Mamusie luty 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnylena7 wrote:Taaak?? zaraz szukam!
Edit. nie da rady nie mam pomiaru kosci udowej, a w takim kalkulatorze przewaznie o to wola. Trudno..
To dlatego ze aparat usg te wagę dziecka oblicza głównie a czasem nawet tylko z pomiaru kości udowej wiec jak jest ona słabo zmierzona cały pomiar się nie zgodzi -
Dzień Dobry Mamuśki!!!
Krakowianka,nawet nie pojawiło mi się żadne zaproszenie,nic,może to dlatego,ze nie mam abonamentu wykupionego tego premiom,ty masz?
Wasp,kochana jak się czujesz?Nadal leżysz,jak brzuszek?
Marmi,kolega z pracy mi mówił,ze jego żona dopiero co rodziła na Madalińskiego i miała jakaś fajna położna,panią Anie chyba wezmę numer i z nią porozmawiam,bo jak będzie wszystko dobrze to wykupie te opcje położnej do porodu jak tam,zebrała sie do sprzątania ;p? -
Witam w ten mokry dzionek...
Marcepanka... ja kawe uwielbiam, totalnie i bardzo za nia tesknie ale teraz jej nie pije... kawa w ziarnach to w zasadzie arabica lub robusta albo mieszanki.... ja kupuje arabice (moj maz tez pije kawe), ma delikatny smak ale i mniej kofeiny, jest zazwyczaj drozsza niz robusta... za to robusta jest dla mnie za kwasna i mi zwyczajnie nie smakuje ale ma wiecej kofeiny i jest tansza... mozna tez kupic rozne mieszanki tych kaw tzn w roznych ilosciach danej kawy...
...jesli chodzi o marke to u mnie najczesciej jest Lavazza....https://www.maluchy.pl/li-73368.png -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJusta1994 wrote:Dziewczyny a czy Wy macie bóle okresowe ? Takie jak okresowe tylko lżejsze takie pobolewanie na dole po bokach , tłumacze sobie akurat ten ból ze się rozciąga ale może to nie jest normalne ?
Mam właśnie coś takiego aktualnie i chyba zaczynam się stresować. C -
Justa, ja też mam takie bóle. U mnie jest stale kontrolowana szyjka i jest o.k. Podobno to macica rośnie. A i już całkiem ładny brzuszek masz
Marcepanka, jak kupuje kawę z Lidla w ziarenkach. Taka duża żółta paka, kremowa. Firma Bellaroom. Crema. Piłam już z tej firmy sypane, ale w ziarenkach najlepsza. Potem ją sobie mielę (ekspres bez młynka).To Arabica. Mnie i gościom smakuje
Ja też teraz ograniczyłam picie kawy. Miałam wrażenie, że po kawie zgaga się zaostrzyła, więc piję raz na kilka dni, a tak ratuję się Inką. I muszę przyznać, że odkąd piję regularnie Inkę, to w końcu chodzę regularnie do wc. A miałam z tym problem jak nigdy przed ciążą. -
nick nieaktualnyMegiiii wrote:Justa, ja też mam takie bóle. U mnie jest stale kontrolowana szyjka i jest o.k. Podobno to macica rośnie. A i już całkiem ładny brzuszek masz
Ja się zaczęłam bać żeby wszytko OK z łożyskiem bo mam stałe te bóle a nie chwilowo ... z tym ze nie są mocno bolące są jak lekkie okresowe i po prostu stresujące -
nick nieaktualnyMegiiii wrote:Justa, ja też mam takie bóle. U mnie jest stale kontrolowana szyjka i jest o.k. Podobno to macica rośnie. A i już całkiem ładny brzuszek masz
Ja się zaczęłam bać żeby wszytko OK z łożyskiem bo mam stałe te bóle a nie chwilowo ... z tym ze nie są mocno bolące są jak lekkie okresowe i po prostu stresujące -
Justa... ja mialam takie bole okresowe i mam nadal ale teraz rzadziej wystepuja... tak do 4 miesiaca ciazy pojawialy sie co jakies 2 tygodnie... tylko, ze te bole nie bola ani nie bolaly az tak jak w czasie okresu...https://www.maluchy.pl/li-73368.png
-
nick nieaktualny
-
Justa, wybacz jeżeli Ciebie w jakiś sposób uraze, ale już nie mogę.
Dziewczyno, to co Ty przeszlas to już po wyjściu ze szpitala powinnaś siedzieć u najlepszego specjalisty w gabinecie. Tym bardziej, że nie masz żadnego lekarza prowadzącego. . .lena7, kasiarzyna lubią tę wiadomość
Gameta , starania od 2012 r.
Jagna
[/url]
-
nick nieaktualnyChudaRuda wrote:Justa, wybacz jeżeli Ciebie w jakiś sposób uraze, ale już nie mogę.
Dziewczyno, to co Ty przeszlas to już po wyjściu ze szpitala powinnaś siedzieć u najlepszego specjalisty w gabinecie. Tym bardziej, że nie masz żadnego lekarza prowadzącego. . .
