Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • Rafaello Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale miałam przeboje żołądkowe wczoraj:/ i nie wiem po czym, wszyscy jedli to samo a tylko mnie przeczyściło. Tak mnie brzuch napierdzielał i myśląc sobie że taki ból przy porodzie to pikuś to aż mnie zmroziło, jak ja to w ogóle wytrzymam???? :/ Przeraża mnie to:/
    Zaczęłam chodzić na zajęcia gimnastyczne dla ciężarówek, raz w tyg, kupiłam sobie dodatkowo piłkę żeby w domu ćwiczyć, oby to coś pomogło później przy porodzie, przynajmniej tak położna mówi, że kobieta wyćwiczona dużo szybciej rodzi.

• kolka Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane :)
    Mnie mega plecy wczoraj bolały, chyba za długo siedziałam w jednej pozycji.
    Co do ciuszków to ja mam barfzo dużo różowych, ostatnio mega pakę naprawdę ślicznych ciuszków dla noworodka ustrzelilam, ale nie opuszcza mnie wrażenie, ze będzie jakiś psikus i i tak okaże się chłopak :D
    Kurczę, coraz ciszej tu na forum. Dużo nas jeszcze nie ma na fejsbuku?

f2w3rjjgqu35wkgy.png

starania od 2015 roku
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2017, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba nie lubìę, jak mnie ktoś tyka w brzuch. Chyba, bo tylko mąż to robi, a to jest akurat przeze mnie wręcz oczekiwane :)
    Teściową mam na obiedzie w weekend, więc się przekonam, czy będzie łapki pchać ;)

Justa, ja chodząc za chłopiecymi ciuszkami zawsze przechodzę obok dziewczęcych, na niektórych wieszakach np. w h&m są razem. Ale wśród chłopiecych i unisexów naprawdę można znaleźć perełki :)

Kaloryferka, to oby te 5 ostatnich dni upłynęło Ci w spokoju i potem wreszcie zasłużony odpoczynek :)

Kawa, oni na belly wiecznie coś aktualizują i polepszają, tylko tej poprawy w użyteczności coś nie widać :P

Szwesta, no to mąż wpadł na niezłą minę :D u mnie jeszcze spokojnie, ciekawe, czy przed porodem cokolwiek się pojawi...

Kolka, z tych "starych i stałych" to zdecydowana większość na FB, czekamy aż się ostatnie kochane nasze niedobitki przekonają ;)

Meggi, jak tam psinka Twoja?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2017, 15:00

• kaloryferka Koleżanka

Wysłany: 16 października 2017, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tokarzynka śliczny, zdrowy synuś:) i ta stópka ❤
    Justin ha też ostatnio mniej czuję Juniora, ale zauważyłam, że ma takie przebłyski i czasami jest bardzo ruchliwy. Najgorsze jest to, że ja uwielbiam go czuć i tęsknię za każdym "fikołkiem i kopniakiem" ❤

Justin30, Tokarzynka lubią tę wiadomość

• lena7 Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tokarzynka, piękne te zdjęcia ! :-) Mam takie samo mojej z tym noskiem i ustami.

Szwesta, ja mam też opory, ale ostatnio w piątek zaszalalam w lumpku! Piękne rzeczy kupiłam, niektóre nawet jeszcze z metkami, np h&m, no i jak nie kupić? ;-)

Kaloryferka, ja też zawsze tęsknię, jak mała mniej kopię..najlepiej jakby kopała cały czas! ;-)

Mnie jeszcze póki co, nikt oprócz M za brzuchala nie łapał, ale pewnie jak będzie większy, to może się zacząć..

Kolka, ja jeszcze jestem na belly ;-)

Rafaello, to współczuję przebojów z żołądkiem..mnie ostatnio też przeczyscilo, po posmakowania surowego ciasta drożdżowego..oj działo się działo :-D ledwo co dojechałam do domu ze sklepu!

Tokarzynka lubi tę wiadomość

Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
    7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka <3
    8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2017, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co dzis podajecie na obiad ?:D :D mi się zachciało barszczu jak u babci i gotowałam barszcz z buraków zabielany i do tego ziemniaki zwykle z wody zmielone po ugotowaniu , pycha :D :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2017, 17:02

Tokarzynka lubi tę wiadomość

• Justin30 Ekspertka

Wysłany: 16 października 2017, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa1994 wrote:
    Co dzis podajecie na obiad ?:D :D mi się zachciało barszczu jak u babci i gotowałam barszcz z buraków zabielany i do tego ziemniaki zwykle z wody zmielone po ugotowaniu , pycha :D :D
    U nas dziś odmrożoną ogórkowa z ziemmiakami bo nie chciało się gotować a jutro będzie grochówka z połówkami grochu i zieloną soczewicą :) ostatnio jedliśmy często sycące dania i naszło nas na zupy :)

w57v9n73s9oqyqdu.png
  • Justin30 Ekspertka

Wysłany: 16 października 2017, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ja też bym chciała czuć prawie cały czas Malutka bo wtedy wiem że wszystko ok. Dzisiaj troszkę się poruszała i znów cisza, widocznie taki dzień ma, więc czekam dalej na większą aktywność :)

w57v9n73s9oqyqdu.png
  • Justin30 Ekspertka

Wysłany: 16 października 2017, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena ja też ostatnio byłam w lumpku i kupiłam trochę rzeczy, jak uda mi się to wstawię zdjecie :) niektóre to jak nowe z next, hm itp

w57v9n73s9oqyqdu.png
  • Justin30 Ekspertka

Wysłany: 16 października 2017, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny podpowiecie jak wstawić zdjęcie ?

w57v9n73s9oqyqdu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2017, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justin30 wrote:
    Oj ja też bym chciała czuć prawie cały czas Malutka bo wtedy wiem że wszystko ok. Dzisiaj troszkę się poruszała i znów cisza, widocznie taki dzień ma, więc czekam dalej na większą aktywność :)
    a ja .. 19 tydzień a czuje małego prawie cały czas tzn każdej godziny czuje ze się ruszy a myśle ze częściej niż co godzinę .. może dlatego ze jestem bardzo szczupła ? Nie wiem ..

