X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • lena198808 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chuda Ruda też mam 102cm :P trochę w szoku jestem że az tyle. co do wagi to u mnie dwie opcje- przed ciąża byla dietka i duzo cwiczen dowiedzialam sie o ciazy wrocilam do normalnego jedzenia zero aktywności szybki efekt jojo, wiec od diety +13kg, sprzed diety +8kg :P

Liy88 lubi tę wiadomość

wniddf9h93x6liig.png

c55frjjgusb25kvf.png
  • sunset06 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka ja mam 95cm i +4kg

Lena7 ja byłam na połówkowych u dr Zielińskiej jak dla mnie spoko.
    Teraz chodzę na Morenę i ten lekarz sam robi badanie 3trymestru.

Kurczę juź blisko do Nowego Roku i do porodu...jak szybko to zleciało;)

Byłam na ćwiczeniach z masażu motylkowego noworodków polecam fajna sprawa;)

06.05.17 - IUI Gameta, 16.06.17 - okruszek z serduszkiem:)
    bl9cbd3mc2mh06nf.png[/url]
  • lena7 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, dzięki Sunset :-)

Noo, czas leci, dziś sobie tak myślałam, że jeśli o mnie chodzi, to ciąża jest dla mnie pięknym czasem..narzekam czasem to na plecy, to na coś innego co doskwiera, ale to jest takie cudowne czuć ruchy dziecka, drugiego człowieka, który jest w Twoim ciele, który rośnie w Tobie i jest tak bardzo od Ciebie zależny..niby, uważam że to niesprawiedliwe, że kobieta musi rodzić a nie mężczyzna, to nikt mi tych doznań nie zabierze, tych chwil..dla mnie ten okres mógłby trwać dłużej..

A masaż motylkowy, to na kolki coś?

Liy88 lubi tę wiadomość

Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
    7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka <3
    8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn <3
  • kasiarzyna Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuski ja juz po usg III trym :-) wszystko dobrze,narządy prawidłowe,nawet jaderka zstapily :D przepływy tez ok, niestety tylko to łożysko przyprawia mnie o panikę,ale wierze ze się to dobrze wszystko skończy,bo jestem pod kontrola.Młody wazy juz ponad 1300g :-)
    Torbę do szpitala mam juz mieć przygotowana,wiec jutro koncze zamawiać rzeczy w aptece.
    Życzę Wam samych dobrych wieści z wizyt.
    A ja mam leżeć i pachniec... :-)

sunset06, lena198808, Asasa, lena7, Aprilia, marmi, Czarna_kawa, Liy88, jiwa lubią tę wiadomość

mhsvp07wo8sn1zot.png
    09.2016 laparo+histero endomenda,torbiel,przegroda macicy
  • sunset06 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena dla mnie to też fajny czas ale może też dlatego że te objawy nie są jakieś straszne no ostatnio może tylko zgaga bardziej męczy i spać nie mogę wnętrzności mi młoda ściska za bardzo;)

a masaż to też na kolki ale bardziej na rozluźnienie się malucha i kontakt z rodzicem. eliminuje napięcia mięśniowe

lena7 lubi tę wiadomość

• sunset06 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pamiętam kasiarzyna jak o wynikach pierwszej bety pisały dziewczyny a tu już torbę trzeba szykować;)

kasiarzyna lubi tę wiadomość

• stokrotka30 Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2017, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 92 na wysokości pępka a przytylam 10 kg..

f2w3rjjg3x6jcgze.png
  • Krakowianka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello, Czarna przyjęłaś moje zaproszenie?

5958beaa9c1f8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2017, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak Wam fajnie ze to dla Was fajny czas ale spoko nie zazdroszczę tylko cieszę się Waszym szczęściem :D :D ja nie mogę niestety tego powiedziec widać mi już brzuszek marzy mi się założyć ładna sukienkę co go podkreśli pójść chociażby pochodzić po głupich sklepach cokolwiek .. a ja muszę lezec już 3,5tyg szpital a nawet jak wyjdę to i tak będę tylko lezec także .. ale ja od początku mam problemy to krwawienie to mega mdłości i od początku ciąży leżę w łóżku ..

