X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • Anula1983 Nowa

Wysłany: 13 października 2017, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was dziewczyny bardzo serdecznie☺Termin mam na 22 luty.W poniedziałek mam wizytę może wkońcu dowiem się kto gości pod moim serduszkiem.Pozdrawiam wszystkie brzuchatki☺

Mamuśki Luty 2018
  • kolka Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, akurat ten tekst szwagierki był żartobliwy, więc w ogóle mnie nie zabolal :) lubie ten przyrost w brzuchu :) :) <3

Jak ostatnio teściowa w zartach cos przy kimś mi dogryzla, to powiedziałam że my obie w ciąży, ale tesciowa w 13 miesiącu :D jej uwielbiam walić riposty :D

dłukachna, Czarna_kawa lubią tę wiadomość

f2w3rjjgqu35wkgy.png

starania od 2015 roku
  • Monic88 Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmi dziękuję, bardzo mi milo to słyszeć :-) W ten dzien wyjatkowo mi wyskoczył ladniem az musialam cyknac fotkę ;-) Ale roznie z nim bywa, mam wrazenie ze czasem dzidzia sie gdzieś schowa blizej kręgosłupa, to i brzunio mniej widoczny ;-) Najważniejsze jest to jak my sie czujemy, nie ma co sie przejmować komentarzami innych :-) Kazdy dodatkowy kilogram jest z powodu naszego dziecka, bedziemy sie nimi martwic po porodzie, a myślę ze przy dziecku odejdą szybciej niz myslimy ;-)
    Wypilam dzisiaj pierwszy raz sok z buraczkow, nienawidzę burakow!!!! Ale wszystko dla mojej Niuni, zatkalam nos i weszło :-D

marmi lubi tę wiadomość

km5sp07weqrpj7bl.png
  • Asasa Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monic88 wierzyć mi się nie chce jak to możliwe, że jesteś na tym samym etapie co ja i nie masz widocznego brzuszka. U mnie już wielki, ostatnio jak byłam w rossmannie to Pani kasjerka mnie wołała żebym podeszła do kasy bez kolejki.
    A co do strony czucia ruchów, to na początku może i bardziej czułam po prawej, ale teraz córeczka kopie mnie bardziej po lewej stronie i na środku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2017, 21:33

UAtCp1.png
    mhsv9vvj0znnlhyf.png
  • Talla Ekspertka

Wysłany: 13 października 2017, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój narzeczony pieszczotliwie zwraca się do mnie "mój kochany grubasek", obce osoby już widzą że jestem w ciąży. Dziś kierowca w miejskim poczekał z ruszeniem aż usiądę, a nie tylko skasuję bilet. :) Po mnie widać na twarzy, brzuszek według mnie nie jest jeszcze taki widoczny, ale już się wznosi w kurtce. :D
    Dziewczyny od dzisiaj rozpoczynam picie aloesu i jestem ciekawa jak będę się czuła za kilka dni, póki co minęła godzina od wzięcia i tak jakoś jest mi lżej na żołądku. :D

2nn390bv8q4j7jxl.png
  • Monic88 Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asasa nie to, że go w ogole nie widać, ale ja nie naleze do szczupłych takze on sie tak mocno jeszcze nie odznacza na tle calej mojej figury no i tez właśnie zalezy w co sie ubiore, w luzniejszych ciuchach jeszcze spokojnie moge ukryć. Co mnie wcale nie cieszy,bo ja tez chcę zeby juz wszyscy widzieli! :-P

Talla juz ktos pisal na facebooku, zapytaj swojego lekarza o ten aloes, bo podobno nie jest wskazany w ciazy, ani podczas karmienia piersią.

