X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • Paula. Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje dziewczyny za interpretacje wynikow. Ulzylo mi. :) Marmi dzieki kodom internetowym zawsze mam wyniki tego samego dnia. Chyba ze sa takie badania ktorych nie mozna zrobic przez jeden dzien. A gdyby nie kod do neta to bym czekala do godz 13 nastepnego dnia po badaniu. Poza tym to dzien dobry. Witam sie w 25tc <3
    Dzis wstalam lewa noga. Nie wierze w piatki 13-stego ale ten zapowiada sie ciezko po tak cudnie przespanej nocy.
    Cieszy mnie jedynie fakt ze sloneczko probuje swiecic.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2017, 08:29

marmi lubi tę wiadomość

Moj wczesniaczek z 33tc klz9mg7yctlaon6z.png
    9wZYp2.png
    Aniołki: 02.2015 & 06.2016
  • stokrotka30 Ekspertka

Wysłany: 13 października 2017, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kobietki! Dzięki za odp z ryb, coś tam skubnę;) właśnie sìę obudzìłam z takim mega głodem, że nie dam rady poleżeć minuty. Dziś pogoda z tego co widzę w miarę, a podobno od niedzieli ma być 20 stopni:)) także cudownie! I nastroje na pewno lepsze będą i samopoczucie! Miłego dnia!

f2w3rjjg3x6jcgze.png
  • Czarna_kawa Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry Myszki Kolorowe!!!

Gratuluję udanych wizyt dziewczynki!!!

Ladychocolate,co u Ciebie kochana?

Malineczkaa,jak Ty się czujesz?

A propos dyskusji nt rybek to u mnie sardynki w pomidorach zawsze w zapasie na półce :)))

Kolka,widoczne ruchy to naprawdę jest szaleństwo ;D jakby mała myszka się tam próbowała przekopać przez brzuszek ;)))

Piątek 13tego...a tu słoneczko na niebie :))) to akurat mnie cieszy,choć coraz ciężej mi się wstaje ;p czy wy tez moje złote macie takie nieustające napięcie w brzuszkach?U mnie mała od dwóch dni jakoś się chowa,w porównaniu z wcześniejszymi dniami jakaś taka spokojna i ten brzuszek ciagle czuje...może to przez to,ze on taki jak kamień te ruchy mniej intensywne...

kolka lubi tę wiadomość

201907041556.png
    201802112272.png
    02.2017 aniołek 7tyg[*]
    02.2018 córeczka<3
  • Krakowianka Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje Dziewczynki udanych wizyt i dzien dobry :):)

Ladychocolate jak tam u Ciebie?

Czarnakawusia ja zauważyłam ze twardnieje jak dłużej pochodzę vel posiedzę na krześle. Wczoraj byłam na szkoleniu z kinem czyli z 4 H w sumie i znowu jak wróciłam, to brzuchu niedość ze wielkie to twarde jak kamień.

W Krakowie słońce przykryte chmursonami ale to mi dnia nie zepsuje :D zaraz zmykam na jogę a potem idę na udawane sushi ;) czyli z pieczonymi ostrygami :):)

Paula połóż sie jeszcze raz i wstań prawa noga :)

Miłego dnia :)

Paula., a88 lubią tę wiadomość

5958beaa9c1f8.png
  • Tokarzynka Ekspertka

Wysłany: 13 października 2017, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ` Dzień dobry babeczki!
    U mnie znowu pochmurnie... mam nadzieję, że słoneczko wyjdzie jednak :)
    Kurcze, ja jakoś nie pamiętam swoich snów- coś mi sie plecie w głowie ale co to nie wiem ;(

Lena- i przez forum rybka CI nie smakowała.... Myślę, że nie am się co tym tak przejmować, nie pochłanias zryb tonami... a niesttey w naszych czasach zanieczyszczenia są wszędzie, w każdej żywności-najlepiej jakby sie nic nie jadło ;p

Kolka- super że już zobaczyłaś ruchy! To jest meeega fajne uczucie!
    Wczoraj mój Bartuś sobie wędrował po brzuszku- zawsze go zuje z lewej strony, a wczoraj na chwilę powędrowł na prawą stronę- poczułam kopniaczka i na środku- ale już po chwili był u siebie po lewej stronie :)

Gratuluje udanych wizyt!

Ktoś dzisiaj wizytuje? 3mam kciuki!

iv092n0aukx79ex5.png

HSG 16.05- jajowody drożne, potwierdzona macica dwurożna
    Leki: Castagnus, kwas foliowy, witamina D3, magnez
    18.06- pozytywny test ciążowy :D
    Duphaston
    21.06 beta HCG 2286
    23.06 beta HCG 4744
  • Wasp Ekspertka

Wysłany: 13 października 2017, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez ciąża tydzień młodsza, tak jak z synkiem :) połówkowe we wtorek i już się zaczynam stresować ...

