X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2017, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://static.pokazywarka.pl/q/g/w/ce10f84a41374a81ae7643a4ced26236_orig.jpg tak wyglada mój brzuch większość czasu skurcz jeden wielki

Ja im coś wspominałam o magnezie i wg i ja nie wiem o co tu chodzi , nic nie tłumacza nic nie podają Luteina chcą mi to zbić ..

• kasiarzyna Autorytet

Wysłany: 22 października 2017, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niech Ci ktoś z domu przywiezie magnez,bo w końcu szyjka zacznie się skracać,kurna dziwni ci lekarze.Mnie w szpitalu cały dzień faszerowali magnezem w kroplowce,do tego 3x1 duphaston ale masz na szczęście ta luteine.

mhsvp07wo8sn1zot.png
    09.2016 laparo+histero endomenda,torbiel,przegroda macicy
  • Justin30 Ekspertka

Wysłany: 22 października 2017, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, miałam dziś nietypowa dla mnie sytuację. Jak się przebudzalam rano, miałam sen i orgazm przez sen i właśnie się budziłam, spojrzałam na brzuszek a on mi się napinał i tak jakby falował. Boje się że to mogło/ może być niebezpieczne :( proszę pocieszcie, czy takie skurcze orgazmowe mogą bardzo zaszkodzić? Z mężem nie uprawiamy od prawie początku ciąży seksu bo miałam dyskomfort i się trochę boimy i mnie dopadło we śnie :/

w57v9n73s9oqyqdu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2017, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiarzyna wrote:
    Niech Ci ktoś z domu przywiezie magnez,bo w końcu szyjka zacznie się skracać,kurna dziwni ci lekarze.Mnie w szpitalu cały dzień faszerowali magnezem w kroplowce,do tego 3x1 duphaston ale masz na szczęście ta luteine.
    Już nie wiem co robić , dziwne to wszystko , nie wiem co ma dać ta Luteina

• marmi Autorytet

Wysłany: 22 października 2017, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justin, wręcz przeciwnie :) nic się nie martw - skurcze "orgazmowe" dzidziuś odczuwa jako przyjemne kołysanie :)
    Możecie śmiało działać z mężem, chyba że macie wyraźny zakaz od lekarza.

oar8vfxm9pilbm4k.png
  • Justin30 Ekspertka

Wysłany: 22 października 2017, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmi, no mam nadzieję .. głupia się jeszcze naczytałam że w ciąży zagrożonej może wywołać przedwczesny poród, a moja zagrożona od początku przez poprzednie poronienie i teraz twardnienia brzucha ehh

w57v9n73s9oqyqdu.png
  • marmi Autorytet

Wysłany: 22 października 2017, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla własnego świętego spokoju pogadaj o tym z lekarzem przy okazji kolejnej wizyty, myślę, że to będzie najlepsze źródło informacji :)

oar8vfxm9pilbm4k.png
  • dłukachna Autorytet

Wysłany: 22 października 2017, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa ustal proszę jakiegoś kompetentnego lekarza i pogadaj z nim. Zapytaj czy nie powinnaś dostawać leków rozkurczowych. Pokaż mu brzuch lub zdjęcie. Kurczę i postaraj się być dobrej myśli. Maleństwo wyczuwa Twój stres. Ja mam nadzieję,że znajdzie się jakiś porządny lekarz i uspokoi Cię.

dłukachna

201408201880.png

201802021578.png

201912065365.png
  • lena7 Autorytet

Wysłany: 22 października 2017, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justin30 wrote:
    Dziewczyny, miałam dziś nietypowa dla mnie sytuację. Jak się przebudzalam rano, miałam sen i orgazm przez sen i właśnie się budziłam, spojrzałam na brzuszek a on mi się napinał i tak jakby falował. Boje się że to mogło/ może być niebezpieczne :( proszę pocieszcie, czy takie skurcze orgazmowe mogą bardzo zaszkodzić? Z mężem nie uprawiamy od prawie początku ciąży seksu bo miałam dyskomfort i się trochę boimy i mnie dopadło we śnie :/
    Justin, ja mam takie orgazmy we śnie przy każdej ciąży, i pociesze Cię że na początku zawsze kończyly się dużym bolem macicy, mimo wszystko z ciąża wszystko w porządku, mi lekarz kazał łykać na to magnez i nospe.
    U mnie jest tak że im ciąża starsza, tym mniejszy ból..na szczęście ;-)

Adapter zamówiony! Dzięki dziewczyny na opinie :-)

Justa, trzymaj się tam, i może jak dziewczyny radzą, pogadaj z lekarzem..

