X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • Paula. Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wyniki glukozy.. No i troche sie zmartwilam. Wynik pierwszy na czczo 82. Po godzinie 158 (norma <140) a po dwoch godzinach 112. :/

Moj wczesniaczek z 33tc klz9mg7yctlaon6z.png
    9wZYp2.png
    Aniołki: 02.2015 & 06.2016
  • Katowiczanka Ekspertka

Wysłany: 12 października 2017, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,
    Lena7, ja dziś byłam w rossmanie, obkupiłam siebie, mamę i tesciową, bo obie mają lada moment urodziny. Tak więc warto.

Justa, moja lekarka mimo idealnych wyników krwi każe mi łykać witaminy dla cieżarnych, dla niej obojętne które, byle łykać :) to łykam falvit mama i oprócz tego DHA, bo jakoś ryby, momo iż lubię, niezbyt często kupuję. W sumie nie wiem dlaczego.

Justin, ja luteine brałam 2x2 dziennie jeszcze m-c temu, teraz mam 2x1 dziennie na twardnienie brzucha. W pierwszej ciązy też brałam prawie do końca. Nic nie wiem o negatywnych skutkach. Aż poszukam w necie z ciekawości.

lena7 lubi tę wiadomość

Aniołki: 01.2010 11tc; 04.2017 11tc
    Córcia 12.2010 <3
    h44e90bvwvskzf25.png
  • lena198808 Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny melduję odebralam dzisiaj wyniki posiewu moczu i tak jak przypuszczałam mam mala ilosc Ecoli ale za to jakaś nowa bakteria mi sie pokazała Enterococcus sp. Zalecenia do leczenia już znam, a jutro pewnie jeszcze beda wyniki posiewu z pochwy.
    Co do luteiny to mi w pewnym momencie zaczęła szkodzic.. Bralam ja od 6 tyg do 21. Ale w tym 21 tyg mialam uczucie takiego dyskomfortu w pochwie.. Czulam jakby mialo mi cos wypasc. Sucha jak wiór bylam do tego. Podczas pobierania wymazow prawie plakalam tak bolalo, tak obkurczone bylo wszystko. Pare dni po odstawieniu wszystko wrocilo do normy. Kazdy organizm jest inny a widze że ja wśród Was to bardzo specyficzny przypadek :P

wniddf9h93x6liig.png

c55frjjgusb25kvf.png
  • Mayolin Ekspertka

Wysłany: 12 października 2017, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula. wrote:
    Mam wyniki glukozy.. No i troche sie zmartwilam. Wynik pierwszy na czczo 82. Po godzinie 158 (norma <140) a po dwoch godzinach 112. :/

Paula, wydaje mi się, że niepotrzebnie się martwisz.
    Wg aktualnych wytycznych norma po 1h powinna być <180, a norma po 2h <140. Wyniki zatem są prawidłowe :)

Paula. lubi tę wiadomość

f2w3flw16652lysf.png
  • Ewelaa_♡ Ekspertka

Wysłany: 12 października 2017, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam dziewczyny takie pytanie do Was. Mam w planach kupić małej spiwor ( link poniżej ) do wózka /fotelika i zastanawiam się w co ubrać mała do tak raczej ciepłego spiworka załóżmy przy wyjściu ze szpitala ? Np jakiś polarowy kombinezonik? Kurcze zielona jestem :P
    I jeszcze mnie zastanawia ile mniej więcej z niego będziemy korzystać ? Czy np pod koniec marca nie będzie za ciepły? I czy np na jesień jeszcze będzie dobry czy już za mały ? ;) wymiary to 90×43 cm .
    Będę baaardzo wdzieczna za małe porady ;)

https://naforum.zapodaj.net/198d1577ebbe.png.html

uhghzc7.png

j7wag8u.png

9.02.2017 [*] aniołek ciąża obumarła w 10tc
  • kozamonia Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po badaniach połówkowych :)
    Wszystko w jak najlepszym porządku, mała waży już prawie 450g. Zdjęć ładnych na pamiątkę niestety nie mamy, bo dziecię nie chciało z nami współpracować, fikało i zasłaniało buzię rączkami.

