X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • sunset06 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny dop. mi neta włączyli od rana...nockę już 2 miałam słabą jak się kładę do łóżka to brzuch się spina czuję skurcze i jakieś dziwne rzeczy słabo ze spaniem. Teraz leżę na kanapie i jest ok ale jak się podniosę to brzuch się twardy robi...zaczęłam też rozróżniać kiedy to dzidzi się wypycha a kiedy cały brzch się spina.

Jutro wizyta oby szyjka była ok. Co do ciuszków to mam kilka par 50-56 a resztę większe rozm. Dostałam też polarowy kombinezonik i puchowy śpiwór do fotelika.
    Trzeba się kurczę zabrać za tą higieniczną wyprawkę bo nic jeszcze nie mam a czas tak leci...

06.05.17 - IUI Gameta, 16.06.17 - okruszek z serduszkiem:)
    bl9cbd3mc2mh06nf.png[/url]
  • Justin30 Ekspertka

Wysłany: 8 listopada 2017, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunset06 mam tak samo z brzuszkiem ostatnio się nasiliło..jutro też mam wizytę, trzymaj kciuki, ja będę trzymać za Ciebie :)

w57v9n73s9oqyqdu.png
  • Justin30 Ekspertka

Wysłany: 8 listopada 2017, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do higienicznej wyprawki to się właśnie dziś zastanawiałam czy trzeba wszystko jakoś wyparzyć np nożyczki, szczotkę do włosów ? Bo to że kocyki, ochraniacze to wiem

w57v9n73s9oqyqdu.png
  • sunset06 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justin30 wrote:
    Sunset06 mam tak samo z brzuszkiem ostatnio się nasiliło..jutro też mam wizytę, trzymaj kciuki, ja będę trzymać za Ciebie :)
    no jasne że będę trzymać;) oby było ze 3,5 cm to na siłkę pozwoli mi wrócić bo ćwiczenia w domu jednak mało wydajne;)

a co do upławów to też mam dużo i lekarz nawet cytologii mi nie pobrał bo "ale ma pani zapalenie" i posiew zrobił. Zakupiłam globulki a wynik ujemny i żadnego grzyba ani nic nie mam poprostu w ciąży dużo tam na dole się dzieje;) i globulki w lodówce wylądowały

Justin30 lubi tę wiadomość

• sunset06 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z tym wyparzaniem to się nie zastanawiałam może na opakowaniu będzie napisane? ale chyba trzba wszystko wyczyścić przynajmniej przed 1 użyciem...

• Krakowianka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczynki, melduję się po 40 minutowe rzeźni u dentysty :(. Okazało się, że mój stan zapalny dziąsła tył pęknięty do korzenia ząb. Znieczulenie nie działało :(. Cieszę się, że mam to za sobą i że Leon już bezpieczny.

5958beaa9c1f8.png
  • stokrotka30 Ekspertka

Wysłany: 8 listopada 2017, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Właśnie odebrałam wyniki, żelazo się poprawiło, co mnie bardzo cieszy, ale trochę mnie przeraził poziom limfocytów mam 18 a norma od 25:( nie wiem o co kaman.

W dodatku dziś bardzo słabo czuję ruchy, jak nigdy, przez cały dzień może parę razy kopnęła mnie moja królewna, zawsze była aktywna, a dziś tak cicho. W 28 tyg to chyba powinnam czuć bardzo często te ruchy? Ile to nerwów człowiek musi znieść a ile to jeszcze przed nim.

f2w3rjjg3x6jcgze.png
  • stere Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka... podobno jak czujesz okolo 10 sygnalow w ciagu godziny ze dziecko sie porusza to jest dobrze...

https://www.maluchy.pl/li-73368.png
  • Justin30 Ekspertka

Wysłany: 8 listopada 2017, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka, też mam limfocytów 18,8 a wg norm laboratorium powinno być od 20, ostatnio miałam 20 i lekarz powiedział że w ciąży to fizjologiczne, no ale teraz spada zobaczymy co powie...

