X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • szwesta80 Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunset06 wrote:
    witam się po krzywej cukrowej. strasznie to niesmaczne ale do przeżycia zobaczymy jak wyniki...co do spania to u mnie ok tylko te straszne sny...albo jakieś ochydztwa albo straszne rzeczy:(

Witaj w grupie. Przez ostatnie 25 minut było mi tak niedobrze iż myślałam, że nie dotrwam do końca. Pani laborantka kazała mi po męża dzwonić by po mnie przyjechał bo chyba bym nie dojechała do domu. Mąż przyjechał z gotową kanapką i pierwsze co to położyłam się w domu na wyrku i pospałam 2 h.
    Wyniki już mam przez internet na czczo i po 2 h w normie ale po 1h podwyższone według normy mojego laboratorium. Zobaczymy co w środę powie lekarka.

sunset06 lubi tę wiadomość

3jgx3e3kzhsm0bxy.png
    f2w3qh4snsvwasdq.png
    Przybrana Mama dla Młodego
    Aniołek [*] - 12.10.2015 - 8 tc
    Aniołek [*] - 16.01.2017 - 9 tc
  • Biotech Ekspertka

Wysłany: 20 października 2017, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również co piątek zaczynam nowy tydzień ciąży:-) od początku ciąży przybrałam 5 kg, ale na szczęście nie widze tego za bardzo po sobie, tylko brzuch i piersi uległy zmianie. Przez ta krótka szyjke ostatnio trochę boje sie wychodzic, jeździć autobusem itp. Z reszta jak pojde sama na jakies male zakupy to strasznie meczy mnie ich przyniesienie. Widziałam wczoraj te rozki i ochraniacze w Biedrze ale jakos nie zachwycily mnie, tylko cena byla w porządku. Dzis poszalalam i kupilam ochraniacz, organizer na łóżeczko i kocyk z TinyStar za ponad 300 zl. Stwierdziłam, ze skoro tyle czekalam na to dziecko i radość z kompletpwania wyprawki, ze sobie pozwole;-) a dla siebie zamowilam 2 koszule do karmienia i szlafrok zesklepu skodki se czy jakoś tak, wydaja sie ok jak na te niskie ceny:-) moj maly dziś leniuszek, malo sie rusza, chyba i jemu nie odpowiada pogoda;-)

Tokarzynka, Wasp lubią tę wiadomość

xnw43e3k4taypt5z.png

860ix1hphehgqbbg.png
  • Monic88 Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa masz rację takie częste skurcze i bóle nie są do końca normalne, bardzo dobrze, że poszłaś do lekarza, daj znać po wszystkim co i jak!!! Oby to jednak nic groźnego!!! Czekamy na Ciebie!

km5sp07weqrpj7bl.png
  • Tokarzynka Ekspertka

Wysłany: 20 października 2017, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mayolin wrote:
    Dziewczyny, witam się w 23 tygodniu :)
    Z dobrych nowin - mój wzrost wagi trochę przystopował, na ten moment jest około +6,5 kg. To i tak więcej niż większość z Was :P, ale ja tyłam od początku ciąży. W I trymestrze miałam całodniowe mdłości, na które pomagało tylko jedzenie, praktycznie nie wymiotowałam. Na starcie miałam 49 kg, aktualnie 55,5. Obwód brzucha około 84 cm. Rosnę, a Wy?
    Miłego dnia!
    To my w tym samym tygodniu :D i nawet waga startowa podobna- u mnie 48 kg :) nie wiem ile mam na plusie, bo nie ma kto baterii w wadze zmienić ;) w czwartek mam wizyte u mojej gin to się dowiem :D a brzuch to musze zmierzyć w najszerszym miejscu :) hehe ciekawe która z nas pierwsza urodzi :D

I znowu temat jedzenia :D ja w tym tyg miałąm barszcz biały z jajkiem- podobny do żurku :) a dzisiaj kasza z warzywami :)

