie wyniki wyszly dobre to by super bylo
Tokarzynka lubi tę wiadomość
Moj wczesniaczek z 33tc
Aniołki: 02.2015 & 06.2016 -
Stokrotka, w sosie jakimś zazwyczaj - mniej smakuje rybą
Witaj Stere
Justin, ja bym skonsultowała z moim lekarzem, ale to dlatego, że w pełni jej ufam.
Lena, na rybny smrodek pomaga gotowanie podczas smażenia i tuż po jakiejś aromatycznej herbaty, sypanej lub w torebkach. Moja mama wlewa do garczka wodę, wrzuca herbatę i stawia na palniku. Jest znośniej
Ja duphaston miałam brać do 18-20tc, czyli momentu, kiedy łożysko przejmie wszelkie funkcje i progesteron nie będzie aż tak kluczowy. Tak też zrobiłam.
Paula, nieżle, chyba mało komu to smakuje -
Justin30 wrote:lena7 tylko trochę się dziwię że dwie luteiny naraz, no nic, zadzwonię za tydzień do mojego lekarza i zapytam, a teraz będę brać, racja nie zaszkodzi. Ale narobilyscie smaka na rybke chyba jutro na obiad zrobię
-
Ja, jakby to moja koleżanka określiła, nie mam "rybazy" w organizmie
W sensie nie lubię ryb niestety, jedyne co to czasem jestem w stanie zjeść usmażony filet z dorsza z kapustą kiszoną, ale bez szału Biorę MumOmega, ale zauważyłam, że jak biorę tabletkę z jakimś nabiałowym śniadaniem, to potem szybko odbija mi się rybą ble
Byłam wczoraj w Lidlu... faktycznie, ten krem z ciasteczek korzennych jest pycha, tylko trochę tłusty
Paula. to trzymamy kciuki za wyniki, a Ty trzymaj, żebyśmy i my tę glukozę tak super przeszły Niby jestem łasuchem, ale trochę się obawiam tego testuTokarzynka lubi tę wiadomość
-
Bede trzymac kciuki zeby poszlo Wam tak gladko ja mialam glukoze o smaku cytrynowym. Moze to mialo jakies znaczenie. Moze gdybym miala zwykla to by tak dobra nie byla. Nie mam pojecia. Teraz tylko te wyniki chociaz nie ukrywam martwie sie.Moj wczesniaczek z 33tc
Aniołki: 02.2015 & 06.2016 -
Justin30 wrote:Mój lekarz wraca od wtorku to zapytam wtedy, mam nadzieję że luteina nie zaszkodzi przez te kilka dni raz dziennieStarania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
Ja biorę dopochwowo Utrogestan 100mg (odpowiednik luteiny, ale duzo przyjemniejszy w użyciu) w dawce 3x2. Także spokojnieOlga 05.01.2013
IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka
Nela i Tymon 09.01.2018
-
Marmi,dzięki wielkie za link do stronki!!!
Lyi88,ja na pewno muszę mieć opcje znieczulenia dla własnego komfortu psychicznego,nawet jakbym miała nie wykorzystać to będę się lepiej czuć wiedząc,ze mogę ))
Witaj Stene!!!Mam nadzieje,ze się zadomowisz u nas )
Co do ułożenia maluszka,to moja miednicowo,ale dzidziusie maja jeszcze dużo miejsca na zmianę pozycji wiec nie ma co się jeszcze martwić
Justin30,najpierw brałam duphaston,a od 3 tyg mam luteinę dopochwowa(2x) i mój ginek mówił,ze takie są zalecenia,ze to jest lepiej przyswajalne i zdrowsze dla bąbelków,ze np dobrze wpływa na szyjkę także myśle,ze bezpiecznie i nie ma powodów do niepokoju skoro to dostałaśJustin30, Liy88 lubią tę wiadomość