Mamusie luty 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć Dziewczyny,
Lena7, ja dziś byłam w rossmanie, obkupiłam siebie, mamę i tesciową, bo obie mają lada moment urodziny. Tak więc warto.
Justa, moja lekarka mimo idealnych wyników krwi każe mi łykać witaminy dla cieżarnych, dla niej obojętne które, byle łykać to łykam falvit mama i oprócz tego DHA, bo jakoś ryby, momo iż lubię, niezbyt często kupuję. W sumie nie wiem dlaczego.
Justin, ja luteine brałam 2x2 dziennie jeszcze m-c temu, teraz mam 2x1 dziennie na twardnienie brzucha. W pierwszej ciązy też brałam prawie do końca. Nic nie wiem o negatywnych skutkach. Aż poszukam w necie z ciekawości.
lena7 lubi tę wiadomość
Aniołki: 01.2010 11tc; 04.2017 11tc
Córcia 12.2010
-
Cześć dziewczyny melduję odebralam dzisiaj wyniki posiewu moczu i tak jak przypuszczałam mam mala ilosc Ecoli ale za to jakaś nowa bakteria mi sie pokazała Enterococcus sp. Zalecenia do leczenia już znam, a jutro pewnie jeszcze beda wyniki posiewu z pochwy.
Co do luteiny to mi w pewnym momencie zaczęła szkodzic.. Bralam ja od 6 tyg do 21. Ale w tym 21 tyg mialam uczucie takiego dyskomfortu w pochwie.. Czulam jakby mialo mi cos wypasc. Sucha jak wiór bylam do tego. Podczas pobierania wymazow prawie plakalam tak bolalo, tak obkurczone bylo wszystko. Pare dni po odstawieniu wszystko wrocilo do normy. Kazdy organizm jest inny a widze że ja wśród Was to bardzo specyficzny przypadek -
Paula. wrote:Mam wyniki glukozy.. No i troche sie zmartwilam. Wynik pierwszy na czczo 82. Po godzinie 158 (norma <140) a po dwoch godzinach 112.
Paula, wydaje mi się, że niepotrzebnie się martwisz.
Wg aktualnych wytycznych norma po 1h powinna być <180, a norma po 2h <140. Wyniki zatem są prawidłowe
Paula. lubi tę wiadomość
-
A ja mam dziewczyny takie pytanie do Was. Mam w planach kupić małej spiwor ( link poniżej ) do wózka /fotelika i zastanawiam się w co ubrać mała do tak raczej ciepłego spiworka załóżmy przy wyjściu ze szpitala ? Np jakiś polarowy kombinezonik? Kurcze zielona jestem
I jeszcze mnie zastanawia ile mniej więcej z niego będziemy korzystać ? Czy np pod koniec marca nie będzie za ciepły? I czy np na jesień jeszcze będzie dobry czy już za mały ? wymiary to 90×43 cm .
Będę baaardzo wdzieczna za małe porady
https://naforum.zapodaj.net/198d1577ebbe.png.html
9.02.2017 [*] aniołek ciąża obumarła w 10tc -
My już po badaniach połówkowych
Wszystko w jak najlepszym porządku, mała waży już prawie 450g. Zdjęć ładnych na pamiątkę niestety nie mamy, bo dziecię nie chciało z nami współpracować, fikało i zasłaniało buzię rączkami.Asasa, Ewelaa_♡, lena7, Paula., Tokarzynka, Justin30, Liy88, kolka, jiwa, sunset06, marmi, Czarna_kawa lubią tę wiadomość
-
kozamonia wrote:My już po badaniach połówkowych
Wszystko w jak najlepszym porządku, mała waży już prawie 450g. Zdjęć ładnych na pamiątkę niestety nie mamy, bo dziecię nie chciało z nami współpracować, fikało i zasłaniało buzię rączkami. -
Ewelaa... ja mam tylko uszyty przez siebie spiworek z kapturkiem do fotelika z materialu minky i w srodku srednia owata czyli taki sobie gruby, do wozka tylko kocyk z takiego samego materialu i grubosci.... na luty i marzec mam dla malego kurteczke, po moim pierwszym dziecku, ktore urodzilo sie w polowie stycznia i tez uzywalam wtedy tylko kocyka... ale ja to zimny chow prowadze
...spiworek sliczny, pasowalby i do mojego wozka
...ja pewnie po 3 godzinach od porodu wyjde ze szpitala, oczywiscie jesli nie bedzie komplikacji - na to licze - i planuje tylko do ubrania mlodego : bodziak, pajacyk, spodenki, skarpetko-buciki, kurteczka i ten kocyk
Lena198808.... obys szybko dziada zwalczylalena198808 lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-73368.png -
Justin, ja myślę że dobrze wazy, pozatym pisałaś że jest 6dni do tyłu? Na moje jest ok
Ewela fajowy ten śpiworek, też ostatnio miałam takie pytania w głowie..