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2017, 00:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i przed ciaza tez sobie mówiłam i Myślałam jak to super jest być w ciąży i jaka to lipa ze to tylko 9 miesięcy i ze to stanowczo za krótko a teraz ?! Zupełnie zmieniłam zdanie

• Anne92 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my witamy się dziś w 30tc :-D

lena7, lena198808, ChudaRuda, Czarna_kawa, marmi, Mayolin, Liy88, kuzka, jiwa lubią tę wiadomość

thgf3e3kgrhlqiqj.png
  • lena7 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunset06 wrote:
    Lena dla mnie to też fajny czas ale może też dlatego że te objawy nie są jakieś straszne no ostatnio może tylko zgaga bardziej męczy i spać nie mogę wnętrzności mi młoda ściska za bardzo;)

a masaż to też na kolki ale bardziej na rozluźnienie się malucha i kontakt z rodzicem. eliminuje napięcia mięśniowe
    Dokładnie, wspołczuje dziewczynom co musza isc do szpitala, ile to strachu i trwogi musi byc..współczuje naprawde :(
    Justa, mam nadzieje ze niebawem bedzie naprawde lepiej!

My dzis na szkole rodzenia, ma byc "Pielegnacja, i rozwój noworodka", ciekawe czego sie dowiem :)
    Mam nadzieje, ze bedzie tez cos o tym masazu..

Kasiarzyna, to Ty teraz tak jak piszesz lez i pachnij :) Kawał dzidzia juz w Tobie jest ;)

Jiwa && za wizyte!

Tokarzynka, cukier masz tez fajny :) co do grzybic, czy infekcji, to widze ze to czesty problem, ja jestem tez podatna na tego typu niespodzianki, ale jak na razie mnie to omija na szczescie tfu tfu!

Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
    7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka <3
    8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn <3
  • Wasp Ekspertka

Wysłany: 14 listopada 2017, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa, dla dziecia robi sie wszystko... ja lezalam 18tygodni... milego dnia!

marmi, Czarna_kawa, ChudaRuda, kuzka lubią tę wiadomość

Synek Piotruś <3 30.05.2014
    Corcia Oliwka 13.02.2018

Mutacja Mthfr

YW46p1.png
    Aniolki 23.08.2012 (10tc) 14.02.2013 (10tc)
  • marmi Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3 dni nadrabiam i wreszcie nadrobiłam, jakoś tak na raty ;)

Kasiarzyna, jak pięknie Twoje Maleństwo rośnie <3

Anne, już 30ty tydzień! Kurczę, dziewczyny... 3/4 ciąży za nami...! WOW!!

Udanego dnia, ja zabieram się dziś za robotę, bo leży odłogiem i zabrać się nie mogę coś... trzymajcie kciuki, żeby się motywacja odnalazła ;)

oar8vfxm9pilbm4k.png
  • Justin30 Ekspertka

Wysłany: 14 listopada 2017, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim:) a ja w nocy miałam jakieś bóle po bokach brzuszka takie nieprzyjemne :/ teraz czekam aż malutka zacznie się ruszać bo od rana z raz ja poczułam. Ostatnio jakoś mało aktywna , staram się nie martwić ale wiecie jak to jest. Wasze maleństwa też mają takie długie kilkugodzinne przerwy że nie czuje ie ruchów? Wczoraj np trochę rano się poruszała, potem trochę w południe dosłownie jeden kopniak i z raz przekręciła wieczorem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2017, 11:34

w57v9n73s9oqyqdu.png
  • Czarna_kawa Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry Misie Kolorowe!!!

Annie,gratuluje 30 tyg!!!Ja już wyczekuje,żeby wybiły te ,,trzydzieste tygodnie'',jakoś tak w głowie mam wrażenie,ze będę się czuła bezpieczniej ;)

Justin30,teraz jest taki czas,ze maluszki ponoć przesypiają 15h wiec może malutka ma taka fazę,ze więcej śpi.A kawkę pijesz albo coś słodkiego podjadasz,można spróbować ja tak troszkę obudzić jak się martwisz.

