Mamusie luty 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej!
Kciuki za wszystkie wizyty i badania Marmi, może w takiej sytuacji trzeba będzie robić glukozę na czczo tylko i sprawdzać jak wynik wygląda. I jeśli jest ponad normę to glukometrem sprawdzać po posiłkach. Ale to tylko moje gdybanie
Miłego i słonecznego dnia! -
Ha ha, no moze faktycznie macie racje dziewczyny z tymi facetami..tak jak w tej reklamie, co kobieta dmucha shlodzac herbate, albo podaje pilota, bo ten nie moze siegnac
Dziewczyny, powodzeniana badaniach! &&&Krakowianka, ChudaRuda lubią tę wiadomość
Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka
8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn -
` Dzień dobry
Noc minęła ok,ale od 6 nie śpię- już dawno się o tej porze nie budzilam
Mam nadzieje ze dzisiaj będę mieć lepszy dzień niż wczoraj-wczoraj dzień leniucha z krótkim spacerkiem - dzisiaj miałam w planach iść na ploty do dziewczyn z byłej pracy, ale mi napisały, że dwie niestety "umierają" w pracy- przeziębienie albo i coś gorszego je złapało Więc plany musze zmienić- jak dalej tak będzie mglisto to zabiore się za sprzątanie... Póki co w Opolu mało co widać, a miało być słonecznie! ;/
Asasa co do glukozy to Paula kiedyś wrzucała tu normy, które dostała w lab:
na czczo:poniżej 92
po 1h: poniżej 178
po 2h: poniżej 152
Cześć Chuda Ruda- fajnie, że powiększyłaś nasze grono!
Na fb duzo się dzieje, ale belly nie planuje opuszczac. I jak najbardziej szanuje decyzje tych z Was, które nie zamierzają na FB dołaczyć.
Lena7- hmmm zobaczysz jak skontrolujesz szyjke co i jak. Szkoda ze nie powiedział Ci jaka długośc. A o rozwarciu cos lekarz mówił?
-
Nie Tokarzynka, nie mierzył, ale tydzień temu miała 3,5cm..
Powiedział że szyjka jest lekko miekkawa, i że trzeba ją kontrolowac..powinna być trochę twardsza.
Pozostaje mi mu zaufać, i się nie martwic
O rozwarciu nic nie mówił.
Dziewczyny, jakiś dluzszy czas temu któraś wrzucała zdjęcie takiej fikuśnej poduszki..ja kiepsko sypiam ostatnio, bo biodra mnie bolą od spania na boku, i tak sobie myślę teraz jak sobie ulżyć..przypomniała mi się ta poduszka, jakie ona miała zadanie w nocy? Pamiętacie może?Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka
8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn -
Dokładnie, Lena7, tak jak piszesz- zaufać lekarzowi i sie nie martwić.
Tez na ost wizycie- 2 tyg temu- miałam podobną długość szyjki,a le twardość ok.
Zobaczysz jak na następnej wizycie- kiedy masz kolejną?
Nie kojarze tej poduszki, ale moze tu była mowa o cebuszcze? ja co prawda nie zabieram jej na noc do spania- smaruje twarz cynkiem i nie chce jej ufajdać ale w ciągu dnia z nią leze- na kregosłup super a i z większym brzuszkiem tez się miło an niej lezy.
Ja mam cebuszke multi z Ceba Babylena7 lubi tę wiadomość
-
Lena ja dzisiaj też pospałam aż do 5, ale na szczęście jak mąż po 7 poszedł do pracy to udało mi się jeszcze podrzemać do 10
Co do poduszki do spania to ja też mam Cebuszkę Duo jest ogromna i mega wygodna, tylko trochę mi przeszkadza jak chcę się do mojego przytulić bo muszę wtedy przedostać się przez nią a to nie takie łatwelena7 lubi tę wiadomość
-
Właśnie wróciłam z glukozy. Wytrzymałam do końca. Niestety w domu już było gorzej. Ale z Tosią też tak miałam. Teraz gorzka herbata to rarytas. Wieczorem powinny by wyniki. Jedno co wiem to na czczo było 100.
Mi w nocy ostatnio drętwieją ręce. Czasem budzę się w nocy i mam "mrówki" w dłoniach. Tak nieprzyjemnie szczypie/kłuje. Wizyt mam dopiero 7 listopada. Mam nadzieje, ze to przejdzie.
Wczoraj odbierałam córcie z przedszkola i cholera kolejny kłopot. Na terenie placówki pokazały się wszy. Teraz musimy kontrolować małą czy wszystko ok. Na szczęście blondyneczka to szybko wyłapiemy jak się coś zaplegnie. Chociaż mam cichą nadzieje, że nie.