Justin30 lubi tę wiadomość

Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
    7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka <3
    8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn <3
  • kolka Autorytet

Wysłany: 22 października 2017, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokrotka30 wrote:
    Dzień dobry brzuszki! Ja też dzisiaj spałam ale tak niespokojnie, dziwne, głupie sny mnie dręczyły, że obudziłam się zmęczona! Pewnie utnę sobie drzemkę w dzień, bo pogoda niczemu nie sprzyja.

Mam pytanie do tych co biorą euthyrox, czy jak będę szła na glukozę to wziąć go przed badaniem czy już po? Jak robię badania krwi, tsh to biorę po pobraniu a z glukozą nie wiem?

ja nie brałam przed badaniem. Po też już nie wzięłam, bo uznałam, że to już nie jest na czczo. Tak mi poradziły znajome, no i jeszcze się pytałam na jednej grupie na fejsie dziewczyn, które też mają niedoczynność :)

Justa, trzymaj się dzielnie.
    Ja przy napinaniu brzucha ze dwa razy brałam nospę. Ale odkąd biorę magnez z b6 2-3 razy dziennie, ani razu nosy nie brałam. Czuję czasem twardy brzuch albo mały skurcz, ale to chyba już są skurcze B-H, bo nie trwają długo i nie są bolesne. I przestałam się budzić z twardym brzuchem.
    Luteina pomaga na szyjkę, na skurcze chyba tez. Ale z tego co czytałam, to prawie zawsze dziewczyny biorą do tego magnez z b6 lub/i nospę.

f2w3rjjgqu35wkgy.png

starania od 2015 roku
  • Wasp Ekspertka

Wysłany: 22 października 2017, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa1994 wrote:
    Wyszła mi grzybica i dostane od dzis antybiotyk dopochwowo - zastrzyk lekarz kazał odstawić bo mówi ze to bardziej na ból niż na skurcze ze dla dziecka wcale nie tak dobrze często je brać i z tego co go zrozumiałam to w ogóle bez sensu wiec

Moje leczenie teraz to : rano i wieczorem Luteina dopochwowo , w dzień antybiotyk dopochwowo na grzybice

I to wszytko zero magnezu zero czegoś na skurcze

Dzis jest zle , chce mi się płakać tak strasznie się boje ze mogą tfu tfu odejść wody albo ze zacznę rodzic .. tak bardzo się boje najbliższych nie wiem - 8 tygodni .. wyszłam dzis do kaplicy piętro niżej i dostałam takich skurczy ze szok teraz odkąd wróciłam brzuch prawie cały czas twardy a spina się ze wyglada jak góra jestem załamana i strasznie przestraszona
    Powiedz,.mozesz zmienic szpital?? :/ kurcze to tak nie moze byc chyba zwlaszcza ze Cie ciagle trzymaja te skurcze. Moze jutro od poniedzialku ktos sie Toba porzadnie zajmie bo w weekendy to wiadomo...

Synek Piotruś <3 30.05.2014
    Corcia Oliwka 13.02.2018

Mutacja Mthfr

YW46p1.png
    Aniolki 23.08.2012 (10tc) 14.02.2013 (10tc)
  • Wasp Ekspertka

Wysłany: 22 października 2017, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa1994 wrote:
    http://static.pokazywarka.pl/q/g/w/ce10f84a41374a81ae7643a4ced26236_orig.jpg tak wyglada mój brzuch większość czasu skurcz jeden wielki

Ja im coś wspominałam o magnezie i wg i ja nie wiem o co tu chodzi , nic nie tłumacza nic nie podają Luteina chcą mi to zbić ..
    Ile tej luteiny dostajesz, chociaz 3x2??

