X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • lena7 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna_kawa wrote:
    Dzień Dobry Mamuśki!!!

Krakowianka,nawet nie pojawiło mi się żadne zaproszenie,nic,może to dlatego,ze nie mam abonamentu wykupionego tego premiom,ty masz?

Wasp,kochana jak się czujesz?Nadal leżysz,jak brzuszek?

Marmi,kolega z pracy mi mówił,ze jego żona dopiero co rodziła na Madalińskiego i miała jakaś fajna położna,panią Anie ;) chyba wezmę numer i z nią porozmawiam,bo jak będzie wszystko dobrze to wykupie te opcje położnej do porodu ;) jak tam,zebrała sie do sprzątania ;p?
    Kawka, a zobacz, czy moje zaproszenie do Ciebie doszlo? cos z Belly nie tak jest..

Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
    7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka <3
    8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2017, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    syla2312 wrote:
    Cześć lutówki ;) ja jestem z marcówek, Justa też była u nas na forum ale po tym jak ją nakłaniałyśmy do zmiany lekarza i że przesadza z wieloma rzeczami nam się zmyła tak o. Zauważyłyśmy że jest u Was na lutówkach i ją dzielnie czytamy. Całą historię znamy chyba na pamięć. Ostatnio pisała u Was że leży od początku ciąży a w marcówkach nic o tym nie mieliśmy, nawet była nad morzem i na weselu się bawiła... dziwne to. Co do Siedlec, też tam chodzę i są tam dobrzy lekarze, w szoku jestem że tak ją potraktowali w wojewódzkim bo wybrałam ten szpital na urodzenie dziecka i też mam stamtąd lekarza jak i jestem w poradni przyszpitalnej. Albo ktoś tu szuka zainteresowania albo to jakiś fake bo sama nie wiem co mam myśleć ? zapewne Justa ucieknie na styczniówki bądź kwietniówki po moim poście ale nie mogłam już wytrzymać tych historii.

Przeszłam na lutowki bo dłuższy czas z usg termin wskazywał bardziej na luty teraz znów dużo zwolniło .. ale nie muszę Ci się tłumaczyć A i jakbyś uważaniej czytała to miesiąc był taki gdzie nie leżałam a poza tym przeleżałam cały 1 trymestr przez krwawienia ale nie muszę Ci się tłumaczyć

• lilka1984 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Czekamy na Stasia!!!
    ponad 2 lata starań, szczęśliwa 2 IUI, ciąża zawierzona Maryi
    p19u9n73sbrglaq2.png

f2w3yx8duzgrf5y5.png
  • syla2312 Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2017, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa1994 wrote:
    Przeszłam na lutowki bo dłuższy czas z usg termin wskazywał bardziej na luty teraz znów dużo zwolniło .. ale nie muszę Ci się tłumaczyć A i jakbyś uważaniej czytała to miesiąc był taki gdzie nie leżałam a poza tym przeleżałam cały 1 trymestr przez krwawienia ale nie muszę Ci się tłumaczyć

Justa nie musisz się tłumaczyć ale pisałaś że termin masz na ok 15marca, uwierz mi bardzo szczegółowo śledzimy wszystko co piszesz. Znikłaś po tym jak wsiadłyśmy na Ciebie żebyś coś zrobiła z tym olewczym lekarzem ale jak widać do tej pory nie wiele się zmieniło, Twoje wyszukiwanie problemów itp w szczególności o poronieniach jak któraś napisała przechodziło wszelkie granice. Przejrzałyśmy wiele wątków w których się udzielałaś i nie siedziałaś tylko w marcówkach, lutówkach a w wielu innych. O grzybicy pochwy było dawno temu na marcówkach i dopiero teraz miałaś ją leczoną ? cóż to za odpowiedzialność z Twojej strony skoro tak martwisz się o synka a wyszukujesz więcej problemów których nie ma zamiast zająć się tymi które faktycznie istnieją. Pamiętamy wątek z teściową, z farbowaniem włosów i inne. Uwierz dokładnie czytamy Cię również tutaj. Skoro wojewódzki w siedlcach jest taki zły to czemu nie poszłaś do miejskiego, a może mińsk maz czy sokołów byłby lepszy? Jeśli miałaś krwawienia to czemu 1 miesiąc miałaś ,,wolnego" to tak nie działa. Jak ciąża jest zagrożona to się odpoczywa a nie jak się ma swoje widzimisię.

