X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2017, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z pessarem jak jest u Was z uplawami ? Mam ten krążek kilka dni i bylo sucho a wieczorem szlam z łazienki i jak się ze mnie polało to szok .. no i znów stres .. zmieniłam bieliznę założyłam wkładkę za chwile znów cała mokra wyjęłam ja zmieniłam bieliznę i nie założyłam już wkładki i za chwile bielizna cała mokra jakbym sie wysikala , wydzielina ma niteczki takie żółte ale wpadające w braz :/:/

• Monic88 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi na ta chwilę lateksowe chyba sa najbardziej polecane. My na pewno kupujemy lateksowy.
    Justa a to nie wody??? Uplawy tak nie leca, koniecznie zglos to lekarzom niech sprawdza

km5sp07weqrpj7bl.png
  • Megiiii Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny.

Justa ja też mam spore upławy i to bez pessara, zwłaszcza rano. Czasem też zastanawiałam się, czy to nie wody, ale nigdy nie miałam w takiej ilości jak Ty. Jedna, dwie wkładki dziennie starczają. Na wkładce często są żółtawe, ale przy tej ilości i kolorze jak u Ciebie dla świętego spokoju zgłosiłabym się na Izbę Przyjęć.

1usak6nl4m3t7dp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2017, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monic88 wrote:
    Meggi na ta chwilę lateksowe chyba sa najbardziej polecane. My na pewno kupujemy lateksowy.
    Justa a to nie wody??? Uplawy tak nie leca, koniecznie zglos to lekarzom niech sprawdza

Byłam u położnej sprawdziła takim płynem - nie wody ale boje się żeby nie początki czopu lub rozwarcia ..

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2017, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W większości są białe bardzo wodniste tylko pasek było w nich brązowo żółty - bardziej są po prostu wodniste białe

• Megiiii Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Białe wodniste też mi się zdarzają w dużej ilości. Zwłaszcza rano sporo ich wycieka. Dobrze, że to nie wody. A masz możliwość sprawdzenia szyjki u swojego ginekologa np jutro, żeby nie musieć dodatkowo się stresować? Na pewno by Cię to uspokoiło. Masz jeszcze skurcze, albo jakieś bóle? Ja mam skurcze i bóle, ale póki co szyjki mi nie skracają. Mój ginekolog powtarza, że przy plamieniach i regularnych skurczach od razu do szpitala.
    Aczkolwiek w innym wątku czytałam, że wydzielina w dużej ilości przy pessarze się zdarza. Tak samo jak zakażenia grzybicze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2017, 00:22

1usak6nl4m3t7dp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2017, 00:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam ciagle stawianie brzucha ale ja jestem na to w szpitalu już prawie 3 tyg.. jakby mnie zbadali to może bym coś wiedziała ale twierdzą ze lepiej nie ruszac tej szyjki i nie badają

• Megiiii Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 00:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A zgłaszałaś te ostatnie dolegliwości? Może wtedy zdecydowaliby, czy jednak nie lepiej jest mimo wszystko sprawdzić. Albo porównać to co powiedzieli z opinią w innym szpitalu. Zawsze co dwa źródła to nie jedno. I spokojniejsza głowa. Może uznają, że to tylko zwykła infekcja, ale zawsze lepiej sprawdzić.

https://bellybestfriend.pl/forum/problemy-i-komplikacje/szyjka-1cm-krazek,4054,5.html

Tu dziewczyny piszą ciekawie o sowich przypadkach z pessarem. Im pomogły. Poczytaj, może cię to trochę uspokoi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2017, 00:35

1usak6nl4m3t7dp1.png
  • Wasp Ekspertka

Wysłany: 8 listopada 2017, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa1994 wrote:
    Dziewczyny z pessarem jak jest u Was z uplawami ? Mam ten krążek kilka dni i bylo sucho a wieczorem szlam z łazienki i jak się ze mnie polało to szok .. no i znów stres .. zmieniłam bieliznę założyłam wkładkę za chwile znów cała mokra wyjęłam ja zmieniłam bieliznę i nie założyłam już wkładki i za chwile bielizna cała mokra jakbym sie wysikala , wydzielina ma niteczki takie żółte ale wpadające w braz :/:/
    Będziesz miała duże upławy, dostajesz coś na infekcje??

