Mamusie luty 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie mała wczoraj wieczorem nadrobiła całodzienne nieruszanie się, także się uspokoiłam trochę Ewidentnie uaktywnia się późnym wieczorem jak się kładę do łóżka także będę po prostu zawsze czekać na te ruchy nocne i nie przejmować się, że w dzień spokój
kurczę ale nic Ci lekarze nie mówią od czego mogą być te skurcze i twardnienia? Nic nie widać na USG, KTG? Trzymamy wszyscy kciuki, leż na boczku, nie chodź jeśli to powoduje twardnienia i najważniejsze, że jesteście pod opieką! Trzymamy tu wszyscy kciuki! -
nick nieaktualny
-
Ja już Wam chyba kiedyś pisałam że mam bóle jak na okres tylko słabsze od samego początku codziennie raz dziennie. Jeszcze nie zdażył mi się dzień bez boli oczywiście chwilkę zaraz przechodzi biorę na to magnez ale nic nie daje. Ostatnio nawet mnie rano wybudzil. Już się tak przyzwyczaiłam że traktuje to jak urok ciążowy. Podobno to rosnąca macica.
9.02.2018 - synek
Aniołek 02.2017 - 03.2017 cp - usunięcie jajowodu -
Dzień dobry dziewczyny po weekendzie!
Weekend spędzilismy u rodziców mojego męża i u moich- na kawkę wczoraj wpadliśmy Zabrałam jeszcze od szwagierki kilka kocyków dla maleństwa- czekaja na pranie u mojej mamy
Justa- chwała Bogu że w końcu dali CI magnez, zwiekszyli luteine! Teraz tylko musi byc lepiej- wierzymy w to mocno! Lepiej spacerów sobie nie urządzaj, leż jak najwięcej, odpoczywaj, staraj się nie myslec tylko w negatywny sposób, a dzieciątko tez się uspokoi.
Miłego dnia dziewczynki! -
Fiuuuu nadrobiłąm was.
Justa i kasiarzyna trzymam kciuki.
Wczoraj powitałam się w 26 tygodniu. Byle do 30 tygodnia choć moim punktem bezpieczeństwa jest 1 stycznia. Tak jakoś sobie ustaliłam tą datę.
Dziewczyny chcąc was oderwać od niewesołych myśli: znów miałam atak ciążowego mózgu.
Szykuję się w piątek na trening z Młodym. Rozmawiam w tym czasie z jego siostrą. Chodzę i szukam telefonu i zaczynam się wkurzać bo nie mogę go nigdzie znaleźć. W końcu biorę tel do kontaktów z matką Młodego i dzwonię na swój.
I dopiero jak mi przy uchy zapikało uświadomiłam sobie, że cały czas poszukiwań trzymam telefon przy uchu i rozmawiam z Młodą.
Tokarzynka, Justin30, stokrotka30 lubią tę wiadomość
Przybrana Mama dla Młodego
Aniołek [*] - 12.10.2015 - 8 tc
Aniołek [*] - 16.01.2017 - 9 tc -
nick nieaktualnyMiałam dzis usg bo rano chcieli wypisać mnie do domu - po zrobieniu usg zmienili zdanie
po 1 mam zator czy coś takiego może zastój ? W nerce .. i mówię ze ciagle nawracają mi infekcje pęcherza posiew wyszedł dobrze bo go robiłam będąc po lekach furaginie .. mam prawdopodobnie mieć konsultacje z urologiem ..
Po 2 lekarz robi mi usg dopochowowe i mówi Oo rzeczywiście miałaś skurcze szyjka tylko 2cm..
No i nie wiem co teraz , dodał ze nic więcej nie zrobią niż dawki magnezu i luteiny , powiedział ze nigdzie nic więcej mi nie zrobiąWasp lubi tę wiadomość
-
Justa, dobrze, że Cię nie puścili i że porobili badania.
Trzymam kciuki, luteina pomoże na szyjkę, magnez też dobrze, że w końcu dali. No i staraj się leżeć :*
Ja dziś po wizycie. W skrócie chyba wszystko ok z małą (dalej jest małą, więc mam nadzieję, że Ola nam już nie zrobi niespodzianki i pozostanie Olą do końca, bo będę się brała za wyprawkę). Waży 709g i pokazała nam wypiętą pupęCzarna_kawa, szwesta80, marmi, lena7, Tokarzynka, Justin30, sunset06, Krakowianka, Liy88 lubią tę wiadomość
starania od 2015 roku
-
Jak nic nie zrobią, może pessar albo szew założą ?? Ale na skurcze niestety chyba więcej się nie da .... leżeć leżeć leżeć.... i oby te nerki wyleczyli bo może to powiązane ?
