Mamusie luty 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny dzięki za pocieszenie, to napinanie nie było bolesne ale takie mocno intensywne, zapytam lekarza. Teraz dla odmiany boli mnie dół plecow krzyż i boki a zaczęło się od mycia włosów, stałam nachylona nad wanna, co za dzień jak nie urok to.. będę teraz wchodzić cała i na siedząco myć bo nie mogłam wystać
-
Justa jak dobrze, że Ci dali ten magnez, szkoda że nie w kroplówce, ale dobre i to. Ech denerwująca jest czasem ta służba zdrowia, jak sobie tak olewają, a dla kogoś to przecież jego zdrowie Oby było z dnia na dzień lepiej!
A my dzisiaj też leniuchujemy, mała tak samo jak mama chyba na złą pogodę reaguje bo słabo się jej dzisiaj chce ruszać, rano aż detektor wyciągałam bo ani jednego ruchu do 14! Ale potem w końcu łaskawie coś nóżkami pomachała trochę
We wtorek idę na krzywą także jutro dzień bez słodyczy, nie wiem jak to przeżyję haha -
Witam
Dziś ja się znowu kulam od 3, moja mała też skacze i gra w ping ponga, więc w sumie nie jestem taka zła
Witaj Aprilla
Justa, jak tam dziś?
P.s Myslicie, że u mnie pali się jeszcze światło w lodówce??Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka
8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn -
Dzien dobry. U mnie sukces
Zasnelam po 23 a wstalam o 8 szoook. Wreszcie wyspana. Myslalam ze znow noc ciezka bo w dzien odsypialam poprzednia noc.
Moja mala ksiezniczka wczoraj mniej aktywna. Poruszyla sie tam co jakis czas, ale bez szaleństw.
Dzis mija nam miesiac po slubie kurcze tak sie nie moglam doczekac a to juz miesiac po
Trzymam kciuki za wizyty i badania :*
Witaj Aprilla w naszych skromnych progachTokarzynka lubi tę wiadomość
Moj wczesniaczek z 33tc
Aniołki: 02.2015 & 06.2016 -
nick nieaktualnyWczoraj poprosiłam położonego zrobił mi badanie na wkładce czy wody się nie sączą bo mam ogromne upławy po tych 5 tabletkach dziennie , na szczęście nie zabarwiła ani trochę na kolor wód i ogromnie się z tego cieszyłam ..
Od wczoraj wieczorem boli mnie brzuch tak identycznie jak na okres i bez przerwy chwilami dość mocno nie wiem co to znaczy ale może po prostu się rozciąga macica ? Już sama się pocieszam tak , ale już nie pamiętałam swoją droga jakie są odczucia przy bólach jak menstruacyjnych .. No a teraz je mam
Co do skurczy to nie wiem coś tam twardnieje ten brzuch i w ogóle ale wiadomo leżę po tej akcji jak wstałam wczoraj na chwile do kaplicy piętro niżej i później pół dnia spina macicy non stop na maxa ..
Jedna wielka niewiadoma , wszystko w rękach Boga
Paula. lubi tę wiadomość
-
Hello Wy ja odpukać pieknie spałam, oczywiście nie obyło się bez przerwy na siku.
Zaraz zbieram sie na jogę a o 16 wizyta i podgladanko co u Leonka . Jak mi łeb pozwoli zapamietać albo nie zgubie kartki, to zapytam o szkole rodźenia w Narutowiczu i o położną... Planujecie opłacić położna do porodu? Czy idziecie na żywioł? Czytałam opinie, ze opieka porodowa w Narutowiczu jest OK, wiec warto sie zastanowić czy cudowac skoro jest w porządku. Za to opieka poporodowa dupowata i nacisk/sugestie karmienia mm i cieżko doprosić sie o pomoc laktacyjną... Dzis wszystkiego sie dowiem.
Doczytałam tez, ze nie podają gazu w trakcie porodu i to mnie zmartwiło...wiem ze działa i zmniejsza trochę świadomość bólu.
