Mamusie luty 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Justin30 wrote:Kupiłam też min. aspirator katarek do odkurzacza ale chyba powinno się używać tego z sola fizjologiczna, nie mam pojęcia jak, mam nadzieję że będzie dokładna instrukcja, nie wiem czy nie kupić też jakiegoś zwyklego
Warto kupić dodatkowo najzwyklejszą gruszkę, przyda się na wyjazdy, odwiedziny u rodziny itp.Justin30 lubi tę wiadomość
-
Justin30 wrote:Kupiłam też min. aspirator katarek do odkurzacza ale chyba powinno się używać tego z sola fizjologiczna, nie mam pojęcia jak, mam nadzieję że będzie dokładna instrukcja, nie wiem czy nie kupić też jakiegoś zwyklego
Emolientow polecam uzywac gdy zzajdzie potrzeba a bie codziennie, zebyvskorka sie bie przyzwyczaila. Co zrobicie jak faktycznie bedzie problem?
Na zime szukajcie kosmetykow bez wody, nivea baby chyba ja ma.
Polecam blog srokao.ChudaRuda lubi tę wiadomość
-
To ja już dziewczyny zglupialam w czym kąpać maleństwo. Z początku byłam za mydełkiem w kostce najprostszym ale poczytałam i wiele kobiet polecało emulsje. Wiec na allegro dodałam do koszyka oilatum i ciągle bije się z myślami czy to dobry wybor... poradźcie doświadczone mamuski
9.02.2017 [*] aniołek ciąża obumarła w 10tc -
Wasp wrote:Do katarku zadna sol iepotrzebna, chyba ze wymyslili jakis nowy
Emolientow polecam uzywac gdy zzajdzie potrzeba a bie codziennie, zebyvskorka sie bie przyzwyczaila. Co zrobicie jak faktycznie bedzie problem?
Na zime szukajcie kosmetykow bez wody, nivea baby chyba ja ma.
Polecam blog srokao. -
Kasiarzyna Ty wiesz, że miałaś nosa z tym zakupem babydreama wcześniej, parę dni temu v właśnie na blogu sroki pojawił się wpis, że rossmann zmienia szatę graficzną babydream i co za tym idzie też pozmieniały się niektóre składy na trochę gorsze, ale i tak nadal są ok. A na chwilę obecną półki w Rossmannie świecą pustkami.
Krem na zimę nivea jest ok, mam go na liście jako nr 2 do zakupu, jeśli nie będzie hippa, sroka polecała.kasiarzyna lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Justin30 wrote:Wasp, właśnie emolienty poleciła mi koleżanka, która ma małą córeczkę i mówiła że w szpitalu używali oilatum. Skóra maluszka jest delikatna i skłonna do podrażnień wiec tymbardziej emolienty są po to by zapobiegać problemom skórnym, a dodatkowo nawilżają więc nie ma potrzeby dodatkowego nawilżania. Każdy ma jakieś tam swoje zdanie Nivea baby na każdą pogodę nie zawiera wody
Ja napisalam swoje, ze swojego doswiadczenia
kuzka lubi tę wiadomość
-
aiwlys wrote:Rafaello też mam ten problem, tyczy prawej nogi. A ostatnio dodatkowo mam problem z chodzeniem przez spojenie lonowe. Ledwo się poruszam. Jeśli się nie polepszy to przejdę się po weekendzie do lekarza jeszcze raz.
Tez Cie szprycuja zastrzykami? Jakas przyczyne tego stanu stwierdzili? -
Ewelaa_♡ wrote:To ja już dziewczyny zglupialam w czym kąpać maleństwo. Z początku byłam za mydełkiem w kostce najprostszym ale poczytałam i wiele kobiet polecało emulsje. Wiec na allegro dodałam do koszyka oilatum i ciągle bije się z myślami czy to dobry wybor... poradźcie doświadczone mamuski
Dziewczyny do bezproblemowej skóry nie trzeba używać emolientów. Emolient wprowadzamy wtedy, kiedy coś się dzieje dzidziusiowi, skóra się przesusza itp. To tak jakbyśmy już zapobiegawczo używali leku na zdrową skórę. A jak się skóra od początku przyzwyczai do emolientu to potem ciężko będzie po pierwsze odzwyczaić, po drugie jak się pojawią problemy to już po emolientach są tylko silne leki. Nie ma co zaczynać od emolientu, zwykły płyn/emulsja/mydełko do kąpieli od pierwszego dnia, faktycznie BabyDream ma dobre a niedrogie produkty Smarować całego ciałka też od razu nie trzeba, takich rzeczy używamy, jeśli skóra maluszka rzeczywiście tego potrzebuje.
kasiarzyna, Asasa, kuzka, ChudaRuda, Aprilia, lena7 lubią tę wiadomość
-
Poczytalam o emolientach i rzeczywiscie wprowadzamy je jak ze skora sa problemy. No i musialam zasiasc i poszukac czegos w zamian. To samo z mascia do dupinki z cynkiem. Blog Sroka o bardzo pomocny ale wiekszosci produktow u siebie niestety nie dostane. Znalazlam jednak Bephanten Baby do stosowania pod pieluszke i firme Naif, z ktorej kupie plyn do kapieli. Chusteczki do przemywania dupinki zakupilam juz wczesniej, na szczescie bez szkodliwych dodatkow i perfum.https://www.maluchy.pl/li-73368.png
-
Jeśli chodzi o kosmetyki to tez jeszcze nie kupiłam. Jestem kosmetologiem z wykształcenia wiec raczej nie mam problemu z rozszyfrowaniem składów, jeśli macie jakieś pytania to może będę mogła pomóc;) jeśli chodzi o emolienty to prawda, stosuje się je jako element leczenia między innymi skory atopowej, nadmiernie przesuszonej, problematycznej. Lepiej zostawić sobie w zanadrzu jakby wystąpiły jakieś problemy. Według mnie bardzo ważne są chusteczki nawilżane, one maja bezpośredni kontakt z wrażliwymi intymnymi częściami ciała naszych maluszków;) W domu będę stosowała po prostu ciepłą wodę i waciki a do zasypywania mąkę ziemniaczaną. Na wyjścia na pewno zdecyduje się na chusteczki z certyfikatem eko bo nie znalazłam w sklepie żadnych z dobrym składem, chyba ze macie coś do polecenia to piszcie;)
Wasp, Aprilia, lena7, Asasa lubią tę wiadomość
-
Chatte wrote:Jeśli chodzi o kosmetyki to tez jeszcze nie kupiłam. Jestem kosmetologiem z wykształcenia wiec raczej nie mam problemu z rozszyfrowaniem składów, jeśli macie jakieś pytania to może będę mogła pomóc;) jeśli chodzi o emolienty to prawda, stosuje się je jako element leczenia między innymi skory atopowej, nadmiernie przesuszonej, problematycznej. Lepiej zostawić sobie w zanadrzu jakby wystąpiły jakieś problemy. Według mnie bardzo ważne są chusteczki nawilżane, one maja bezpośredni kontakt z wrażliwymi intymnymi częściami ciała naszych maluszków;) W domu będę stosowała po prostu ciepłą wodę i waciki a do zasypywania mąkę ziemniaczaną. Na wyjścia na pewno zdecyduje się na chusteczki z certyfikatem eko bo nie znalazłam w sklepie żadnych z dobrym składem, chyba ze macie coś do polecenia to piszcie;)