Asasa, Ewelaa_♡, lena7, Paula., Tokarzynka, Justin30, Liy88, kolka, jiwa, sunset06, marmi, Czarna_kawa lubią tę wiadomość

YLkvp1.png
    29.01.18 - Joasia 2630 g <3
    05/06.17 - IMSI + crio
  • Tokarzynka Ekspertka

Wysłany: 12 października 2017, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozamonia wrote:
    My już po badaniach połówkowych :)
    Wszystko w jak najlepszym porządku, mała waży już prawie 450g. Zdjęć ładnych na pamiątkę niestety nie mamy, bo dziecię nie chciało z nami współpracować, fikało i zasłaniało buzię rączkami.
    NAjwazniejsze że wszystko w porządku! :) Nie chciało pokazac twarzyczki bo chce zrobić niespodziankę za kilka msc :D

iv092n0aukx79ex5.png

HSG 16.05- jajowody drożne, potwierdzona macica dwurożna
    Leki: Castagnus, kwas foliowy, witamina D3, magnez
    18.06- pozytywny test ciążowy :D
    Duphaston
    21.06 beta HCG 2286
    23.06 beta HCG 4744
  • stere Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelaa... ja mam tylko uszyty przez siebie spiworek z kapturkiem do fotelika z materialu minky i w srodku srednia owata czyli taki sobie gruby, do wozka tylko kocyk z takiego samego materialu i grubosci.... na luty i marzec mam dla malego kurteczke, po moim pierwszym dziecku, ktore urodzilo sie w polowie stycznia i tez uzywalam wtedy tylko kocyka... ale ja to zimny chow prowadze :)

...spiworek sliczny, pasowalby i do mojego wozka ;)

...ja pewnie po 3 godzinach od porodu wyjde ze szpitala, oczywiscie jesli nie bedzie komplikacji - na to licze - i planuje tylko do ubrania mlodego : bodziak, pajacyk, spodenki, skarpetko-buciki, kurteczka i ten kocyk

Lena198808.... obys szybko dziada zwalczyla

lena198808 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73368.png
  • Katowiczanka Ekspertka

Wysłany: 12 października 2017, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stere, jak to po 3 godzinach od porodu?

Aniołki: 01.2010 11tc; 04.2017 11tc
    Córcia 12.2010 <3
    h44e90bvwvskzf25.png
  • Justin30 Ekspertka

Wysłany: 12 października 2017, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak tak czytam o wadze Waszych dzieciątek to moja chyba najmniej waży

w57v9n73s9oqyqdu.png
  • lena7 Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justin, ja myślę że dobrze wazy, pozatym pisałaś że jest 6dni do tyłu? Na moje jest ok :-)

Ewela fajowy ten śpiworek, też ostatnio miałam takie pytania w głowie..

No właśnie Stare..3h po porodzie wychodzisz ?? Dasz radę? Puszcza cię?

Kurcze, miałam dziś owe flądry na obiad, i dziobalam ja na talerzu, i dziobalam...myśląc jaka ona może być zanieczyszczona..chyba już nie kupię..:-P

Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
    7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka <3
    8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn <3
  • Justin30 Ekspertka

Wysłany: 12 października 2017, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena7 no mam nadzieję że ok, staram się jakoś mocno tym nie przejmowac, ale na pewno będę się bardziej stresować przed kolejną wizyta za 3 tygodnie

w57v9n73s9oqyqdu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2017, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i dziś po wizycie. Tak się obawiałam anemii a lekarz mówi, że jeszcze daleko nam do anemii. Szyjka długa długa. Hania rośnie jak na drożdżach 547g,a tak brykała, że nawet tętna nie mógł wyłapać:)

Paula wyniki masz dobre. Po 1godz do 180 a po 2godz do 156. Ja miałam na czczo też 82, po 1h 191, a po 2h 163. No i cukrzyca ciążowa.

Co do ryb jem wędzoną makrelę i smażone szczupaki, płotki łowione przez ojca w rzece.

marmi, Paula., Tokarzynka, Liy88 lubią tę wiadomość

• sunset06 Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelaa_♡ wrote:
    A ja mam dziewczyny takie pytanie do Was. Mam w planach kupić małej spiwor ( link poniżej ) do wózka /fotelika i zastanawiam się w co ubrać mała do tak raczej ciepłego spiworka załóżmy przy wyjściu ze szpitala ? Np jakiś polarowy kombinezonik? Kurcze zielona jestem :P
    I jeszcze mnie zastanawia ile mniej więcej z niego będziemy korzystać ? Czy np pod koniec marca nie będzie za ciepły? I czy np na jesień jeszcze będzie dobry czy już za mały ? ;) wymiary to 90×43 cm .
    Będę baaardzo wdzieczna za małe porady ;)

https://naforum.zapodaj.net/198d1577ebbe.png.html
    Super ten śpiworek dla maleństwa ale zastanawiam się nad takim bardziej kombinezonem choć pewnie będzie duży na początku...ja dziś zakupiłam zestaw:czapeczka, buciki i rękawiczki misowe śliczne i cieplutkie:)