Najpierw trzeba się do takowego dodzwonić , w sumie u mnie został tylko jeden co ma w miarę opinie i nie pracuje w tamtym szpitalu ale ciężko się skontaktować , wyszłam nagle wiec nie mogłam przewidzieć i umówić wcześniej wizyty -
Hej dziewczyny podczytuje Was od dłuższego czasu i nie spodziewałam się, że kiedykolwiek coś napisze, chyba nigdy nie napisałam nic na żadnym forum . A skłoniło mnie do tego to, że zawsze akurat dyskutujecie o rzeczach ktore aktualnie przeżywam.
Ze łzami w oczach czytalam wpisy Justy1994 kiedy trafila do szpitala, tak samo jak zawsze przeżywalam i trzymalam kciuki za wszystkie które miały jakiekolwiek przygody.
Sama jestem obecnie w 29 tyg pierwszej ciąży i mam lekkiego stracha przed nieznanym.
Zauważylam że sporo z Was ma problemy z twardnieniem brzucha, skurczami, a teraz bólami. To chyba jakas plaga bo mniej wiecej w tym samym momencie dopadlo i mnie. Obecnie od prawie 3 tyg mocno poleguje, bo pewnego pieknego dnia i wyniesiniu zakupow do domu zaczal mnie boleć brzuch plus to sławne twardnienie. Trafilam na lekarke mocno dmuchającą na zimne, dostalam nawet skierowanie do szpitala plus standardowy zestaw lekow czyli nospa, magnez i luteina, ale jakoś kryzys został zażegnany i skonczylo sie na domowym łóżku. I tak oby do lutego.
Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do swojego grona♀️- 01.2018
♂️ - 05.2023 -
Justa, powinnaś już następnego dnia poruszyć niebo i ziemię żeby umówić się do najlepszego specjalisty w Siedlcach albo w pobliżu. W Warszawie bez problemu w wielu prywatnych gabinetach lekarz przyjmie nagły przypadek i nie jest to problem - i tak przecież za to płacisz. Myślę, że Siedlcach też tak jest. Pobolewania brzucha mogą się zdarzyć. Ale nie obraź się - w Twoim przypadku każdy ból i niepokój powinien być skonsultowany z lekarzem. Ciężko się czyta Twoje wpisy, bo mam wrażenie że wykazujesz bierność w tej całej sytuacji... Żadna z nas nie powie Ci czy Twój ból jest normalny, czy wszystko jest dobrze i w ogóle. Znajdź sobie szybko lekarza i weź sprawy w swoje ręce. Tyle dziewczyn już Ci tu radziło, a Ty dalej swoje...
Zdrowia życzę.lena7, ChudaRuda, OjMaryś lubią tę wiadomość
-
Justa.... raczej kilka godzin i przechodzi ale ja czuje ze to taki bol macicy, zadne klucia, skurcze po prostu rozciaganie... mam tez skurcze B-H ale tez typowe tzn kilka razy w ciagu dnia mam skurcz macicy, leciutki, taki ze go czuje ale jak ide to nawet nie musze przystawac...https://www.maluchy.pl/li-73368.png
-
nick nieaktualnyNa pewno nie byłoby mądrym lecieć 100 km na wizytę do lekarza , a jak chodzi o wizytę to jestem zapisana na piątek ale ten lekarz nie jest jakiś super dlatego próbuje dodzwonić się do innego ale zero odezwu , wizyta u lekarza który wraz jest słaby i nic nie powie nie ma większego sensu i moje jeżdżenie po dziurach już lepiej mi lezec
-
Masz rację, mądrym jest leżeć bezczynnie i nic nie robić. Moim zdaniem, jeśli to byłby dobry specjalista to warto jechać 100km i skonsultować się z nim. Ale to moje zdanie... Widzę, że nie ma sensu Cię przekonywać i doradzać Tobie co jest dobre, bo każdą radę od razu odrzucasz i wiesz lepiej.
OjMaryś lubi tę wiadomość
-
Cześć lutówki ja jestem z marcówek, Justa też była u nas na forum ale po tym jak ją nakłaniałyśmy do zmiany lekarza i że przesadza z wieloma rzeczami nam się zmyła tak o. Zauważyłyśmy że jest u Was na lutówkach i ją dzielnie czytamy. Całą historię znamy chyba na pamięć. Ostatnio pisała u Was że leży od początku ciąży a w marcówkach nic o tym nie mieliśmy, nawet była nad morzem i na weselu się bawiła... dziwne to. Co do Siedlec, też tam chodzę i są tam dobrzy lekarze, w szoku jestem że tak ją potraktowali w wojewódzkim bo wybrałam ten szpital na urodzenie dziecka i też mam stamtąd lekarza jak i jestem w poradni przyszpitalnej. Albo ktoś tu szuka zainteresowania albo to jakiś fake bo sama nie wiem co mam myśleć ? zapewne Justa ucieknie na styczniówki bądź kwietniówki po moim poście ale nie mogłam już wytrzymać tych historii.
ChudaRuda, Asasa, ulalula, Aprilia, OjMaryś, kuzka, kasiarzyna, Klaudy lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-73084.png