km5sp07weqrpj7bl.png
  • Justin30 Ekspertka

Wysłany: 14 października 2017, 05:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) ja niestety nie śpię od 3, odkąd wstałam na siku, mam jakąś niestrawność i popijam miętę, może uda się usnąć.. mam nadzieję że u Was lepiej i noc cała przespana

w57v9n73s9oqyqdu.png
  • Basik83 Autorytet

Wysłany: 14 października 2017, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry ja tez myslalam ze pospie dluzej ale od 6 na nogach..ehhh i krecenie sie z boku na bok

iv09i09kqbjpvj1e.png
    Madzia 2006❤Zuzia 2008
  • agula1512 Przyjaciółka

Wysłany: 14 października 2017, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Odkąd tak dużo się dzieje na fb nawet nie mam czasu wejść tu na forum szczególnie że jeszcze ten ostatni najcięższy miesiąc w pracy. Jeśli chodzi o pierwsze ruchy to gdzieś na dole czułam ale raczej prawa strona i tak zostało a jest chłopczyk.
    Jeśli chodzi o komentarze to co prawda jestem już +7kg ale zawsze szczupła. Moje klientki mnie codziennie kompletami atakują a widzą co 2tyg. Że świetnie wyglądam, zazdroszczą figury, wogole nie widać ciąży tylko ta mała kuleczka itp. I to mnie podtrzymuje bo ja się czuję niestety nieco inaczej a z tygodnia na tydzień coraz mniej sprawna, nie mówiąc o tym że co parę dni wchodzę z przerażeniem na wagę. Pewnie spowodowane jest to tym że ostatnie lata miałam stała wagę a do tego od 2 lat, odkąd mąż żucił palenie i zaczoł się odchudzać razem ćwiczyliśmy ja bardziej dla aktywności i lepszego samopoczucia więc teraz ta waga mnie przeraża.

qb3c20mm950timep.png

9.02.2018 - synek :)
    Aniołek 02.2017 - 03.2017 cp - usunięcie jajowodu
  • stokrotka30 Ekspertka

Wysłany: 14 października 2017, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agula ja mam tak samo, zawsze kontrolowałam wagę i jak tylko sobie na coś więcej pozwoliłam to zaraz brałam się za siebie i zrzucałam to kilo czy dwa, żeby pozostać przy stałej wadze. A teraz jak co tydzień kilo na plusie to jestem przerażona, ale dla mojego maleństwa się poświęcę, a martwić się będę po porodzie jak się z dodatkowymi kg uporać.
    A ja ruchy wczoraj czułam iście po lewej stronie. Niby ma być dziewczynka, ale ja chyba uwierzę jak zobaczę;) bardzo bym chciała, aby tak już zostało:)
    Miłego i spokojnego dnia dziewczyny!

f2w3rjjg3x6jcgze.png
  • Paula. Autorytet

Wysłany: 14 października 2017, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monic tez nie lubie burakow ale jak juz wyciskam sobie na sok dodaje jablka. Jest o wiele slodszy i bardziej zdatny do picia :)

Dzis snilo mi sie ze karmilam piersia :D
    No i musze Wam powiedziec ze dzis mam duzo lepszy nastroj :)
    Rano sie martwilam o mala ze jeszcze nie daje znaku o sobie to tak mnie kopnela ze chyba lozko poczulo nawet a ja sie wystraszylam :D zaczynamy sie pewnie glodne robic a w lozeczku tak wygodnie :)
    Po sniadaniu ruszam z rodzicami na zakupy. Milego dnia moje brzuszki kochane :*

Justin30, Tokarzynka, lena7, marmi lubią tę wiadomość

👩31 👨🏼33 👧8 & 🐈🐈‍⬛
    Moj wczesniaczek z 33tc - 19.12.2017r.
    Aniołki: 02.2015 & 06.2016
    Starania przy PCOS i problemami genetycznymi.
    3 cs z pomocą medyczną (aromek + mensinorm) - po HSG antybiotyk Sumamed
    16.06 - HSG - prawy jajowod drożny, lewy niedrożny
  • Asasa Autorytet

