X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • sunset06 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny dop. mi neta włączyli od rana...nockę już 2 miałam słabą jak się kładę do łóżka to brzuch się spina czuję skurcze i jakieś dziwne rzeczy słabo ze spaniem. Teraz leżę na kanapie i jest ok ale jak się podniosę to brzuch się twardy robi...zaczęłam też rozróżniać kiedy to dzidzi się wypycha a kiedy cały brzch się spina.

Jutro wizyta oby szyjka była ok. Co do ciuszków to mam kilka par 50-56 a resztę większe rozm. Dostałam też polarowy kombinezonik i puchowy śpiwór do fotelika.
    Trzeba się kurczę zabrać za tą higieniczną wyprawkę bo nic jeszcze nie mam a czas tak leci...

06.05.17 - IUI Gameta, 16.06.17 - okruszek z serduszkiem:)
    bl9cbd3mc2mh06nf.png[/url]
  • Justin30 Ekspertka

Wysłany: 8 listopada 2017, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunset06 mam tak samo z brzuszkiem ostatnio się nasiliło..jutro też mam wizytę, trzymaj kciuki, ja będę trzymać za Ciebie :)

w57v9n73s9oqyqdu.png
  • Justin30 Ekspertka

Wysłany: 8 listopada 2017, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do higienicznej wyprawki to się właśnie dziś zastanawiałam czy trzeba wszystko jakoś wyparzyć np nożyczki, szczotkę do włosów ? Bo to że kocyki, ochraniacze to wiem

w57v9n73s9oqyqdu.png
  • sunset06 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justin30 wrote:
    Sunset06 mam tak samo z brzuszkiem ostatnio się nasiliło..jutro też mam wizytę, trzymaj kciuki, ja będę trzymać za Ciebie :)
    no jasne że będę trzymać;) oby było ze 3,5 cm to na siłkę pozwoli mi wrócić bo ćwiczenia w domu jednak mało wydajne;)

a co do upławów to też mam dużo i lekarz nawet cytologii mi nie pobrał bo "ale ma pani zapalenie" i posiew zrobił. Zakupiłam globulki a wynik ujemny i żadnego grzyba ani nic nie mam poprostu w ciąży dużo tam na dole się dzieje;) i globulki w lodówce wylądowały

Justin30 lubi tę wiadomość

• sunset06 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z tym wyparzaniem to się nie zastanawiałam może na opakowaniu będzie napisane? ale chyba trzba wszystko wyczyścić przynajmniej przed 1 użyciem...

• Krakowianka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczynki, melduję się po 40 minutowe rzeźni u dentysty :(. Okazało się, że mój stan zapalny dziąsła tył pęknięty do korzenia ząb. Znieczulenie nie działało :(. Cieszę się, że mam to za sobą i że Leon już bezpieczny.

5958beaa9c1f8.png
  • stokrotka30 Ekspertka

Wysłany: 8 listopada 2017, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Właśnie odebrałam wyniki, żelazo się poprawiło, co mnie bardzo cieszy, ale trochę mnie przeraził poziom limfocytów mam 18 a norma od 25:( nie wiem o co kaman.

W dodatku dziś bardzo słabo czuję ruchy, jak nigdy, przez cały dzień może parę razy kopnęła mnie moja królewna, zawsze była aktywna, a dziś tak cicho. W 28 tyg to chyba powinnam czuć bardzo często te ruchy? Ile to nerwów człowiek musi znieść a ile to jeszcze przed nim.

f2w3rjjg3x6jcgze.png
  • stere Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka... podobno jak czujesz okolo 10 sygnalow w ciagu godziny ze dziecko sie porusza to jest dobrze...

https://www.maluchy.pl/li-73368.png
  • Justin30 Ekspertka

Wysłany: 8 listopada 2017, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka, też mam limfocytów 18,8 a wg norm laboratorium powinno być od 20, ostatnio miałam 20 i lekarz powiedział że w ciąży to fizjologiczne, no ale teraz spada zobaczymy co powie...

