WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • Aprilia Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jutro wizytę. Cieszę się, że zobaczymy co u maluszka, ale też boję, że zostanę skierowana do szpitala :( Skacze mi tętno, czytałam, że niby w ciąży do 100 uderzeń jest normalne ale nie daje mi to normalnie funkcjonować, nawet siedząc czuję się często, jakbym wchodziła po schodach :/

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
  • lena198808 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała ma 1517 gram.. Nie taka mała jest :) co do mojej glukozy na czczo lekarz mial delikatne zastrzeżenia- miałam 92. Mam odstawić slodycze :( i powtorzyc glukoze przed kolejna wizyta. Odstawiam tez za 10 dni Acard.

marmi, kasiarzyna, kolka lubią tę wiadomość

wniddf9h93x6liig.png

c55frjjgusb25kvf.png
  • lena198808 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa i zmieniła pozycję. Na ostatniej wizycie główka w dół była a teraz główka do góry temu te kopniaki bolesne ;)

wniddf9h93x6liig.png

c55frjjgusb25kvf.png
  • kuzka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa Ty wyszłaś ze szpitala i Ty się pytasz na forum ile masz brać magnezu? W szpitalu Ciebie nie poinformowali?

Komedia.

kasiarzyna, Czarna_kawa, syla2312 lubią tę wiadomość

Dwa Aniołki: 10.2016 i 02.2017

74diru1dhvelt745.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2017, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena198808, ale duża mała <3
    Pięknie, ponad 1,5 kg szczęścia :)

Justa, ja nie ogarniam trochę :( Rozumiem, że można nie wiedzieć co zrobić, być mało asertywnym, bać się zareagować, ale są pewne granice - Ty powinnaś na gwałt szukać dobrego lekarza, który Cię poprowadzi, szczególnie jeśli Twój dotychczasowy miał wypadek... Twoja historia jest dość szczególna.
    Ten magnez u Ciebie to raczej nie jest profilaktycznie przyjmowany, powinnaś skonsultować dawkę z jakimś lekarze, dostać jakiś lek, nawet na receptę, a nie zwykły suplement z apteki...

Może przeszukaj Internet w poszukiwaniu dobrych lekarzy w bliższej i dalszej okolicy i jak najszybciej umów się na wizytę.

A w ogóle udało się w szpitalu wyciszyć macicę, że Cię tak po prostu wypuścili?

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2017, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa ładny brzusio, co za szpital, żadnych informacji

My dziś po wizycie. Wszystko na swoim miejscu tylko waga 1037g troszkę za mała prawie tydzień do tyłu,najmniejszy brzuszek bo o 2 tygodnie, ale ja 2800mg, mąż 2200g waga urodzeniowa więc doktor mówi, że będzie szczuplutka- po mamusi. Podczas badania ssała paluszka.

Co do ruchów to malutka też przez parę dni była spokojniejsza, ale od wczoraj buszuje ostro.

lena7, sunset06, kasiarzyna, marmi, Justin30, Liy88, Mayolin lubią tę wiadomość

• szwesta80 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie Franek dzisiaj cały dzień nieruchliwy. Tylko kilka kopnięć. Więc może nasze dzieciaki maja spokojniejsze dni .

3jgx3e3kzhsm0bxy.png
    f2w3qh4snsvwasdq.png
    Przybrana Mama dla Młodego
    Aniołek [*] - 12.10.2015 - 8 tc
    Aniołek [*] - 16.01.2017 - 9 tc
  • Wasp Ekspertka

Wysłany: 14 listopada 2017, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja tez dzis spokojna, tetna szukali 15inut, myslalam ze zejde na zawal w tym zabiegowym...
    U mnie tez brzusio mniejszy, i mam nadzieje ze to nic zlego ;)

Synek Piotruś <3 30.05.2014
    Corcia Oliwka 13.02.2018

Mutacja Mthfr

YW46p1.png
    Aniolki 23.08.2012 (10tc) 14.02.2013 (10tc)
  • lena7 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szwesta, mają, mają :-)

Lena, Jiwa, trochę Wam zazdroszczę ,że znacie wagę swoich małych..też bym chciała wiedziec, a lekarz mi mierzy obwody tylko :-\

Ruda, ja na początku ciąży, też coś takiego miałam.. wstydziłam się powiedzieć ginowi, a bałam się brać cokolwiek ,więc codziennie, a właściwie kilka razy dziennie wpychałam :-P to sobie do środka i zasypywała porządnie mąka ziemniaczana ..wiem jak to śmiesznie brzmi, samej mi sie chce śmiać, ale wtedy mi się nie chciało, było ciepło na dworze, a mnie tam obcierało..Boże my to mamy :-\

Wróciłam niedawno ze szkoły rodzenia..prawie 3h dziś tam siedziałam..najpierw była pani która zrobiła wykład o zabezpieczeniu krwi pępowinowej, i gorąco namawiała do tego..nie wiemy..wiadomo że każda z nas by chciała, ale są to niemale pieniądze..do tego trzeba opłacać roczny abonament..
    Któraś z Was się zdecydowala na to?

