Mamusie luty 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Monic88 wrote:Kasiarzyna ale już lepiej z Wami? Przy tym łóżysku musisz leżeć prawa? Ech nie jest to fajne, ale zobacz jak już jesteście daleko, jeszcze kilka tygodni tak naprawdę i dzidziuś jest już bezpieczny! Oczywiście życzę Ci żeby siedział jak najdłużej, ale w najgorszym przypadku po 30 tygodniu to już naprawdę praktycznie 100% szans! Dostajesz może sterydy na płucka na wszelki wypadek?
09.2016 laparo+histero endomenda,torbiel,przegroda macicy -
Co do omdlen to dziś prawie zemdlalam na zakupach. To w takim razie jak też tak macie to na tym etapie chyba normalne.
Mi dziś moj brzuch też się nie podoba. Jakoś mi twardnieje. Jak leżę to źle nie jest Ale jak wstaje to się jakoś tak napina. Co do magnezu bierzecie dodatkowo? Bo Pani w aptece powiedziała mi że w witaminach mama dha jest wystarczającą ilość magnezu. -
Biotech wrote:Kurcze co to sie dzieje, że prawie kazda ma jakies problemy w drugim trymestrze i nagle ladujemy w szpitalu lum musimy brać np. Luteine na szyjke:'(
Pytanie do dziewczyn, ktore maja juz dzieci: czy elektryczne aspiratory do nosa sa godne uwagi. Trafiłam no. Na taki firmy hexa. Bo jakos ani opcja podlaczania do odkurzacza ani ciagniecia gilow sila ust do mnie nie przemawia;-)
Podłączam się do pytania o elektryczny aspirator -
Dziś to jakiś dziwny dzień, bo ja do południa też miałam coś dziwnego z brzuchem..takie jakby mikro skorcze..nie bolące i bardzo delikatne..myślę że to mogły być te H-B..Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka
8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn -
lena7... ja tez chyba mam te skurcze, czasami takie napiecie brzucha a potem spokoj....
...wczoraj bylam na polowkowym u swojego lekarza... wszystko z dzieckiem ok ale wczesniej robilam juz test Nifty wiec bylam o to raczej spokojna.... szyjka piekna, zamknieta... dzisiajsza glukoza przed obciazeniem 63, po 2 godzinach 66...marmi lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-73368.png -
kasiarzyna wrote:Asasa bylas na tej glukozie?Ile się czeka na wyniki?Bo ja raczej dopiero w sobotę za tydzień się wybiore,z mezem.
Tak byłam. Byłam od 8 do 10, a wyniki były tego samego dnia popołudniu, ok. 16.
Kasiarzyna trzymajcie się dzielnie z Mateuszkiem.kasiarzyna lubi tę wiadomość
-
Meggi90,tez ostatnio miałam takie właśnie napinanie brzucha non stop i wzdety,takie mało przyjemne uczucie...biore Femibion i do tego magnez z wit b6 osobno.Moze skonsultuj się z ginkiem czy do tych twoich witaminek potrzebny jest jeszcze dodatkowy magnez.
Kasiarzyna,teraz odpoczywaj kochana,będzie wszystko dobrze,staraj się nie denerwować i zregenerować w domku z bliskimi
Lena7,to takie nagle twardnienie w jakieś części brzucha i odpuszczanie po paru sekundach prawda? Jeśli tak,to chyba to to,bo odczuwam podobnie z rożna częstotliwością...
Usiadłam nareszcie w domku i odpoczywam,wdycham świeże powietrze po deszczu i próbuje się zmobilizować do doprowadzenia moich paznokci do ładu,bo wołają o pomstę do nieba,to tak w ramach tego,żebyście się trochę usmiechnely e-cioteczki mam nadzieje,ze z naszymi dziewczynkami-mamuśkami będzie wszystko dobrze i ze wszystkie te ostatnie szpitalne perypetie zakończą się szczęśliwie i misiaki kochane będą się mogły cieszyć ciążą...ciocia Kawa tu wysyła dobre myśli i wiarę,ze wszystkie kiedyś się poznamy i razem z naszymi bobaskami wyjdziemy na pyszne ciacho i ...kawę oczywiścieBiotech, Tokarzynka lubią tę wiadomość
-
Tak Kawka, i Stere, to musi być to
Dziś miałam to pierwszy raz, i już zaczęłam się bać..ale nie bolało, plamien przy tym nie było, no i odpuściło po jakimś czasie..Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
Lena, nie dobrze ze skleroza nie boli .
