Mamusie luty 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Tak Lena, prenatalne 3 trymestru tez będę robiła w Gamecie. Tam też prowadzę ciążę i dwa poprzednie też tam robiłam. Bardzo fajni lekarze robią USG:)
Wasp, jak u Ciebie? Jesteś nadal w szpitalu?
My juz po wizycie. Moja kluseczka waży 950 gram, duża dziewczynka chyba będzie szyjka ok. mc temu była taka sama Tylko ta waga mam już na +12 kg. Lekarz nie krzyczy bo widzi, że to opuchlizna. Nadal mierze ciśnienie i dodatkowo acard mam brać.lena7, jiwa lubią tę wiadomość
Gameta , starania od 2012 r.
Jagna
[/url]
-
Justa fajnie że pessar działa
Gdy wypuszcza Cię do domu, zawsze możesz uderzyć do jakiegoś ginekolog na konsultacje i dopytać o leki i zorientować się gdzie ewentualnie możesz jechać gdyby coś Cię niepokoilo.
Skoro mówisz że szpital który Cię interesuje jest ciężko załatwić rozgladnij się za innym dla własnego spokoju.
A lekarze mają Cię prawo wypisać dopiero wtedy gdy twoje i dziecka zdrowie jest N tyle stabilne żebyś mógł poza szpitalem spokojnie funkcjonować.
Poczytaj dokumenty wypisowe i to co tam wpisza, żeby się zgadzamy że stanem faktycznym.
-
nick nieaktualny
-
Justa, to wygląda na to, że biedny ten szpital. Nie dają innych leków, bo nie mają. W końcu robią Ci też jakieś badania. To bardzo dobrze, że nie ma rozwarcia. Jak Cię wypuszczą, to tak, jak piszą dziewczyny. Możesz iść do ginekologa i popytać o inne leki. Albo rozejrzeć się za innym szpitalem.
Ja Spasmolinę brałam na problemy z jelitami. Mnie pomogła i efektów ubocznych nie miałam.
Fenoterol podobno już dawno wycofali. A podobno wielu kobietom pomógł. Na jednym z forum dla przyszłych mam znalazłam info, że teraz leczą Adalatem w tabletkach.
Dziewczyny mnie mój maluch kopie nad pępkiem. Leży główką w dół i nieraz mocno uciska na dole. W nocy mocno szaleje i wtedy z 3 razy lecę na siusiu. Poza tym czuję kuksańce po bokach w dole brzucha i jak już pisałam naciąganie brzucha, i skóry po jednej stronie. Chyba mały bokser
To napięcie brzucha o którym piszecie mnie też często towarzyszy. Też sądzę, że to macica się rozciąga, bo typowy skurcz to nie jest. Tym bardziej, że z szyjką o.k.
A ja musiałabym się wybrać do dentysty, bo od pewnego czasu boli mnie górna siódemka. Odciągam to jak mogę, bo nadal jeszcze miewam mdłości i na samą myśl grzebania przez dentystę w zębie jest mi niedobrze....Kurde mogłam ją zrobić wcześniej, jak była malusieńka dziurka, ale myślałam, że jeszcze mam czas i leczyłam inne zęby.
-
Spasmolina jwst na recepte, to jak wyprosisz bierz spokojnie.
Bierz 2x3 magnez, mag max b6.
Szyjka w pessarze Ci sie nie skroci, natomiast lejek kzbacza ze robi sie rozwarcie wewnetrzne. Jesli jest male to spoko, ale uderz do dobrego lekarza po wyjsciu.
A u mnie tak, dostalam dzis druga kroplowke magnezu, jutro trzecia, podobno takie procedury. Skurcze sie wyciszyly, jutro maja usg szyjki zobaczyc. Wiec niestety leze... -
Teraz widz że wpis mi ucieło z rana...
Dzień dobry u mnie dzień się zaczął o 5:30. Nocka z 2 pobudkami i okropnul snem ze zaczęłam krwawic -
Lena, a Twój mezczyzna jaki ma wzrost? Bo mój ma 190cm, i gdzieś czytałam, że te wózki mogą być trochę za niskie?
Ruda, ja na poprzednich prenatalnych też byłam w gam. I tak pytam, ciekawości, czy może wybrałaś innego lekarza. Idziesz do Chmielewskiego? W sumie musiałabym się rekestrowac, bo z terminami może być różnie..
Wasp, więc może jak jutro będzie ok na USG, to Cię wypuszcza? A tak pozatym, to bralas przed szpitalem magnez?molly_0108 lubi tę wiadomość
Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka
8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn -
Ostatnio u niego byłam i chciałabym teraz tez trafić. Nie dostałam jeszcze skierowania od swojego lekarza. Zapomniałam o nie zapytać a kolejna wizytę mam w 30 tc.i pewnie wtedy dopiero dostane. Mam nadzieję, że nie będzie problemu z zapisem.Gameta , starania od 2012 r.
Jagna
[/url]
-
Dzięki za rady. Kupię dziś magnez. A co do pleców to chyba nie rwa bo bolało by dużo bardziej, chodzić chodzę niby tragedii nie ma, za to brzuch co raz większy dodatkowo skrzywiony kregoslup to może dlatego coś tam pracuje/rozszerza się i boli.
lena7 lubi tę wiadomość
-
Ruda, z tego co wiem, na 3 prenatalne nie ma skierowania..tzn nie zrobisz na NFZ..tak mi powiedziała pani w rejestracji w Gamecie.