Lena7- warto do lumpka zaglądać :D jeśli chodzi o bodziaki na początek to jak nawięcej z długim, jakieś z krótkim tez sie moga przydać, ale jednak będziemy cieplej malenstwa ubierać- chyba ze juz sie wiosna w lutym zrobi ^^

A mi niedawno kurier przyniósł leżaczek-bujaczek z Tiny Love- przez Was zamówiłam :) Kupiłąm używany od babeczki na OLX. Już się w nim zakochałam <3 Nie mogę się doczekać kiedy tam będzie Bartuś leżeć :) Teraz to testuje Bartuś misio :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/786eeb7a3438.jpg

Monic88, marmi, Asasa, lena7, sunset06, Krakowianka lubią tę wiadomość

iv092n0aukx79ex5.png

HSG 16.05- jajowody drożne, potwierdzona macica dwurożna
    Leki: Castagnus, kwas foliowy, witamina D3, magnez
    18.06- pozytywny test ciążowy :D
    Duphaston
    21.06 beta HCG 2286
    23.06 beta HCG 4744
  • marmi Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Marcepanka :)

Dużo nas "piątkowych", bo i ja dziś zaczynam kolejny tydzień, już 26ty. Podobno ostatni przyjemny, tak mnie straszą w Internetach ;) potem już podobno będziemy z Olkiem rosnąć eksoresowo i wszystko zacznie mnie boleć, co uniemożliwi dobry, nocny sen. Nie godzę się na to, za bardzo kocham spać ;)

Tokarzynka, fajny ten tiny love, też poluję na niego ;)

Justa, daj koniecznie znać po lekarzu. Czekamy na wieści...

Tokarzynka lubi tę wiadomość

oar8vfxm9pilbm4k.png
  • Katowiczanka Ekspertka

Wysłany: 20 października 2017, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena, ja przy córce urodzonej w grudniu mało body z długim rekawem uzywałam własnie ;)
    Nie grzeję w domu nie wiadomo jak i sama w zimie chodzę w polarku lub swetrze, więc dzidziuś tez w 1 warstwie nie chodzi i umnie zawsze bazą bylo body z krótkim rekawem, a na to pajacyk lub bluzeczka/bluza, zależy od okazji. Nie wciskałam pod pajacyk czy bluzeczkę body z długim rękawem. A na lato i ciepłe dni to już wyjdzie wg mnie 68, a nie 62, więc body z długim szykuje na ten rozmiar, gdy 1 warstwa bedzie ok.
    Ale to kazdy musi zobaczyć jak mu będzie najwygodniej.

lena7 lubi tę wiadomość

Aniołki: 01.2010 11tc; 04.2017 11tc
    Córcia 12.2010 <3
    h44e90bvwvskzf25.png
  • Mayolin Ekspertka

Wysłany: 20 października 2017, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tokarzynka, tak, jesteśmy w tym samym momencie :) Co do terminu porodu, to był dzisiaj u mnie w biurze klient, który stwierdził, że urodzę 1-2 marca. Normalnie bym to zignorowała, ale ten sam klient zorientował się, że jestem w ciąży w 6 tyg. i wywróżył mi, że będzie dziewczynka. Wszystko się zgadzało, może ma jakiś dar :D

Tokarzynka, szwesta80 lubią tę wiadomość

f2w3flw16652lysf.png
  • Asasa Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tokarzynka ile dałaś? ja też jakiś czas temu upolowałam go - razem z przesyłką 170 zł, w bardzo dobrym stanie.

Nie znam się ale też tak słyszałam, że krótki rękaw może się przydać pod pajaca z długim rękawem.

Marmi obawiam się, że to straszenie nie na darmo, bo ja wczoraj zaczęłam 26 tydzień a dziś czuję się jak rozjechana ;)

Co do wagi, wczoraj sprawdzałam w "mądrych" przelicznikach ile powinnam przytyć do tego momentu przy wadze startowej 50 kg i 160 cm wzrostu wychodzi minimum 57 kg do 60 kg. A u mnie na razie 54, czasami prawie 55, zależy od dnia.

