X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • Anula1983 Nowa

Wysłany: 13 października 2017, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was dziewczyny bardzo serdecznie☺Termin mam na 22 luty.W poniedziałek mam wizytę może wkońcu dowiem się kto gości pod moim serduszkiem.Pozdrawiam wszystkie brzuchatki☺

Mamuśki Luty 2018
  • kolka Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, akurat ten tekst szwagierki był żartobliwy, więc w ogóle mnie nie zabolal :) lubie ten przyrost w brzuchu :) :) <3

Jak ostatnio teściowa w zartach cos przy kimś mi dogryzla, to powiedziałam że my obie w ciąży, ale tesciowa w 13 miesiącu :D jej uwielbiam walić riposty :D

dłukachna, Czarna_kawa lubią tę wiadomość

f2w3rjjgqu35wkgy.png

starania od 2015 roku
  • Monic88 Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmi dziękuję, bardzo mi milo to słyszeć :-) W ten dzien wyjatkowo mi wyskoczył ladniem az musialam cyknac fotkę ;-) Ale roznie z nim bywa, mam wrazenie ze czasem dzidzia sie gdzieś schowa blizej kręgosłupa, to i brzunio mniej widoczny ;-) Najważniejsze jest to jak my sie czujemy, nie ma co sie przejmować komentarzami innych :-) Kazdy dodatkowy kilogram jest z powodu naszego dziecka, bedziemy sie nimi martwic po porodzie, a myślę ze przy dziecku odejdą szybciej niz myslimy ;-)
    Wypilam dzisiaj pierwszy raz sok z buraczkow, nienawidzę burakow!!!! Ale wszystko dla mojej Niuni, zatkalam nos i weszło :-D

marmi lubi tę wiadomość

km5sp07weqrpj7bl.png
  • Asasa Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monic88 wierzyć mi się nie chce jak to możliwe, że jesteś na tym samym etapie co ja i nie masz widocznego brzuszka. U mnie już wielki, ostatnio jak byłam w rossmannie to Pani kasjerka mnie wołała żebym podeszła do kasy bez kolejki.
    A co do strony czucia ruchów, to na początku może i bardziej czułam po prawej, ale teraz córeczka kopie mnie bardziej po lewej stronie i na środku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2017, 21:33

UAtCp1.png
    mhsv9vvj0znnlhyf.png
  • Talla Ekspertka

Wysłany: 13 października 2017, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój narzeczony pieszczotliwie zwraca się do mnie "mój kochany grubasek", obce osoby już widzą że jestem w ciąży. Dziś kierowca w miejskim poczekał z ruszeniem aż usiądę, a nie tylko skasuję bilet. :) Po mnie widać na twarzy, brzuszek według mnie nie jest jeszcze taki widoczny, ale już się wznosi w kurtce. :D
    Dziewczyny od dzisiaj rozpoczynam picie aloesu i jestem ciekawa jak będę się czuła za kilka dni, póki co minęła godzina od wzięcia i tak jakoś jest mi lżej na żołądku. :D

2nn390bv8q4j7jxl.png
  • Monic88 Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asasa nie to, że go w ogole nie widać, ale ja nie naleze do szczupłych takze on sie tak mocno jeszcze nie odznacza na tle calej mojej figury no i tez właśnie zalezy w co sie ubiore, w luzniejszych ciuchach jeszcze spokojnie moge ukryć. Co mnie wcale nie cieszy,bo ja tez chcę zeby juz wszyscy widzieli! :-P

Talla juz ktos pisal na facebooku, zapytaj swojego lekarza o ten aloes, bo podobno nie jest wskazany w ciazy, ani podczas karmienia piersią.

km5sp07weqrpj7bl.png
  • Justin30 Ekspertka

Wysłany: 14 października 2017, 05:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) ja niestety nie śpię od 3, odkąd wstałam na siku, mam jakąś niestrawność i popijam miętę, może uda się usnąć.. mam nadzieję że u Was lepiej i noc cała przespana

w57v9n73s9oqyqdu.png
  • Basik83 Autorytet

Wysłany: 14 października 2017, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry ja tez myslalam ze pospie dluzej ale od 6 na nogach..ehhh i krecenie sie z boku na bok

iv09i09kqbjpvj1e.png
    Madzia 2006❤Zuzia 2008
  • agula1512 Przyjaciółka

Wysłany: 14 października 2017, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Odkąd tak dużo się dzieje na fb nawet nie mam czasu wejść tu na forum szczególnie że jeszcze ten ostatni najcięższy miesiąc w pracy. Jeśli chodzi o pierwsze ruchy to gdzieś na dole czułam ale raczej prawa strona i tak zostało a jest chłopczyk.
    Jeśli chodzi o komentarze to co prawda jestem już +7kg ale zawsze szczupła. Moje klientki mnie codziennie kompletami atakują a widzą co 2tyg. Że świetnie wyglądam, zazdroszczą figury, wogole nie widać ciąży tylko ta mała kuleczka itp. I to mnie podtrzymuje bo ja się czuję niestety nieco inaczej a z tygodnia na tydzień coraz mniej sprawna, nie mówiąc o tym że co parę dni wchodzę z przerażeniem na wagę. Pewnie spowodowane jest to tym że ostatnie lata miałam stała wagę a do tego od 2 lat, odkąd mąż żucił palenie i zaczoł się odchudzać razem ćwiczyliśmy ja bardziej dla aktywności i lepszego samopoczucia więc teraz ta waga mnie przeraża.