Dobrego dnia!

Synek Piotruś <3 30.05.2014
    Corcia Oliwka 13.02.2018

Mutacja Mthfr

YW46p1.png
    Aniolki 23.08.2012 (10tc) 14.02.2013 (10tc)
  • Paula. Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tokarzynka u mnie Marysia po prawej stronie daje o sobie znac. Kilka razy jednak poczulam ją z lewej strony. A ostatnio to nawet centralnie w pępek czulam. Az bylam w szoku ze tu sie mala ulokowala chwilowo .

Tokarzynka lubi tę wiadomość

Moj wczesniaczek z 33tc klz9mg7yctlaon6z.png
    9wZYp2.png
    Aniołki: 02.2015 & 06.2016
  • marczolinio Ekspertka

Wysłany: 13 października 2017, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,

Ja wczoraj wieczorem miałam połówkowe. Znowu mi serce waliło jak szalone jak lekarz jeździł głowicą po brzuchu. Całe szczęście, wszystko wyglądało w porządku. Mój synek waży 400 gram. Przybrał w tydzień 75 gram :) Jestem bardzo szczęśliwa i dziękuję wszystkim za kciuki. Teraz mogę ze spokojem pooglądać sobie ubranka :D

Lena - hehe nie chciałam Cię zniechęcić do flądry. Jak raz od czasu zjesz to się nic nie stanie :) Także spokojnie.

A wczoraj też mnie wzięła ochota na ryby i owoce morza i po badaniach poszliśmy na pieczone sushi, które za mną chodziło już dobrych kilka miesięcy :) Nie wiem tylko czy dzidziuś był zadowolony jak matka władowała w siebie tonę wasabi :D Aż mi łzy leciały takie ostre :P

Miłego dnia i powodzenia na dzisiejszych wizytach!

Justin30, marmi, Tokarzynka, Paula., Czarna_kawa, Mayolin, sunset06, lena7, Liy88, jiwa lubią tę wiadomość

MTHFR C677t heterozygota, IO
    Córeczka ur. 17.01.2015
    2 Aniołki [*] 06.2016 i 03.2017 - 13 tc
    2nn3e6hh4f4v9n7y.png
  • Justin30 Ekspertka

Wysłany: 13 października 2017, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie brzuszki :) ja mam beznadziejny humor bo obudzilo mnie o 3 w nocy w nocy nieprzyjemne pieczenie nisko po bokach brzucha i przechodziło na dół (nie był to jakiś silny ybol ale był)przestraszyłam się, wzięłam od razu 2 luteiny i magnez, jakoś usnęłam..tylko że na prawym boku bo lewy mnie już bolał. Martwię się ostatnio też się naczytałam (o ja głupia) o porodach przedwczesnych i teraz się boje żeby wytrzymać do tego 30 tygodnia chociaż

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2017, 10:20

w57v9n73s9oqyqdu.png
  • marmi Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justin, brzmi z Twojego oposu jak skurcze braxtona-hicksa. Normalny objaw, więc się nie martw :) macica po prostu bardzo powoli przygotowuje się do porodu :)

Kawka, co do uczucia napięcia w brzuchu, ja mam je już codziennie. Bardziej wieczorami lub gdy wstaje z siedzenia/leżenia. Teraz już chyba tak będzie do końca ;)

Gratuluję udanych wizyt i "spotkań" z bąblami :)

I my witamy się z Wami w 25tym tygodniu <3

Paula., Anne92, Czarna_kawa, Liy88 lubią tę wiadomość

oar8vfxm9pilbm4k.png
  • Justin30 Ekspertka

Wysłany: 13 października 2017, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie brzuszki :) ja mam beznadziejny humor bo obudzilo mnie o 3 w nocy w nocy nieprzyjemne pieczenie, trochę klucie nisko po bokach brzucha i przechodziło na dół (nie był to jakiś silny bol ale był)przestraszyłam się, wzięłam od razu 2 luteiny i paracetamol, jakoś usnęłam..tylko że na prawym boku bo lewy mnie już bolał. Teraz od czasu do czasu delikatnie zakluje jakby w pochwie .Ostatnio też się naczytałam (o ja głupia) o porodach przedwczesnych i teraz się boje żeby wytrzymać do tego 30 tygodnia chociaż

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2017, 10:48

w57v9n73s9oqyqdu.png
  • Tokarzynka Ekspertka

Wysłany: 13 października 2017, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmi- u mnie też napięcia brzucha codziennie. Najgorzej jak złapie jak jestem poza domem. Kurcze, dopiero zaczełam 21t (22) a już ból krzyżą mi dokucza- co to będzie później..