06.05.17 - IUI Gameta, 16.06.17 - okruszek z serduszkiem:)
    bl9cbd3mc2mh06nf.png[/url]
  • marmi Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje udanych wizyt Dziewczyny :)

Ja na wyjście ze szpitala planuje założyć dodatkowo (poza bodziakoem i pajacykiem), jakiegoś cieplejszego pajaca np. z polaru. Na przejście do samochodu dodatkowo owinę dzidzię w rożek albo kocyk, a w foteliku planuję mieć ciepły kocyk, którym opatulę dziecia. To tak z wstępnych planów ;)
    No i oczywiście małż nagrzeje odpowiednio w samochodzie mam nadzieję ;)

Paula, szybko miałaś wyniki, tego samego dnia co badanie!

Paula. lubi tę wiadomość

oar8vfxm9pilbm4k.png
  • Ewelaa_♡ Ekspertka

Wysłany: 12 października 2017, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj wiele przed nami dylematów i wyborów ;)
    Ja liczę, że jak dzidzia będzie juz na świecie to jakoś łatwiej to wszystko bedzie przychodzić bo póki co spory mętlik w głowie jest ;)

Justin moja mała tez jest do tylu i to o tydzień. Od samego początku był tydzień różnicy. Polowkowe miałam w tamten pon i ważyła 314 g także tez nie za wiele. Ale pytałam lekarki i powiedziała, że jest ok i ze ciągle ten tydzień wychodzi także zapłodnienie poprostu nastąpiło później.
    Także nie martw się, bedzie wszystko dobrze :)

uhghzc7.png

j7wag8u.png

9.02.2017 [*] aniołek ciąża obumarła w 10tc
  • kolka Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heeej :)
    Ja się pochwalę, że dziś pierwszy raz właśnie zobaczyłam ruchy, nie tylko poczułam. Ale to śmieszne wygląda :)

marmi, Ewelaa_♡, sunset06, Justin30, lena7, Czarna_kawa, Tokarzynka, Krakowianka, Liy88, KasjaK, kozamonia lubią tę wiadomość

f2w3rjjgqu35wkgy.png

starania od 2015 roku
  • Justin30 Ekspertka

Wysłany: 12 października 2017, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelaa_♡ wrote:
    Oj wiele przed nami dylematów i wyborów ;)
    Ja liczę, że jak dzidzia będzie juz na świecie to jakoś łatwiej to wszystko bedzie przychodzić bo póki co spory mętlik w głowie jest ;)

Justin moja mała tez jest do tylu i to o tydzień. Od samego początku był tydzień różnicy. Polowkowe miałam w tamten pon i ważyła 314 g także tez nie za wiele. Ale pytałam lekarki i powiedziała, że jest ok i ze ciągle ten tydzień wychodzi także zapłodnienie poprostu nastąpiło później.
    Także nie martw się, bedzie wszystko dobrze :)
    Dzoekuje za pocieszenie :) u mnie niemożliwe żeby było tydzień później bo miałam monitoring, podany pregnyl i za 3 dni USG, no ale jak ta różnica się znacząco nie pogłębia to postaram się nie przejmować

w57v9n73s9oqyqdu.png
  • lena7 Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 04:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze nie śpię od godziny :-( obudziłam się z bólem głowy, zapewne od wczorajszych świeczek zapachowych, które miałam w dużej ilości zapalone wieczorem..do tego mój chrapie, i musiałam się przenieść :-\
    Do tego mała tak mnie strzeliła w jajnik, że nawet jak miałam jeszcze resztkę snu na oczach, to przeszło mi spanie w mig ;-)

No Kolka, fajne to bardzo :-)

Witam w ten...jeszcze nie wiem jaki dzień, bo ciemno za oknem ;-)

Krakowianka lubi tę wiadomość

Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
    7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka <3
    8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn <3
  • Basik83 Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej witam sie i ja zycze milego dnia.❤

iv09i09kqbjpvj1e.png
    Madzia 2006❤Zuzia 2008
‹‹ 490 491 492 493 494 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