Zjadłam przed chwilą prawie całą czekoladę ( bez jednego paska) wstyd mi..
Tokarzynka lubi tę wiadomość
lena7 wrote:Ruda, z tego co wiem, na 3 prenatalne nie ma skierowania..tzn nie zrobisz na NFZ..tak mi powiedziała pani w rejestracji w Gamecie.
Zjadłam przed chwilą prawie całą czekoladę ( bez jednego paska) wstyd mi..Gameta , starania od 2012 r.
Jagna
[/url]
-
Heh, ja od początku ciąży przytyłam prawie 10kg, a to dopiero 26 tydzień ciąży... Przeraża mnie to, zawsze byłam bardzo drobna (przed ciążą 49 kg przy wzroście 167), mogłam jeść co chciałam i od razu spalałam, a teraz mam wrażenie, że wszystko magazynuje. Nic nie poradzę, nie obżeram się, a mimo to od początku ciąży tyję.
A jak Wasze brzuchy? Mój aktualnie ma 88 cm (na wysokości pępka). -
lena7 wrote:Lena, a Twój mezczyzna jaki ma wzrost? Bo mój ma 190cm, i gdzieś czytałam, że te wózki mogą być trochę za niskie?
Ruda, ja na poprzednich prenatalnych też byłam w gam. I tak pytam, ciekawości, czy może wybrałaś innego lekarza. Idziesz do Chmielewskiego? W sumie musiałabym się rekestrowac, bo z terminami może być różnie..
Wasp, więc może jak jutro będzie ok na USG, to Cię wypuszcza? A tak pozatym, to bralas przed szpitalem magnez?
-
Jejku, cały czas wpisy ucina.. ;(
Dzisiaj byłam na cudownym drineczku i innych badaniach- w sumie mi 6 probówek pobrała. Mąż mi dzielnie w laboratorium towarzyszył Nawet nie był taki zły ten drink- ale musiałam wypić pod okiem pielegniarki ;]
I mam wyniki glukozy Nie ma cukrzycy
Na czczo 67,2 , po 1 godzinie 123,1, po 2 godzinach 102,7
Hemoglobina tez mi podskoczyła- 14, 3 Przed ciążą takiej nie miałam!
Toxoplazmoza ok, jedynie co to wyniki z moczu niezbyt... Bakterie mam, nabłonki, ciała ketonowe... Może i jakieś zakażenie mi się wdało-przez luteine.. A tez mi jakieś plamki tam wyskoczyły- jakby grzybica. W czwartek wizyta więc zobaczymylena7 lubi tę wiadomość
-
Mayolin, ja 96cm, ale pod pepkiem, bo ja mam taki dziwny brzuch, że najszerzej mam właśnie tam..ja robię pomiar co miesiąc, i u mnie dochodzi zawsze bite 4cm
Ruda, Ty lepiej dzwoń i się umawiaj, ja dzwoniłam przed chwilą i w grudniu nie było miejsca do niego w tygodniu gdzie jest 12 i 18ty.. byłam u niego na drugich prenatalnych, więc chciałam też teraz. Podobno przyjmuje tylko w poniedziałki..umówiłam się do niejakiej Zielińskiej, a ogólnie to pani z rejestracji powiedziała, że jest b.malo miejsc w grudniu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2017, 17:05
Dzięki Lena:) udało mi sie umówić na 7.12 właśnie do niego:) Pozostałe terminy faktycznie kiepsko. On przyjmuje tez w swoim gabinecie na placu Kaszubskiem. Gdyby w Gamecie nie było miejsca pewnie poszłabym właśnie tam na Plac:)
U mnie uwaga! Brzuchol ma 102 cm. hihi jeszcze troche i będę jak "Moto- Moto" z Madagaskaru hahahhalena7, Asasa lubią tę wiadomość
Gameta , starania od 2012 r.
Jagna
[/url]
-
nick nieaktualnyhej
Aprilia ja mierzę ciśnienie tak ze dwa razy w tygodniu i mam 109/68, 115/71 a tętno 70, 75.
Ja od początku ciąży 2,5kg ale przez ostatni miesiąc 1kg -chyba przez to, że jem co 2 godz przez niski cukier. A w pasie 93cm. Waga 53,5kg
A jutro w końcu wizyta po 5 tygodniach bo doktor na urlopie był.
Dziewczyny w szpitalu trzymam kciuki, ja chyba psychicznie bym nie wytrzymał.
-
Mayolin wrote:Heh, ja od początku ciąży przytyłam prawie 10kg, a to dopiero 26 tydzień ciąży... Przeraża mnie to, zawsze byłam bardzo drobna (przed ciążą 49 kg przy wzroście 167), mogłam jeść co chciałam i od razu spalałam, a teraz mam wrażenie, że wszystko magazynuje. Nic nie poradzę, nie obżeram się, a mimo to od początku ciąży tyję.
A jak Wasze brzuchy? Mój aktualnie ma 88 cm (na wysokości pępka).
Ja też mam 88 i plus 5kg obecnie 57kg