X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • Aprilia Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jutro wizytę. Cieszę się, że zobaczymy co u maluszka, ale też boję, że zostanę skierowana do szpitala :( Skacze mi tętno, czytałam, że niby w ciąży do 100 uderzeń jest normalne ale nie daje mi to normalnie funkcjonować, nawet siedząc czuję się często, jakbym wchodziła po schodach :/

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
  • lena198808 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała ma 1517 gram.. Nie taka mała jest :) co do mojej glukozy na czczo lekarz mial delikatne zastrzeżenia- miałam 92. Mam odstawić slodycze :( i powtorzyc glukoze przed kolejna wizyta. Odstawiam tez za 10 dni Acard.

marmi, kasiarzyna, kolka lubią tę wiadomość

wniddf9h93x6liig.png

c55frjjgusb25kvf.png
  • lena198808 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa i zmieniła pozycję. Na ostatniej wizycie główka w dół była a teraz główka do góry temu te kopniaki bolesne ;)

wniddf9h93x6liig.png

c55frjjgusb25kvf.png
  • kuzka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa Ty wyszłaś ze szpitala i Ty się pytasz na forum ile masz brać magnezu? W szpitalu Ciebie nie poinformowali?

Komedia.

kasiarzyna, Czarna_kawa, syla2312 lubią tę wiadomość

Dwa Aniołki: 10.2016 i 02.2017

74diru1dhvelt745.png

• marmi Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena198808, ale duża mała <3
    Pięknie, ponad 1,5 kg szczęścia :)

Justa, ja nie ogarniam trochę :( Rozumiem, że można nie wiedzieć co zrobić, być mało asertywnym, bać się zareagować, ale są pewne granice - Ty powinnaś na gwałt szukać dobrego lekarza, który Cię poprowadzi, szczególnie jeśli Twój dotychczasowy miał wypadek... Twoja historia jest dość szczególna.
    Ten magnez u Ciebie to raczej nie jest profilaktycznie przyjmowany, powinnaś skonsultować dawkę z jakimś lekarze, dostać jakiś lek, nawet na receptę, a nie zwykły suplement z apteki...

Może przeszukaj Internet w poszukiwaniu dobrych lekarzy w bliższej i dalszej okolicy i jak najszybciej umów się na wizytę.

A w ogóle udało się w szpitalu wyciszyć macicę, że Cię tak po prostu wypuścili?

oar8vfxm9pilbm4k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2017, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa ładny brzusio, co za szpital, żadnych informacji

My dziś po wizycie. Wszystko na swoim miejscu tylko waga 1037g troszkę za mała prawie tydzień do tyłu,najmniejszy brzuszek bo o 2 tygodnie, ale ja 2800mg, mąż 2200g waga urodzeniowa więc doktor mówi, że będzie szczuplutka- po mamusi. Podczas badania ssała paluszka.

Co do ruchów to malutka też przez parę dni była spokojniejsza, ale od wczoraj buszuje ostro.

lena7, sunset06, kasiarzyna, marmi, Justin30, Liy88, Mayolin lubią tę wiadomość

• szwesta80 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie Franek dzisiaj cały dzień nieruchliwy. Tylko kilka kopnięć. Więc może nasze dzieciaki maja spokojniejsze dni .

3jgx3e3kzhsm0bxy.png
    f2w3qh4snsvwasdq.png
    Przybrana Mama dla Młodego
    Aniołek [*] - 12.10.2015 - 8 tc
    Aniołek [*] - 16.01.2017 - 9 tc
  • Wasp Ekspertka

Wysłany: 14 listopada 2017, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja tez dzis spokojna, tetna szukali 15inut, myslalam ze zejde na zawal w tym zabiegowym...
    U mnie tez brzusio mniejszy, i mam nadzieje ze to nic zlego ;)

Synek Piotruś <3 30.05.2014
    Corcia Oliwka 13.02.2018

Mutacja Mthfr

YW46p1.png
    Aniolki 23.08.2012 (10tc) 14.02.2013 (10tc)
  • lena7 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szwesta, mają, mają :-)

Lena, Jiwa, trochę Wam zazdroszczę ,że znacie wagę swoich małych..też bym chciała wiedziec, a lekarz mi mierzy obwody tylko :-\

Ruda, ja na początku ciąży, też coś takiego miałam.. wstydziłam się powiedzieć ginowi, a bałam się brać cokolwiek ,więc codziennie, a właściwie kilka razy dziennie wpychałam :-P to sobie do środka i zasypywała porządnie mąka ziemniaczana ..wiem jak to śmiesznie brzmi, samej mi sie chce śmiać, ale wtedy mi się nie chciało, było ciepło na dworze, a mnie tam obcierało..Boże my to mamy :-\

Wróciłam niedawno ze szkoły rodzenia..prawie 3h dziś tam siedziałam..najpierw była pani która zrobiła wykład o zabezpieczeniu krwi pępowinowej, i gorąco namawiała do tego..nie wiemy..wiadomo że każda z nas by chciała, ale są to niemale pieniądze..do tego trzeba opłacać roczny abonament..
    Któraś z Was się zdecydowala na to?

