Mamusie luty 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Hehe, akurat ten tekst szwagierki był żartobliwy, więc w ogóle mnie nie zabolal lubie ten przyrost w brzuchu
Jak ostatnio teściowa w zartach cos przy kimś mi dogryzla, to powiedziałam że my obie w ciąży, ale tesciowa w 13 miesiącu jej uwielbiam walić ripostydłukachna, Czarna_kawa lubią tę wiadomość
starania od 2015 roku
-
Marmi dziękuję, bardzo mi milo to słyszeć W ten dzien wyjatkowo mi wyskoczył ladniem az musialam cyknac fotkę Ale roznie z nim bywa, mam wrazenie ze czasem dzidzia sie gdzieś schowa blizej kręgosłupa, to i brzunio mniej widoczny Najważniejsze jest to jak my sie czujemy, nie ma co sie przejmować komentarzami innych Kazdy dodatkowy kilogram jest z powodu naszego dziecka, bedziemy sie nimi martwic po porodzie, a myślę ze przy dziecku odejdą szybciej niz myslimy
Wypilam dzisiaj pierwszy raz sok z buraczkow, nienawidzę burakow!!!! Ale wszystko dla mojej Niuni, zatkalam nos i weszłomarmi lubi tę wiadomość
-
Monic88 wierzyć mi się nie chce jak to możliwe, że jesteś na tym samym etapie co ja i nie masz widocznego brzuszka. U mnie już wielki, ostatnio jak byłam w rossmannie to Pani kasjerka mnie wołała żebym podeszła do kasy bez kolejki.
A co do strony czucia ruchów, to na początku może i bardziej czułam po prawej, ale teraz córeczka kopie mnie bardziej po lewej stronie i na środkuWiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2017, 21:33
-
Mój narzeczony pieszczotliwie zwraca się do mnie "mój kochany grubasek", obce osoby już widzą że jestem w ciąży. Dziś kierowca w miejskim poczekał z ruszeniem aż usiądę, a nie tylko skasuję bilet. Po mnie widać na twarzy, brzuszek według mnie nie jest jeszcze taki widoczny, ale już się wznosi w kurtce.
Dziewczyny od dzisiaj rozpoczynam picie aloesu i jestem ciekawa jak będę się czuła za kilka dni, póki co minęła godzina od wzięcia i tak jakoś jest mi lżej na żołądku. -
Asasa nie to, że go w ogole nie widać, ale ja nie naleze do szczupłych takze on sie tak mocno jeszcze nie odznacza na tle calej mojej figury no i tez właśnie zalezy w co sie ubiore, w luzniejszych ciuchach jeszcze spokojnie moge ukryć. Co mnie wcale nie cieszy,bo ja tez chcę zeby juz wszyscy widzieli!
Talla juz ktos pisal na facebooku, zapytaj swojego lekarza o ten aloes, bo podobno nie jest wskazany w ciazy, ani podczas karmienia piersią. -
Witam. Odkąd tak dużo się dzieje na fb nawet nie mam czasu wejść tu na forum szczególnie że jeszcze ten ostatni najcięższy miesiąc w pracy. Jeśli chodzi o pierwsze ruchy to gdzieś na dole czułam ale raczej prawa strona i tak zostało a jest chłopczyk.
Jeśli chodzi o komentarze to co prawda jestem już +7kg ale zawsze szczupła. Moje klientki mnie codziennie kompletami atakują a widzą co 2tyg. Że świetnie wyglądam, zazdroszczą figury, wogole nie widać ciąży tylko ta mała kuleczka itp. I to mnie podtrzymuje bo ja się czuję niestety nieco inaczej a z tygodnia na tydzień coraz mniej sprawna, nie mówiąc o tym że co parę dni wchodzę z przerażeniem na wagę. Pewnie spowodowane jest to tym że ostatnie lata miałam stała wagę a do tego od 2 lat, odkąd mąż żucił palenie i zaczoł się odchudzać razem ćwiczyliśmy ja bardziej dla aktywności i lepszego samopoczucia więc teraz ta waga mnie przeraża.
9.02.2018 - synek
Aniołek 02.2017 - 03.2017 cp - usunięcie jajowodu -
Agula ja mam tak samo, zawsze kontrolowałam wagę i jak tylko sobie na coś więcej pozwoliłam to zaraz brałam się za siebie i zrzucałam to kilo czy dwa, żeby pozostać przy stałej wadze. A teraz jak co tydzień kilo na plusie to jestem przerażona, ale dla mojego maleństwa się poświęcę, a martwić się będę po porodzie jak się z dodatkowymi kg uporać.
A ja ruchy wczoraj czułam iście po lewej stronie. Niby ma być dziewczynka, ale ja chyba uwierzę jak zobaczę bardzo bym chciała, aby tak już zostało:)
Miłego i spokojnego dnia dziewczyny! -
Monic tez nie lubie burakow ale jak juz wyciskam sobie na sok dodaje jablka. Jest o wiele slodszy i bardziej zdatny do picia
Dzis snilo mi sie ze karmilam piersia
No i musze Wam powiedziec ze dzis mam duzo lepszy nastroj
Rano sie martwilam o mala ze jeszcze nie daje znaku o sobie to tak mnie kopnela ze chyba lozko poczulo nawet a ja sie wystraszylam zaczynamy sie pewnie glodne robic a w lozeczku tak wygodnie
Po sniadaniu ruszam z rodzicami na zakupy. Milego dnia moje brzuszki kochane :*Justin30, Tokarzynka, lena7, marmi lubią tę wiadomość
Moj wczesniaczek z 33tc
Aniołki: 02.2015 & 06.2016 -
` Dzień dobry brzuchatki!
