X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • Rafaello Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale miałam przeboje żołądkowe wczoraj:/ i nie wiem po czym, wszyscy jedli to samo a tylko mnie przeczyściło. Tak mnie brzuch napierdzielał i myśląc sobie że taki ból przy porodzie to pikuś to aż mnie zmroziło, jak ja to w ogóle wytrzymam???? :/ Przeraża mnie to:/
    Zaczęłam chodzić na zajęcia gimnastyczne dla ciężarówek, raz w tyg, kupiłam sobie dodatkowo piłkę żeby w domu ćwiczyć, oby to coś pomogło później przy porodzie, przynajmniej tak położna mówi, że kobieta wyćwiczona dużo szybciej rodzi.

• kolka Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane :)
    Mnie mega plecy wczoraj bolały, chyba za długo siedziałam w jednej pozycji.
    Co do ciuszków to ja mam barfzo dużo różowych, ostatnio mega pakę naprawdę ślicznych ciuszków dla noworodka ustrzelilam, ale nie opuszcza mnie wrażenie, ze będzie jakiś psikus i i tak okaże się chłopak :D
    Kurczę, coraz ciszej tu na forum. Dużo nas jeszcze nie ma na fejsbuku?

f2w3rjjgqu35wkgy.png

starania od 2015 roku
  • marmi Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba nie lubìę, jak mnie ktoś tyka w brzuch. Chyba, bo tylko mąż to robi, a to jest akurat przeze mnie wręcz oczekiwane :)
    Teściową mam na obiedzie w weekend, więc się przekonam, czy będzie łapki pchać ;)

Justa, ja chodząc za chłopiecymi ciuszkami zawsze przechodzę obok dziewczęcych, na niektórych wieszakach np. w h&m są razem. Ale wśród chłopiecych i unisexów naprawdę można znaleźć perełki :)

Kaloryferka, to oby te 5 ostatnich dni upłynęło Ci w spokoju i potem wreszcie zasłużony odpoczynek :)

Kawa, oni na belly wiecznie coś aktualizują i polepszają, tylko tej poprawy w użyteczności coś nie widać :P

Szwesta, no to mąż wpadł na niezłą minę :D u mnie jeszcze spokojnie, ciekawe, czy przed porodem cokolwiek się pojawi...

Kolka, z tych "starych i stałych" to zdecydowana większość na FB, czekamy aż się ostatnie kochane nasze niedobitki przekonają ;)

Meggi, jak tam psinka Twoja?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2017, 15:00

oar8vfxm9pilbm4k.png
  • kaloryferka Koleżanka

Wysłany: 16 października 2017, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tokarzynka śliczny, zdrowy synuś:) i ta stópka ❤
    Justin ha też ostatnio mniej czuję Juniora, ale zauważyłam, że ma takie przebłyski i czasami jest bardzo ruchliwy. Najgorsze jest to, że ja uwielbiam go czuć i tęsknię za każdym "fikołkiem i kopniakiem" ❤

Justin30, Tokarzynka lubią tę wiadomość

• lena7 Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tokarzynka, piękne te zdjęcia ! :-) Mam takie samo mojej z tym noskiem i ustami.

Szwesta, ja mam też opory, ale ostatnio w piątek zaszalalam w lumpku! Piękne rzeczy kupiłam, niektóre nawet jeszcze z metkami, np h&m, no i jak nie kupić? ;-)

Kaloryferka, ja też zawsze tęsknię, jak mała mniej kopię..najlepiej jakby kopała cały czas! ;-)

Mnie jeszcze póki co, nikt oprócz M za brzuchala nie łapał, ale pewnie jak będzie większy, to może się zacząć..

Kolka, ja jeszcze jestem na belly ;-)

Rafaello, to współczuję przebojów z żołądkiem..mnie ostatnio też przeczyscilo, po posmakowania surowego ciasta drożdżowego..oj działo się działo :-D ledwo co dojechałam do domu ze sklepu!

Tokarzynka lubi tę wiadomość

Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
    7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka <3
    8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2017, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co dzis podajecie na obiad ?:D :D mi się zachciało barszczu jak u babci i gotowałam barszcz z buraków zabielany i do tego ziemniaki zwykle z wody zmielone po ugotowaniu , pycha :D :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2017, 17:02

Tokarzynka lubi tę wiadomość

• Justin30 Ekspertka

Wysłany: 16 października 2017, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa1994 wrote:
    Co dzis podajecie na obiad ?:D :D mi się zachciało barszczu jak u babci i gotowałam barszcz z buraków zabielany i do tego ziemniaki zwykle z wody zmielone po ugotowaniu , pycha :D :D
    U nas dziś odmrożoną ogórkowa z ziemmiakami bo nie chciało się gotować a jutro będzie grochówka z połówkami grochu i zieloną soczewicą :) ostatnio jedliśmy często sycące dania i naszło nas na zupy :)

w57v9n73s9oqyqdu.png
  • Justin30 Ekspertka

Wysłany: 16 października 2017, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ja też bym chciała czuć prawie cały czas Malutka bo wtedy wiem że wszystko ok. Dzisiaj troszkę się poruszała i znów cisza, widocznie taki dzień ma, więc czekam dalej na większą aktywność :)

w57v9n73s9oqyqdu.png
  • Justin30 Ekspertka

Wysłany: 16 października 2017, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena ja też ostatnio byłam w lumpku i kupiłam trochę rzeczy, jak uda mi się to wstawię zdjecie :) niektóre to jak nowe z next, hm itp

w57v9n73s9oqyqdu.png
  • Justin30 Ekspertka

Wysłany: 16 października 2017, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny podpowiecie jak wstawić zdjęcie ?