UAtCp1.png
    mhsv9vvj0znnlhyf.png
  • Tokarzynka Ekspertka

Wysłany: 20 października 2017, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asasa- dałam nie więcej, 150 sam leżaczek, z wysyłką 180.
    Już chcę tam Bartusia położyć- trzeba uzbroić się w cierpliwość ^^

Mayolin- to widocznie ten klient to jakiś wróżbita :D
    Mi na II USG prenatalnym termin sie przesunął na 1.03.

iv092n0aukx79ex5.png

HSG 16.05- jajowody drożne, potwierdzona macica dwurożna
    Leki: Castagnus, kwas foliowy, witamina D3, magnez
    18.06- pozytywny test ciążowy :D
    Duphaston
    21.06 beta HCG 2286
    23.06 beta HCG 4744
  • Malineeczkaa Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część dziewczyny, pomozcie mi bo juz głupieje. Znowu przed kąpielą, poszlam się załatwić (siusiu) i podtarlam się, ale jak wstalam cos dziwnego poczulam, takiego lepkiego (przepraszam, ze tak dosłownie) i wzielam papier i przeciagnelam nim od cewki do odbytu i mam na papierze, cos mega gęstego, jak te gluty w pudełkach dla dzieci, jakieś 3-4cm długości, o polowe cieńsze niż najmniejszy palec u reki i jest brązowe. Żadna to krew, tylko brąz. Co to może być?;(:( nie chce jechać znów do szpitala, bo znów może to być błędne kolo.. Nic nie boli mnie,tylko wieczorami jak większość z was mam skurcze brzucha, ze robi się twardy i napięty i kolo minuty puszcza i tak kilka razy.. Martwie się, ze to moze być kawałek czopa sluzowego.. Przeszły mi przez myśl hemoroidy, ale zadzwoniłam do bliskiej osoby która się z nimi męczy i powiedziała, ze tak nigdy nie miała i nie umie powiedzieć czy to te żylaki.. Ale tez nie czuje żebym je miała.. Ehh :(

Kocham Cię córeczko ❤️💞
    y7piw1z.png

Kocham Cię syneczku 🥰💞
    d1orpno.png
  • sunset06 Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szwesta80 wrote:
    Witaj w grupie. Przez ostatnie 25 minut było mi tak niedobrze iż myślałam, że nie dotrwam do końca. Pani laborantka kazała mi po męża dzwonić by po mnie przyjechał bo chyba bym nie dojechała do domu. Mąż przyjechał z gotową kanapką i pierwsze co to położyłam się w domu na wyrku i pospałam 2 h.
    Wyniki już mam przez internet na czczo i po 2 h w normie ale po 1h podwyższone według normy mojego laboratorium. Zobaczymy co w środę powie lekarka.

babka w labo powiedziała że jak po 2h spada np. poniżej wyjściowego poziomu to jest ok...ja mam wizytę w czwartek. trochę się martię bo waga tyle co nic drgnęła a dzidzia się nie przesuwa tylko puka jakby czkawkę miała...4tyg. między wizytami to jednak szmat czasu:)

06.05.17 - IUI Gameta, 16.06.17 - okruszek z serduszkiem:)
    bl9cbd3mc2mh06nf.png[/url]
  • ChudaRuda Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcepanka, ja polecam w Gdyni na chylonii są dwa mega fajne lumpki :) ja siebie tam ubieram i kupuje teraz ciuszki dla małej. Jak jest dostawa są naprawdę super rzeczy :)
    Mąż zabrał mnie dzisiaj na obiad na miasto, zjadłam pierogi, później lody wisniowe i chyba zaraz eksploduje.
    Moja waga do teraz to +7 kg. Z czego 5kg.przez ostatni mc, ale to ta woda. Brzuchol mam ogromny az boję się jaki będzie w ostatnim mcu :)

Gameta , starania od 2012 r.
    Jagna <3

klz9df9h8ryk9xex.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2017, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam w zamiarze zakupić ten bujaczek z tiny love. On chyba ma wibracje, czy się mylę?