OjMaryś, KasiaMarysiaaa, kuzka, Klaudy lubią tę wiadomość

f2w3dzu5n2lk6p0r.png
    https://www.maluchy.pl/li-73084.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2017, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syla poszłam z marcowek tez dlatego ze większość przeniosła się tam na grupę na fb i rzadko się tam udzielcie a grzybice mam nawracająca i leczyłam już kilka razy w czasie ciąży , krwawiłam w 8 tyg leżałam później kilka tyg było OK za zgoda lekarza pojechałam nad morze wiec nie rozumiem Twojego problemu ? Super ze dokładnie czytacie wszystkie moje wpisy cieszę się razem z Wami ze macie tyle czasu i sama wiem ile mam odpoczywać w ciąży na pewno nie bedziesz Ty o tym decydować

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2017, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa1994 wrote:
    Syla poszłam z marcowek tez dlatego ze większość przeniosła się tam na grupę na fb i rzadko się tam udzielcie a grzybice mam nawracająca i leczyłam już kilka razy w czasie ciąży , krwawiłam w 8 tyg leżałam później kilka tyg było OK za zgoda lekarza pojechałam nad morze wiec nie rozumiem Twojego problemu ? Super ze dokładnie czytacie wszystkie moje wpisy cieszę się razem z Wami ze macie tyle czasu i sama wiem ile mam odpoczywać w ciąży na pewno nie bedziesz Ty o tym decydować

Justa, szczerze ? ja śledzę Twoje poczynania bo trochę szkoda mi Twojego Synka. Zadajesz czasem takie głupie pytania pt. " czy plamka na oku jest wskazaniem do cc " :O A jak masz prawdziwy problem tak jak teraz to jesteś całkowicie bierna. Masz milion argumentów żeby nie szukać lekarza, bo ten ma wypadek a tamten 100 km dalej. Wiesz co gdybym ja martwiła się o swoje dziecko to pojechałabym i 200 ... Współczuję Ci bo Ty się wykończysz do końca tej ciąży. Wyszłaś ze szpitala a już brzuch boli, jakoś nie wierzę w to że w szpitalu w którym byłaś jest banda studentów którzy o niczym nie mają pojęcia z ogromną znieczulicą na pacjenta i jego dziecko .. bo na to wychodzi po tym co piszesz. Weź się w garść i zajmij się sobą i dzieckiem.
    I skoro gratulujesz nam czasu który mamy na czytanie Ciebie to ja Ci serdecznie gratuluję braku czasu na konsultacje u lekarzy w obliczu prawdziwego problemu

syla2312, OjMaryś, Klaudy lubią tę wiadomość

• syla2312 Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2017, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa sama sobie w wielu rzeczach zaprzeczasz. Kto siedział na forum i czytał na bieżąco nie ma problemu żeby to zapamiętać. Kochana ja nie mam zamiaru o tym decydować. Ale co ja Ci będę pisać, sama pokazałaś w wielu wątkach że jedno potrafi wykluczyć drugie. Niby kto przeżywał tak tą grzybicę? nawet lekarka Ci jej nie potwierdziła a na pewno nie wspominałaś o nawracającej skoro tak się bałaś że to zakażenie pierwotne i dziecko Ci umrze. Mamy odpowiednio dużo czasu będąc na zwolnieniach ;)

KasiaMarysiaaa, OjMaryś lubią tę wiadomość

f2w3dzu5n2lk6p0r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2017, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba pomyliłaś opryszczke z grzybica :):)

• syla2312 Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2017, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To Ty sama nie wiedziałaś czy masz jedno czy drugie i nawet lekarz jej nie potwierdził

KasiaMarysiaaa, OjMaryś lubią tę wiadomość

f2w3dzu5n2lk6p0r.png
  • Paula. Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam czytam i nie wiem co napisac...