Później było o pielęgnacji maluszka, kąpanie, przewijanie, praktyka na lalach, test pampersów, itp takie rzeczy dość proste ( okaże się :-P )
    Ogólnie jestem wykończona..a jutro ćwiczenia- o matko :-\

Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
    7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka <3
    8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn <3
  • Basik83 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szwesta80 wrote:
    U mnie Franek dzisiaj cały dzień nieruchliwy. Tylko kilka kopnięć. Więc może nasze dzieciaki maja spokojniejsze dni .
    moj Jasiek też spokojniejszy ostatnio :)

iv09i09kqbjpvj1e.png
    Madzia 2006❤Zuzia 2008
  • lena7 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wasp wrote:
    Moja tez dzis spokojna, tetna szukali 15inut, myslalam ze zejde na zawal w tym zabiegowym...
    Już sobie wyobrażam jaki musiałaś przejść horror, jeszcze 15min!

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2017, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie nie jestem niepoważna , do lekarza pójdę jeszcze w tym tygodniu zreszta prawdopodobnie jutro wiem ze muszę znaleźć nowego za mojego ..

W szpitalu nic mi nie powiedzieli jak brać te leki magnezu nie dali na receptę kazali zwykły kupić taki

Macicy nie dało się wyciszyć w sensie nic nie zrobili po prostu wyszłam bo lezec i brać No spe i magnez mogę tez w domu

• Chatte Ekspertka

Wysłany: 14 listopada 2017, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny;) ja do szkoły rodzenia wybieram się w grudniu ale na same wykłady.
    Justa w szpitalu pewnie dawali Ci magnez dożylnie a to są zupełnie inne dawki i nie można ich porównywać do tych branych doustnie. Przeważnie na wypisie są napisane zalecenia i jakie leki powinno się brać, nie podali Ci informacji ani recepty na konkretny lek i dawkę? Jeśli nie to idź do jakiegoś dobrego ginekologa bo myśle ze my tu na forum nawet nie powinnismy udzielać Ci rad co do dawki i jaki magnez kupić bo u Ciebie to nie jest profilaktyka tylko konkretne leczenie.

Lena pisałaś ze bierzesz Relanium, można go brać w ciąży? To lek psychotropowy i byłam pewna ze nie można bo sama przed ciążą czasami brałam hydroksyzynę bo miewałam tachykardie. I teraz czasami tez miałam ale nic nie brałam bo stwierdzialam ze nie są na tyle uciążliwe żeby pytać lekarza czy są jakieś leki uspokajające które można brać w ciąży. Ale skoro jednak można to chyba warto zapytać żeby w razie czego móc coś wziąć.

thgfs65g0z0leut3.png
  • marmi Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa, a na wypisie masz jakieś info?
    Tam zazwyczaj są zalecenia.

Kurde ten szpital naprawdę powinno się zaskarżyć do rzecznika praw pacjenta :(

oar8vfxm9pilbm4k.png
  • Justin30 Ekspertka

Wysłany: 14 listopada 2017, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wasp wrote:
    Wasp, współczuję takiego stresu.. najważniejsze że wszystko ok! Mi się wydaje że mój brxusio też nieduży a wogole z dziewczyn ze szkoły rodzenia to chyba mam najmniejszy a niektóre młodsze tygodniami

w57v9n73s9oqyqdu.png
  • kozamonia Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lena7, wydaje mi się że znajdziesz jakaś stronę co ci wyliczy wagę maluszka jak wpiszesz jego wymiary i obwody :)

YLkvp1.png
    29.01.18 - Joasia 2630 g <3
    05/06.17 - IMSI + crio
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2017, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marmi wrote:
    Justa, a na wypisie masz jakieś info?
    Tam zazwyczaj są zalecenia.

Kurde ten szpital naprawdę powinno się zaskarżyć do rzecznika praw pacjenta :(

Po wypis mam przyjść jutro bo inaczej bym miała czekać na niego kilka godzin , odebrać ma ktoś z rodziny

• lena198808 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chatte tak relanium, mam brac w nagłych przypadkach. Mozna w ciazy. Ladnie wycisza brzuszek. Szwagierka też brała, dzieciaki zdrowe

wniddf9h93x6liig.png

c55frjjgusb25kvf.png
  • lena7 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 04:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozamonia wrote:
    lena7, wydaje mi się że znajdziesz jakaś stronę co ci wyliczy wagę maluszka jak wpiszesz jego wymiary i obwody :)
    Taaak?? zaraz szukam!

Edit. nie da rady :( nie mam pomiaru kosci udowej, a w takim kalkulatorze przewaznie o to wola. Trudno..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2017, 05:22

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2017, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa normalnie horror przeżywasz. Szukaj koniecznie lekarza. Mocno trzymam kciuki.

Dziewczyny, a polecacie jakąś dobrą kawę w ziarnach? Chcę zakupić 2-3 opakowania na spróbowanie.

‹‹ 562 563 564 565 566 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