X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • ChudaRuda Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Lena, prenatalne 3 trymestru tez będę robiła w Gamecie. Tam też prowadzę ciążę i dwa poprzednie też tam robiłam. Bardzo fajni lekarze robią USG:)
    Wasp, jak u Ciebie? Jesteś nadal w szpitalu?
    My juz po wizycie. Moja kluseczka waży 950 gram, duża dziewczynka chyba będzie :) szyjka ok. mc temu była taka sama :) Tylko ta waga :( mam już na +12 kg. Lekarz nie krzyczy bo widzi, że to opuchlizna. Nadal mierze ciśnienie i dodatkowo acard mam brać.

lena7, jiwa lubią tę wiadomość

Gameta , starania od 2012 r.
    Jagna <3

klz9df9h8ryk9xex.png[/url]
  • Marika5 Debiutantka

Wysłany: 13 listopada 2017, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa fajnie że pessar działa :)
    Gdy wypuszcza Cię do domu, zawsze możesz uderzyć do jakiegoś ginekolog na konsultacje i dopytać o leki i zorientować się gdzie ewentualnie możesz jechać gdyby coś Cię niepokoilo.
    Skoro mówisz że szpital który Cię interesuje jest ciężko załatwić rozgladnij się za innym dla własnego spokoju.
    A lekarze mają Cię prawo wypisać dopiero wtedy gdy twoje i dziecka zdrowie jest N tyle stabilne żebyś mógł poza szpitalem spokojnie funkcjonować.
    Poczytaj dokumenty wypisowe i to co tam wpisza, żeby się zgadzamy że stanem faktycznym.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2017, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i jeszcze jest scopolan to może bym włączyła go w czopkach i spasmoline zamiast No spy bo No spa nie pomaga ..

• Megiiii Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa, to wygląda na to, że biedny ten szpital. Nie dają innych leków, bo nie mają. W końcu robią Ci też jakieś badania. To bardzo dobrze, że nie ma rozwarcia. Jak Cię wypuszczą, to tak, jak piszą dziewczyny. Możesz iść do ginekologa i popytać o inne leki. Albo rozejrzeć się za innym szpitalem.
    Ja Spasmolinę brałam na problemy z jelitami. Mnie pomogła i efektów ubocznych nie miałam.
    Fenoterol podobno już dawno wycofali. A podobno wielu kobietom pomógł. Na jednym z forum dla przyszłych mam znalazłam info, że teraz leczą Adalatem w tabletkach.

Dziewczyny mnie mój maluch kopie nad pępkiem. Leży główką w dół i nieraz mocno uciska na dole. W nocy mocno szaleje i wtedy z 3 razy lecę na siusiu. Poza tym czuję kuksańce po bokach w dole brzucha i jak już pisałam naciąganie brzucha, i skóry po jednej stronie. Chyba mały bokser ;)

To napięcie brzucha o którym piszecie mnie też często towarzyszy. Też sądzę, że to macica się rozciąga, bo typowy skurcz to nie jest. Tym bardziej, że z szyjką o.k.

A ja musiałabym się wybrać do dentysty, bo od pewnego czasu boli mnie górna siódemka. Odciągam to jak mogę, bo nadal jeszcze miewam mdłości i na samą myśl grzebania przez dentystę w zębie jest mi niedobrze....Kurde mogłam ją zrobić wcześniej, jak była malusieńka dziurka, ale myślałam, że jeszcze mam czas i leczyłam inne zęby.

1usak6nl4m3t7dp1.png
  • Wasp Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2017, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spasmolina jwst na recepte, to jak wyprosisz bierz spokojnie.
    Bierz 2x3 magnez, mag max b6.
    Szyjka w pessarze Ci sie nie skroci, natomiast lejek kzbacza ze robi sie rozwarcie wewnetrzne. Jesli jest male to spoko, ale uderz do dobrego lekarza po wyjsciu.

A u mnie tak, dostalam dzis druga kroplowke magnezu, jutro trzecia, podobno takie procedury. Skurcze sie wyciszyly, jutro maja usg szyjki zobaczyc. Wiec niestety leze...

Synek Piotruś <3 30.05.2014
    Corcia Oliwka 13.02.2018

Mutacja Mthfr

YW46p1.png
    Aniolki 23.08.2012 (10tc) 14.02.2013 (10tc)
  • Tokarzynka Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2017, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz widz że wpis mi ucieło z rana...