Wiec oleje temat i nie wdaje sie w dyskusje :)

A tak propos nie wiem jak Wy ciężarówki ale ja jakaś inna jestem, bo moje libido w I i II trymestrze to bylo totalne dno. A teraz tak skoczyło do góry ze w szoku jestem :D

ulalula, syla2312, OjMaryś, Aprilia, jiwa lubią tę wiadomość

Moj wczesniaczek z 33tc klz9mg7yctlaon6z.png
    9wZYp2.png
    Aniołki: 02.2015 & 06.2016
  • syla2312 Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2017, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula. wrote:
    Czytam czytam i nie wiem co napisac...

Wiec oleje temat i nie wdaje sie w dyskusje :)

A tak propos nie wiem jak Wy ciężarówki ale ja jakaś inna jestem, bo moje libido w I i II trymestrze to bylo totalne dno. A teraz tak skoczyło do góry ze w szoku jestem :D
    Nie musicie się wdawać w to co zaczęłyśmy, ale miałyśmy dość ;) i szkoda nam że tutaj przeżywacie to wszystko a my już nawet nie wiemy czy warto we wszystko wierzyć ;) a z libido tak bywa, w pierwszej ciąży też tak miałam, na początku zero a później męża w nocy budziłam ;) szczęśliwego rozwiązania :D

Paula., OjMaryś, KasiaMarysiaaa lubią tę wiadomość

f2w3dzu5n2lk6p0r.png
  • Paula. Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te forum to juz robi sie samo zło :D
    Nie dość ze wiecznie usprawniaja dzialanie to tylko psuja wszystko.
    Ktos wie dlaczego nie dziala ustawienia nowego awatara? Pokasowali większości osob i zadowoleni z zycia. Juz im woadomosc wysmarowalam bo oni maja w nosie nasza wygode :/

Moj wczesniaczek z 33tc klz9mg7yctlaon6z.png
    9wZYp2.png
    Aniołki: 02.2015 & 06.2016
  • syla2312 Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2017, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa1994 wrote:
    Dzwonili do mnie właśnie z przychodni ale jestem zła .. okazuje się ze mój lekarz prowadzący ciąże najprawdopodobniej się zwalnia i teraz się zastanawiam co ja mam zrobić .. chodziłam do niego na lux med nie ma innego dobrego lekarza w tej placówce i teraz zostaje się bez lekarza prowadzącego , suuuper

Patrz, i tutaj brak lekarza prowadzącego był już we wrześniu, Ty to masz pecha jakiegoś

OjMaryś, KasiaMarysiaaa lubią tę wiadomość

f2w3dzu5n2lk6p0r.png
  • ChudaRuda Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula. wrote:
    Te forum to juz robi sie samo zło :D
    Nie dość ze wiecznie usprawniaja dzialanie to tylko psuja wszystko.
    Ktos wie dlaczego nie dziala ustawienia nowego awatara? Pokasowali większości osob i zadowoleni z zycia. Juz im woadomosc wysmarowalam bo oni maja w nosie nasza wygode :/
    Paula, wysyłam Tobie zaproszenie :) mogę prosić o link na fb? :)