qb3c20mm950timep.png

9.02.2018 - synek :)
    Aniołek 02.2017 - 03.2017 cp - usunięcie jajowodu
  • stokrotka30 Ekspertka

Wysłany: 14 października 2017, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agula ja mam tak samo, zawsze kontrolowałam wagę i jak tylko sobie na coś więcej pozwoliłam to zaraz brałam się za siebie i zrzucałam to kilo czy dwa, żeby pozostać przy stałej wadze. A teraz jak co tydzień kilo na plusie to jestem przerażona, ale dla mojego maleństwa się poświęcę, a martwić się będę po porodzie jak się z dodatkowymi kg uporać.
    A ja ruchy wczoraj czułam iście po lewej stronie. Niby ma być dziewczynka, ale ja chyba uwierzę jak zobaczę;) bardzo bym chciała, aby tak już zostało:)
    Miłego i spokojnego dnia dziewczyny!

f2w3rjjg3x6jcgze.png
  • Paula. Autorytet

Wysłany: 14 października 2017, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monic tez nie lubie burakow ale jak juz wyciskam sobie na sok dodaje jablka. Jest o wiele slodszy i bardziej zdatny do picia :)

Dzis snilo mi sie ze karmilam piersia :D
    No i musze Wam powiedziec ze dzis mam duzo lepszy nastroj :)
    Rano sie martwilam o mala ze jeszcze nie daje znaku o sobie to tak mnie kopnela ze chyba lozko poczulo nawet a ja sie wystraszylam :D zaczynamy sie pewnie glodne robic a w lozeczku tak wygodnie :)
    Po sniadaniu ruszam z rodzicami na zakupy. Milego dnia moje brzuszki kochane :*

Justin30, Tokarzynka, lena7, marmi lubią tę wiadomość

Moj wczesniaczek z 33tc klz9mg7yctlaon6z.png
    9wZYp2.png
    Aniołki: 02.2015 & 06.2016
  • Asasa Autorytet

Wysłany: 14 października 2017, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula chyba jakaś synchronizacja ;-) mi też dzisiaj się śniło, że karmiłam piersią. Obudziłam się dzisiaj już o 5:30 a chwilę później mała też, bo bardzo zaczęła kopać, aż podskakiwałam na tym łóżku ;-)

Tokarzynka, Paula. lubią tę wiadomość

UAtCp1.png
    mhsv9vvj0znnlhyf.png
  • Tokarzynka Ekspertka

Wysłany: 14 października 2017, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ` Dzień dobry brzuchatki! :D

Paula, Asasa- fajnie, że Wam się takie rzeczy śnią- na pewno miły sen :D

Mi się nic nie śniło, ale malenstwo było aktywne :D Bartuś w nocy sobie powędrował po brzuszku, teraz z rana podczas śniadania też pokopał mamusie :D Jejku- jakie to jest cudowne! :D

A wiecie co... wczoraj 13-ty piątek- rano się smialismy z mężem że to nie jest straszny dzień, że więcej dzieje się złego dzień przed albo dzień po. A mój mąż wraca z pracy i mi pokazuje oświadczenie o zdarzeniu drogowym.... wczoraj rano jak juz wjeżdżał na parking pod firmę, gościu któy jechał trafficiem robił dziwne manewry i jak cofał to nie zauważył mojego męża i w niego wjechał.. Na szczęście nic się mężowi nie stało, ale drzwi od str kierowcy troche wgniecione i porysowane, szyba boczna wyleciała, tył zarysowany... ;/ Dobrze ze mógł na magazynie w firmie zostawić auto. Od wczoraj użera się z PZU bo jest problem z autem zastępczym-a mąż miał swoich rodziców odwozić do domu bo wracają z wczasów w nocy sb/nd, a w pon rano musimy jechac na badania...;/ jednak 13ty piątek jest pechowy!

Mam nadzieję, ze dzisiaj będzie lepszy dzień! Szykuje sie piekna, słoneczna sobota! A w domu trzeba posprzątać, zrobić zakupy.. :P zakupy takie domowe, nie dla maluszka ;)

Miłego dzionka!