w57v9n73s9oqyqdu.png
  • Justin30 Ekspertka

Wysłany: 8 listopada 2017, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mała też dziś prawie się nie rusza, kilka razy ja poczułam no i też humor gorszy przez to.. wczoraj cały dzień było podobnie, tylko w nocy była trochę amtywniejsza

w57v9n73s9oqyqdu.png
  • Justin30 Ekspertka

Wysłany: 8 listopada 2017, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stere, mi lekarze mówili że od 30 tyg liczymy ruchy, ja już się boje tego liczenia

w57v9n73s9oqyqdu.png
  • stokrotka30 Ekspertka

Wysłany: 8 listopada 2017, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też mówił, że od 30 tygodnia są regularne.
    Stere ja przez cały dzień nie naliczę 10 ruchów dzisiaj, jak nigdy, dlatego się niepokoję!

f2w3rjjg3x6jcgze.png
  • Marika5 Debiutantka

Wysłany: 8 listopada 2017, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój maluszek też mało aktywny.

• lena7 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawka, Tokarzynka tak, idę na glukozę pojutrze, poszłabym jutro, ale nie mam glukozy ;-) lekarz pozwolił kupić cytrynową na szczęście!

Dziś byłam na USG, i mój dzidz normalnie stoi prosto, tzn głowa do góry, więc dobrze od wczoraj czuje, że mnie kopię na okrągło tam w dole ;-)
    Na moje pytanie o wage, dr. powiedział że to teraz nie jest ważne, że ważne jest pomiar główki i brzuszka, więc dobre i to :-)

Po lekarzu, pędem na szkołę rodzenia, a dziś mialam ćwiczenia, kurcze dziewczyny, ale ja jestem sztywny kij..coś ciężko widzę ten mój poród :-\

Pani położna, polecała masaż krocza olejkiem ze słodkich migdałów, do którego można też dodać witamine E. Aa i zrobiła nam wszystkim pomiar tętna detektorem :-)

ChudaRuda, Krakowianka, Asasa, Liy88, Tokarzynka, marmi lubią tę wiadomość

Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
    7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka <3
    8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn <3
  • ChudaRuda Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena, uwielbiam Twoje wpisy :) ja też pewnie będę sztywna :) kręgosłup daje mi popalić.
    Jutro idę na glukozę, bleeee a w oczach cały dzień mam czekoladę i Rogale marcinskie.
    Moja mała tez mało ruchliwa, wczoraj to dopiero wieczorem dala znać.

Gameta , starania od 2012 r.
    Jagna <3

klz9df9h8ryk9xex.png[/url]
  • Krakowianka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena, podpisuje sie pod chudaruda :) a na pocieszenie - na jogę chodzę od sierpnia i jestem najmniej giętka z całej grupy, chociaż zawsze byłam aktywna ;). Kciuki za drinkowanie i gratuluje wizyty :). Mój tez chyba dalej siedzi bo kopie po jelitach i pęcherzu...

5958beaa9c1f8.png
  • stokrotka30 Ekspertka

Wysłany: 8 listopada 2017, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W końcu zaczela byc aktywna ta moja królewna:) uspokoilam sie troche:) w necie wyczytałam ze jak dziecko kopnie i jak sie nacisnie wtedy w tym miejscu brzuszek to mozna maluszka nauczyć ze oddaje:) juz zaczelam testowac:)

Justin30 lubi tę wiadomość

f2w3rjjg3x6jcgze.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2017, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zalatawialam się i poleciało mi na prawdę dużo tego śluzu on jest przejrzysto biały wodnisto biały i poleciało go tyle jakby napełnić cała strzykawkę , co najmniej kilka łyżek .. to może być normalne ?

Wasp lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2017, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki na początku dostałam jakieś zastrzyki nie wiem jak się nazywały ale miały działanie bardziej przeciwbólowe niż rozkurczowe i nie działały na mnie wcale brzuch wraz się spinał ale nie wiem czy nie dali mi jakiejś No spy w zastrzyku czy coś i tyle , sam lekarz kazał zrezygnować z tych zastrzyków i brać tylko przeciwbólowo jak boli dodał ze działają 2-3h

• Marika5 Debiutantka

Wysłany: 8 listopada 2017, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa1994 w 22 tyg to chyba wzmożone uplawy są normalne przynajmniej te koloru mlecznego. Ty jesteś w szpitalu? Jeśli tak to zgłaszaj wszystko lekarzowi podczas obchodu. To oni powinni wyjaśniać twoje wątpliwości i dbać żeby wszystko było w porządku. Ja wiem ze się martwisz ale zadtrczysz się dziewczyno.

‹‹ 549 550 551 552 553 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