Paula- ponoć gdzieś czytałam ze jak ruchy dziecka-szczególnie te pierwsz- odczuwa sie po prawej stronie to dziewczynka, a po lewej to chłopak- mozna powiedzieć że u nas się sprawdziło :) A jak u reszty?

Justin30, Paula., Krakowianka lubią tę wiadomość

iv092n0aukx79ex5.png

HSG 16.05- jajowody drożne, potwierdzona macica dwurożna
    Leki: Castagnus, kwas foliowy, witamina D3, magnez
    18.06- pozytywny test ciążowy :D
    Duphaston
    21.06 beta HCG 2286
    23.06 beta HCG 4744
  • Justin30 Ekspertka

Wysłany: 13 października 2017, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quote:
    Paula- ponoć gdzieś czytałam ze jak ruchy dziecka-szczególnie te pierwsz- odczuwa sie po prawej stronie to dziewczynka, a po lewej to chłopak- mozna powiedzieć że u nas się sprawdziło :) A jak u reszty?
    U mnie się sprawdziło, najczęściej czułam po prawej nisko i jest dziewczynka :)

w57v9n73s9oqyqdu.png
  • Anne92 Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam czasami wrażenie, że wszędzie czuję :D Ale najczęściej chyba z lewej i jest chłopiec ;)

thgf3e3kgrhlqiqj.png
  • Czarna_kawa Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakowianka,Marmi,Tokarzynka widzę,ze te nasze brzuszki coraz bardziej dają się we znaki...dobrze wiedzieć,ze większość ma tak samo jak ja,to chociaż nie wpadam w popłoch od razu tylko biore to za prawidłowe stadium rozwijającej się ciazy :)))

Tokarzynka,to u mnie również się sprawdziło :) moja córunia wyskoczyła po prawej stronie i jest dziewczynka <3

Justin30,kochana tez po nocy mam dziwne bóle brzucha,czasem nie mogę się na jeden bok przekręcić,bo dyskomfort z jednej strony itd wyglada na to,ze to normalne objawy i niestety musimy przywyknąć do zmian jakie zachodzą w tych naszych ciałach,takie uroki ciążowego czasu nastały ;)

201907041556.png
    201802112272.png
    02.2017 aniołek 7tyg[*]
    02.2018 córeczka<3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2017, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Żyje po wakacjach. Było cudownie. ☀️ gorzej po powrocie.. znów meczy mnie angina.. ☹

• sunset06 Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja dziewczynka też po prawej "dokucza":) i ta zgaga chyba zacznę zionąć ogniem jak smok wawelski...

06.05.17 - IUI Gameta, 16.06.17 - okruszek z serduszkiem:)
    bl9cbd3mc2mh06nf.png[/url]
  • Justin30 Ekspertka

Wysłany: 13 października 2017, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna kawa, Marmi dziękuję Wam za pocieszenie, przynajmniej wiem że to nie jest jakieś nienormalne i jak przechodzi po jakimś czasie to nie będę panikować

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2017, 11:55

w57v9n73s9oqyqdu.png
  • lena7 Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam mieć dziewczynkę, która najczęściej czuję po lewej stronie..ale u mnie w życiu wszystko na odwrót, więc mnie to zupełnie nie dziwi ;-)

Kawka,twardnienie brzucha mam też, ale najczęściej jak dużo chodzę.

Marczolinio, spoko, spoko ;-) dobrze że piszecie takie rzeczy, bo czasem człowiek nie ma świadomości.. pozatym, mój przy tej fladrze mówi ,ze tak w ogóle, to on chyba jej nie lubi..dowiedziałam się 5lat po ślubie :-D

Dziewczynki, 16.10 w netto będą ocieplane leginsy ciążowe :-)

Fajne ciuszki dziś kupiłam w kumplu, pokazał bym Wam, ale nie wiem jak tu się "pikczersy" dodaje..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2017, 12:08

Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
    7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka <3
    8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn <3
  • Monic88 Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam takie pieczenia, bóle i napięcia w macicy, raz częściej, raz rzadziej, ale są, także będziemy musiały się do tego przyzwyczaić :-)
    Paula jaki masz już piękny brzuszek, mnie się ciągle wydaje, że mój stoi w miejscu, budzę się leżąc na plecach i mam wrażenie, że on się gdzieś rozpływa ;-) Dopiero w ciągu dnia go wypchnie, w obciślejszej bluzce już widać, ale w tunice nadal skryty ;-) Jutro jadę na duże zakupy, zobaczymy czy mnie ktoś przepuści w kolejce hahahaha :-D W cuda wierzę :-P

km5sp07weqrpj7bl.png
‹‹ 491 492 493 494 495 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