Później było o pielęgnacji maluszka, kąpanie, przewijanie, praktyka na lalach, test pampersów, itp takie rzeczy dość proste ( okaże się :-P )
    Ogólnie jestem wykończona..a jutro ćwiczenia- o matko :-\

Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
    7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka <3
    8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn <3
  • Basik83 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szwesta80 wrote:
    U mnie Franek dzisiaj cały dzień nieruchliwy. Tylko kilka kopnięć. Więc może nasze dzieciaki maja spokojniejsze dni .
    moj Jasiek też spokojniejszy ostatnio :)

iv09i09kqbjpvj1e.png
    Madzia 2006❤Zuzia 2008
  • lena7 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wasp wrote:
    Moja tez dzis spokojna, tetna szukali 15inut, myslalam ze zejde na zawal w tym zabiegowym...
    Już sobie wyobrażam jaki musiałaś przejść horror, jeszcze 15min!

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2017, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie nie jestem niepoważna , do lekarza pójdę jeszcze w tym tygodniu zreszta prawdopodobnie jutro wiem ze muszę znaleźć nowego za mojego ..

W szpitalu nic mi nie powiedzieli jak brać te leki magnezu nie dali na receptę kazali zwykły kupić taki

Macicy nie dało się wyciszyć w sensie nic nie zrobili po prostu wyszłam bo lezec i brać No spe i magnez mogę tez w domu

• Chatte Ekspertka

Wysłany: 14 listopada 2017, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny;) ja do szkoły rodzenia wybieram się w grudniu ale na same wykłady.
    Justa w szpitalu pewnie dawali Ci magnez dożylnie a to są zupełnie inne dawki i nie można ich porównywać do tych branych doustnie. Przeważnie na wypisie są napisane zalecenia i jakie leki powinno się brać, nie podali Ci informacji ani recepty na konkretny lek i dawkę? Jeśli nie to idź do jakiegoś dobrego ginekologa bo myśle ze my tu na forum nawet nie powinnismy udzielać Ci rad co do dawki i jaki magnez kupić bo u Ciebie to nie jest profilaktyka tylko konkretne leczenie.

Lena pisałaś ze bierzesz Relanium, można go brać w ciąży? To lek psychotropowy i byłam pewna ze nie można bo sama przed ciążą czasami brałam hydroksyzynę bo miewałam tachykardie. I teraz czasami tez miałam ale nic nie brałam bo stwierdzialam ze nie są na tyle uciążliwe żeby pytać lekarza czy są jakieś leki uspokajające które można brać w ciąży. Ale skoro jednak można to chyba warto zapytać żeby w razie czego móc coś wziąć.

thgfs65g0z0leut3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2017, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa, a na wypisie masz jakieś info?
    Tam zazwyczaj są zalecenia.

Kurde ten szpital naprawdę powinno się zaskarżyć do rzecznika praw pacjenta :(

• Justin30 Ekspertka

Wysłany: 14 listopada 2017, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wasp wrote:
    Wasp, współczuję takiego stresu.. najważniejsze że wszystko ok! Mi się wydaje że mój brxusio też nieduży a wogole z dziewczyn ze szkoły rodzenia to chyba mam najmniejszy a niektóre młodsze tygodniami

w57v9n73s9oqyqdu.png
  • kozamonia Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lena7, wydaje mi się że znajdziesz jakaś stronę co ci wyliczy wagę maluszka jak wpiszesz jego wymiary i obwody :)

YLkvp1.png
    29.01.18 - Joasia 2630 g <3
    05/06.17 - IMSI + crio
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2017, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marmi wrote:
    Justa, a na wypisie masz jakieś info?
    Tam zazwyczaj są zalecenia.

Kurde ten szpital naprawdę powinno się zaskarżyć do rzecznika praw pacjenta :(

Po wypis mam przyjść jutro bo inaczej bym miała czekać na niego kilka godzin , odebrać ma ktoś z rodziny

• lena198808 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chatte tak relanium, mam brac w nagłych przypadkach. Mozna w ciazy. Ladnie wycisza brzuszek. Szwagierka też brała, dzieciaki zdrowe

wniddf9h93x6liig.png

c55frjjgusb25kvf.png
  • lena7 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 04:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozamonia wrote:
    lena7, wydaje mi się że znajdziesz jakaś stronę co ci wyliczy wagę maluszka jak wpiszesz jego wymiary i obwody :)
    Taaak?? zaraz szukam!

Edit. nie da rady :( nie mam pomiaru kosci udowej, a w takim kalkulatorze przewaznie o to wola. Trudno..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2017, 05:22

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2017, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa normalnie horror przeżywasz. Szukaj koniecznie lekarza. Mocno trzymam kciuki.

Dziewczyny, a polecacie jakąś dobrą kawę w ziarnach? Chcę zakupić 2-3 opakowania na spróbowanie.

‹‹ 562 563 564 565 566 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