X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • marmi Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa, trzymaj się tam i dawaj znać co z Wami. A z ktg też bym się cieszyła, bo dzieciątko silne i daje mamie znać, że ma się dobrze.
    Daj znać jutro, jak sytuacja wygląda.

Kasiarzyna, a u Ciebie skąd to krwawienie? Dobrze, że sytuacja już opanowana. Dbaj o siebie bardzo i też posz do nas, czy wszystko ok :*

Kurczę, jak już wyszłyśmy z pierwszego trymestru, to się cieszyłam, że już bezpiecznie i z górki, a jednak nadal przeboje się zdarzają :(

oar8vfxm9pilbm4k.png
  • Monic88 Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa trzymaj się dzielnie! Jesteś w szpitalu i tam już się Wami zajmą! Najważniejsze, że serduszko bije, a KTG nie wykazuję skurczy, być może to faktycznie reakcja macicy na rozpychanie maluszka!

Kasiarzyna co się stało??? Dawno Cię nie było, skąd to krwawienie? Ty masz przodujące łożysko? Trzymamy kciuki za Was również!!

km5sp07weqrpj7bl.png
  • Krakowianka Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiarzyna odpoczniecie teraz i kciukasy :)

5958beaa9c1f8.png
  • Basik83 Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiarzna Justa trzymam kciuki zeby bylo wszystko dobrze

co do przybranych kg dzis stanelam na wadze 2 kilo do przodu od poczatku ciazy

iv09i09kqbjpvj1e.png
    Madzia 2006❤Zuzia 2008
  • Paula. Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa trzymam mocno kciuki <3 bedzie dobrze. Jestescie teraz w dobrych rekach :)

Moj wczesniaczek z 33tc klz9mg7yctlaon6z.png
    9wZYp2.png
    Aniołki: 02.2015 & 06.2016
  • lena198808 Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parę dni mnie nie było a tyle sie wydarzyło... Justa trzymam mocno kciuki, żeby było dobrze. Daj znac co mówią lekarze, jaka dluga szyjka. Też często mam problem z pęcherzem, atakuja mnie bakterie a wczoraj pól dnia bolał mnie brzuch, byl twardy. Dzisiaj juz ok, daj koniecznie znać. Kasiarzyna rowniez trzymam mocno kciuki. Będzie wszystko dobrze dziewczyny.

wniddf9h93x6liig.png

c55frjjgusb25kvf.png
  • lena198808 Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie mąż wrócił do domku i wpadlismy w zakupowy szał ciuszkow :) odkupilam od paru Pań używane ciuszki, perełki, stan bdb i markowe. Zadowolona jak bąk jestem. W sumie to juz ponad 200 ciuszkow mamy :P Dzisiaj też odebralismy od rodziny łóżeczko i dostaliśmy przepiekna kolyske:)

marmi, Tokarzynka lubią tę wiadomość

wniddf9h93x6liig.png

c55frjjgusb25kvf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2017, 05:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktg później wykazało już skurcze ale chyba nie bardzo mocne .. tak czy tak na noc dostałam zastrzyk w tyłek na rozluźnienie tego wszystkiego i luteinę dopochwowa , w nocy brzuch dalej bolał teraz tez mam skurcze - nie śpię bo boli macica napina się prawie non stop .. bardzo boje się o moje dziecko

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2017, 06:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na szyjkę lekarz powiedziała ze nie jest zle .. ale co z tego jak mam ciagle skurcze ..

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2017, 06:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wasp wrote:
    Justa ja w poprzedniej ciazy taki brzuch miałam chyba 3 tygodnie. Podawali progesteron w dawkach pgromnych ... jak coś chciała wiedzieć więcej zapraszam na priv.
    Głowa do góry ważne ze jestes pod opieka!!!

3 tyg byłaś w szpitalu czy leczona w domu ? Brzuch tez Cię bolał ? Mnie tak boli ze nie mogę spać i powiedziałabym ze z dnia na dzień bardziej ..

Wasp lubi tę wiadomość

• Wasp Ekspertka

Wysłany: 21 października 2017, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa1994 wrote:
    3 tyg byłaś w szpitalu czy leczona w domu ? Brzuch tez Cię bolał ? Mnie tak boli ze nie mogę spać i powiedziałabym ze z dnia na dzień bardziej ..
    Lezalam z krwiakiem tak. Na prawde ale ten brzuch byl jak kamien dopiero potem odpuscilo, ale bolal mnie sporadycznie. Dawali mi proluton, zastrzyk w tylek z wielka dawka progesteronu. Trzymam za Was mega kciuki, lez odpoczywaj moze Ci magnez w kroplowce dadza? Nie wiemwiem czy w tym.okresie podaja fenoterol, to na powstrzymanie skurczy.