No właśnie Stare..3h po porodzie wychodzisz ?? Dasz radę? Puszcza cię?
Kurcze, miałam dziś owe flądry na obiad, i dziobalam ja na talerzu, i dziobalam...myśląc jaka ona może być zanieczyszczona..chyba już nie kupię..
Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka
8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn -
nick nieaktualnyNo i dziś po wizycie. Tak się obawiałam anemii a lekarz mówi, że jeszcze daleko nam do anemii. Szyjka długa długa. Hania rośnie jak na drożdżach 547g,a tak brykała, że nawet tętna nie mógł wyłapać
Paula wyniki masz dobre. Po 1godz do 180 a po 2godz do 156. Ja miałam na czczo też 82, po 1h 191, a po 2h 163. No i cukrzyca ciążowa.
Co do ryb jem wędzoną makrelę i smażone szczupaki, płotki łowione przez ojca w rzece.
marmi, Paula., Tokarzynka, Liy88 lubią tę wiadomość
-
Ewelaa_♡ wrote:A ja mam dziewczyny takie pytanie do Was. Mam w planach kupić małej spiwor ( link poniżej ) do wózka /fotelika i zastanawiam się w co ubrać mała do tak raczej ciepłego spiworka załóżmy przy wyjściu ze szpitala ? Np jakiś polarowy kombinezonik? Kurcze zielona jestem
I jeszcze mnie zastanawia ile mniej więcej z niego będziemy korzystać ? Czy np pod koniec marca nie będzie za ciepły? I czy np na jesień jeszcze będzie dobry czy już za mały ? wymiary to 90×43 cm .
Będę baaardzo wdzieczna za małe porady
https://naforum.zapodaj.net/198d1577ebbe.png.html06.05.17 - IUI Gameta, 16.06.17 - okruszek z serduszkiem:)
[/url] -
Gratuluje udanych wizyt Dziewczyny
Ja na wyjście ze szpitala planuje założyć dodatkowo (poza bodziakoem i pajacykiem), jakiegoś cieplejszego pajaca np. z polaru. Na przejście do samochodu dodatkowo owinę dzidzię w rożek albo kocyk, a w foteliku planuję mieć ciepły kocyk, którym opatulę dziecia. To tak z wstępnych planów
No i oczywiście małż nagrzeje odpowiednio w samochodzie mam nadzieję
Paula, szybko miałaś wyniki, tego samego dnia co badanie!Paula. lubi tę wiadomość
-
Oj wiele przed nami dylematów i wyborów
Ja liczę, że jak dzidzia będzie juz na świecie to jakoś łatwiej to wszystko bedzie przychodzić bo póki co spory mętlik w głowie jest
Justin moja mała tez jest do tylu i to o tydzień. Od samego początku był tydzień różnicy. Polowkowe miałam w tamten pon i ważyła 314 g także tez nie za wiele. Ale pytałam lekarki i powiedziała, że jest ok i ze ciągle ten tydzień wychodzi także zapłodnienie poprostu nastąpiło później.
Także nie martw się, bedzie wszystko dobrze
9.02.2017 [*] aniołek ciąża obumarła w 10tc -
Heeej
Ja się pochwalę, że dziś pierwszy raz właśnie zobaczyłam ruchy, nie tylko poczułam. Ale to śmieszne wyglądamarmi, Ewelaa_♡, sunset06, Justin30, lena7, Czarna_kawa, Tokarzynka, Krakowianka, Liy88, KasjaK, kozamonia lubią tę wiadomość
starania od 2015 roku
-
Ewelaa_♡ wrote:Oj wiele przed nami dylematów i wyborów
Ja liczę, że jak dzidzia będzie juz na świecie to jakoś łatwiej to wszystko bedzie przychodzić bo póki co spory mętlik w głowie jest
Justin moja mała tez jest do tylu i to o tydzień. Od samego początku był tydzień różnicy. Polowkowe miałam w tamten pon i ważyła 314 g także tez nie za wiele. Ale pytałam lekarki i powiedziała, że jest ok i ze ciągle ten tydzień wychodzi także zapłodnienie poprostu nastąpiło później.
Także nie martw się, bedzie wszystko dobrze -
Kurcze nie śpię od godziny obudziłam się z bólem głowy, zapewne od wczorajszych świeczek zapachowych, które miałam w dużej ilości zapalone wieczorem..do tego mój chrapie, i musiałam się przenieść
Do tego mała tak mnie strzeliła w jajnik, że nawet jak miałam jeszcze resztkę snu na oczach, to przeszło mi spanie w mig
No Kolka, fajne to bardzo
Witam w ten...jeszcze nie wiem jaki dzień, bo ciemno za oknemKrakowianka lubi tę wiadomość
Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka
8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn