Mamusie luty 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Lilly123 wrote:Justin wszystko bedzie dobrze, zobaczysz! Trzymam kciuki. Dobrze, że jesteś w szpitalu, w domu człowiek myśli jeszcze więcej a w szpitalu juz sie Wami zajmą. I naprawde postaraj się nie stresować. Wiem, że to się tylko tak łatwo mowi bo kurcze człowiek dałby się pokroić za tego szkraba, ale sama po sobie widziałam, że spokój dużo daje. W końcu spokojna mama, spokojny dzidziuś
-
farmaceutka_28 wrote:Witam Koleżanki, jestem nowicjuszką jeżeli chodzi o to forum. Podobnie jak Wy jestem w ciązy i czekam na swoje pierwsze dziecko - córkę Oliwię Termin mam na 31.01/01.02 Z wszykształcenia jestm mgr farmacji dlatego mogę śmiało odpowiedziec marczolinio ze smialo moze stsowac neoparn zamiast clexane
-
To same Oliwki będą w 2018 roku, bo dookoła mnie takie iminoa nadaja teraz dziewczynkom
-
nick nieaktualnyJustin trzymam kciuki za was.
Co do claxene i neopari, to jest to samo, ale mnie lekarz mówi, że jak się zaczęło jeden to lepiej ciągnąć już do końca i nie zmieniać. Zwłaszcza, że neoparin tańszy jest.
A ja mam dylemat. Jaki materacyk polecacie? Słyszałam, że dobry lateksowy, ale na allegro same praktycznie łóżeczka kokos pianka, albo kokos pianka gryka. -
ja słyszałam że na lateksowych dziecko się bardzo poci, tak przynajmniej mówiła mi koleżanka z własnego doświadczenia.
-
a jakie łóżeczko polecacie?? najwięcej jest Klupisiów, macie jakieś doświadczenia??
-
Lilly123 wrote:Ja będę miała Aleksandrę, ale właśnie Oliwie mam cały czas z tyłu głowy. Niestety mężu niekoniecznie
A ja własnie chciałam Aleksandrę, ale męzowi żle się kojarzy to imię z koleżanka z pracy... -
Marcepanka wrote:Justin trzymam kciuki za was.
Co do claxene i neopari, to jest to samo, ale mnie lekarz mówi, że jak się zaczęło jeden to lepiej ciągnąć już do końca i nie zmieniać. Zwłaszcza, że neoparin tańszy jest.
A ja mam dylemat. Jaki materacyk polecacie? Słyszałam, że dobry lateksowy, ale na allegro same praktycznie łóżeczka kokos pianka, albo kokos pianka gryka.
Podobno lateksowy moze uczulac. Ja sie zastanawiam nad pianka kokos.
-
ja tez myslalam o tego typu materacu
-
nick nieaktualny
-
farmaceutka_28 wrote:Witam Koleżanki, jestem nowicjuszką jeżeli chodzi o to forum. Podobnie jak Wy jestem w ciązy i czekam na swoje pierwsze dziecko - córkę Oliwię Termin mam na 31.01/01.02 Z wszykształcenia jestm mgr farmacji dlatego mogę śmiało odpowiedziec marczolinio ze smialo moze stsowac neoparn zamiast clexane
Hej;) również witamy, fajnie mieć koleżankę farmaceutkę na forum;) U mnie będzie synek Wiktor. Termin z USG mam na 12 lutego ale będę miała planowana cesarkę i liczę ze termin będzie jakoś na początku lutego.
Co do materaców to tez głównie spotkam kokos pianka. Kupujecie łóżeczka z pełna wyprawka typu kołderka, ochraniacze itp czy wszystko oddzielnie? Jeśli koras z Was już kupiła może podesłać linka? Jestem na etapie wyboru i nie wiem na co się zdecydować. -
Znowu w tych materacach kokos, gryka moga gniezdzic sie robaki.... i wez tu czlowieku badz madry...
...my mamy piankowy materac bo wyszlismy z zalozenia, ze poltora roku i zmieniamy lozeczko na lozko z porzadnym materacem...
My kupilismy lozeczko Zuza z Allegro
Chatte ...my kupilismy samo lozeczko z materacem... reszty nie mamy i raczej kupowac nie bedziemy...
Farmaceutka... u mnie termin u poloznych 02.02.2018 a u ginekologa 31.01.2018Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2017, 20:09
https://www.maluchy.pl/li-73368.png -
ja przymierzam się do zakupu łóżeczka chyba Klupiś, tak mi się wydaje, do tego dokupimy oddzielnie materac chyba wlasnie pianka koks, na allegro znalazlam fajne ochraniacze na lozeczko na szczebelki, do tego komplet pościeli tj, kołderka-kocyk i płaska poduszka,
zaraz podesle linki -
Chatte wrote:Hej;) również witamy, fajnie mieć koleżankę farmaceutkę na forum;) U mnie będzie synek Wiktor. Termin z USG mam na 12 lutego ale będę miała planowana cesarkę i liczę ze termin będzie jakoś na początku lutego.
Co do materaców to tez głównie spotkam kokos pianka. Kupujecie łóżeczka z pełna wyprawka typu kołderka, ochraniacze itp czy wszystko oddzielnie? Jeśli koras z Was już kupiła może podesłać linka? Jestem na etapie wyboru i nie wiem na co się zdecydować.
śmiało możecie zadawac pytania z dziedziny farmacji, juz jestem za L4 i nie chcialabym wypasc z zawodu -
http://allegro.pl/ochraniacz-z-haftem-dookola-lozeczka-60cmx120cm-i5607234187.html
http://allegro.pl/posciel-minky-kolderka-poduszka-kocyk-75x100-cm-bb-i6842948915.html
http://allegro.pl/becik-rozek-minky-duzy-dwustronny-otulacz-bawelna-i6754861851.html -
http://allegro.pl/lozeczko-sosnowe-z-szuflada-materac-g-p-k-danpol-i6842949146.html
to łóżeczko tez mi się podoba -
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi w sprawie Neoparin/Clexane. Właśnie oglądam filmiki jak się zabrać za zastrzyk.
Ja jak najbardziej polecam materace lateksowe. Moja mała się nie pociła i też jej nie uczulił. Wydaje mi się, że uczulenie dziecko może złapać prędzej na tę nieszczęsną grykę/kokos. Sama śpię na lateksowym i jak dla mnie nie ma sobie równychMTHFR C677t heterozygota, IO
Córeczka ur. 17.01.2015
2 Aniołki [*] 06.2016 i 03.2017 - 13 tc
-
stere wrote:Znowu w tych materacach kokos, gryka moga gniezdzic sie robaki.... i wez tu czlowieku badz madry...
...my mamy piankowy materac bo wyszlismy z zalozenia, ze poltora roku i zmieniamy lozeczko na lozko z porzadnym materacem...
My kupilismy lozeczko Zuza z Allegro
Chatte ...my kupilismy samo lozeczko z materacem... reszty nie mamy i raczej kupowac nie bedziemy...
Farmaceutka... u mnie termin u poloznych 02.02.2018 a u ginekologa 31.01.2018
No to rodzimy razem ..... ja juz sie nie moge doczekac, dlugo czekalam na to dziecko. Kupujemy z mężem wlasnie mieszkanie , mam nadzieje ze do konca grudnia sie wprowadzimy, bo inaczej to nie wiem jak to bedzielena7 lubi tę wiadomość