Zakupiłam wczoraj rożek i poszewkę na poduszkę do karmienia z Motherhood w Smyku był rabat. Skorzystałam, dzięki facebookowej informacji. Martwi mnie to, ze nic nie robię w pokoju sypialni/ ktora będzie tez pokojem Leona. Czekamy na remont ścian i sufitu, który będzie robił nasz sąsiad. Obym sie doczekała bo inaczej Leon będzie miał ściany Krzywe w kolorze kupy i cappuccino
Miłego dnia kochane!marmi lubi tę wiadomość
-
Justa1994 wrote:Wczoraj poprosiłam położonego zrobił mi badanie na wkładce czy wody się nie sączą bo mam ogromne upławy po tych 5 tabletkach dziennie , na szczęście nie zabarwiła ani trochę na kolor wód i ogromnie się z tego cieszyłam ..
Od wczoraj wieczorem boli mnie brzuch tak identycznie jak na okres i bez przerwy chwilami dość mocno nie wiem co to znaczy ale może po prostu się rozciąga macica ? Już sama się pocieszam tak , ale już nie pamiętałam swoją droga jakie są odczucia przy bólach jak menstruacyjnych .. No a teraz je mam
Co do skurczy to nie wiem coś tam twardnieje ten brzuch i w ogóle ale wiadomo leżę po tej akcji jak wstałam wczoraj na chwile do kaplicy piętro niżej i później pół dnia spina macicy non stop na maxa ..
Jedna wielka niewiadoma , wszystko w rękach Boga -
Dzień dobry Mamuśki
Justa, wszystko będzie dobrze, tylko lez na boczkach jak najwięcej.
Bolą mnie dzisiaj biodra, noc minęła spokojnie, pospalam nawet do 8 rano Dzisiaj mąż wyjeżdża już do pracy i znowu zostajemy same Ehhh i ohhh
Miłego dnia mamusie.Gameta , starania od 2012 r.
Jagna
[/url]
-
Justa, ja miałam takie bóle jak miesiaczkowe około 20/21 tygodnia, i to tak silne że aż mnie obudziły.. po leżeniu, luteinie, magnesie, paracetamolu i czopkach scopolan powoli odpuszczało, ale wiem jaki to stres i strach widzisz, u mnie przeszło, i jest ok także to nie oznacza od razu nie wiadomo czego, no ale leżeć trzeba i to jak najwięcej. Trzymam mocno kciuki !
-
A u mnie zapowiadała się bezsenna noc, bo znów się kręciłam chyba do 2 z boku na bok, ale usnęłam i spałam do 9 także nie jest źle czuje tylko non stop ściśnięty ten brzuszek ehh jak się nawet na chwilę znajduje w pozycji na plecach to odrazu czuje ciągnięcie i robi się twarda piłeczka, leżenie na boku dopiero po czasie pomaga. Nie wiem jak ja będę chodzić do szkoły rodzenia, a w czwartek mam iść pierwszy raz, czy tam się siedzi w ławkach czy jak bo ja nie wytrzymam w jednej pozycji i to siedzącej 2 h, wogole zastanawiam się jeszcze czy iść..nie chce mi się, trochę się boje, że mnie dopadną jakieś bóle, twardnienia itp.. teraz ciemno się szybciej robi, no ale potem z położna z górki bo ta co prowadzi szkole to nawet jak jej nie ma w czasie porodu to telefonicznie uprzedza koleżanki, żeby się lepiej zajely
-
Witam się i ja z twardym brzuchem od rana...nospa zaliczona i 1h ćwiczeń mam nadzieję że pomoże...moja trenerka powiedziała że warto pomaszerować kilka minut i to pomaga na zwykłe skurcze BH.
Justa trzymaj się dzielnie ja miałam tylko raz w nocy taki ból miesiączkowy i stres jest ogromny. W szpitalu muszą ci pomóc!06.05.17 - IUI Gameta, 16.06.17 - okruszek z serduszkiem:)
[/url] -
Mayolin, moja dziś tylko raz się delikatnie ruszyła, pytałam tydzień temu lekarza i powiedział, że ważne że się rusza , że oby raz dziennie dala znać bo regularne ruchy to od 30 tygodnia, także staram się tym nie martwić, ale wiadomo, że jak nasze maleństwa są aktywne to my jesteśmy spokojniejsze
Mayolin, stere lubią tę wiadomość