X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • martaw Przyjaciółka

Wysłany: 20 października 2017, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szwesta80 wrote:
    Śpij ile możesz, mówią. Wyśpij się, bo porodzie dopiero za parę lat prześpisz całą noc.
    Acha.
    Obawiam się że parę lat może zamienić się w parenaście :P

Naprawdę nigdzie nie piszą o bezsenności? Kurczę dla mnie to logiczne że w ciąży słabo sypiam , bez też -ale to własnie zasługa dzieciaków.
    Najpierw źle sypiam bo mnie piersi bolą i mam mdłości oraz koszmary, potem bo mnie biodra bolą i mam zgagę i nadal dziwne sny, a potem to już mi niewygodnie z brzuchem i nie mogę znaleźć dobrej pozycji i ciężko się oddycha, no a potem to mnie bobas budzi, potem małe nóżki tuptaja do mojego łóżka i mnie budzą, po drodze dzieci czasem chorują więc też źle śpią, potem dziecię jak moje trenuje jakiś sport to nad ranem wstaje człowiek bo dziecię, w międzyczasie jakaś ciąża to można zacząć wyliczać od nowa, a potem nastolatek , wieczorne wyjścia, koleżanki itd człowiek się martwi i nie śpi i tak w kółko .....Żegnaj miły śnie, a swoją drogą na pewnym etapie człowiek się tak przyzwyczaja że już i tak sam się budzi nawet jakby mógł pospać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2017, 06:21

dłukachna, Asasa lubią tę wiadomość

• lena7 Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo! temat strzelony w 10! pol nocy nie przespalam, dosłownie! :(
    ales Marta pocieszyła?? :/ ;)
    Witam w ten pochmurny brzydki dzien..ide do lumka na polowanie :)

Tokarzynka, Czarna_kawa, Krakowianka lubią tę wiadomość

Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
    7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka <3
    8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2017, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Jednak pojadę dzis do lekarza akurat moja będzie w przychodni , moje twardnienie macicy nasiliło się i do tego doszły bóle jak na okres , macica spina mi się co 5 minut dosłownie a to moim zdaniem nie jest normalne , w nocy budziłam się z bólu brzucha , wydaje mi się ze możliwe są i niegroźne jakiestam skurcze nawet teraz w niecałym 20 tyg , ale chyba nie z taka częstotliwością

• Tokarzynka Ekspertka

Wysłany: 20 października 2017, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ` Dzień dobry brzuchatki!
    U mnie od kilku dnie nie ma wiekszych problemów ze spaniem- ale znając życie jak teraz zachwale to się zaczną bezsenne noce :P Wczoraj około 24 poszłam spać- czekałam na męża aż wróci- po pracy miał jeszzce montaż i po 23 był w domu dopiero :(
    U mnie znowu okropna mgła...... i co tu robic?! Na zakupy dopiero z mężem po jego pracy- bo nie udźwigne. A wczesniej- chyba będzie trzeba podłogi umyć, może szafą się zając i układaniem ubrań- jakoś nie umiem się do tego zabrać ;)

Oj Lena7- współczuje! jakas drzemka w ciągu dnia? Po łowach ;] Ja do lumpka w pon i wtorek sie wybieram- w pon jest -50%, a we wt 2zł za sztuke a w drugim 15zł/kg :) może coś dla siebie upoluje- jakąś koszule do porodu- taką której nie będzie szkoda :) Ostatnio dorwałam 2 do karmienia i szlafrok- za 8zł ^^

Justa1994- magnez powinnas brac przy twardnieniach brzucha. Ale jak tak bardzo Ci sie nasilił to koniecznie lekarz! Dosyc często je masz, więc lepiej sprawdszić. oże to nic groźnego i wynikają tez z niedoboru magnezu. Daj znac co u lekarza!

Krakowianka lubi tę wiadomość

iv092n0aukx79ex5.png

HSG 16.05- jajowody drożne, potwierdzona macica dwurożna
    Leki: Castagnus, kwas foliowy, witamina D3, magnez
    18.06- pozytywny test ciążowy :D
    Duphaston
    21.06 beta HCG 2286
    23.06 beta HCG 4744
  • ChudaRuda Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć mamusie :) oooo tak, z sikaniem do badania to ja zawsze mam pod górkę. Nie śpię całą noc i siusiam co pół godziny. Od 4 rano zaciskam nogi i przechodzę katusze w łóżku :)
    Ja wczoraj byłam tak zmęczona po całym dniu chodzenia, że jak padlam o 22 to obudziłam się tylko raz na siusiu :)
    Lena, uwielbiam lumpki i śmieje się, że moja córka będzie "królowa lumpeksow " hihi
    Justa, trzymaj się tam na wizycie i trzymam kciuki żeby wszystko było ok. Miłego i słonecznego dnia życzymy :)