w57v9n73s9oqyqdu.png
  • Justin30 Ekspertka

Wysłany: 8 listopada 2017, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mała też dziś prawie się nie rusza, kilka razy ja poczułam no i też humor gorszy przez to.. wczoraj cały dzień było podobnie, tylko w nocy była trochę amtywniejsza

w57v9n73s9oqyqdu.png
  • Justin30 Ekspertka

Wysłany: 8 listopada 2017, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stere, mi lekarze mówili że od 30 tyg liczymy ruchy, ja już się boje tego liczenia

w57v9n73s9oqyqdu.png
  • stokrotka30 Ekspertka

Wysłany: 8 listopada 2017, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też mówił, że od 30 tygodnia są regularne.
    Stere ja przez cały dzień nie naliczę 10 ruchów dzisiaj, jak nigdy, dlatego się niepokoję!

f2w3rjjg3x6jcgze.png
  • Marika5 Debiutantka

Wysłany: 8 listopada 2017, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój maluszek też mało aktywny.

• lena7 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawka, Tokarzynka tak, idę na glukozę pojutrze, poszłabym jutro, ale nie mam glukozy ;-) lekarz pozwolił kupić cytrynową na szczęście!

Dziś byłam na USG, i mój dzidz normalnie stoi prosto, tzn głowa do góry, więc dobrze od wczoraj czuje, że mnie kopię na okrągło tam w dole ;-)
    Na moje pytanie o wage, dr. powiedział że to teraz nie jest ważne, że ważne jest pomiar główki i brzuszka, więc dobre i to :-)

Po lekarzu, pędem na szkołę rodzenia, a dziś mialam ćwiczenia, kurcze dziewczyny, ale ja jestem sztywny kij..coś ciężko widzę ten mój poród :-\

Pani położna, polecała masaż krocza olejkiem ze słodkich migdałów, do którego można też dodać witamine E. Aa i zrobiła nam wszystkim pomiar tętna detektorem :-)

ChudaRuda, Krakowianka, Asasa, Liy88, Tokarzynka, marmi lubią tę wiadomość

Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
    7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka <3
    8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn <3
  • ChudaRuda Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena, uwielbiam Twoje wpisy :) ja też pewnie będę sztywna :) kręgosłup daje mi popalić.
    Jutro idę na glukozę, bleeee a w oczach cały dzień mam czekoladę i Rogale marcinskie.
    Moja mała tez mało ruchliwa, wczoraj to dopiero wieczorem dala znać.

Gameta , starania od 2012 r.
    Jagna <3

klz9df9h8ryk9xex.png[/url]
  • Krakowianka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena, podpisuje sie pod chudaruda :) a na pocieszenie - na jogę chodzę od sierpnia i jestem najmniej giętka z całej grupy, chociaż zawsze byłam aktywna ;). Kciuki za drinkowanie i gratuluje wizyty :). Mój tez chyba dalej siedzi bo kopie po jelitach i pęcherzu...

5958beaa9c1f8.png
  • stokrotka30 Ekspertka

Wysłany: 8 listopada 2017, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W końcu zaczela byc aktywna ta moja królewna:) uspokoilam sie troche:) w necie wyczytałam ze jak dziecko kopnie i jak sie nacisnie wtedy w tym miejscu brzuszek to mozna maluszka nauczyć ze oddaje:) juz zaczelam testowac:)

Justin30 lubi tę wiadomość

f2w3rjjg3x6jcgze.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2017, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zalatawialam się i poleciało mi na prawdę dużo tego śluzu on jest przejrzysto biały wodnisto biały i poleciało go tyle jakby napełnić cała strzykawkę , co najmniej kilka łyżek .. to może być normalne ?

Wasp lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2017, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki na początku dostałam jakieś zastrzyki nie wiem jak się nazywały ale miały działanie bardziej przeciwbólowe niż rozkurczowe i nie działały na mnie wcale brzuch wraz się spinał ale nie wiem czy nie dali mi jakiejś No spy w zastrzyku czy coś i tyle , sam lekarz kazał zrezygnować z tych zastrzyków i brać tylko przeciwbólowo jak boli dodał ze działają 2-3h

• Marika5 Debiutantka

Wysłany: 8 listopada 2017, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa1994 w 22 tyg to chyba wzmożone uplawy są normalne przynajmniej te koloru mlecznego. Ty jesteś w szpitalu? Jeśli tak to zgłaszaj wszystko lekarzowi podczas obchodu. To oni powinni wyjaśniać twoje wątpliwości i dbać żeby wszystko było w porządku. Ja wiem ze się martwisz ale zadtrczysz się dziewczyno.

‹‹ 549 550 551 552 553 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