Mamusie luty 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Chatte wrote:Tak te waterwipes jak najbardziej mają tylko wodę i wyciąg z grejpfruta. Właśnie je chcę wypróbować
od czytania srokao zgłupiałam i poczekam na zajęcia z pielęgnacji co położna powie. znajoma poleca maść pośladkową np. na receptę od pediatry za 6zł chyba taka mieszanka apteczna podobno się sprawdza06.05.17 - IUI Gameta, 16.06.17 - okruszek z serduszkiem:)
[/url] -
Dobry wieczór!
Mam pytanie do dziewczyn stosujących heparynę. Bierzecie Clexane? Bo ja właśnie dostałam receptę, ale mąż nie mógł znaleźć w żadnej aptece i wziął mi Neoparin jako zamiennik. Ale nie jestem do końca pewna czy mogę tego używać?MTHFR C677t heterozygota, IO
Córeczka ur. 17.01.2015
2 Aniołki [*] 06.2016 i 03.2017 - 13 tc
-
Marczeolinio... ja uzywam Neoparin ale bez zmiany na inny wiec nie wiem czy mozna tak zamienic jeden lek na drugi w trakcie ciazy.... trzeba by poczytac sklad...
...przeczytalam wlasnie, ze mozna stosowac zamiennie...Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2017, 21:48
https://www.maluchy.pl/li-73368.png -
Ja biore clexane niestety jest on trudno dostepny... Ale skoro sklad maja podobny i farmaceuta sprzedal zamiennik to chyba mozna brac. W koncu jakas szkole i oni skonczyli. W razie watpliwosci zadzwon do swojego gina albo chocias napisz do poloznej dla swietego spokojuMoj wczesniaczek z 33tc
Aniołki: 02.2015 & 06.2016 -
Hej dziewczyny, ja piszę ze szpitala... Pojechałam w nocy taksówka bo prawie cały dzień i pół nocy Laurka skakała kopała prawie non stop a tak zazwyczaj jest spokojna, podłączylam ok 3 rano detektor tętna a tam serduszko raz szybciej a raz bardzo zwalniało..przestraszyłam się i pojechałam. Lekarka zrobiła mi USG zauważyła skurcze, zatrzymali mnie, dostałam kroplówkę rozkurczające z jakimś lekiem na a, nie pamiętam, dali mi też coś na rozwój płucek u malej.. podłączyli do ktg podobno wyszło ok ale słyszałam jak czasem serduszko zwalnia przyspiesza albo zatrzymuje się, nogi mi się całe trzęsły że strachu.. co mnie niepokoi że na USG wyszła waga 1060 g a 8 dni temu miała 1015...mam nadzieję że to błąd pomiaru bo lekarka sama przyznała że mogła się pomylić bo jest już 24 h na dyżurze..oby..
-
ChudaRuda wrote:http://motherhood.pl/sklep/spiworek-3w1-15/ coś takiego.
Poduszka klin to takie coś
http://motherhood.pl/sklep/poduszka-klin-50/
Chatte, Wasp, te chusteczki, w takim razie tez zakupie, skoro polecacie:)
Lena, u mnie polozna mowila to samo co do tej mazi u dziewczynek, ze absolutnie nie wygrzebywac.
Kurcze, Justin trzymaj sie ! mam nadzieje ze to chwilowe komplikacje i zaraz bedzie dobrze...trzymam kciuki!Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2017, 07:15
Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka
8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn -
Cześć dziewczyny.
Justin, wszystko będzie dobrze. Trzymaj się dzielnie. Do dzisiaj jest promocja w rossmanie na te chusteczki też mam zamiar je kupić i zrobić zapas
Lena, któraś z dziewczyn pisała o tej podusi, że podklada się ją pod materac ::
Miłego dnia życzymy z Tosia. U nas zaczął się 27 tydzieńlena7 lubi tę wiadomość
Gameta , starania od 2012 r.
Jagna
[/url]
-
Justin30 wrote:Hej dziewczyny, ja piszę ze szpitala... Pojechałam w nocy taksówka bo prawie cały dzień i pół nocy Laurka skakała kopała prawie non stop a tak zazwyczaj jest spokojna, podłączylam ok 3 rano detektor tętna a tam serduszko raz szybciej a raz bardzo zwalniało..przestraszyłam się i pojechałam. Lekarka zrobiła mi USG zauważyła skurcze, zatrzymali mnie, dostałam kroplówkę rozkurczające z jakimś lekiem na a, nie pamiętam, dali mi też coś na rozwój płucek u malej.. podłączyli do ktg podobno wyszło ok ale słyszałam jak czasem serduszko zwalnia przyspiesza albo zatrzymuje się, nogi mi się całe trzęsły że strachu.. co mnie niepokoi że na USG wyszła waga 1060 g a 8 dni temu miała 1015...mam nadzieję że to błąd pomiaru bo lekarka sama przyznała że mogła się pomylić bo jest już 24 h na dyżurze..oby..
-
Justin nie martw się na pewno będzie dobrze;) skoro lekarze nic nie mówili na serduszko to pewnie nic się nie dzieje. Trzymam kciuki:)
Co do tej poduszki klina to moja bratowa podkładała ja pod poduszkę do łóżeczka i jak kładła małą np na kanapie w salonie. Z tym ze ta normalna poduszka pod która kładła klin była taka bardzo cieniutka. Ja tez tak będę używać bo to troszkę podwyższa główkę.
Ja niestety nie załapie się na promocje w rossmanie bo przegapiłam a na weekend jestem u mamy a tutaj rossman w niedziele zamknięty:( -
Dzień dobry,
Dziękuję za odpowiedzi. Farmaceutka twierdziła, że Clexane i Neoparin to dokładnie to samo..
Justin - trzymam kciuki! Będzie dobrze. Z tego co czytałam, to tętno dzidziusia nigdy nie nie utrzymuje się na tym samym poziomie. Jak śpi to ma niższe, a jak się rusza to może skoczyć do góry. Jeszcze pamiętam KTG z pierwszej ciąży, to tętno wynosiło od 130 do nawet 160 uderzeń.MTHFR C677t heterozygota, IO
Córeczka ur. 17.01.2015
2 Aniołki [*] 06.2016 i 03.2017 - 13 tc
-
Justin wszystko bedzie dobrze, zobaczysz! Trzymam kciuki. Dobrze, że jesteś w szpitalu, w domu człowiek myśli jeszcze więcej a w szpitalu juz sie Wami zajmą. I naprawde postaraj się nie stresować. Wiem, że to się tylko tak łatwo mowi bo kurcze człowiek dałby się pokroić za tego szkraba, ale sama po sobie widziałam, że spokój dużo daje. W końcu spokojna mama, spokojny dzidziuś
Justin30 lubi tę wiadomość
♀️- 01.2018
♂️ - 05.2023 -
Witam Koleżanki, jestem nowicjuszką jeżeli chodzi o to forum. Podobnie jak Wy jestem w ciązy i czekam na swoje pierwsze dziecko - córkę Oliwię Termin mam na 31.01/01.02 Z wszykształcenia jestm mgr farmacji dlatego mogę śmiało odpowiedziec marczolinio ze smialo moze stsowac neoparn zamiast clexane
Mayolin, marczolinio lubią tę wiadomość