Mamusie luty 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Tokarzynka wizyte mam za 3tyg, 8 listopada. No zobaczymy..
Czarnakawa, nie, luteiny nie biore, brałam do 15tc.
Filipinka dzieki za info
Tak dziewczyny, o tą poduszke mi chodzilo! tylko teraz tak sobie mysle ze chyba ona mi nic nie da, bo biodra i tak sa oparte normalnie, a poza tym ja spie glowa na plasko, bo jak mam za wysoko, to zaraz kregoslup nie boli..kurcze ja jak jak jakas stara emerytka nomalnie, jak siebie czytam
Ruda, piekna ta Twoja Tosia
Musze sie pochwalic, ze moj sprzata wszystko, lacznie z oknami, a nawet klocilismy sie ostatnio, kto ma je czyscic, zaostalo na tym ze ja czyszcze te mniejsze, on wieksze lazienke tez by umyl ale ja musze miec po swojemu, nie ufam mu pod tym kątem teraz mam taki smierdzacy plyn do wc, ze az oddychac nie idzie, wiec przestalam nim czyscic i leje mleczkiem i szoruje..na razie jest okStarania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka
8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn -
Stokrotka,ChudaRuda, ;* kobitki to jak mróweczki takie pracowite i oczywiście biorą się szybciutko za jakieś sprzątanko,a dopiero potem dociera,ze detergenty musza być ograniczone ;p głupiutkie my
Lena7,może zapytaj kotku o te luteinke...jakby miała pomoc to wiesz,warto A co do toalety to właśnie tez taki mocno zapachowy płyn mam i muszę sobie przerwy robić w myciu,żeby się nie zaczadzic ;p
-
Justa ale masz wypych! u mnie az tak nie jest, rusza sie brzuch ale az tak mocno to chyba nie haha
Czarna, spytam, ale dopiero za 3tygodnie.
W ogole to poszlam dzis na spacer i weszlam do przychodni, zeby sie zwazyc (stwierdzilam ze moja waga na pewno zle wazy
stanęłam, a tam 55,7 ...dodam ze przed ciaza mialam 48kg, a 20 wrzesnia mialam 51,5..4 kilo w miesiac??
Stawiam na to ze ktoras waga mnie oszukała niestety moja tez tyle pokazuje, wiec wychodzi na to ze oszukala mnie ta z 20 wrzesnia w klinice
ale przypakowałam..Krakowianka lubi tę wiadomość
Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka
8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn -
Justa ja tak czasami mam, ale tylko jak się położę i jeszcze usiłuję wciągnąć brzuch, to parę razy widziałam tak moją małą. Bo normalnie to mój brzuch to taka kula ogromna, od samego biustu.
Do sprzątania łazienki polecam płyn Frosh, przyjemnie pachnie.
A czy któraś Mamuśka już była w biedronce obczaić te ich rzeczy dla dzieciaczków? Np. rożki, jak z jakością? -
U mnie tez szyjka krótka 2,5 cn, w dodatko Maly lezy bardzo nisko i lekarz przepisał luteine.
Justa takie wypychanie tylko raz wychwycilam ale czuje ze Mały ma juz sile, nieraz takiego kopa zasadzi;-)
Dziewczyny polecam wszelkiego rodzaju warsztaty dla przyszlych mam. Mam ostatnio takie szczęście, ze wygralam szczeniaczka uczniaczka, adapter do pasow bezpieczeństwa, wkladki laktacyjne i zestaw kosmetyków dla dzidziusia. I do tego oczywiscie gratisy z paczek dla wszystkich:myjki, butelki, smoczki, zabawki sensoryczne, balsamy palmers:-)marmi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Justa, ja mojego nie tyle widzę, co czuję jak rękę przyłożę, że się wypycha z jednej strony ale to pewnie dlatego, że mam swoją podusię tłuszczową
Paula, no to super, że nie masz cukrzycy. Ja w taki popłoch wpadłam po ostatnich wynikach dziewczyn, że jak mnie łapie senność po posiłku, np. dziś, to już podejrzewam, że to za wysoki poziom cukru. Zwariuję, zanim zrobię tę krzywą...
