Mamusie luty 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDziewczyny z pessarem jak jest u Was z uplawami ? Mam ten krążek kilka dni i bylo sucho a wieczorem szlam z łazienki i jak się ze mnie polało to szok .. no i znów stres .. zmieniłam bieliznę założyłam wkładkę za chwile znów cała mokra wyjęłam ja zmieniłam bieliznę i nie założyłam już wkładki i za chwile bielizna cała mokra jakbym sie wysikala , wydzielina ma niteczki takie żółte ale wpadające w braz
-
Dzięki dziewczyny.
Justa ja też mam spore upławy i to bez pessara, zwłaszcza rano. Czasem też zastanawiałam się, czy to nie wody, ale nigdy nie miałam w takiej ilości jak Ty. Jedna, dwie wkładki dziennie starczają. Na wkładce często są żółtawe, ale przy tej ilości i kolorze jak u Ciebie dla świętego spokoju zgłosiłabym się na Izbę Przyjęć. -
nick nieaktualnyMonic88 wrote:Meggi na ta chwilę lateksowe chyba sa najbardziej polecane. My na pewno kupujemy lateksowy.
Justa a to nie wody??? Uplawy tak nie leca, koniecznie zglos to lekarzom niech sprawdza
Byłam u położnej sprawdziła takim płynem - nie wody ale boje się żeby nie początki czopu lub rozwarcia .. -
nick nieaktualny
-
Białe wodniste też mi się zdarzają w dużej ilości. Zwłaszcza rano sporo ich wycieka. Dobrze, że to nie wody. A masz możliwość sprawdzenia szyjki u swojego ginekologa np jutro, żeby nie musieć dodatkowo się stresować? Na pewno by Cię to uspokoiło. Masz jeszcze skurcze, albo jakieś bóle? Ja mam skurcze i bóle, ale póki co szyjki mi nie skracają. Mój ginekolog powtarza, że przy plamieniach i regularnych skurczach od razu do szpitala.
Aczkolwiek w innym wątku czytałam, że wydzielina w dużej ilości przy pessarze się zdarza. Tak samo jak zakażenia grzybicze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2017, 00:22
-
nick nieaktualny
-
A zgłaszałaś te ostatnie dolegliwości? Może wtedy zdecydowaliby, czy jednak nie lepiej jest mimo wszystko sprawdzić. Albo porównać to co powiedzieli z opinią w innym szpitalu. Zawsze co dwa źródła to nie jedno. I spokojniejsza głowa. Może uznają, że to tylko zwykła infekcja, ale zawsze lepiej sprawdzić.
https://bellybestfriend.pl/forum/problemy-i-komplikacje/szyjka-1cm-krazek,4054,5.html
Tu dziewczyny piszą ciekawie o sowich przypadkach z pessarem. Im pomogły. Poczytaj, może cię to trochę uspokoi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2017, 00:35
-
Justa1994 wrote:Dziewczyny z pessarem jak jest u Was z uplawami ? Mam ten krążek kilka dni i bylo sucho a wieczorem szlam z łazienki i jak się ze mnie polało to szok .. no i znów stres .. zmieniłam bieliznę założyłam wkładkę za chwile znów cała mokra wyjęłam ja zmieniłam bieliznę i nie założyłam już wkładki i za chwile bielizna cała mokra jakbym sie wysikala , wydzielina ma niteczki takie żółte ale wpadające w braz
-
nick nieaktualny
-
Dzień dobry
Ja nie śpię od 6 Wstałam, łazienka zaliczona i co... musiałam coś zjeść- małą porcje płatków z mlekiem Nie mogłam się oprzeć dziwne, bo śniadanie zawsze jem po 8 i jest ok, ale jakis głodomorek we mnie chyba siedzi A i do tego wczoraj po 21 jadłam zapiekankę- zgłodniałam po warsztatach Bezpieczny Maluch Warsztaty bardzo fajne, przydatna wiedza- ale oby się nie przydała
Ktoś dzisiaj wizytuje, drinkuje? To kciukasy :*
Meggi- my mamy materac pianka- kokos.
Lena7- pierniczki będę za 3 tygodnie piec to dopiero będzie smakowicie wyglądać i pachnieć w domu A kapuśniak to bym zjdła ;]
Czarna_kawa- ja tez juz nawet swoich spodni nie wyciągam, albo ciążowe z panelem, albo moje "normalne" legginsy tylko zwinięte pod brzuchlena7, Asasa lubią tę wiadomość
-
Kawka, ja tez juz dawno nie chodze w zwyklych spodniach..A Ty tak dluugo chodzilas
Megiii, piszesz ze na wkladce jest zoltawo..(przepraszam ze tak niesmacznie z samego rana ) ale ja tez tak mam, odkad skonczylam brac luteine dopochwowo..nic mi niedolego, nic nie swedzi, zadnych wydzilein itp, ale jak dluzej pochodze to tez na wkladce mam taki kolor.. myslicie ze jest ok? Generalnie przed ciaza po owulacji do @ zawsze mialam taki kolor na wkladce, moze taka moja uroda?