-
nick nieaktualny
-
Dzień Dobry Misiaki!!!
Aprilla,witamy w naszym zacnym gronie !
Paula,nareszcie się wyspałaś )) może dlatego,ze mała spokojniesza,a i pogoda daje w kość to człowiek jak miś do snu zimowego się przygotowuje ;p widzisz miesiąc zleciał jak z bicza strzelił ani się obejrzysz,a pierwsza rocznica wybije ))
Krakowianka,jak się czujesz po tej jodze?Ja już mocno się zastanawiam czy by jej w domu nie ćwiczyć,bo brzunio zaczyna rosnąć,a mnie dopadają bóle jak u 100-letniej babuni
ChudaRuda,u mnie tez te bioderka dają się we znaki,dopiero od jakiegos czasu,bo wcześniej nic takiego nie doświadczyłam...i oczywiście szok,bo jak podczas spania mogą tak biodra bolec ;p
Justin30,a ty magnezik na te bóle zapodajecie kochana?
Mayolin,to wizytujemy jutro razem podglądam małą czarną pierwszy raz po połówkowych ))
Kolka,twoja malutka pięknie rośnie )) już wagowo jak ponad połowa torebki cukru wiem,ze śmiesznie liczę,ale jakoś tak słodko mi się wydaje...patrząc na ten cukier sobie mówię,aaa to Mira teraz jak połowa torebki,potem będzie jak cała i sobie wyobrażam jak ją na raczkach trzymam to chyba ewidentny objaw galarety mózgowej w ciąży
Justa,leż placuchem w tym szpitalu,nie daj się ruszyć,niech cię tam badają na prawo i lewo i rzeczywiście może ten szew jak szyjka się będzie skracać...kolka, Paula., Tokarzynka, Aprilia lubią tę wiadomość
-
Justa1994 wrote:Nie wiem narazie nie mowia żeby coś zakładać .. to bardzo krotka szyjka ? Nie znam się
A dziewczyny ile Wasze ważyły w 21 tyg ? Mój dzis 350 gram
Chciałam zacytować, nie polubić.
Moja podobnie, 20+5 ważyła 352g, 5 dni później 400
starania od 2015 roku
-
Justa1994 wrote:Nie wiem narazie nie mowia żeby coś zakładać .. to bardzo krotka szyjka ? Nie znam się
Ja mam 2,5 cm i tylko na luteinie jestem. Na razie lekarz nic o szwie ani krazku nie mowil. Pytalam czy jakos bardziej na siebie uważać, powiedział, ze nie. Staram sie więcej lezec, wypoczywac;-)
Trzymaj sie Justa, wszystko będzie ok:-)
-
Szwesta, dobra jesteś
Justa Ty się z tego szpitala nie ruszaj, niech obserwują, a i z ta szyjka coś zrobią.
Mnie biodra też cholernie bolą w nocy, a za dnia to do południa zchodzi zanim się rozruszam
Kolka, Twoja malutka już pokazuje że ona rządzi nie będzie się pokazywała kiedy chcą, tylko kiedy ona chcekolka lubi tę wiadomość
Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka
8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn -
Kochane wrocilan wlasnie z zakupow z biedronki(spozywka) . byly jeszcze 3 kombinezony ale na mnie szalu nie zrobily. Oraz ochraniacz jeden na lozeczko wygrzebalam. Szalu nie bylo.
Powiem Wam ze sie juz sama na takie zakupy bie nadaje.. Najgorsze bylo wypakowanie z wozka zakupow. To chyba takie wieksze zakupy ostatnie ktore zrobilam sama.Moj wczesniaczek z 33tc
Aniołki: 02.2015 & 06.2016 -
Justa1994... to moze byc rozciaganie macicy... trzymaj sie cieplutko
Krakowianka... Ja bede miala opieke poloznej ktora prowadzi ciaze ale u mnie to standard i jestem bardzo ciekawa jak to bedzie...
Moj synio zawsze taki rozbrykany a dzisiaj tez niewiele go czuc...
Marcepanka... ja te skurcze przepowiadajace mam chyba od 3 tygodni ale w pierwszej ciazy ich nie mialam
Witaj Aprillahttps://www.maluchy.pl/li-73368.png -
My tez po wizycie, wszystko ok, lekarz nie mierzył Stasia więc nie wiem ile wazy. Zrobil mi posiew z szyjki, wynik za tydzień i zmierzył szyjkę. Powiedział, ze jest wyczulony na szyjkę bo jego zona urodziła w 34tc. Moja ma 36mm, powiedział ze od 35mm trzeba obserwować. Następna wizyta za 4 tygodnie.
Paula., Tokarzynka, sunset06, Czarna_kawa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Moja w 21tc 356:)