Wysłany: 14 października 2017, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula chyba jakaś synchronizacja ;-) mi też dzisiaj się śniło, że karmiłam piersią. Obudziłam się dzisiaj już o 5:30 a chwilę później mała też, bo bardzo zaczęła kopać, aż podskakiwałam na tym łóżku ;-)

Tokarzynka, Paula. lubią tę wiadomość

UAtCp1.png
    mhsv9vvj0znnlhyf.png
  • Tokarzynka Ekspertka

Wysłany: 14 października 2017, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ` Dzień dobry brzuchatki! :D

Paula, Asasa- fajnie, że Wam się takie rzeczy śnią- na pewno miły sen :D

Mi się nic nie śniło, ale malenstwo było aktywne :D Bartuś w nocy sobie powędrował po brzuszku, teraz z rana podczas śniadania też pokopał mamusie :D Jejku- jakie to jest cudowne! :D

A wiecie co... wczoraj 13-ty piątek- rano się smialismy z mężem że to nie jest straszny dzień, że więcej dzieje się złego dzień przed albo dzień po. A mój mąż wraca z pracy i mi pokazuje oświadczenie o zdarzeniu drogowym.... wczoraj rano jak juz wjeżdżał na parking pod firmę, gościu któy jechał trafficiem robił dziwne manewry i jak cofał to nie zauważył mojego męża i w niego wjechał.. Na szczęście nic się mężowi nie stało, ale drzwi od str kierowcy troche wgniecione i porysowane, szyba boczna wyleciała, tył zarysowany... ;/ Dobrze ze mógł na magazynie w firmie zostawić auto. Od wczoraj użera się z PZU bo jest problem z autem zastępczym-a mąż miał swoich rodziców odwozić do domu bo wracają z wczasów w nocy sb/nd, a w pon rano musimy jechac na badania...;/ jednak 13ty piątek jest pechowy!

Mam nadzieję, ze dzisiaj będzie lepszy dzień! Szykuje sie piekna, słoneczna sobota! A w domu trzeba posprzątać, zrobić zakupy.. :P zakupy takie domowe, nie dla maluszka ;)

Miłego dzionka!

Paula. lubi tę wiadomość

iv092n0aukx79ex5.png

HSG 16.05- jajowody drożne, potwierdzona macica dwurożna
    Leki: Castagnus, kwas foliowy, witamina D3, magnez
    18.06- pozytywny test ciążowy :D
    Duphaston
    21.06 beta HCG 2286
    23.06 beta HCG 4744
  • lena7 Autorytet

Wysłany: 14 października 2017, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajne sny macie dziewczyny :-) ja miałam dziś głupkowate sny, dziś akurat miałam sen z moją nauczycielka od polskiego, która bardzo lubiłam, a sen z nią miałam jakiś taki dziki..kilka dni temu śniło mi się że piłam wódkę codziennie wieczorem, a czwartego dnia dopiero przypomniało mi się że jestem w ciąży ;-)
    Szwesta miała chyba też podobny sen, bo pamietam,.że jeszcze pomyślałam że snilysmy to samo ;-)
    U nas zapowiadali piękny weekend, a za oknem szaro buro :-(

No to Tokarzynka, faktycznie mieliście ten piątek trzynastego :-\

Miłego dziewczęta! :-)

Tokarzynka lubi tę wiadomość

Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
    7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka <3
    8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn <3
  • Czarna_kawa Autorytet

Wysłany: 14 października 2017, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry Promyczki!!!!