Paula, Asasa- fajnie, że Wam się takie rzeczy śnią- na pewno miły sen
Mi się nic nie śniło, ale malenstwo było aktywne Bartuś w nocy sobie powędrował po brzuszku, teraz z rana podczas śniadania też pokopał mamusie Jejku- jakie to jest cudowne!
A wiecie co... wczoraj 13-ty piątek- rano się smialismy z mężem że to nie jest straszny dzień, że więcej dzieje się złego dzień przed albo dzień po. A mój mąż wraca z pracy i mi pokazuje oświadczenie o zdarzeniu drogowym.... wczoraj rano jak juz wjeżdżał na parking pod firmę, gościu któy jechał trafficiem robił dziwne manewry i jak cofał to nie zauważył mojego męża i w niego wjechał.. Na szczęście nic się mężowi nie stało, ale drzwi od str kierowcy troche wgniecione i porysowane, szyba boczna wyleciała, tył zarysowany... ;/ Dobrze ze mógł na magazynie w firmie zostawić auto. Od wczoraj użera się z PZU bo jest problem z autem zastępczym-a mąż miał swoich rodziców odwozić do domu bo wracają z wczasów w nocy sb/nd, a w pon rano musimy jechac na badania...;/ jednak 13ty piątek jest pechowy!
Mam nadzieję, ze dzisiaj będzie lepszy dzień! Szykuje sie piekna, słoneczna sobota! A w domu trzeba posprzątać, zrobić zakupy.. zakupy takie domowe, nie dla maluszka
Miłego dzionka!Paula. lubi tę wiadomość
-
Fajne sny macie dziewczyny ja miałam dziś głupkowate sny, dziś akurat miałam sen z moją nauczycielka od polskiego, która bardzo lubiłam, a sen z nią miałam jakiś taki dziki..kilka dni temu śniło mi się że piłam wódkę codziennie wieczorem, a czwartego dnia dopiero przypomniało mi się że jestem w ciąży
Szwesta miała chyba też podobny sen, bo pamietam,.że jeszcze pomyślałam że snilysmy to samo
U nas zapowiadali piękny weekend, a za oknem szaro buro
No to Tokarzynka, faktycznie mieliście ten piątek trzynastego
Miłego dziewczęta!Tokarzynka lubi tę wiadomość
Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka
8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn -
Dzień Dobry Promyczki!!!!
Dziewczynki co do snów,to wpisuje się na listę dziwnych/różnych snów,bo dzisiaj np śniło mi się,ze gdzies mam jechać z moim ukochanym i Mira się urodziła i w ogóle najpierw ja uczyłam jak jeść,a za chwile już mówiła do mnie i była w stanie chodzić nadal jako takie niemowlę...powiem Wam,ze to takie z kosmosu było!!! Reszty nie pamietam,ale coraz bogatszy repertuar senny na tapecie...kiedy się wyspie bez snów Poza tym przyatakowały mnie buraki...od dwóch dni zjadam cała miskę sałatki z buraków z cebulka Haha...ciekawe co mnie jeszcze zaatakuje przez najbliższe miesiące ;p dzisiaj ostatni dzień pracy na ten tydzień i pogoda dopisuje,mimo,ze jestem na zewnątrz to bardzo przyjemnie jest(a ja ubrana jak zawsze na cebulę ))
Tokarzynka,współczuje bardzo tych perypetii piątkowych...kos się musi odwrócić,dobrze,ze mężowi nic się nie stało!!!
Anula1983,witamy mamuśka!
Kolka,ale się uśmiałam kochana!!!Zagiełaś pięknie teściowa !!!kolka lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny maja może któreś z Was wyciskarke wolnoobrotowa? Ja przymierzam się od kilku miesięcy, ale nie wiem, która..może coś polecicie?Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka
8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn -
Cześć dziewczyny a mnie troche niepokój ogarnal.. Patrzylam na swoje pomiary szyjki.. 18 wrzesnia mialam 5.3 cm od tamtej wizyty mialam odstawiona luteine bo mnie podrazniala. Teraz 10 pazdz szyjka 3.36cm. Jest w normie ale czy to mozliwe, normalne zeby az tak sie skrocila po odstawieniu luteiny?
-
Lena- mam i POLECAM! Soki są pyszniutki! Ja najbardziej lubie taki "tradycyjny"- marchewka, jabłko, pomarańcza jakbyś jadła owocki Jedyny minus to czyszczenie ale dla takiego soczku warto
-
Wy o soku z buraków, a ja dziś buraczki kupiłam i będą do obiadu jak małż wróci. Niespodziankę mu zrobię w postaci prawdziwego, domowego obiadu. Już się doczekać nie mogę jego reakcji
Ja też po małych zakupkach. Na FB dziewczyny zwiodły mnie na pokuszenie do Smyka i H&Mu. W Smyku nie umiem nic znaleźć, serio. Wyszłam szybciej niż weszłam, ale w H&M udało mi się dorwać sweterek i zimową czapeczkę dla Olka
Paula, jak tam Twoje zakupy? Udane?
Tokarzynka, nie zazdroszczę przygód z piątkiem 13. Oby szybko udało się wszystko załatwić.
Wagą się nie przejmujcie, samo spadnie po porodzie i podczas karmienia. Musiałybyscie chyba naprawdę bardzo dużo przytyć, żeby został Wam potem jakiś poważniejszy nadbagaż
Lena, szyjla nadal jest długa. Może po prostu warto przy okazji wizyty kontrolnej poruszyć ten temat, jeśli Cię to martwi? Kiedy planujesz kolejną wizytę?Tokarzynka lubi tę wiadomość