Mamusie luty 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Stokrotka, ja ostatnio robiłam zakłady z mężem czy teściowa będzie mnie macać po brzuchu. Nie lubię tego, ale może że względu na to, że to teściowa
A tak to najczęściej, poza mężem oczywiście, brzucha dotyka moja mama i się wita z Asią raz się też zdarzyło mojej babci. -
Lena melduję, że żyję zostało 5 dni intensywnej pracy a potem czeka mnie błogie lenistwo:)
Paula świetna kurtka. Może i u mnie na rynku się coś znajdzie...chociaż teoretycznie nie planuję zakupu kurtki...
Co do ubranek...może źle zaczęłam szukać za tydzień zacznę swoje wyczekiwane szaleństwo...jupi. w sieciówkach na bank znajdę coś extra dla Juniorka. Chyba, że już wszystko wykupiłyście hahahamarmi lubi tę wiadomość
-
Dzień Dobry Misiaki!!!
Marmi,to jedzonko pierwsza klasa,u mnie świeże jeszcze gorące bułeczki wczoraj wjechały i z serkiem ziołowy-czosnkowym je spożyłam aż mi się uszy trzęsły
Macie racje,belly fiksuje,ale może to jakieś nowe mamy w ilości hurtowej się logują i oni coś aktualizują...
Kaloryferka,no jesteś,tez się zastanawiałam gdzie Cię wcięło Na pewno w H&Mie znajdziesz coś słodziaśnego dla Juniorka poza tym w TKMaxie dużo fajnych rzeczy widziałam,wiec da się coś wyhaczyc )
Kuzka,kochana nadrabiaj i mów co u Ciebie Mamusiu
Co do macania brzuszka to chyba właśnie to zależy od relacji jakie mamy z dana osoba dotykająca brzuszka,jeśli z teściowa na bakier to wiadomo,ze raczej słabe to,ze dotyka brzunia...możecie zawsze powiedzieć,ze dotykanie brzuszka wywołuje skurcze macicy i raczej się nie powinno Hahah od razu się ogranicza :co nieproszone osoby ))
Siedzę sobie znowu w pracy u chłopaka,w tym tyg pracuje 3 dni jeszcze i do końca miesiąca potem wolne )) poza tym ruszyła maszyna mojego zatrudnienia u chłopaka w firmie i będę miała spokój w głowie chociaż jakby się coś działo,ze mam ubezpieczenie w razie tfu tfu szpitala.Aaaa i zaczyna mi brzuszek powolutku wyskakiwać )) 3 tydzień 6 miesiąca hehe,teraz jak włożyłabym obcisły tshirt to już można by było zobaczyć,bo w bluzach nadal się jeszcze kamufluje ;p i pochwale się,mój chłopak zrobił sam pierwszy zakup dla córci...przyniósł mi przedwczoraj pudełko duże z zestawem do szpitala,biały komplecik z króliczkiem ze świetnej bawełny!Polecam kochane mamy,bo cena naprawdę super,a jakościowe extra.Kupil w Wólce Kosowskiej,tam gdzie te hale hurtowe są ze wszystkimi rzeczami,powiem Wam,ze dużo tu ciuszków dla dzieciaków,w cenach bardzo dobrych,tylko wiem trochę wyprawa,ale warto :)Jak wrócę do domku to Wam zrobię fotkę tego zestawu -
U nas brzusia dotyka mąż, siostra i moja mama , a i babcia ❤ I wiadomo - nie przeszkadza .
Moja teściowa jakby chciała to nawet nie zapyta .
Ale moje dziecię to takie Kochane , że jak dotyka ktoś inny niż mama to się od razu uspokaja -
` Dzień dobry dziewczynki!
Wczoraj nie zaglądałam tutaj, miałam teściów u siebie Później Was nadrobie
Dzisiaj się wyspałam na królewskim łożu- po kilku dobrych miesiącach mamy sypialnie! Wczoraj mąż do końca poskładał łóżko i szafe Wiecie jak to miło wstawać z :wysokości: a nie z podłogi ^^
Zaraz musze swojego budzić bo o 8 mamy II USG prenatalne- idziemy zbója pooglądać 3majcie kciuki!szwesta80 lubi tę wiadomość
-
Tokarzynka,gratuluje solidnego łóżka )) i trzymamy kciuki za to 2 USG )) oby maluch się pięknie i zdrowo prezentował!!!