Dziewczynki co do snów,to wpisuje się na listę dziwnych/różnych snów,bo dzisiaj np śniło mi się,ze gdzies mam jechać z moim ukochanym i Mira się urodziła i w ogóle najpierw ja uczyłam jak jeść,a za chwile już mówiła do mnie i była w stanie chodzić nadal jako takie niemowlę...powiem Wam,ze to takie z kosmosu było!!! Reszty nie pamietam,ale coraz bogatszy repertuar senny na tapecie...kiedy się wyspie bez snów ;D Poza tym przyatakowały mnie buraki...od dwóch dni zjadam cała miskę sałatki z buraków z cebulka :D Haha...ciekawe co mnie jeszcze zaatakuje przez najbliższe miesiące ;p dzisiaj ostatni dzień pracy na ten tydzień i pogoda dopisuje,mimo,ze jestem na zewnątrz to bardzo przyjemnie jest(a ja ubrana jak zawsze na cebulę ;)))

Tokarzynka,współczuje bardzo tych perypetii piątkowych...kos się musi odwrócić,dobrze,ze mężowi nic się nie stało!!!

Anula1983,witamy mamuśka!

Kolka,ale się uśmiałam kochana!!!Zagiełaś pięknie teściowa <3 ;D !!!

kolka lubi tę wiadomość

201907041556.png
    201802112272.png
    02.2017 aniołek 7tyg[*]
    02.2018 córeczka<3
  • lena7 Autorytet

Wysłany: 14 października 2017, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny maja może któreś z Was wyciskarke wolnoobrotowa? Ja przymierzam się od kilku miesięcy, ale nie wiem, która..może coś polecicie?

Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
    7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka <3
    8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn <3
  • lena198808 Autorytet

Wysłany: 14 października 2017, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny a mnie troche niepokój ogarnal.. Patrzylam na swoje pomiary szyjki.. 18 wrzesnia mialam 5.3 cm od tamtej wizyty mialam odstawiona luteine bo mnie podrazniala. Teraz 10 pazdz szyjka 3.36cm. Jest w normie ale czy to mozliwe, normalne zeby az tak sie skrocila po odstawieniu luteiny?

wniddf9h93x6liig.png

c55frjjgusb25kvf.png
  • Tokarzynka Ekspertka

Wysłany: 14 października 2017, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena- mam i POLECAM! Soki są pyszniutki! Ja najbardziej lubie taki "tradycyjny"- marchewka, jabłko, pomarańcza :D jakbyś jadła owocki :) Jedyny minus to czyszczenie :P ale dla takiego soczku warto :)

iv092n0aukx79ex5.png

HSG 16.05- jajowody drożne, potwierdzona macica dwurożna
    Leki: Castagnus, kwas foliowy, witamina D3, magnez
    18.06- pozytywny test ciążowy :D
    Duphaston
    21.06 beta HCG 2286
    23.06 beta HCG 4744
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2017, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy o soku z buraków, a ja dziś buraczki kupiłam i będą do obiadu jak małż wróci. Niespodziankę mu zrobię w postaci prawdziwego, domowego obiadu. Już się doczekać nie mogę jego reakcji :)

Ja też po małych zakupkach. Na FB dziewczyny zwiodły mnie na pokuszenie do Smyka i H&Mu. W Smyku nie umiem nic znaleźć, serio. Wyszłam szybciej niż weszłam, ale w H&M udało mi się dorwać sweterek i zimową czapeczkę dla Olka :)

Paula, jak tam Twoje zakupy? Udane? :)

Tokarzynka, nie zazdroszczę przygód z piątkiem 13. Oby szybko udało się wszystko załatwić.

Wagą się nie przejmujcie, samo spadnie po porodzie i podczas karmienia. Musiałybyscie chyba naprawdę bardzo dużo przytyć, żeby został Wam potem jakiś poważniejszy nadbagaż ;)

Lena, szyjla nadal jest długa. Może po prostu warto przy okazji wizyty kontrolnej poruszyć ten temat, jeśli Cię to martwi? Kiedy planujesz kolejną wizytę?

Tokarzynka lubi tę wiadomość

• stokrotka30 Ekspertka

Wysłany: 14 października 2017, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmi dawaj fotki z twoich łowów:)

f2w3rjjg3x6jcgze.png
‹‹ 493 494 495 496 497 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