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2017, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justin30 wrote:
    Dziewczyny podpowiecie jak wstawić zdjęcie ?

Wejdź na stronę pokazywarka.pl wrzuć tam zdjecie i wyjdzie Ci link skopiuj go i wstaw tutaj w to okienko gdzie piszesz wiadomości i wyślij i zdjecie się pokaże

Justin30 lubi tę wiadomość

• Justin30 Ekspertka

Wysłany: 16 października 2017, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4e4d72ffb57a.jpg

Paula., Ewelaa_♡, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

w57v9n73s9oqyqdu.png
  • Justin30 Ekspertka

Wysłany: 16 października 2017, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3fff01fd4f54.jpg . https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ae006d7eac97.jpg . https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f83edd502f40.jpg

Paula., lena7, kuzka, Ewelaa_♡, Czarna_kawa, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

w57v9n73s9oqyqdu.png
  • Justin30 Ekspertka

Wysłany: 16 października 2017, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tych ubranek to z polowa podoba mi się bardziej ale jak nie wziąć reszty jak dobra jakość i po kilka zł sztuka :) za to wszystko zapłaciłam 50 zł :)

w57v9n73s9oqyqdu.png
  • Tokarzynka Ekspertka

Wysłany: 16 października 2017, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justin30- jakie piękne ciuszki! Czasami szkoda mi, że to nie córeczka bo ostatnio tyle ładniusich rzeczy widziałam- i tak samo dzisiaj w lumpku :)

Lumpek czy np OLX to dobre miejsce na znalezienie ciuchów dla siebie na "ten czas". Ja dzisiaj za 4,50 kupiłam koszule do karmienia, rozpinana, z pieskiem, a az 9zł sukienke na jesien :)

iv092n0aukx79ex5.png

HSG 16.05- jajowody drożne, potwierdzona macica dwurożna
    Leki: Castagnus, kwas foliowy, witamina D3, magnez
    18.06- pozytywny test ciążowy :D
    Duphaston
    21.06 beta HCG 2286
    23.06 beta HCG 4744
  • Justin30 Ekspertka

Wysłany: 16 października 2017, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Tokarzynka :) ja np kupiłam używana kurtkę ciążowa zimowa z hm mama za 80 zł bo szkoda mi wydawać ponad 200 zł na kurtkę na jakieś 3 miesiace, co prawda jeszcze mi nie przyszła mam nadzieję że będzie dobra :)

w57v9n73s9oqyqdu.png
  • Justin30 Ekspertka

Wysłany: 16 października 2017, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy Wy też ostatnio tak szalejecie za słodyczami? Ja aż mam wyrzuty sumienia.. dzisiaj zjadłam 4 kruche ciastka, 5 wafelków i 2 kawałki wuzetki.. wiem że powinnam przystopować, tymbardziej że niedługo muszę zrobić test obciążenia glukoza

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2017, 18:09

w57v9n73s9oqyqdu.png
  • szwesta80 Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciążowy mózg atakuje.
    Po południu po wyjściu z Młodym na różaniec po ponad godzinie zorientowałam się, że wyciągając pocztę ze skrzynki zostawiłam klucze od domu w skrzynce na listy. Na szczęście sąsiad który mnie mijał pod blokiem znalazł i zniósł mężowi do garażu.

3jgx3e3kzhsm0bxy.png
    f2w3qh4snsvwasdq.png
    Przybrana Mama dla Młodego
    Aniołek [*] - 12.10.2015 - 8 tc
    Aniołek [*] - 16.01.2017 - 9 tc
  • Asasa Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justin30 piękne ciuszki! Mnie też ostatnio bardzo ciągnie do słodkiego, oj bardzo. A w środę wybieram się zrobić test obciążenia glukozą i się boję co to wyjdzie.

Szwesta, jesteś the best ;-)

UAtCp1.png
    mhsv9vvj0znnlhyf.png
‹‹ 497 498 499 500 501 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowy rok - Nowy plan na świadomą ciążę. Kluczowe 90 dni przed poczęciem czyli jak świadomie przygotować organizm.

Nowy Rok sprzyja planom, nowym początkom i drobnym decyzjom, które z czasem mają realne znaczenie. To także dobry moment, by świadomie przygotować organizm do ciąży - spokojnie, bez presji i krok po kroku. Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników zaleca suplementację folianów co najmniej 12 tygodni przed planowaną koncepcją1, aby umożliwić osiągnięcie ich optymalnego poziomu w organizmie. Dlatego wspólnie z Partnerem Akcji Femibion zachęcamy do rozpoczęcia 90-dniowego planu przygotowania organizmu przed poczęciem. Twoje codzienne wybory dziś mogą mieć znaczenie dla prawidłowego rozwoju dziecka w przyszłości.2 Sprawdź naszą noworoczną checklistę i zobacz, jak świadomie przygotować się do ciąży jeszcze przed pojawieniem się dwóch kresek.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