Corcia Oliwka 13.02.2018

Mutacja Mthfr

YW46p1.png
  • Wasp Ekspertka

Wysłany: 22 października 2017, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem Justa co czujesz, staraj sie lezec na.boku nie caly czas ale lez to troszke pomaga, co moge jeszcze poradzic, niech Ci ktos z rodziny dowiezie magnez (jutronto skonsultuj z lekarzem) a dzwonilas do swojego prowadzacego? Moze on cos poradzi. Martwi mnie to. Boli Cie, czy tylko bezbolsenie siei napina?

Corcia Oliwka 13.02.2018

Mutacja Mthfr

YW46p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2017, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wasp trochę boli ale bardziej to po prostu takie nieprzyjemne bardzo ze skóra napięta i drętwieje i wiesz .. w ogóle dzięki Tobie pojechałam to skonsultować bo napisałaś pod tym pierwszym zdjęciem ze tak masz jak brzuch się napina i dopiero zaczęłam się zastnawiac .. myślałam ze to dzidzia a później to się tylko pogorszyło wiec OK że jestem w szpitalu

Dostałam magnez 4 razy dziennie wiec Wow .. chyba już lekarz miał mnie dość to przepisał
    2x2 Luteina do pochwy 1x do pochwy antybiotyk na grzyba 4x magnez tabletka to moje leczenie

Wasp, Paula., Tokarzynka lubią tę wiadomość

• Basik83 Autorytet

Wysłany: 22 października 2017, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde Justa trzymaj sie tam ❤

iv09i09kqbjpvj1e.png
    Madzia 2006❤Zuzia 2008
  • kasiarzyna Autorytet

Wysłany: 22 października 2017, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No super,ze dali Ci ten magnez...to teraz tylko lezenie na lewym lub prawym boku,nie na plecach i nie masowac brzucha,tak przynajmniej mi kazali w szpitalu.Będzie dobrze trzymaj się.

mhsvp07wo8sn1zot.png
    09.2016 laparo+histero endomenda,torbiel,przegroda macicy
  • Wasp Ekspertka

Wysłany: 22 października 2017, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa, troche z tym przeszlam stad wiem jak to wyglada. Dobrze ze magnez dostalas i, lutka, mam nadzieje ze szybko wam to pomoze. Trzymam mega za Was kciuki <3 i dokladnie nie dotykaj brzuszka :)

Corcia Oliwka 13.02.2018

Mutacja Mthfr

YW46p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2017, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mam nadzieje ze pomoże sam magnez na te skurcze Eh ..

• stere Autorytet

Wysłany: 22 października 2017, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka... ja biore euthyrox i to czy go wezmiesz przed badaniem czy po nie ma zadnego znaczenia, bo ten lek wysyca sie kilka tygodni a to oznacza, ze to co bierzesz dnia dzisiejszego w ogole nie wplywa na badania w tym samym dniu... musialabys lek odstawic na okolo 2-3 tygodnie... ja zawsze biore lek na czczo zaraz jak sie przebudze...

Justa... ja nawet nie wiem co podpowiedziec, bo nie spotkala mnie nigdy taka sytuacja, magnezu nigdy nie bralam... trzymam kciuki, bardzo, bardzo mocno...

https://www.maluchy.pl/li-73368.png
  • Czarna_kawa Autorytet

Wysłany: 22 października 2017, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry Dziewczynki!!!

Justin,skonsultuj się z lekarzem,ale tak jak mówi Marmi te sny nie powinny zaszkodzić,tylko właśnie bobaski odczuwają takie rzeczy jako bujanie przyjemne ;)

Justa,dobrze,ze dostałaś takie dawki magnezu i luteiny,teraz tak jak pisze Wasp lez na boczkach na zmiany i raczej się nie ruszaj,tylko do toalety,wtedy skurcze powinny odpuścić.

Kochane Mamuśki,pogoda nie rozpieszcza wiec dzisiaj tylko małe zakupy i zakopałam się pod kołderką...mam nadzieje,ze podzielacie moje zdanie i odpoczywacie ;****

Justin30 lubi tę wiadomość

201907041556.png
    201802112272.png
    02.2017 aniołek 7tyg[*]
    02.2018 córeczka<3
‹‹ 513 514 515 516 517 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