Co do wagi u mnie aktualnie +5 kg.

A powiedzcie mi. Na wyjście ze szpitala kupujecie zimowy kombinezon dla dzieciaczka? Bo słyszałam, że w foteliku dziecko powinno być rozebrane z wszelkich kombinezonów. Zastanawiam się czy nie lepiej zakupić mega ciepłego pajaca + śpiworek do fotelika.

To moja pierwsza ciąża, a wyjście i ubranie dziecka, aby nie było przewiane jakoś mnie stresuje.

ChudaRuda masz już w planach gdzie będziesz rodziła?

• Biotech Ekspertka

Wysłany: 20 października 2017, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcepanka ja kupilam spiworek do fotelika, a w spadku po chrzesniaku dostanę kombinezonik to będzie do gondoli. Ale tak to mysle, ze spiworek spokojnie wystarczy.

Malineczka a to moze jakis efekt po seksie, czy nie ma takiej możliwości? Jakby cos oprocz tego bylo nie tak to jechalabym do szpitala, aleskoro nic Cie nie boli to chyba nie ma sie czym martwić.

xnw43e3k4taypt5z.png

860ix1hphehgqbbg.png
  • ChudaRuda Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę rodziła w Redlowie i tam też zapisałam się do szkoły rodzenia.
    Z ubranek to kupuje bodziaki na długi i krótki rękaw i pajace. Mam kilka sztuk pilspiochow do bodziakow. Też nie mam pojęcia jak ubierać na wyjście ze szpitala.
    Do wózka nie kupuje już spiworka tylko jakiś ciepły kocyk. Pajacyka-kombinezon mam jednego takiego misiowego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2017, 16:46

Jagna <3

• ChudaRuda Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo takie coś :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4ce898bc33bf.jpg

Marcepanka, szwesta80, Justin30 lubią tę wiadomość

Jagna <3

• Malineeczkaa Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, nie ma takiej opcji, także nie wiem od czego to..

Kocham Cię córeczko ❤️💞
    y7piw1z.png

Kocham Cię syneczku 🥰💞
    d1orpno.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2017, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChudaRuda wrote:
    Oooo takie coś :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4ce898bc33bf.jpg

Cudo! Chyba też w coś takiego się zaopatrzę + śpiworek do fotelika.

No i ja wybieram się na porodówkę w Redłowie :D Tylko, że jestem do tyłu od Ciebie o 2 dni.

• marmi Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malineczkaa, obserwuj dobrze. Ja miałam tak zabarwiony śluz przy infekcji np i nie miało to nic wspólnego z szyjką. Skoro to jest brązowe, to raczej jakaś stara sprawa. Gdyby zaczęło dziać się coś więcej, to pojechałabym do lekarza.

Co do wyjścia ze szpitala, ja założę młodemu ciepły bodziak i kocyk do fotelika lub śpoworek do fotelika, zależy, na co ostatecznie się zdecyduję.
    A kombinezonik będzie do gondoli na spacerki :)

oar8vfxm9pilbm4k.png
  • lena7 Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No kuuurde, tak sie rozpisalam i usunęłam sobie wszystko niechcaco :(:(

Szwesta, ale mialas przeboje z tym cukrem, ciekawe jak u mnie bedzie :/

Marcepanka witaj :)

Tokarzynka ten bujaczek to widze naprawde fajna rzecz! :) chyba tez musze na cos takiego zapolowac.

Ruda ale miś fajowy! :)

Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
    7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka <3
    8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn <3
‹‹ 507 508 509 510 511 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