X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • Justin30 Ekspertka

Wysłany: 22 października 2017, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzięki za pocieszenie, to napinanie nie było bolesne ale takie mocno intensywne, zapytam lekarza. Teraz dla odmiany boli mnie dół plecow krzyż i boki a zaczęło się od mycia włosów, stałam nachylona nad wanna, co za dzień jak nie urok to.. będę teraz wchodzić cała i na siedząco myć bo nie mogłam wystać

w57v9n73s9oqyqdu.png
  • Monic88 Autorytet

Wysłany: 22 października 2017, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa jak dobrze, że Ci dali ten magnez, szkoda że nie w kroplówce, ale dobre i to. Ech denerwująca jest czasem ta służba zdrowia, jak sobie tak olewają, a dla kogoś to przecież jego zdrowie :/ Oby było z dnia na dzień lepiej!

A my dzisiaj też leniuchujemy, mała tak samo jak mama chyba na złą pogodę reaguje bo słabo się jej dzisiaj chce ruszać, rano aż detektor wyciągałam bo ani jednego ruchu do 14! Ale potem w końcu łaskawie coś nóżkami pomachała trochę ;-)
    We wtorek idę na krzywą także jutro dzień bez słodyczy, nie wiem jak to przeżyję haha

km5sp07weqrpj7bl.png
  • Justin30 Ekspertka

Wysłany: 22 października 2017, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monic88, moja mała za to wczoraj prawie cały dzień się nie ruszała, aż wyjęłam detektor, potem kilka razy się przeciągnęła, a dzisiaj już trochę częściej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2017, 19:54

w57v9n73s9oqyqdu.png
  • Krakowianka Autorytet

Wysłany: 22 października 2017, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa jak tam? Lepiej po magnezie i lutce?

5958beaa9c1f8.png
  • Aprilia Autorytet

Wysłany: 22 października 2017, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Można się przyłączyć? Mam termin na 28.02. i będzie u nas drugi synek ☺

Paula., marmi, Czarna_kawa lubią tę wiadomość

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
  • stokrotka30 Ekspertka

Wysłany: 22 października 2017, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewuszki za rady w sprawie euthyroxu. U mnie dziś też cisza w brzuszku. Może faktycznie przez tą leniwą pogodę to i dziecię nie ma werwy się ruszać. Idę pod kołderkę bo, śpiąca jestem. Dobrej nocy i miłych snów!

f2w3rjjg3x6jcgze.png
  • Wasp Ekspertka

Wysłany: 22 października 2017, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa, trzymam kciuki!!! Powidzenia jutro na obchodzie !!!

Dobranoc dziewczynki

Synek Piotruś <3 30.05.2014
    Corcia Oliwka 13.02.2018

Mutacja Mthfr

YW46p1.png
    Aniolki 23.08.2012 (10tc) 14.02.2013 (10tc)
  • lena7 Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 04:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :-)
    Dziś ja się znowu kulam od 3, moja mała też skacze i gra w ping ponga, więc w sumie nie jestem taka zła ;-)

Witaj Aprilla :-)

Justa, jak tam dziś?

P.s Myslicie, że u mnie pali się jeszcze światło w lodówce?? :-P

Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
    7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka <3
    8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn <3
  • Paula. Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry. U mnie sukces :)
    Zasnelam po 23 a wstalam o 8 :) szoook. Wreszcie wyspana. Myslalam ze znow noc ciezka bo w dzien odsypialam poprzednia noc.
    Moja mala ksiezniczka wczoraj mniej aktywna. Poruszyla sie tam co jakis czas, ale bez szaleństw.
    Dzis mija nam miesiac po slubie :) kurcze tak sie nie moglam doczekac a to juz miesiac po :D
    Trzymam kciuki za wizyty i badania :*

Witaj Aprilla w naszych skromnych progach ;)

Tokarzynka lubi tę wiadomość

Moj wczesniaczek z 33tc klz9mg7yctlaon6z.png
    9wZYp2.png
    Aniołki: 02.2015 & 06.2016
  • Basik83 Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja poniedzialko

Hej Aprila

iv09i09kqbjpvj1e.png
    Madzia 2006❤Zuzia 2008
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2017, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj poprosiłam położonego zrobił mi badanie na wkładce czy wody się nie sączą bo mam ogromne upławy po tych 5 tabletkach dziennie , na szczęście nie zabarwiła ani trochę na kolor wód i ogromnie się z tego cieszyłam ..

Od wczoraj wieczorem boli mnie brzuch tak identycznie jak na okres i bez przerwy chwilami dość mocno nie wiem co to znaczy ale może po prostu się rozciąga macica ? Już sama się pocieszam tak , ale już nie pamiętałam swoją droga jakie są odczucia przy bólach jak menstruacyjnych .. No a teraz je mam

Co do skurczy to nie wiem coś tam twardnieje ten brzuch i w ogóle ale wiadomo leżę po tej akcji jak wstałam wczoraj na chwile do kaplicy piętro niżej i później pół dnia spina macicy non stop na maxa ..

Jedna wielka niewiadoma , wszystko w rękach Boga

Paula. lubi tę wiadomość

• Krakowianka Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello Wy :):) ja odpukać pieknie spałam, oczywiście nie obyło się bez przerwy na siku.

Zaraz zbieram sie na jogę a o 16 wizyta i podgladanko co u Leonka :):). Jak mi łeb pozwoli zapamietać albo nie zgubie kartki, to zapytam o szkole rodźenia w Narutowiczu i o położną... Planujecie opłacić położna do porodu? Czy idziecie na żywioł? Czytałam opinie, ze opieka porodowa w Narutowiczu jest OK, wiec warto sie zastanowić czy cudowac skoro jest w porządku. Za to opieka poporodowa dupowata i nacisk/sugestie karmienia mm i cieżko doprosić sie o pomoc laktacyjną... Dzis wszystkiego sie dowiem.
    Doczytałam tez, ze nie podają gazu w trakcie porodu i to mnie zmartwiło...wiem ze działa i zmniejsza trochę świadomość bólu.

Zakupiłam wczoraj rożek i poszewkę na poduszkę do karmienia z Motherhood w Smyku był rabat. Skorzystałam, dzięki facebookowej informacji. Martwi mnie to, ze nic nie robię w pokoju sypialni/ ktora będzie tez pokojem Leona. Czekamy na remont ścian i sufitu, który będzie robił nasz sąsiad. Obym sie doczekała bo inaczej Leon będzie miał ściany Krzywe w kolorze kupy i cappuccino ;)

Miłego dnia kochane!

marmi lubi tę wiadomość

5958beaa9c1f8.png
  • Krakowianka Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa1994 wrote:
    Wczoraj poprosiłam położonego zrobił mi badanie na wkładce czy wody się nie sączą bo mam ogromne upławy po tych 5 tabletkach dziennie , na szczęście nie zabarwiła ani trochę na kolor wód i ogromnie się z tego cieszyłam ..

Od wczoraj wieczorem boli mnie brzuch tak identycznie jak na okres i bez przerwy chwilami dość mocno nie wiem co to znaczy ale może po prostu się rozciąga macica ? Już sama się pocieszam tak , ale już nie pamiętałam swoją droga jakie są odczucia przy bólach jak menstruacyjnych .. No a teraz je mam

Co do skurczy to nie wiem coś tam twardnieje ten brzuch i w ogóle ale wiadomo leżę po tej akcji jak wstałam wczoraj na chwile do kaplicy piętro niżej i później pół dnia spina macicy non stop na maxa ..

Jedna wielka niewiadoma , wszystko w rękach Boga
    Trzymaj sie Justa!!

5958beaa9c1f8.png
  • ChudaRuda Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Mamuśki :)
    Justa, wszystko będzie dobrze, tylko lez na boczkach jak najwięcej.
    Bolą mnie dzisiaj biodra, noc minęła spokojnie, pospalam nawet do 8 rano :) Dzisiaj mąż wyjeżdża już do pracy i znowu zostajemy same :( Ehhh i ohhh :)
    Miłego dnia mamusie.