I tak jak nie urok to ciotki urodziny.Tokarzynka lubi tę wiadomość
-
Lenka ja mam problem z szyjka . W 17 tyg lekarz przypadkiem zmierzył szyjke i wtedy miała 32mm stwierdził że do obserwacji. Teraz skraca się 1mm na tydzień. Obecnie ( stan z wtorku) 20mm . Na razie bez rozwarcia. Dostałam leki na podtrzymanie Ale nie działają. Muszę leżeć jak najwięcej. W każdym razie nie jest dobrze. Dobrze że lekarz zwrócił uwagę na to i będzie kontrolował. Nie martw się na zapasniepłodność idiopatyczna, 5 lat starań
3 IUI
09.2015 IVF 1
11.2015 ICSI 2
02.2016 ICSI 3
04.2016 crio
02.2017 ICSI 4
04.2017 ICSI 5- 21 komórek tylko 2 blastki
05.2017 crio blastusi +AH
-
Witam i ja się! Ja dziś wyszorowałam łazienkę domestosem, a teraz się zamartwiam że niepotrzebnie wdychałam to g... ale przynajmniej nie ma śladu kamienia. Mam nadzieje, że nie zaszkodzę bąbelkowi.. głupia ja.
Też jestem zdania, że faceci by umarli chyba przy porodzie, a my nie mamy wyjścia i musimy wszystko znosić, przewidywać, i być zawsze w gotowości.. -
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/04126021ac76.jpg
Tosia pozdrawiadłukachna, Czarna_kawa, Paula., Justin30, lena7, Wasp, Anne92, marmi, Tokarzynka, sunset06, szwesta80, kuzka, a88 lubią tę wiadomość
Gameta , starania od 2012 r.
Jagna
[/url]
-
Dzień Dobry Robaczki !!!
Basik,normalnie załamka jak przeczytałam to co napisałaś co się w tych szkołach dzieje...czasy ciężkie i naprawdę trzeba mieć rękę na pulsie przy dzieciakach...
ChudaRuda,witamy mamuśka!!!Fajnie,ze dolaczylas,z nami raźniej ))!!! Mnie od 1,5 tyg nagle zaczął wyskakiwać brzuszek i na bank więcej wody w organizmie,bo czuje po tym jak chodzę,ze ciężar ciała się zmienił, wiec to chyba już normalka na tym etapie.Powodzenia na połówkowych dzisiaj!!!
Marmi,masz racje,belly coraz gorsze,ale jeszcze trwam wiernie tutaj podejrzewam,ze jak zakończę pracę zawodową to na spokojnie zajrzę na fcb...
Kochana,ja się tez nad ta glukoza zastanawiam,bo tez nie robiłam,a ostatnio dużo słodyczy wjeżdża na ,,ciążowy stół''...
Paula,misiaku najważniejsze,ze ciąża już niezagrożona i te kariotypy ok )) można odetchnąć,a na następnej wizycie już z lekkim serduszkiem zapytasz sie o wagę małej i długość
Lena7,a ty bierzesz luteinę dopochwowa?Bo mi ginek mówił,ze na szyjkę dobrze działa właśnie.
Stokrotka,to zrobiłaś to samo co ja...ostatnio tez wyczyściłam łazienkę chemikaliami i aż mi się słabo zrobiło...teraz dawkuje sprzątanie,żeby się źle nie poczuć
-
Kochane wejsc dzis tu to dla mnie graniczylo z cudem. Chyba musze wiadomosc do nich wysmarowac.w co nie chcialam wejsc to mnie wylogowywalo. Myslalam ze krew mnie zaleje
Przepraszam ze lista sie nie zajmuje i nie dopisuje nowych osob ale szlag mnie trafia zwyczajnie.
Marmi lekarz na moja krzywa powiedzial ze nie mam cukrzycy i wyniki sa jak najbardziej idealne. O ograniczaniu slodkiego czy cos w tym rodzaju nie bylo mowy. Ale tak jak pisalam praktycznie caly czas mojej wizyty poswiecil na omowienie kariotypow a i tak bylam ponad czasowo niz powinnam byc.Moj wczesniaczek z 33tc
Aniołki: 02.2015 & 06.2016 -
Czarniutka bo kobitki to takie głupie są na punkcie czystosci, zamiast dać się wyręczyć to wszystko chcą same żeby było dokladnie i czysciutko. Pocieszylas mnie ze nie tylko ja tak sie rozmachalam. Dzieki Ci dobry duszku!
Czarna_kawa, Tokarzynka lubią tę wiadomość
-
Ja też dołączę do tych sprzątających. Szlag mnie trafia, jak proszę męża już od tyg. Żeby umyl prysznic i okna i oczywiście "zaraz " wrrrr to słowo działa na mnie jak plachta na byka. Prysznic sama umyłam, ale okien już niestety nie. W sobotę przyjedzie teściowa, to jej nagadam ba synusia, że leń smierdzacy
Tokarzynka lubi tę wiadomość
Gameta , starania od 2012 r.
Jagna
[/url]
-
nick nieaktualny