Synek Piotruś <3 30.05.2014
    Corcia Oliwka 13.02.2018

Mutacja Mthfr

YW46p1.png
    Aniolki 23.08.2012 (10tc) 14.02.2013 (10tc)
  • Wasp Ekspertka

Wysłany: 8 listopada 2017, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa z pessarem nie będzie rozwarcia, spokojnie

Corcia Oliwka 13.02.2018

Mutacja Mthfr

YW46p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2017, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wasp wrote:
    Będziesz miała duże upławy, dostajesz coś na infekcje??

No ale wcześniej nie miałam a teraz aż się leje to normalne ? Nie dostaje

• Wasp Ekspertka

Wysłany: 8 listopada 2017, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak normalne, on jest dość infekcjogenny. Spokojnie będzie na pewno większa ilość

Corcia Oliwka 13.02.2018

Mutacja Mthfr

YW46p1.png
  • Tokarzynka Ekspertka

Wysłany: 8 listopada 2017, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :D
    Ja nie śpię od 6 :) Wstałam, łazienka zaliczona i co... musiałam coś zjeść- małą porcje płatków z mlekiem :D Nie mogłam się oprzeć ;) dziwne, bo śniadanie zawsze jem po 8 i jest ok, ale jakis głodomorek we mnie chyba siedzi ;) A i do tego wczoraj po 21 jadłam zapiekankę- zgłodniałam po warsztatach Bezpieczny Maluch ;) Warsztaty bardzo fajne, przydatna wiedza- ale oby się nie przydała :)
    Ktoś dzisiaj wizytuje, drinkuje? To kciukasy :*

Meggi- my mamy materac pianka- kokos.

Lena7- pierniczki będę za 3 tygodnie piec :D to dopiero będzie smakowicie wyglądać i pachnieć w domu :D A kapuśniak to bym zjdła ;]

Czarna_kawa- ja tez juz nawet swoich spodni nie wyciągam, albo ciążowe z panelem, albo moje "normalne" legginsy tylko zwinięte pod brzuch :D

lena7, Asasa lubią tę wiadomość

iv092n0aukx79ex5.png

HSG 16.05- jajowody drożne, potwierdzona macica dwurożna
    Leki: Castagnus, kwas foliowy, witamina D3, magnez
    18.06- pozytywny test ciążowy :D
    Duphaston
    21.06 beta HCG 2286
    23.06 beta HCG 4744
  • lena7 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawka, ja tez juz dawno nie chodze w zwyklych spodniach..A Ty tak dluugo chodzilas :)
    Megiii, piszesz ze na wkladce jest zoltawo..(przepraszam ze tak niesmacznie z samego rana ) ale ja tez tak mam, odkad skonczylam brac luteine dopochwowo..nic mi niedolego, nic nie swedzi, zadnych wydzilein itp, ale jak dluzej pochodze to tez na wkladce mam taki kolor.. myslicie ze jest ok? Generalnie przed ciaza po owulacji do @ zawsze mialam taki kolor na wkladce, moze taka moja uroda?

Wczoraj bylam pierwszy raz w szkole rodzenia :) fajnie bylo..w ogole wchodze a tam 2 kolezanki z pracy ;)
    Z rzeczy przydatnych o ktorych nie wiedzialam, to polozna mowila, ze jak bedziemy przec,(zwlaszcza panie ktore nosza okulary) to mamy zamykac oczy, zeby nam naczynia krwionosne w galkach ocznych nie popekaly, i ze przy parciu broda w dól, zeby chronic tarczyce.

Pozdrawiam z szaro burego Pomorza..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2017, 08:15

Asasa, Tokarzynka, Liy88 lubią tę wiadomość

Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
    7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka <3
    8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn <3
  • dłukachna Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. Przyszła ponura jesień. Brrrrr...nie lubię takiej pogody.
    Wczoraj zaliczyłam wizytę u pani doktor. Cały dzień czułam dziwne kłucie w pochwie. Okazało się, że mam piasek w przewodzie moczowym. Musze go wypłukać, wiec dużo płynów. Ale pojawiło się puchniecie dłoni i stóp i tutaj muszę pozbyć się wody z organizmu. Zamknięte koło. Zalecenie mam takie, żeby dużo pic i jeśc dużo pietruszki.
    I muszę jeszcze raz zrobić glukozę. Mam za wysokie wyniki wg doktorki i albo dieta albo szpital. Stanowczo wybieram pierwszą opcje. Żegnajcie słodycze.