Paula. lubi tę wiadomość

iv092n0aukx79ex5.png

HSG 16.05- jajowody drożne, potwierdzona macica dwurożna
    Leki: Castagnus, kwas foliowy, witamina D3, magnez
    18.06- pozytywny test ciążowy :D
    Duphaston
    21.06 beta HCG 2286
    23.06 beta HCG 4744
  • lena7 Autorytet

Wysłany: 14 października 2017, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajne sny macie dziewczyny :-) ja miałam dziś głupkowate sny, dziś akurat miałam sen z moją nauczycielka od polskiego, która bardzo lubiłam, a sen z nią miałam jakiś taki dziki..kilka dni temu śniło mi się że piłam wódkę codziennie wieczorem, a czwartego dnia dopiero przypomniało mi się że jestem w ciąży ;-)
    Szwesta miała chyba też podobny sen, bo pamietam,.że jeszcze pomyślałam że snilysmy to samo ;-)
    U nas zapowiadali piękny weekend, a za oknem szaro buro :-(

No to Tokarzynka, faktycznie mieliście ten piątek trzynastego :-\

Miłego dziewczęta! :-)

Tokarzynka lubi tę wiadomość

Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
    7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka <3
    8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn <3
  • Czarna_kawa Autorytet

Wysłany: 14 października 2017, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry Promyczki!!!!

Dziewczynki co do snów,to wpisuje się na listę dziwnych/różnych snów,bo dzisiaj np śniło mi się,ze gdzies mam jechać z moim ukochanym i Mira się urodziła i w ogóle najpierw ja uczyłam jak jeść,a za chwile już mówiła do mnie i była w stanie chodzić nadal jako takie niemowlę...powiem Wam,ze to takie z kosmosu było!!! Reszty nie pamietam,ale coraz bogatszy repertuar senny na tapecie...kiedy się wyspie bez snów ;D Poza tym przyatakowały mnie buraki...od dwóch dni zjadam cała miskę sałatki z buraków z cebulka :D Haha...ciekawe co mnie jeszcze zaatakuje przez najbliższe miesiące ;p dzisiaj ostatni dzień pracy na ten tydzień i pogoda dopisuje,mimo,ze jestem na zewnątrz to bardzo przyjemnie jest(a ja ubrana jak zawsze na cebulę ;)))

Tokarzynka,współczuje bardzo tych perypetii piątkowych...kos się musi odwrócić,dobrze,ze mężowi nic się nie stało!!!

Anula1983,witamy mamuśka!

Kolka,ale się uśmiałam kochana!!!Zagiełaś pięknie teściowa <3 ;D !!!

kolka lubi tę wiadomość

201907041556.png
    201802112272.png
    02.2017 aniołek 7tyg[*]
    02.2018 córeczka<3
  • lena7 Autorytet

Wysłany: 14 października 2017, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny maja może któreś z Was wyciskarke wolnoobrotowa? Ja przymierzam się od kilku miesięcy, ale nie wiem, która..może coś polecicie?

Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
    7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka <3
    8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn <3
  • lena198808 Autorytet

Wysłany: 14 października 2017, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny a mnie troche niepokój ogarnal.. Patrzylam na swoje pomiary szyjki.. 18 wrzesnia mialam 5.3 cm od tamtej wizyty mialam odstawiona luteine bo mnie podrazniala. Teraz 10 pazdz szyjka 3.36cm. Jest w normie ale czy to mozliwe, normalne zeby az tak sie skrocila po odstawieniu luteiny?

wniddf9h93x6liig.png

c55frjjgusb25kvf.png
  • Tokarzynka Ekspertka

Wysłany: 14 października 2017, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena- mam i POLECAM! Soki są pyszniutki! Ja najbardziej lubie taki "tradycyjny"- marchewka, jabłko, pomarańcza :D jakbyś jadła owocki :) Jedyny minus to czyszczenie :P ale dla takiego soczku warto :)

iv092n0aukx79ex5.png

HSG 16.05- jajowody drożne, potwierdzona macica dwurożna
    Leki: Castagnus, kwas foliowy, witamina D3, magnez
    18.06- pozytywny test ciążowy :D
    Duphaston
    21.06 beta HCG 2286
    23.06 beta HCG 4744
  • marmi Autorytet

Wysłany: 14 października 2017, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy o soku z buraków, a ja dziś buraczki kupiłam i będą do obiadu jak małż wróci. Niespodziankę mu zrobię w postaci prawdziwego, domowego obiadu. Już się doczekać nie mogę jego reakcji :)

Ja też po małych zakupkach. Na FB dziewczyny zwiodły mnie na pokuszenie do Smyka i H&Mu. W Smyku nie umiem nic znaleźć, serio. Wyszłam szybciej niż weszłam, ale w H&M udało mi się dorwać sweterek i zimową czapeczkę dla Olka :)

Paula, jak tam Twoje zakupy? Udane? :)

Tokarzynka, nie zazdroszczę przygód z piątkiem 13. Oby szybko udało się wszystko załatwić.

Wagą się nie przejmujcie, samo spadnie po porodzie i podczas karmienia. Musiałybyscie chyba naprawdę bardzo dużo przytyć, żeby został Wam potem jakiś poważniejszy nadbagaż ;)

Lena, szyjla nadal jest długa. Może po prostu warto przy okazji wizyty kontrolnej poruszyć ten temat, jeśli Cię to martwi? Kiedy planujesz kolejną wizytę?

Tokarzynka lubi tę wiadomość

oar8vfxm9pilbm4k.png
  • stokrotka30 Ekspertka

Wysłany: 14 października 2017, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmi dawaj fotki z twoich łowów:)

f2w3rjjg3x6jcgze.png
‹‹ 493 494 495 496 497 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