Wczoraj bylam pierwszy raz w szkole rodzenia fajnie bylo..w ogole wchodze a tam 2 kolezanki z pracy
Z rzeczy przydatnych o ktorych nie wiedzialam, to polozna mowila, ze jak bedziemy przec,(zwlaszcza panie ktore nosza okulary) to mamy zamykac oczy, zeby nam naczynia krwionosne w galkach ocznych nie popekaly, i ze przy parciu broda w dól, zeby chronic tarczyce.
Pozdrawiam z szaro burego Pomorza..Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2017, 08:15
Asasa, Tokarzynka, Liy88 lubią tę wiadomość
Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka
8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn -
Dzień dobry. Przyszła ponura jesień. Brrrrr...nie lubię takiej pogody.
Wczoraj zaliczyłam wizytę u pani doktor. Cały dzień czułam dziwne kłucie w pochwie. Okazało się, że mam piasek w przewodzie moczowym. Musze go wypłukać, wiec dużo płynów. Ale pojawiło się puchniecie dłoni i stóp i tutaj muszę pozbyć się wody z organizmu. Zamknięte koło. Zalecenie mam takie, żeby dużo pic i jeśc dużo pietruszki.
I muszę jeszcze raz zrobić glukozę. Mam za wysokie wyniki wg doktorki i albo dieta albo szpital. Stanowczo wybieram pierwszą opcje. Żegnajcie słodycze.
Miłego dnia cieżaróweczki -
Dzień dobry Mamusie!
Tokarzynka dobrze chociaż, że to była godzina 6, ja kiedyś miałam taką akcję, że musiałam coś zjeść o 3 w nocy! a najśmieszniejsze jest to, że zjadłam jeszcze zupę na wieczór żeby właśnie nie być głodną...
Z jakiej firmy macie ten materac piankowo-kokosowy? Już myślałam że tylko ja chcę z jakimś naturalnym wkładem, na lateks na pewno się nie zdecyduję, sama pianka też odpada.
Powiem Ci, że zainspirowałaś mnie tą zimną porcelaną i chyba odgapię
Lena dzięki za wskazówki co do porodu też cały czas mam upławy, na zmianę biało-wodniste lub żółtawe, bez swędzenia, także chyba taka nasza uroda.
Dzisiaj nareszcie zobaczę moją malutką, chociaż ostatnio daje mi takie kopniaki, że już przestaje to być przyjemne i mąż się śmieje, że wielkie babsko z niej będzieTokarzynka lubi tę wiadomość
-
dłukacha, gimekolog kazal powtorzyc test obciazenia glukoza? Czytalam, ze takie badanie jest bardzo obciazajace dla trzustki i robi sie je raz na pol roku maksimum. Moze skonsultuj to jakims diabetologiem.
-
Dzien dobry. U nas kolejny szary bury dzień.
Za 2 tyg usg trzeciego trymestru. Zaczynam odliczanie jutro pierwsze spotkanie w szkole rodzenia. Troche mnie to przeraza i szczerze chcialabym miec je juz za sobaakacjowa lubi tę wiadomość
Moj wczesniaczek z 33tc
Aniołki: 02.2015 & 06.2016 -
Witam się i ja Lena ja często mam taki żółty kolor na wkładce, a ostatnio jak zaczęłam brać luteinę to częściej.. ja zgłaszam jak mam wizytę lekarzowi że mam żółte upławy i mi przypisuje jakieś globulki, bo podobno żółte to infekcja bakteryjną, ale teraz np zaczęłam brać globulki bo miałam grzybicę to znowu upławy żółte sie pojawiły więc nie wiem, oszaleć można Wczoraj zauważyłam że coraz częściej nawet jak leżę na boku to brzuch robi mi się twardy ściąga się tak jakby i czuje bezbolesny ale skurcz, muszę to jutro zgłosić lekarzowi, ale boje się bo do tej pory tak się nie działo raczej jak leżałam na boku..mała cały dzień prawie się nie ruszała a w nocy szalała i to bardzo nisko ja czułam. Wy też tak macie że maleństwa kopia bardzo nisko? Aż się przestraszyłam a ostatnio prawie cały czas czuje ja tylko nisko. Do tego w nocy jakieś duszności mnie złapały nie mogłam czasami złapać oddechu ale to chyba uroki 3 trymestru
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2017, 09:40