Marmi,Ty to możesz kochana się lenić słusznie,bo nadrabiasz wreszcie odpoczynek za tyle pracy ;) a ja po 3 tyg leżenia plackiem dostałam zielone światło od ginka na prace i zdecydowałam się w tym tyg na 3 dni pójść ;) potem mam wizytę we czw wiec sprawdzimy czy wszystko dobrze ;) jakoś tak lepiej się czuje jak wyszłam nawet z domu do ludzi,oczywiście patrzę cały czas na brzuszek i samopoczucie,wczoraj tylko wieczorem zmęczona się czułam i wzdecia milion,ale to wina znowu jelit,bo mnie zatkało,natomiast dzis już ok i już połowa dnia za mną wiec jeszcze jutro wstać i sprawdzę u ginka we czw jak tam szyjka i moja księżniczka ile urosła ;) Mam rękę na pulsie,w razie czego domek i łóżko,choć fajnie by było jeszcze sobie pofunkcjonowac normalnie ;p

Lena7,dawaj znać czego się ciekawego dowiedziałaś dzisiaj po zajęciach ;)

Krakowianka,czy ja jakaś ślepa czy jak,nie widzę tego zaproszenia ;p?

Anne92, Krakowianka lubią tę wiadomość

201907041556.png
    201802112272.png
    02.2017 aniołek 7tyg[*]
    02.2018 córeczka<3
  • Liy88 Przyjaciółka

Wysłany: 14 listopada 2017, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lena198808 wrote:
    Chuda Ruda też mam 102cm :P trochę w szoku jestem że az tyle. co do wagi to u mnie dwie opcje- przed ciąża byla dietka i duzo cwiczen dowiedzialam sie o ciazy wrocilam do normalnego jedzenia zero aktywności szybki efekt jojo, wiec od diety +13kg, sprzed diety +8kg :P

Lena, witaj w klubie :D Ja to aż się boję ile będę miała na plusie na kolejnej wizycie, bo +12kg miałam 26.10. Też chodziłam na treningi personalne, jadłam w sumie warzywa, owsianki i pierś z kurczaka, odżywki białkowe, zero pieczywa i słodyczy...no i jak tylko dowiedziałam się o ciąży to powrót do pieczywa i z miejsca +3kg.
    A słodyczy jem teraz więcej, niż na początku ciąży. Pocieszam się, że gdybym wcześniej nie schudła już 10kg, to teraz dopiero bym była wielka :D I podobno nie widać, żebym miała coś większego oprócz brzucha i biustu, no ale... Będziemy nadrabiać fit zaległości po porodzie :D

lena198808 lubi tę wiadomość

• Justin30 Ekspertka

Wysłany: 14 listopada 2017, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna kawa, właśnie zjadłam pasek czekoladki no i kopnęła mnie kilka razy :) ale dalej śpi.. mam nadzieję że wszystko ok, też odliczam do 30 tygodnia, a potem będę odliczać do 32, 35 itd. Ale będę spokojna dopiero jak urodzę bez komplikacji w miarę w terminie i maleństwo będzie zdrowe i wszystko ok

w57v9n73s9oqyqdu.png
  • Justin30 Ekspertka

Wysłany: 14 listopada 2017, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W moim przypadku lepiej nie otwierać vzekolady, miałam zjeść pasek a już pół nie ma :) jak tu się powstrzymać przed truskawkowa Milka :)

w57v9n73s9oqyqdu.png
  • Megiiii Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena, Liy ja tak samo. Przed ciążą ćwiczenia 3x w tygodniu, zdrowe odżywianie, spacery i rower. Od 8 tygodnia dużo odpoczynku, leżenie, zmiana diety. Od kilku tygodni ogromna ochota na słodycze. Jeszcze ostatnio mama przywiozła mi z Niemiec mnóstwo słodyczy, które uwielbiam, więc dziennie na coś się skuszę. Na razie 7 kg do przodu. Z czego 2 w ostatnim czasie, ale akurat od zjedzenia czegoś słodkiego nie umiem się powstrzymać. Dobrze, że nie mam ochoty na fast foody i inne bardzo kaloryczne jedzenie ;)

lena198808, Liy88 lubią tę wiadomość

1usak6nl4m3t7dp1.png
‹‹ 560 561 562 563 564 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