Mamusie luty 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Hejka na ovufriend teź się takie historie zdarzały niestety, w sumie to trudno powiedzieć po co ktoś miałby wpisywać nieprawdę na forum...
No nic ja zostaję tutaj;) co do rwy kulszowe to miałam przed ciążą pomagają ćwiczenia i masaże. Najbardziej boli jak się z kręgu to żółtko czy jakoś tak wyleje. Ja za to spać nie mogę. Na lewym boku mam zgagę i ucisk na wątrobę że aż mi wszystko podchodzi do gardła na prawym młoda kopie a na plecach brzuch twardnieje...i tak kolejna noc prawie na siedząco.
A i jeżdżenie samochodem zaczyna mnie przerastać ucisk na brzuch okrutny a jak się rozłożę to kierownicy nie mogę przekręcić muśzę komicznie wyglądać dla kogos z zewnątrz;)
Na te bóle w dole kręgosłupa fajne jest ćwiczenie: leżysz na plecach, podnosisz nogi i łapiesz się za łydki i bujasz się na prawo i lewo masując odcinek lędźwiowy. polecam;)06.05.17 - IUI Gameta, 16.06.17 - okruszek z serduszkiem:)
[/url] -
Dzisiaj w szkole rodzenia omawialiśmy fazy porodu.Uwielbiam prowadzącą. Byli z nami partnerzy (ze mną mama bo mąż w pracy)za tydzień mamy iść na porodówkę.
Omawiała wszystkie fazy porodu fizjologicznego oraz CC. Nie ukrywała nic, że kupa, że krocze, że przy rodzeniu łożyska osoba towarzysząca jest wypraszana. Mina facetów bezcenna. Chyba d
Szkoda, że męża nie było ale niestety siła wyższa... mam nadzieję, że za tydzień się uda. Jeśli porodówka będzie zajęta odbędą się zajęcia z pielęgnacji noworodka.
Przybrana Mama dla Młodego
Aniołek [*] - 12.10.2015 - 8 tc
Aniołek [*] - 16.01.2017 - 9 tc -
nick nieaktualnyChudaRuda a Ty chodzisz do szkoły rodzenia? Bo ja nie. Jakbyś się dowiedziała czego potrzeba w szpitalu, to dałabyś znać? Bo ja również do tego szpitala na redłowie rodzić będę. Nie wiem czy pamiętasz.
W razie czego podjadę w styczniu albo początek lutego, ale fajnie by było wiedzieć dokładniej. Na ich stronie też co nieco jest podane, ale nie wiem czy nie potrzebują więcej.
Dziewczyny, a III trymestr rozpoczyna się 26 tc czy 27? -
Marcepanka wrote:ChudaRuda a Ty chodzisz do szkoły rodzenia? Bo ja nie. Jakbyś się dowiedziała czego potrzeba w szpitalu, to dałabyś znać? Bo ja również do tego szpitala na redłowie rodzić będę. Nie wiem czy pamiętasz.
W razie czego podjadę w styczniu albo początek lutego, ale fajnie by było wiedzieć dokładniej. Na ich stronie też co nieco jest podane, ale nie wiem czy nie potrzebują więcej.
Dziewczyny, a III trymestr rozpoczyna się 26 tc czy 27?Marcepanka, lena7 lubią tę wiadomość
Gameta , starania od 2012 r.
Jagna
[/url]
-
Paula,to wyślę ci maila z gmailowskiej skrzynki i się przedstawię nickiem,zobaczymy czy zadziała bo żadnych zaproszeń jakoś nie mogę wysłać,probowalam do ciebie wiadomość,ale tez coś szwankuje
Paula. lubi tę wiadomość
-
sunset06 wrote:Hejka na ovufriend teź się takie historie zdarzały niestety, w sumie to trudno powiedzieć po co ktoś miałby wpisywać nieprawdę na forum...
No nic ja zostaję tutaj;) co do rwy kulszowe to miałam przed ciążą pomagają ćwiczenia i masaże. Najbardziej boli jak się z kręgu to żółtko czy jakoś tak wyleje. Ja za to spać nie mogę. Na lewym boku mam zgagę i ucisk na wątrobę że aż mi wszystko podchodzi do gardła na prawym młoda kopie a na plecach brzuch twardnieje...i tak kolejna noc prawie na siedząco.