Kuzka,widzisz jaka dziecina spokojna,ktokolwiek inny do brzunia się zbliża niż mama i od razu grzecznieTokarzynka, kuzka lubią tę wiadomość
-
Kuzka kurtka nie jest ciazowa tylko wzielam rozmiar wieksza od obecnego rozmiaru na chwile obecna jest dobra na moja mame to za rok jak bede sie w niej topic a mama nie chudnie nie przytyje to jej oddam.
kuzka lubi tę wiadomość
Moj wczesniaczek z 33tc
Aniołki: 02.2015 & 06.2016 -
witam poniedziałkowo po weekendzie strasznie boli mnie spojenie łonowe i biodra nalaziłam się po lesie...
było fajnie ale skutki do dzis...
ktoś wie co u LadyChocolate ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2017, 08:47
-
Cześć Dziewczynki, witam się w 6 miesiącu . Nie było wczoraj wiec muszę Was nadrobić . Siedzę już w górach u rodziców, jest piękna pogoda - wczoraj siedzieliśmy cały dzień na zewnątrz i zakończyliśmy sezon grillowy . Dostałam też piekne łóżeczko od kuzynki w szarym kolorze na taki zamierzamy przemalować meble w pokoiku dzidzia.
Kuzka, u nas Leon też przestaje się ruszać jk ktoś dotyka brzucha. Wczoraj rano tak wywijał w łóżku, że brzuch skakał, poszłam cichutko do sypialni rodziców, położyłam się i chciałam im pokazać a tu cisza...
Miłego dnia kochane! Ja idę robić się na bóstwo i ujarzmić loki u mojego ulubionego fryzjeraPaula., kuzka lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry dziewczyny! To belly znowu glupieje wiec Paula zaraz do ciebie wysylam
Kawuszko dzięki za podpowiedź z tymi skurczami macicy, na pewno zastosuje. Wczoraj tylko niepotrzebnie się denerwowałam na całą tą sytuację
Tokarzynka daj znać jak po usg bo już pewnie jesteście po. -
nick nieaktualnykozamonia wrote:Stokrotka, ja ostatnio robiłam zakłady z mężem czy teściowa będzie mnie macać po brzuchu. Nie lubię tego, ale może że względu na to, że to teściowa
A tak to najczęściej, poza mężem oczywiście, brzucha dotyka moja mama i się wita z Asią raz się też zdarzyło mojej babci.
U mnie nikt nie maca brzucha , może dlatego ze nie jest jeszcze duzy , ale nikt tego nie robi może czasem moja mała siostra bo mam siostrę rodzona w wieku 8 lat -
My już po wizycie
Wszystko w porządku z serduchem, nerkami, kręgosłupem, pępowiną, kończynami. I potwierdzony Bartuś Akurat na początku badania cmokał sobie rączkę, później je zaciskał w pięści, a co lubi najbardziej- to mieć stópki przed twarzą Przez to nie udalo się nam go w 3D z twarzy zobaczyć
Jedynie teraz wg USG termin porodu z 23.02 przesunął się na 1.03- może to wynikać z tego ze z krwi białko Pappa wyszło obnione, może byc hipertrofia płodu- wolniej bd rósł- ale to nie jest przesądzone, trzeba się temu przyglądać. A może to być dlatego, ze i ja jestem drobna, więc 5kg chłopa nie urodze Myślę, ze to nie jest wielkie przesuniecię terminu, bo to róźnica 6 dni, a że moje miesiączki były nieregularne to też to ciężko ocenić, dlatego moja ginekolo przy zakładaniu karty ciąży w 9t go okresliła tp wg USG. Jeśli byłaby różnica 3-4 tyg no to bym sie martwiła, ale 6 dni to myślę że niezbyt dużo. A teraz maleństwa róźnie rosną ). Teraz jeszcze nas czeka echo serca płodu- to pod koniec listopada
A tu trochę zdjątek
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d705ab9cc126.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f1e92138a5ff.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d33b3c858812.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b61249a3e683.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9c83ff78c4f1.jpgWasp, Justin30, Czarna_kawa, kozamonia, Paula., kasiarzyna, lena7, Anne92, szwesta80, a88, kuzka, jiwa lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry, a mnie w końcu udało się zalogować tutaj...