w57v9n73s9oqyqdu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2017, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justin30 wrote:
    Oj ja też bym chciała czuć prawie cały czas Malutka bo wtedy wiem że wszystko ok. Dzisiaj troszkę się poruszała i znów cisza, widocznie taki dzień ma, więc czekam dalej na większą aktywność :)
    a ja .. 19 tydzień a czuje małego prawie cały czas tzn każdej godziny czuje ze się ruszy a myśle ze częściej niż co godzinę .. może dlatego ze jestem bardzo szczupła ? Nie wiem ..

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2017, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justin30 wrote:
    Dziewczyny podpowiecie jak wstawić zdjęcie ?

Wejdź na stronę pokazywarka.pl wrzuć tam zdjecie i wyjdzie Ci link skopiuj go i wstaw tutaj w to okienko gdzie piszesz wiadomości i wyślij i zdjecie się pokaże

Justin30 lubi tę wiadomość

• Justin30 Ekspertka

Wysłany: 16 października 2017, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4e4d72ffb57a.jpg

Paula., Ewelaa_♡, marmi lubią tę wiadomość

w57v9n73s9oqyqdu.png
  • Justin30 Ekspertka

Wysłany: 16 października 2017, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3fff01fd4f54.jpg . https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ae006d7eac97.jpg . https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f83edd502f40.jpg

Paula., lena7, kuzka, Ewelaa_♡, Czarna_kawa, marmi lubią tę wiadomość

w57v9n73s9oqyqdu.png
  • Justin30 Ekspertka

Wysłany: 16 października 2017, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tych ubranek to z polowa podoba mi się bardziej ale jak nie wziąć reszty jak dobra jakość i po kilka zł sztuka :) za to wszystko zapłaciłam 50 zł :)

w57v9n73s9oqyqdu.png
  • Tokarzynka Ekspertka

Wysłany: 16 października 2017, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justin30- jakie piękne ciuszki! Czasami szkoda mi, że to nie córeczka bo ostatnio tyle ładniusich rzeczy widziałam- i tak samo dzisiaj w lumpku :)

Lumpek czy np OLX to dobre miejsce na znalezienie ciuchów dla siebie na "ten czas". Ja dzisiaj za 4,50 kupiłam koszule do karmienia, rozpinana, z pieskiem, a az 9zł sukienke na jesien :)

iv092n0aukx79ex5.png

HSG 16.05- jajowody drożne, potwierdzona macica dwurożna
    Leki: Castagnus, kwas foliowy, witamina D3, magnez
    18.06- pozytywny test ciążowy :D
    Duphaston
    21.06 beta HCG 2286
    23.06 beta HCG 4744
  • Justin30 Ekspertka

Wysłany: 16 października 2017, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Tokarzynka :) ja np kupiłam używana kurtkę ciążowa zimowa z hm mama za 80 zł bo szkoda mi wydawać ponad 200 zł na kurtkę na jakieś 3 miesiace, co prawda jeszcze mi nie przyszła mam nadzieję że będzie dobra :)

w57v9n73s9oqyqdu.png
  • Justin30 Ekspertka

Wysłany: 16 października 2017, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy Wy też ostatnio tak szalejecie za słodyczami? Ja aż mam wyrzuty sumienia.. dzisiaj zjadłam 4 kruche ciastka, 5 wafelków i 2 kawałki wuzetki.. wiem że powinnam przystopować, tymbardziej że niedługo muszę zrobić test obciążenia glukoza

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2017, 18:09

w57v9n73s9oqyqdu.png
  • szwesta80 Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciążowy mózg atakuje.
    Po południu po wyjściu z Młodym na różaniec po ponad godzinie zorientowałam się, że wyciągając pocztę ze skrzynki zostawiłam klucze od domu w skrzynce na listy. Na szczęście sąsiad który mnie mijał pod blokiem znalazł i zniósł mężowi do garażu.

3jgx3e3kzhsm0bxy.png
    f2w3qh4snsvwasdq.png
    Przybrana Mama dla Młodego
    Aniołek [*] - 12.10.2015 - 8 tc
    Aniołek [*] - 16.01.2017 - 9 tc
  • Asasa Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justin30 piękne ciuszki! Mnie też ostatnio bardzo ciągnie do słodkiego, oj bardzo. A w środę wybieram się zrobić test obciążenia glukozą i się boję co to wyjdzie.

Szwesta, jesteś the best ;-)

UAtCp1.png
    mhsv9vvj0znnlhyf.png
‹‹ 497 498 499 500 501 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