Gameta , starania od 2012 r.
    Jagna <3

klz9df9h8ryk9xex.png[/url]
  • Justin30 Ekspertka

Wysłany: 23 października 2017, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa, ja miałam takie bóle jak miesiaczkowe około 20/21 tygodnia, i to tak silne że aż mnie obudziły.. po leżeniu, luteinie, magnesie, paracetamolu i czopkach scopolan powoli odpuszczało, ale wiem jaki to stres i strach :( widzisz, u mnie przeszło, i jest ok także to nie oznacza od razu nie wiadomo czego, no ale leżeć trzeba i to jak najwięcej. Trzymam mocno kciuki !

w57v9n73s9oqyqdu.png
  • Justin30 Ekspertka

Wysłany: 23 października 2017, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie zapowiadała się bezsenna noc, bo znów się kręciłam chyba do 2 z boku na bok, ale usnęłam i spałam do 9 także nie jest źle :) czuje tylko non stop ściśnięty ten brzuszek ehh jak się nawet na chwilę znajduje w pozycji na plecach to odrazu czuje ciągnięcie i robi się twarda piłeczka, leżenie na boku dopiero po czasie pomaga. Nie wiem jak ja będę chodzić do szkoły rodzenia, a w czwartek mam iść pierwszy raz, czy tam się siedzi w ławkach czy jak bo ja nie wytrzymam w jednej pozycji i to siedzącej 2 h, wogole zastanawiam się jeszcze czy iść..nie chce mi się, trochę się boje, że mnie dopadną jakieś bóle, twardnienia itp.. teraz ciemno się szybciej robi, no ale potem z położna z górki bo ta co prowadzi szkole to nawet jak jej nie ma w czasie porodu to telefonicznie uprzedza koleżanki, żeby się lepiej zajely

w57v9n73s9oqyqdu.png
  • Paula. Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa najważniejsze, że jesteś w szpitalu pod stałą kontrolą. Będzie dobrze zobaczysz :*
    Teraz dzidziuś się pcha a później jak przyjdzie termin porodu to nie będzie chciał wyjść :)

Moj wczesniaczek z 33tc klz9mg7yctlaon6z.png
    9wZYp2.png
    Aniołki: 02.2015 & 06.2016
  • sunset06 Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja z twardym brzuchem od rana...nospa zaliczona i 1h ćwiczeń mam nadzieję że pomoże...moja trenerka powiedziała że warto pomaszerować kilka minut i to pomaga na zwykłe skurcze BH.

Justa trzymaj się dzielnie ja miałam tylko raz w nocy taki ból miesiączkowy i stres jest ogromny. W szpitalu muszą ci pomóc!

06.05.17 - IUI Gameta, 16.06.17 - okruszek z serduszkiem:)
    bl9cbd3mc2mh06nf.png[/url]
  • Mayolin Ekspertka

Wysłany: 23 października 2017, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziecko podobnie jak u niektórych z Was strasznie mało się rusza :/ Może to rzeczywiście wpływ pogody. Na szczęście jutro mam wizytę, więc sprawdzę, czy wszystko OK.

Również zapisałam się do szkoły rodzenia, w sobotę mamy pierwsze zajęcia :)

f2w3flw16652lysf.png
  • Justin30 Ekspertka

Wysłany: 23 października 2017, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mayolin, moja dziś tylko raz się delikatnie ruszyła, pytałam tydzień temu lekarza i powiedział, że ważne że się rusza , że oby raz dziennie dala znać bo regularne ruchy to od 30 tygodnia, także staram się tym nie martwić, ale wiadomo, że jak nasze maleństwa są aktywne to my jesteśmy spokojniejsze

Mayolin, stere lubią tę wiadomość

w57v9n73s9oqyqdu.png
‹‹ 514 515 516 517 518 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