Życzę miłego dnia, ja dzis robię puree z dyni i troche sprzątania bo jutro połówkowe i się na niczym nie skupie ;pTokarzynka, Justin30 lubią tę wiadomość
-
Tokarzynka gratuluję udanej wizyty u nas też jest 6 dni opóźnienia ale tak jak piszesz to nie jest 2 czy 3 tygodnie więc nie panikujemy, ważne że nasze Maleństwa rosną i się rozwijają
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2017, 10:18
Tokarzynka lubi tę wiadomość
-
Moja Malutka od wczoraj dużo mniej aktywna, wczoraj kilka razy się przekręciła a dzisiaj jeszcze nic więc siedzę jak na szpilkach..wiem że tak może być ale same wiecie że jak się czuje ruchy to odrazu nastrój lepszy! miłego slonecznego dnia wszystkim
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2017, 10:23
-
Stokrotka,nie ma za co )) mów o tych skurczach i na pewno ci,którzy są mniej akceptowani przy brzuszku się odsuną ;p
Tokarzynka,piękny synuś jaka stopa i ta buźka wyłaniająca się z otchłani ))) extra!!! Tym przesuniętym terminiem się nie przejmuj,to normalka jeszcze dzieciaki maja sporo czasu,żeby nadrobić wszysciutko u mnie termin się waha między 10,a 17 wiec w ogóle póki co na to nie patrzę,tylko liczę tygodnie,żeby już nastały te bezpieczne dla urodzenia ;Dostatnia taka fazę złapałam właśnie...kobiety w ciazy to maja te swoje fazy jak widać ))
Justin30,spokojnie,moja mała miała dwa dni spokojniejsze,a potem znowu dostała ataku skakania wiec cierpliwości...możesz przegryźć coś słodkiego albo kawki się lekkiej napić i powinna się odezwać potem twoja niuniaJustin30 lubi tę wiadomość
-
Przystojniaczek nam rosnie! Ja jestem zakochana
Czarna kawa- tez mam tą fazę, byle tylko do bezpiecznego terminu Ja tak sobie mówię cały czas byle do stycznia/lutego
Mam nadzieje że mały mnie i tatusia posłucha i nie zechce wystrzelić jeszcze w tym roku- bo tego bym wolała uniknąc.
Mojego łobuziaka w sumie czuje codziennie, czasami mniej, czasami więcej. Póki co na tym etapie mogą byc "chwile ciszy"- póki co to normalne. Ale wiadomo, jak poczujemy kopniaka to od razu nam lepiej
Pocztałam co nieco wasze posty- rzeczywiscie belly teraz znowu swiruje i za kazdym razem trzeba się logować, grr ;(
Paula- fajna kurtka ja kupiłąm po taniosci, na OLX używane- jedna w normalnym rozmiarze, drugia wielka na brzuszek Wziełąm parki- na brzuszku bedzie mozna regulowac.
Lena7- ja mam sokowirówkę z Biedronki- z Hoffena Sprawdza się Więc jak bd w biedrze to mozesz polowaclena7 lubi tę wiadomość
-
lena7 wrote:Kaloryferka, Ty żyjesz??
Mój kot kiedyś też został uratowany z tej choroby..kichal krwia, leżał i naprawdę zdychał..jak dostał w jajka zastrzyk ( a trzymaliśmy go we trójkę) to za 2 dni już doszedł do siebie..miejmy nadzieję że u Meggi też tak będzie.
Lena7 aż się roześmiałam na ten tekst do kaloryferki
U mnie jeden z podopiecznych zawsze gdy jakiś terapeuta jest dłużej nieobecny tak nas wita. Robi to z wielka powaga i radością zarazem, że nie idzie się uśmiechnąć.
Przy ładnym weekendzie ciężko siedzieć na Belly, właśnie was nadrabiam. O tym aloesie na FB pisałam ja. Kobiety w ciąży nie powinny pić aloesu, tym bardziej zaczynać kurację nim. Tak mi konsultantka Aloe Forever powiedziała na spotkaniu.
A mi wczoraj po raz pierwszy spora ilość siary z piersi poleciała. Mąż się przymilał i jak mu poleciało to aż się skrzywił. Mówi, że w smaku okropna. Ale zdziwienie na jego twarzy bezcenne.
Meggi przykro mi z powodu psiaka mam nadzieję, że się wykuruje.marmi, lena7 lubią tę wiadomość
Przybrana Mama dla Młodego
Aniołek [*] - 12.10.2015 - 8 tc
Aniołek [*] - 16.01.2017 - 9 tc -
kaloryferka wrote:Meggi mój psiak został uratowany z kociego tyfusa, też już było źle. Zobaczysz i Twój pupil z tego wyjdzie. Musi! Ja w to wierzę.
Mamusie synków, czy wy też tak macie, że idąc na zakupy bardziej podobają Wam się ubranka dla dziewczynek i w końcu nic nie kupujecie dla swojego dziecka? Kurcze robiłam podchody na pierwsze zakupy i albo miałam pecha i nie było nic ładnego, albo fakt samych dziewczyn w rodzinie sprawił, że myślę jeszcze pod tym kątem. Nie podobają mi się zupełnie te wszystkie brązy, zielenie i wypłowiałe błękity...ciężko będzie
Ja tak mam. Do tego wciąż czuję blokadę przed kupowaniem ciuszków dla Franka.
Co do kurtki jutro mam zamiar zajechać do największego lumpa w mieście może coś wynajdę dla siebie. Szkoda mi wydawać kasy na kurtkę na jeden sezon. Może uda mi się w miarę coś fajnego upolować.
Przybrana Mama dla Młodego
Aniołek [*] - 12.10.2015 - 8 tc
Aniołek [*] - 16.01.2017 - 9 tc