Tokarzynka, lena7 lubią tę wiadomość

Gameta , starania od 2012 r.
    Jagna <3

klz9df9h8ryk9xex.png[/url]
  • Paula. Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w rozpoczynajacym nowym kolejnym tygodniu ciazy :) nie wierze ze te tygodnie tak szybko lecą :) chociaz powiem Wam ze coraz przyziemne staja mi sie mysli ze malutka lezy w lozeczku albo ze wychodzimy na spacer... Ahhh moje marzenia o ktore tak walczylam staja sie coraz bardziej przyziemne. :)
    Marysia wczoraj tak mnie wykopala wieczorem ze nie wiedzialam jak mam lezec. Do tego mialam brzuch jak balon i taki caly obolaly ze ledwo wstalam do lazienki. Najwazniejsze ze jak troche przespie to to przechodzi i rano wstaje jak nowo narodzona. Dzis moja niunka dala znac tylko o sobie po sniadanku i jest cisza. Mgla dzis okropna. Myslalam ze sie wypogodzi ale mgla jeszcze wieksza niz jak wstalam. Chociaz na dworzu cieplo bo wychodzilam przed 9 z mezem to super mi sie spacerowalo :)
    Milego dnia kochane zycze i trzymam kciuki za wizytyvi badania :*

Tokarzynka, ChudaRuda, Czarna_kawa lubią tę wiadomość

Moj wczesniaczek z 33tc klz9mg7yctlaon6z.png
    9wZYp2.png
    Aniołki: 02.2015 & 06.2016
  • Paula. Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa i bym zapomniala :) wczoraj zamowilam wyprawke do szpitala z soro.pl oraz wanienke i stojak. Pan dzis z firmy dzownil ze paczuszka juz zapakowana ladnie i jutro kurier powinien dostarczyc :) uwielbiam te dni kiedy czekam na kuriera haha :D

Tokarzynka, Czarna_kawa, marmi lubią tę wiadomość

9wZYp2.png
  • Tokarzynka Ekspertka

Wysłany: 20 października 2017, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To my razem Paula co piątek wkraczamy w nowy tydzień- tylko ja 3 do tyłu ;)

Mój Bartus też wczoraj był bardzo aktywny- widze dużą róznice pomiedzy aktywnością tydzień temu a teraz- znacznie więcej- no i dobrze! :D Niech mamusia wie, ze tam ktoś siedzi i ma się dobrze :D I już w miare w stałych porach sie rusza :) Przeważnie z rana jak już odrobie się z przygotowaniem sniadani- miedzy 8 a 10, póxniej zcasami około 12 cos tam da o sobie znać, ale jak zbliza się pora obiadu 14-16 to tez daje koncert i wieczorem ok 20 troche pokopie - i ponoć w nocy :)

Paula., marmi lubią tę wiadomość

iv092n0aukx79ex5.png

HSG 16.05- jajowody drożne, potwierdzona macica dwurożna
    Leki: Castagnus, kwas foliowy, witamina D3, magnez
    18.06- pozytywny test ciążowy :D
    Duphaston
    21.06 beta HCG 2286
    23.06 beta HCG 4744
  • Mayolin Ekspertka

Wysłany: 20 października 2017, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, witam się w 23 tygodniu :)
    Z dobrych nowin - mój wzrost wagi trochę przystopował, na ten moment jest około +6,5 kg. To i tak więcej niż większość z Was :P, ale ja tyłam od początku ciąży. W I trymestrze miałam całodniowe mdłości, na które pomagało tylko jedzenie, praktycznie nie wymiotowałam. Na starcie miałam 49 kg, aktualnie 55,5. Obwód brzucha około 84 cm. Rosnę, a Wy?
    Miłego dnia!

Tokarzynka, Krakowianka lubią tę wiadomość

f2w3flw16652lysf.png
  • Paula. Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mayolin ja tez juz mam podobna wage na plusie. Jestem przerazona tym. Ale pocieszam sie ze jak tylko urodze i bede wstanie to biore sie za siebie.

9wZYp2.png
  • kuzka Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry !

Zapraszamy na fb :)

Dwa Aniołki: 10.2016 i 02.2017

74diru1dhvelt745.png

• Czarna_kawa Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry Brzuszki-Pępuszki <3!!!