A i jeżdżenie samochodem zaczyna mnie przerastać ucisk na brzuch okrutny a jak się rozłożę to kierownicy nie mogę przekręcić muśzę komicznie wyglądać dla kogos z zewnątrz;)
Na te bóle w dole kręgosłupa fajne jest ćwiczenie: leżysz na plecach, podnosisz nogi i łapiesz się za łydki i bujasz się na prawo i lewo masując odcinek lędźwiowy. polecam;)ChudaRuda lubi tę wiadomość
Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka
8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn -
Sunset,to mamy to samo ze spaniem,ja już chyba ze zmęczenia totalnego dzisiaj padłam i spałam,ale generalnie bardzo ciężko w nocy i z tym przekręcaniem i spaniem na wznak,bo właśnie brzunio twardnieje...a jeszcze dziś mi głowa pęka,ale jakoś się zmobilizowałem,żeby zrobić sobie przyjemność i iść na zakupy w celu nabycia jakichś bluzek i kosmetyków(miałam darmowa konsultacje z clinic w Sephorze teraz maja taka promocje dla klientów z karta,fajnie wiec polecam)
Szwesta,aaaa jaka kupa?Az mnie zaciekawilas....ale to chodzi o to,żeby lewatywa była przed porodem naturalnym(bo to akurat wiem) czy jeszcze coś dodatkowego z ta kupaą(Boże brzmię jak potłuczona Hahaha)...
kasiarzyna lubi tę wiadomość
-
szwesta80 wrote:Dzisiaj w szkole rodzenia omawialiśmy fazy porodu.Uwielbiam prowadzącą. Byli z nami partnerzy (ze mną mama bo mąż w pracy)za tydzień mamy iść na porodówkę.
Omawiała wszystkie fazy porodu fizjologicznego oraz CC. Nie ukrywała nic, że kupa, że krocze, że przy rodzeniu łożyska osoba towarzysząca jest wypraszana. Mina facetów bezcenna. Chyba d
Szkoda, że męża nie było ale niestety siła wyższa... mam nadzieję, że za tydzień się uda. Jeśli porodówka będzie zajęta odbędą się zajęcia z pielęgnacji noworodka.ChudaRuda, Liy88, Wasp, kasiarzyna, Asasa, szwesta80 lubią tę wiadomość
Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka
8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn -
lena7 wrote:My mieliśmy dwa dni temu pielęgnację noworodka..mój jak miał lale wykapac, to jedna noga stał przy wanience, a druga już prawie za drzwiami i tak w tym rozkroku, gotowy do ucieczki kąpał nasze potencjalne dzieckoGameta , starania od 2012 r.
Jagna
[/url]
-
Zazdroszcze, że chodzicie na szkołę rodzenia. Ja byłam zapisana od wtorku 14.11 i bardzo na to z mężem czekaliśmy a tu klops. Ginekolog narazie zabroniła z powodu tego twardnienia nad czym bardzo bardzo ubolewam. Powiedziała, że zobaczymy za miesiąc, ale średnio to widze. Zostaną filmiki w internetach♀️- 01.2018
♂️ - 05.2023 -
Czarna_kawa wrote:Sunset,to mamy to samo ze spaniem,ja już chyba ze zmęczenia totalnego dzisiaj padłam i spałam,ale generalnie bardzo ciężko w nocy i z tym przekręcaniem i spaniem na wznak,bo właśnie brzunio twardnieje...a jeszcze dziś mi głowa pęka,ale jakoś się zmobilizowałem,żeby zrobić sobie przyjemność i iść na zakupy w celu nabycia jakichś bluzek i kosmetyków(miałam darmowa konsultacje z clinic w Sephorze teraz maja taka promocje dla klientów z karta,fajnie wiec polecam)
Szwesta,aaaa jaka kupa?Az mnie zaciekawilas....ale to chodzi o to,żeby lewatywa była przed porodem naturalnym(bo to akurat wiem) czy jeszcze coś dodatkowego z ta kupaą(Boże brzmię jak potłuczona Hahaha)...
Przed CC też robią lewatywę A położna uczulała, żeby samemu z lewatywą nie kombinować i wlewkę zostawić do zrobienia położnym. A o kupie mówiła, bo czasami zdarza się że podczas parcia kupa poleci. Bo skurcze parte to tak jakbyśmy kupę chciały. I przeć mamy tak jak na kupę.
Lilly123 wrote:Zazdroszcze, że chodzicie na szkołę rodzenia. Ja byłam zapisana od wtorku 14.11 i bardzo na to z mężem czekaliśmy a tu klops. Ginekolog narazie zabroniła z powodu tego twardnienia nad czym bardzo bardzo ubolewam. Powiedziała, że zobaczymy za miesiąc, ale średnio to widze. Zostaną filmiki w internetach
Tak, niestety tak jest. Moja znajoma trochę mi o tym opowiadala. Przed porodem miała lewatywe, ale zanim urodziła nazbierało sie znowu i jak to określiła "urodziłam dziecko w kupie". Brzmi to hardkorowo, ale pewnie nie każdemu sie zdarza i tego sie trzymajmy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2017, 20:30
♀️- 01.2018
♂️ - 05.2023