My po warsztatach i 40- tce koleżanki zjadłam lasagne, pyszne sałatki i ...tort bezowy!!!! Ale jaki?!! Pyszny i mało słodki, z borówka amerykańska i granatem minami!!!
Co do warsztatów, warto pójść dla Pana Kamila, który jest mistrzem prezentacji, ale to, czego sie dowiedzieliśmy mozna sprawdzić w necie a my tam do 14 siedzielismy. Były nudne Panie od Medeli i od Bepanthenu wiec sie wynudzilismy w tym czasie. Leon naparzal tez wtedy, wiec chyba podzielił nasże zdanie. Potwierdzam (bo mam) adaptery do pasów samochodowych warto mieć.
Kasiarzyna, Justa jak u Was kochane?
Tokarzynka lubi tę wiadomość
-
Krakowianka a co to te adaptery? Coś jak taki zacisk na pasy, żeby nie uciskały w czasie jazdy, i w razie hamowania? Bo ja bym chciała coś takiego właśnie, bo jak jestem pasażerem to sobie te pasy trzymam, ale jak prowadzę to już dupa..Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
Też mam dzisiaj twardy brzuch i tak jakby bolały mnie jajniki. Biorę femibion i do tego aspargin, no i czasami nospe.
Adapter do pasow, świetna sprawa. Przypinasz pas między nogami do adaptera i nie ma ucisku na brzuszek. Teraz jest promocja w sklepie mama i ja. Przy zakupie adaptera be safe, jest bon o wartości 150 zł. Na foteliki też be safe.Gameta , starania od 2012 r.
Jagna
[/url]
-
Biotech wrote:Kurcze co to sie dzieje, że prawie kazda ma jakies problemy w drugim trymestrze i nagle ladujemy w szpitalu lum musimy brać np. Luteine na szyjke:'(
Pytanie do dziewczyn, ktore maja juz dzieci: czy elektryczne aspiratory do nosa sa godne uwagi. Trafiłam no. Na taki firmy hexa. Bo jakos ani opcja podlaczania do odkurzacza ani ciagniecia gilow sila ust do mnie nie przemawia;-)
Ja mam taki elektryczny aspirator firmy hexa i powiem Tak: urządzenie spoko, ma fajne melodyjki żeby odwrócić uwagę dziecka ale według mnie trochę za mocno ciągnie i mój 8 miesięczny synek sie go go porostu boi, za to u nas ostatnio przy katarze najlepiej sprawdziła sie zwykła gruszka, mały bez problemu pozwolił wyczyścić nosek. Wiadomo każde dziecko jest inne, może akurat u Twojego się sprawdzi
Jeżeli chodzi o fotelik, to polecam sprawdzić wcześniej jak zapina sie dziecko w śpiworku do fotelika, może to wydaje się oczywiste, mi też tak się wydawało ale przy wyjściu ze szpitala okazało się że mamy problem bo dziurki w śpiworku były za małe na pasy od fotelika, dobrze że mieliśmy kombinezon i kocyk bo mogliśmy zrezygnować ze śpiworka.
też tak odliczałam do 30 tygodnia, ale uwierzcie potem też się liczy, a to jeszcze tydzień, a to jak najdłużej żeby płuca się wykształciły, a to jeszcze do 36 tygodnia. Ja się uspokoiłam dopiero jak dotrwałam do terminu, a to dlatego że mój synek urodził się dokładnie w dniu wyznaczonym przez usg, punktualny chłopak, po tatusiu więc stres związany z ciążą się skończył, ale potem też się człowiek martwi, a czy zdrowy, czy dobrze przybiera, czy żółtaczka odpuściłam, także taki los mamusiek, cały czas coś, ale pewnie przez to również, bycie mamą jest takie PIĘKNE
lutówka 2017 Pozdrawiam Was dziewczyny:) Bardzo Wam zazdroszczę tego stanu, piękny czas będzie dobrzeChudaRuda, marmi, Biotech, Czarna_kawa, Tokarzynka lubią tę wiadomość
-
Witajcie Dziewczynki, dziś sobota bardzo zabiegana i nie miałam chwili, żeby zajrzeć wcześniej, ale cały czas myślałam o Was, w szczególności o Juście i Kasiarzynie.
Dobrze Kasiarzyna, że sytuacja u Ciebie opanowana, mam nadzieję, że tak już zostanie i spokojnie dotrwacie w dwupaku do końca.
Justa, a Tobie się coś poprawia po tej luteinie i zastrzykach?
Nic nie jest teraz tak ważne, jak Ty i maluch, żaden chrzest a ni nic innego. Leżcie i dajcie się sobą zaopiekować lekarzom.
Czekamy na dalsze wieści od Ciebie :*