Trzymam kciuki!

Synek Piotruś <3 30.05.2014
    Corcia Oliwka 13.02.2018

Mutacja Mthfr

YW46p1.png
    Aniolki 23.08.2012 (10tc) 14.02.2013 (10tc)
  • Wasp Ekspertka

Wysłany: 21 października 2017, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lezalam miesiac w szpitalu :)

Synek Piotruś <3 30.05.2014
    Corcia Oliwka 13.02.2018

Mutacja Mthfr

YW46p1.png
    Aniolki 23.08.2012 (10tc) 14.02.2013 (10tc)
  • Krakowianka Autorytet

Wysłany: 21 października 2017, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa kochana, leżenie, leki rozkurczowe i progesteron wycisza macice i będzie OK. Trzymaj sie myśli, ze jestes tam bezpieczna i pod opieka. Modlimy i trzymamy kciuki!

5958beaa9c1f8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2017, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie dostaje ani magnezu ani nic takiego , wczoraj jeden zastrzyk rozkurczowy i po setce luteiny dopochwowo rano i wieczorem .. to cale leczenie póki co , czekam na wyniki moczu pewnie będzie do tego jakiś antybiotyk przez pęcherz zobaczymy

• Czarna_kawa Autorytet

Wysłany: 21 października 2017, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry Robaczki!!!

Marcepanka,witamy w naszym gronie ;)!!!

Tokarzynka,przepiękny bujaczek-leżaczek <3 a misio przesłodki!!!

Kasiarzyna,ojej kochana trzymam mocno za ciebie kciuki,nie denerwuj się misiaku,dzidziuś jest silny,będzie wszystko dobrze,wszystkie wirtualne ciocie są z Wami i wysyłają dobrą energię!!!Leż teraz maksymalnie ile się da,nóżki na poduchę,mam nadzieje,ze bliscy mogą Cię wyręczyć w domowych obowiązkach.Pamiętaj bobasek bardzo Cię kocha i nie pozowoli,żebyś się stresowała ;*mocno Cię ściskam ;*

Justa,jesteś pod opieką lekarzy na szczęście i na pewno teraz masę leków uspokajająco-rozkurczowych macicy ci podadzą,żeby już nic nie bolało.Nie denerwuj się pamiętaj,bo to też spina brzuszek,musisz powolutku oddychać,wyciszać się,wez sobie słuchawki i relaksacyjną muzykę puść z you tuba(tam mnóstwo takich rzeczy jest nawet całe seanse).Dzidziusiowi serduszko mocno bije i jest całe i zdrowe,wiec mama musi trochę się uspokoić i na pewno wszystko powolutku się ustabilizuje.

201907041556.png
    201802112272.png
    02.2017 aniołek 7tyg[*]
    02.2018 córeczka<3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2017, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za wsparcie dziewczyny No ale stres jest ..

w niedziele mamy chrzciny w rodzinie nie pojadę wiadomo , dziecko najważniejsze będę tu lezec ile trzeba tylko oby było OK ..

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2017, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarka w szpitalu dodała ze jakby to była ciaza z 10 tyg starsza to w ogóle inaczej by na to patrzyli teraz musza robić co się da żeby zlikwidować skurcze ..

• kasiarzyna Autorytet

Wysłany: 21 października 2017, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monic88 wrote:
    Kasiarzyna co się stało??? Dawno Cię nie było, skąd to krwawienie? Ty masz przodujące łożysko? Trzymamy kciuki za Was również!!

Tak,i to centralnie.Mały coraz cięższy,ruchliwy i uszkodził jakieś naczynko.

Justa widzę,ze u Ciebie tez nieciekawie....trzymam mocno kciuki,wiem ile to nerwow kosztuje.Tez miałam potwornie twardy brzuch,ale dostalam kroplowki z magnezem.Podejrzewam,ze to bardziej z nerwów,bo w domu tego nie mialam.Wieczorem jeszcze mi się krew puscila z nosa.

mhsvp07wo8sn1zot.png
    09.2016 laparo+histero endomenda,torbiel,przegroda macicy
  • Anne92 Autorytet

Wysłany: 21 października 2017, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, trzymam mocne kciuki za Was! Jesteście pod dobą opieką lekarzy, trzymajcie się mocno. Musicie wierzyć, że wszystko będzie dobrze.

thgf3e3kgrhlqiqj.png
  • stokrotka30 Ekspertka

Wysłany: 21 października 2017, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku dziewuszki jesteśmy z Wami! Justa wierzę, że wszystko będzie dobrze! Jesteś dzielna i Twój maluszek też!

f2w3rjjg3x6jcgze.png
‹‹ 509 510 511 512 513 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