Dzień dobry :-) u mnie dzień się zaczął o 5:30. Nocka z 2 pobudkami i okropnul snem ze zaczęłam krwawic

iv092n0aukx79ex5.png

HSG 16.05- jajowody drożne, potwierdzona macica dwurożna
    Leki: Castagnus, kwas foliowy, witamina D3, magnez
    18.06- pozytywny test ciążowy :D
    Duphaston
    21.06 beta HCG 2286
    23.06 beta HCG 4744
  • lena7 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena, a Twój mezczyzna jaki ma wzrost? Bo mój ma 190cm, i gdzieś czytałam, że te wózki mogą być trochę za niskie?

Ruda, ja na poprzednich prenatalnych też byłam w gam. I tak pytam, ciekawości, czy może wybrałaś innego lekarza. Idziesz do Chmielewskiego? W sumie musiałabym się rekestrowac, bo z terminami może być różnie..

Wasp, więc może jak jutro będzie ok na USG, to Cię wypuszcza? A tak pozatym, to bralas przed szpitalem magnez?

molly_0108 lubi tę wiadomość

Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
    7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka <3
    8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn <3
  • ChudaRuda Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio u niego byłam i chciałabym teraz tez trafić. Nie dostałam jeszcze skierowania od swojego lekarza. Zapomniałam o nie zapytać a kolejna wizytę mam w 30 tc.i pewnie wtedy dopiero dostane. Mam nadzieję, że nie będzie problemu z zapisem.

Jagna <3

• Rafaello Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za rady. Kupię dziś magnez. A co do pleców to chyba nie rwa bo bolało by dużo bardziej, chodzić chodzę niby tragedii nie ma, za to brzuch co raz większy dodatkowo skrzywiony kregoslup to może dlatego coś tam pracuje/rozszerza się i boli.

lena7 lubi tę wiadomość

• lena7 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda, z tego co wiem, na 3 prenatalne nie ma skierowania..tzn nie zrobisz na NFZ..tak mi powiedziała pani w rejestracji w Gamecie.

Zjadłam przed chwilą prawie całą czekoladę ( bez jednego paska) wstyd mi..

Tokarzynka lubi tę wiadomość

• lena198808 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena mąż ma tak 180cm. Ale jestem szczęśliwa zważyłam sie rano bo jutro wizyta i chcialam wiedziec ile mam i +1kg przez 3 tygodnie :)

wniddf9h93x6liig.png

c55frjjgusb25kvf.png
  • ChudaRuda Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lena7 wrote:
    Ruda, z tego co wiem, na 3 prenatalne nie ma skierowania..tzn nie zrobisz na NFZ..tak mi powiedziała pani w rejestracji w Gamecie.

Zjadłam przed chwilą prawie całą czekoladę ( bez jednego paska) wstyd mi..
    Oooo dzięki, dobrze wiedzieć. Hmmm ale, że lekarz nic nie wspomniał o tym badaniu? Dziwne. . .

Jagna <3

• Mayolin Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2017, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh, ja od początku ciąży przytyłam prawie 10kg, a to dopiero 26 tydzień ciąży... Przeraża mnie to, zawsze byłam bardzo drobna (przed ciążą 49 kg przy wzroście 167), mogłam jeść co chciałam i od razu spalałam, a teraz mam wrażenie, że wszystko magazynuje. Nic nie poradzę, nie obżeram się, a mimo to od początku ciąży tyję.

A jak Wasze brzuchy? Mój aktualnie ma 88 cm (na wysokości pępka).

f2w3flw16652lysf.png
  • ChudaRuda Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lena198808 wrote:
    Lena mąż ma tak 180cm. Ale jestem szczęśliwa zważyłam sie rano bo jutro wizyta i chcialam wiedziec ile mam i +1kg przez 3 tygodnie :)
    Zazdroszczę, ja przez m-c +4 kg.:(

Jagna <3

• Wasp Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2017, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lena7 wrote:
    Lena, a Twój mezczyzna jaki ma wzrost? Bo mój ma 190cm, i gdzieś czytałam, że te wózki mogą być trochę za niskie?

Ruda, ja na poprzednich prenatalnych też byłam w gam. I tak pytam, ciekawości, czy może wybrałaś innego lekarza. Idziesz do Chmielewskiego? W sumie musiałabym się rekestrowac, bo z terminami może być różnie..