Marmi,Asasa dzięki :))) staram się być aktywna zawodowo i mam nadzieje,ze zdrowie moje i malutkiej pozwoli na to :) tez mi się zdarza pojojczyć i ze wstawaniem różnie (szczególnie jak pada ;p),ale póki co plan do końca roku pociągnąć pracę,a potem z chłopakiem do firmy jeździć styczeń-luty ;p zobaczymy co wyjdzie ;)

Co do spania,to mam tak samo,albo się budzę o 2 i nie mogę spać,albo zasnąć...albo milion razy wstaje na siusiu ;p heheh śmieje się właśnie,ze miałyśmy się wyspać przed urodzeniem tych naszych maluchów,a tu figa z makiem ;)

Paula,dla mnie powoli tez te marzenia o bobasku przy nas stają realne...choć i tak patrzę na mijające tygodnie i jeszcze chwile dłuższa nie odetchne,to wiem ;) czekam na wtorek,bo po połówkowych to już będzie prawie 4 tyg jak nie widziałam mojej córci i się stęskniłam :) A jeśli chodzi o obolały brzuch to przyłączam się do Ciebie,bo co chwile mam taki balon naciągnięty ze skóry,macica tam szaleje,a mała razem z nią :D

Taką jesień jak dziś lubię...słoneczko,przyjemnie się pracuje :) A tak z innej beczki...byłyście w tej Biedronce ;)?Ktoras coś zakupiła?

Paula., Asasa lubią tę wiadomość

201907041556.png
    201802112272.png
    02.2017 aniołek 7tyg[*]
    02.2018 córeczka<3
  • Paula. Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawusia ja w biedronce nie bylam, bo ta ktora mam blisko zawsze jakies resztki dadza i nigdy nie ma w niczym wyboru :/

9wZYp2.png
  • Basik83 Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam sie i ja jak mi sie niechcialo wstawać dzisiaj ale sie jakos ogarnelam wyslalam mlode do szkoly ,i zrobilam juz obiad..

iv09i09kqbjpvj1e.png
    Madzia 2006❤Zuzia 2008
  • lena7 Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa Ty idz, idz do tego lekarza, lepiej dmuchac na zimne, daj znac po wizycie.

W lumpku kupilam dzis malutenka sukienke i 2 body..za wszystko dalam az 3,50 haha, ale mowie Wam wygladaja jak nowe, bede teraz tam chodzila, bo maja naprawde dziwne niskie ceny.
    Generalnie doradzcie dziewczyny, jak nasze dzieci urodza sie w lutym, to chyba lepiej kupowac wszysztko z dlugim rekawem te malutkie ubranka np 56?? czy pol na pol?i np na lato to juz wtedy rozmiar np 62? kurde mam ja dylematy, ale nie wiem ..

Ruda tak, tak..moja chyba tez bedzie! ;)

Tokarzynka, Paula to ja sie dołączam do Was z tym zaczynaniem nowego tygodnia :)

Mayolin, to ja niepotrzebnie panikuje chyba, ze mi sie "tyle" przytylo, widze teraz ze mamy podobnie :)

U mnie w biedronce nie bylo nic specjalnego..

No własnie..co tu dzis na obiad..?

Asasa, Tokarzynka, Krakowianka lubią tę wiadomość

• sunset06 Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się po krzywej cukrowej. strasznie to niesmaczne ale do przeżycia zobaczymy jak wyniki...co do spania to u mnie ok tylko te straszne sny...albo jakieś ochydztwa albo straszne rzeczy:(

06.05.17 - IUI Gameta, 16.06.17 - okruszek z serduszkiem:)
    bl9cbd3mc2mh06nf.png[/url]
  • Asasa Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam w biedronce, ale nic nie kupiłam, były rożki i ochraniacze na łóżeczko, ciuszków nie widziałam. Ten rożek nie wydawał mi się jakoś specjalnie fajny, za tą samą cenę kupię w sklepie internetowym i przynajmniej nie będę musiał tego nosić :)

Lena ja dziś na obiad planuję żurek, chodzi za mną już od paru dni.

Bardzo dzisiaj jestem obolała, plecy bolą, podbrzusze boli przy wstawaniu, może to przez tą mglistą pogodę...

UAtCp1.png
    mhsv9vvj0znnlhyf.png
  • lena7 Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asasa, wiesz Ty co.. ale mi smaka narobiłas! ;) az mnie ssie teraz..

Moze krzywo spalas, i dlatego Cie wszystko boli? albo macica sie rozciaga i to przez to..ja czasem tez mam gorsze dni.

• Wasp Ekspertka

Wysłany: 20 października 2017, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa daj znać co i jak ... :(

Synek Piotruś <3 30.05.2014
    Corcia Oliwka 13.02.2018

Mutacja Mthfr

YW46p1.png
    Aniolki 23.08.2012 (10tc) 14.02.2013 (10tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2017, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, ostatnimi czasy siedzę w domu i zaczynam się nudzić. Tak właśnie trafiłam na forum :) Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do waszego grona. Trochę pod czytałam was i jest tutaj bardzo sympatycznie! :)

U mnie termin na 28 luty, czekam jeszcze na USG połówkowe. Z wyprawki nie mam nic.

Piszecie o tych lumpkach. Byłam tylko w jednym i same niewypały, więc jak znacie jakieś fajne lumpki w 3mieście to ja chętnie zajrzę, gdy będę w pobliżu.
    Myślę, że po połówkowym powoli zacznę zakupy.

‹‹ 506 507 508 509 510 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