Kawka, a od kiedy masz już wolne?
Ja byłam w biedronce. Rożki były całe 2 - szaleństwo Podobnie ochraniacze na łóżeczko, też aż 2... najwięcej tych fotelików i bodziaków, ale te z kolei tylko w większych rozmiarach.
Wzięłam rożek, bo jest wpisany w wyprawce do szpitala, w którym chcę rodzić. Założyłam, że nie będzie żal wyrzucić po szpotalu i styczności z tymi wszystkimi bakteriami, ale jestem pozytywnie zaskoczona - mięciutki, wydaje się, że z solidnego materiału i jest całkiem spory.Asasa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny a jak jestem w 19 tyg i mam te twardnienia dosłownie co pół godziny to to normalne jest ? Bo ja w sumie Myślałam ze to dzidziuś ale te twardnienia zawsze mam w tym samym miejscu i wtedy brzuch jest w tym miejscu jak kamień puszcza właśnie tak po około minucie ale ja mam to wiele razy w ciągu dnia ..
-
Mnie we wtorek dr kazała brać magnez a jeśli będzie intensywniej nospe. W razie co kontaktować z nią ... w poprzedniejnciazybtak bywało i nawet miałam. Kroplówki z magnezu
-
nick nieaktualny
-
Marmi,planuje do końca roku zawodowo pracować,a potem już tylko jeździć z chłopakiem do jego firmy zobaczymy co wyjdzie
Lena7,rozumiem kochana,oby nic nie trzeba było brać i to chwilowe po prostu.
Biotech,ja właśnie wczoraj zobaczyłam,ze koło mnie w przychodzi jest bezpłatna szkoła rodzenia...niewykluczone,ze tam sobie podejdę
Jejciu,ale się oziębiło...wracam z pracy i tak mocno już zawiewa,uważajcie na siebie mamusie,bo teraz łatwo o choróbsko!!!Tokarzynka lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny a te nasze twardnienia brzucha to czasem nie są skurcze Braxtona Hicksa? poczytałam o nich i mi to pasuje. W środę mam wizytę i jak nie zapomnę to spytam lekarki.
O Biedronce całkowicie zapomniałam. Muszę się wybrać.
Przybrana Mama dla Młodego
Aniołek [*] - 12.10.2015 - 8 tc
Aniołek [*] - 16.01.2017 - 9 tc -
Szwesta, też mi się tak wydaje. One się pojawiają w okolicach 20tc i już z nami zostają nasilając się pod względem siły i częstotliwości...
Daj znać, czy lekarz to potwierdzi
Kawka, ambitna z Ciebie kobitka. My tam na Fb ostatie płaczemy, że do końca października jeszcze tyle dni, a my już niewyspane i wymęczone, a Ty kochana aż do końca roku. Mega szacun, naprawdę! -
Dzień dobry. Pozwólcie, że skopiuję tekst z FB.
Ja się bardzo poważnie pytam, dlaczego o tzw "bezsenności ciążowej" dowiaduję się dopiero w ciąży?
Śpij ile możesz, mówią. Wyśpij się, bo porodzie dopiero za parę lat prześpisz całą noc.
Acha.
W żadnym z poradników nie pisali, on tym że będą trudności ze spaniem. O wymiotach, wahaniach nastroju, nudnościach i zgadze pisali, ale o bezsenności już nie. Nawet kuzynki dopiero teraz mówią że też spać nie mogły.
A do tego dziś krzywa cukrowa i badania krwi i moczu. A mi teraz już chce sie sikać jak cholera i pić jak nie wiem co.
Jak nie urok to sraczka .
A tak w ogóle to dzień dobry moje kochane tego pięknego, nocnego poranka.
Przybrana Mama dla Młodego
Aniołek [*] - 12.10.2015 - 8 tc
Aniołek [*] - 16.01.2017 - 9 tc