Wasp, więc może jak jutro będzie ok na USG, to Cię wypuszcza? A tak pozatym, to bralas przed szpitalem magnez?
    Bralam magnez 2x3, jutro mnie nie wypuszcza. Bo jutro mam jeszcze kroplowke...

Synek Piotruś <3 30.05.2014
    Corcia Oliwka 13.02.2018

Mutacja Mthfr

YW46p1.png
    Aniolki 23.08.2012 (10tc) 14.02.2013 (10tc)
  • Tokarzynka Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2017, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku, cały czas wpisy ucina.. ;(
    Dzisiaj byłam na cudownym drineczku :D i innych badaniach- w sumie mi 6 probówek pobrała. Mąż mi dzielnie w laboratorium towarzyszył :) Nawet nie był taki zły ten drink- ale musiałam wypić pod okiem pielegniarki ;]

I mam wyniki glukozy :D Nie ma cukrzycy :D
    Na czczo 67,2 , po 1 godzinie 123,1, po 2 godzinach 102,7 :D
    Hemoglobina tez mi podskoczyła- 14, 3 :O Przed ciążą takiej nie miałam!
    Toxoplazmoza ok, jedynie co to wyniki z moczu niezbyt... Bakterie mam, nabłonki, ciała ketonowe... Może i jakieś zakażenie mi się wdało-przez luteine.. A tez mi jakieś plamki tam wyskoczyły- jakby grzybica. W czwartek wizyta więc zobaczymy :)

lena7 lubi tę wiadomość

iv092n0aukx79ex5.png

HSG 16.05- jajowody drożne, potwierdzona macica dwurożna
    Leki: Castagnus, kwas foliowy, witamina D3, magnez
    18.06- pozytywny test ciążowy :D
    Duphaston
    21.06 beta HCG 2286
    23.06 beta HCG 4744
  • lena7 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mayolin, ja 96cm, ale pod pepkiem, bo ja mam taki dziwny brzuch, że najszerzej mam właśnie tam..ja robię pomiar co miesiąc, i u mnie dochodzi zawsze bite 4cm ;-)

Ruda, Ty lepiej dzwoń i się umawiaj, ja dzwoniłam przed chwilą i w grudniu nie było miejsca do niego w tygodniu gdzie jest 12 i 18ty.. byłam u niego na drugich prenatalnych, więc chciałam też teraz. Podobno przyjmuje tylko w poniedziałki..umówiłam się do niejakiej Zielińskiej, a ogólnie to pani z rejestracji powiedziała, że jest b.malo miejsc w grudniu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2017, 17:05

• ChudaRuda Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Lena:) udało mi sie umówić na 7.12 właśnie do niego:) Pozostałe terminy faktycznie kiepsko. On przyjmuje tez w swoim gabinecie na placu Kaszubskiem. Gdyby w Gamecie nie było miejsca pewnie poszłabym właśnie tam na Plac:)
    U mnie uwaga! Brzuchol ma 102 cm. hihi jeszcze troche i będę jak "Moto- Moto" z Madagaskaru hahahha

lena7, Asasa lubią tę wiadomość

Jagna <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2017, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej

Aprilia ja mierzę ciśnienie tak ze dwa razy w tygodniu i mam 109/68, 115/71 a tętno 70, 75.

Ja od początku ciąży 2,5kg ale przez ostatni miesiąc 1kg -chyba przez to, że jem co 2 godz przez niski cukier. A w pasie 93cm. Waga 53,5kg

A jutro w końcu wizyta po 5 tygodniach bo doktor na urlopie był.

Dziewczyny w szpitalu trzymam kciuki, ja chyba psychicznie bym nie wytrzymał.

• Rafaello Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mayolin wrote:
    Heh, ja od początku ciąży przytyłam prawie 10kg, a to dopiero 26 tydzień ciąży... Przeraża mnie to, zawsze byłam bardzo drobna (przed ciążą 49 kg przy wzroście 167), mogłam jeść co chciałam i od razu spalałam, a teraz mam wrażenie, że wszystko magazynuje. Nic nie poradzę, nie obżeram się, a mimo to od początku ciąży tyję.

A jak Wasze brzuchy? Mój aktualnie ma 88 cm (na wysokości pępka).

Ja też mam 88 i plus 5kg :) obecnie 57kg

‹‹ 559 560 561 562 563 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