Gameta , starania od 2012 r.
    Jagna <3

klz9df9h8ryk9xex.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2017, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa1994 wrote:
    Dziewczyny jestem przerażona .. właśnie byłam świadkiem porodu leżąc na patologii ciąży .. szok co się dzieje w tym moim szpitalu Dziewczyna ode mnie z pokoju od nocy miała skurcze których ktg nie pokazywało ( czasem tak bywa - sprzęt nie wykrywał żadnych skurczy ) No i nagle rano ból się nasil z piec razy miała taki skurcz że aż jęczała mąż poleciał po pielęgniarkę żeby wezwała lekarza o co była proszona ogolnie już i jakieś pol godziny wcześniej .. czekali tak na lekarza z pół h w trakcie kiedy miała właśnie z tych piec skurczy gdzie aż jęczała ale nadal nie przyszedł , próbowali do niego dzwonić bo to był lekarz akurat który prowadził im ciąże , nagle ona mówi ze musi przeć !! A lekarza nadal nie ma !! Dzieczyna nie dość ze w bólu to jeszcze przerażona krzyczała na cały oddział przyszedł pielęgniarz zwykły pielęgniarz a ona mówi ze wychodzi główka !! No i on rękawiczki na rece i już chciał odbierać poród bo porodówka piętro wyżej a lekarza dalej nie ma mimo ze już czekali na Niego ponad pół h.. ona zaczęła przeć zaczęło jej wychodzić i dopiero wleciały dwie pielęgniarki przeniosły ja na drugie łóżko i zaczęły prowadzić na porodówkę .. w drzwiach dopiero wtedy stanął lekarz , nie wiem czy ta dziewczyna dojechała winda na 1 piętro czy urodziła w windzie .. w sumie zupełnie sama ..

A mnie wiarygodność zastanowiła przy tej historii, bo w szpitalu w Siedlcach porodówka i patologia są przecież na tym samym piętrze...

http://www.szpital.siedlce.pl/pl/szpital/informacje-dla-pacjenta.htm

Ale uznałam, że to pewnie mało istotny szczegół. Chyba, że ją z kantyny wieźli, albo od fryzjera :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2017, 21:37

OjMaryś, ChudaRuda, syla2312, KasiaMarysiaaa, olasz, Tokarzynka lubią tę wiadomość

• Aprilia Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, byłam na styczniówkach 2016. Wyszła wtedy taka gruba afera z fake'ami że wątek umarł i przeniósł się na Fb. To tak bardzo w skrócie bo jeszcze mnie zbanują :P Wróciłam po ponad 1,5 roku i widzę, że nic się nie zmienia... :( To mam pytanko, jak się dostać do lutówek na Fb??? Do kogo mam pisać?

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
  • ChudaRuda Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aprilia, do Pauli :)

Aprilia lubi tę wiadomość

Gameta , starania od 2012 r.
    Jagna <3

klz9df9h8ryk9xex.png[/url]
  • Aprilia Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChudaRuda wrote:
    Paula, wysyłam Tobie zaproszenie :) mogę prosić o link na fb? :)
    Dołączam się do prośby ;)

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
  • lena198808 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie robi się tutaj troszkę nieprzyjemnie.
    Nie udzielałam się w watkach Justy, bo nie wiadomo jak to komentować. Moja rodzina stanęła by na rzęsach gdyby cos mi sie działo i nie miałabym zapewnionej odpowiedniej opieki. Ja osobiscie jak teraz sprawdziłam dojezdzam do swojego lekarza prowadzacego 41 km w jedna stronę.. Jak sie chce można wszystko.. Trzeba tylko chciec bo dla mnie zdrowie mojego dziecka i odpowiednia opieka nad nim i nade mną jest najwazniejsze.
    Uzalanie sie nad soba i bezczynne czekanie to nie jest dobre rozwiazanie.
    Sądząc po twoim nicku masz 23 lat, czas wziąć odpowiedzialność za siebie i za dziecko. Forum Ci nie pomoże tylko lekarz.

Ps poprosze o przyjecie do grupy na fb

KasiaMarysiaaa, kasiarzyna, ChudaRuda, OjMaryś, Klaudy, syla2312 lubią tę wiadomość

wniddf9h93x6liig.png

c55frjjgusb25kvf.png
  • Rafaello Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W koncu wybralam sie na krzywą cukrową.20min po wypiciu połowa mi się ulała:/ czyli dupa wynik pewnie będzie niemiarodajny:( poza tym pisałam niedawno ze plecy mnie mocno bolą i promieniuje na prawą stronę a od 3 dni ból przeszedł na lewą noge, uczucie ciągłego napięcia i skurczu w całej nodze, kustykam jak stara babcia, lekarz zbadał szyjkę i jest Ok, nic mnie nie boli przy sikaniu ale dał skierowanie na mocz. Czy ktoś coś słyszał o podobnej przypadlosci, nie wiem o co chodzi:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2017, 10:04

‹‹ 564 565 566 567 568 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