Miłego dnia cieżaróweczki :D

dłukachna

201408201880.png

201802021578.png

201912065365.png
  • Asasa Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Mamusie!
    Tokarzynka dobrze chociaż, że to była godzina 6, ja kiedyś miałam taką akcję, że musiałam coś zjeść o 3 w nocy! a najśmieszniejsze jest to, że zjadłam jeszcze zupę na wieczór żeby właśnie nie być głodną...
    Z jakiej firmy macie ten materac piankowo-kokosowy? Już myślałam że tylko ja chcę z jakimś naturalnym wkładem, na lateks na pewno się nie zdecyduję, sama pianka też odpada.
    Powiem Ci, że zainspirowałaś mnie tą zimną porcelaną i chyba odgapię ;)

Lena dzięki za wskazówki co do porodu :) też cały czas mam upławy, na zmianę biało-wodniste lub żółtawe, bez swędzenia, także chyba taka nasza uroda.

Dzisiaj nareszcie zobaczę moją malutką, chociaż ostatnio daje mi takie kopniaki, że już przestaje to być przyjemne i mąż się śmieje, że wielkie babsko z niej będzie ;)

Tokarzynka lubi tę wiadomość

UAtCp1.png
    mhsv9vvj0znnlhyf.png
  • lilka1984 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dłukacha, gimekolog kazal powtorzyc test obciazenia glukoza? Czytalam, ze takie badanie jest bardzo obciazajace dla trzustki i robi sie je raz na pol roku maksimum. Moze skonsultuj to jakims diabetologiem.

Czekamy na Stasia!!!
    ponad 2 lata starań, szczęśliwa 2 IUI, ciąża zawierzona Maryi
    p19u9n73sbrglaq2.png

f2w3yx8duzgrf5y5.png
  • Basik83 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej sloneczka

Jestem szczesliwa bo dzis wracam do domu..

Mam sie tylko kloc clexane i zwiekszyc dawke dopegytu..

lena7, kasiarzyna, Tokarzynka, kuzka, sunset06, Liy88, szwesta80 lubią tę wiadomość

iv09i09kqbjpvj1e.png
    Madzia 2006❤Zuzia 2008
  • Paula. Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry. U nas kolejny szary bury dzień.
    Za 2 tyg usg trzeciego trymestru. Zaczynam odliczanie :) jutro pierwsze spotkanie w szkole rodzenia. Troche mnie to przeraza i szczerze chcialabym miec je juz za soba :D

akacjowa lubi tę wiadomość

Moj wczesniaczek z 33tc klz9mg7yctlaon6z.png
    9wZYp2.png
    Aniołki: 02.2015 & 06.2016
  • Justin30 Ekspertka

Wysłany: 8 listopada 2017, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :) Lena ja często mam taki żółty kolor na wkładce, a ostatnio jak zaczęłam brać luteinę to częściej.. ja zgłaszam jak mam wizytę lekarzowi że mam żółte upławy i mi przypisuje jakieś globulki, bo podobno żółte to infekcja bakteryjną, ale teraz np zaczęłam brać globulki bo miałam grzybicę to znowu upławy żółte sie pojawiły więc nie wiem, oszaleć można :/ Wczoraj zauważyłam że coraz częściej nawet jak leżę na boku to brzuch robi mi się twardy ściąga się tak jakby i czuje bezbolesny ale skurcz, muszę to jutro zgłosić lekarzowi, ale boje się bo do tej pory tak się nie działo raczej jak leżałam na boku..mała cały dzień prawie się nie ruszała a w nocy szalała i to bardzo nisko ja czułam. Wy też tak macie że maleństwa kopia bardzo nisko? Aż się przestraszyłam a ostatnio prawie cały czas czuje ja tylko nisko. Do tego w nocy jakieś duszności mnie złapały nie mogłam czasami złapać oddechu ale to chyba uroki 3 trymestru

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2017, 09:40

w57v9n73s9oqyqdu.png
‹‹ 547 548 549 550 551 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