X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • Megiiii Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie łóżeczko już stoi złożone. Aż przyjemnie na nie popatrzeć :) Jestem zadowolona, bo ładniejsze nawet jak na zdjęciu i pasuje pod meble w pokoju. Ja zamówiłam brązowe z beżowymi misiami 2w1. A materac jednak piankowy z dodatkowym wzmocnieniem z maty kokosowej. Tyle naczytałam się na temat materacy, że postanowiłam kupić na początek taki, a jak maluch podrośnie, to zainwestuje w jakiś lateksowy, lub z pianki termoplastycznej. Podobno w samym kokosie robaki się nie legną, ale w gryce już tak. Materac jest z atestami, więc wydaje mi się, że powinien być o.k.

Jutro czeka mnie wizyta u dentysty. Ja ostatnio już tak się zraziłam, że taka wizyta to teraz dla nie spory stres. Ale muszę jakoś przeżyć. Pocieszam się tym, że zrobią i będzie spokómj. Mam nadzieję, że nie będzie mi niedobrze i jakoś dam radę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2017, 14:53

1usak6nl4m3t7dp1.png
  • ChudaRuda Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć mamusie. Fajne te Wasze łóżeczka. My mieliśmy coś kupić w sobotę i dupa. Chyba to nie był dzień na zakupy, bo nic mi się nie podobało. Po przejrzeniu w internecie podobają mi się łóżeczka z Trolla, model Nicole. Tylko dość drogie i chyba popatrzę na używane z tych modeli. No nic na szczęście jest jeszcze trochę czasu na podjęcie decyzji :)
    Materac też chyba zdecydujemy się na lateksowy.
    A z jakich firm polecacie dla nas podkłady poporodowe, na łóżko i wkładki laktacyjne? Tyle tego jest, że ciężko się zdecydować.

Gameta , starania od 2012 r.
    Jagna <3

klz9df9h8ryk9xex.png[/url]
  • stere Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marczolinio... ja tez mam dawke 0,4, od pozytywnego testu ciazowego az do konca ciazy, po porodzie mam juz nie brac...

https://www.maluchy.pl/li-73368.png
  • Aprilia Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizytach u gina i endokrynologa tylko nie było kiedy pisać. Maluszek ważył 826g i jest o tydzień większy niż wynika z tabelki. Odebrałam też wyniki TSH i okazało się, że jest za niskie stąd mój wysoki puls i kołatania (praktycznie nie schodzi poniżej 100 a to męczy strasznie). I mam zmniejszoną dawkę Euthyroxu ale na efekt trzeba trochę poczekać. Gin mnie uspokoił bo już się bałam, że szpital, kardiolog, problemy i wskazanie do cc. A tak to sobie pogadaliśmy i zaskoczony był, że chcę próbować psn, z jego pacjentek po cc decyduje się może 5% a mogłoby ok 60%. W szpitalu gdzie chcę rodzić też są pro vbac. Także jak nic się nie zmieni na gorsze to może się uda psn :)
    A i przybyło mi od początku ciąży raptem 2,5kg więc choć w tym natura jest dla mnie przychylna, dobrze, że rośnie maluch a nie ja ;)

Asasa lubi tę wiadomość

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
  • kozamonia Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChudaRuda my też sobotę mieliśmy paskudną a miało być tak pięknie. Najpierw kłóciłam się z babką ze sklepu, gdzie zamawialiśmy łóżeczko, wózek i fotelik. Później jak już udało się coś załatwić i zabraliśmy łóżeczko do domu to okazało się, że w kartonach mamy części do 120x60 a nie do 140x70, które zamawialiśmy :/
    Także chyba to nie był dobry dzień ;)

Co do podkładów poporodowych to mam z Belli, szczerze nie wiem jak się sprawdzają, wyjdzie w lutym w praniu :) na łóżko mam narazie paczkę tych z Canpola.

YLkvp1.png
    29.01.18 - Joasia 2630 g <3
    05/06.17 - IMSI + crio
  • marczolinio Ekspertka

Wysłany: 20 listopada 2017, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy która z Was zdecydowała się na kocyk bambusowy? Ja własnie wybieram i zastanawiam się czy lepszy 100% bambus czy 50% bawełna/50% bambus. Macie jakieś doświadczenia?

MTHFR C677t heterozygota, IO
    Córeczka ur. 17.01.2015
    2 Aniołki [*] 06.2016 i 03.2017 - 13 tc
    2nn3e6hh4f4v9n7y.png
  • sunset06 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marczolinio wrote:
    Dziewczyny, czy która z Was zdecydowała się na kocyk bambusowy? Ja własnie wybieram i zastanawiam się czy lepszy 100% bambus czy 50% bawełna/50% bambus. Macie jakieś doświadczenia?

ja wybrałam 100%bawełny. Pani stwierdziła że bawełna szybciej się grzeje niż bambus (a te były droższe więc raczej nie kłamała) i dłużej utrzymuje ciepło. Skoro dzidzia ziomowa to niby lepszy taki choć te z bambusa są takie mięciutkie;)

06.05.17 - IUI Gameta, 16.06.17 - okruszek z serduszkiem:)
    bl9cbd3mc2mh06nf.png[/url]
  • Asasa Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś mam zamiar kupić z firmy la tresse bambusowo bawełniany.
    Sunset a Ty jaki kupiłaś?

UAtCp1.png
    mhsv9vvj0znnlhyf.png
  • sunset06 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja kupiłam na targach z firmy le pampuch;)ich znak firmowy to takie właśnie ciacho;) zjadłabym szeczerze mówiąc

• marczolinio Ekspertka

Wysłany: 20 listopada 2017, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunset to ten?
    https://www.showroom.pl/p/125514,le-pampuch-kocyk-bambusowo-bawelniany-mietowy

MTHFR C677t heterozygota, IO
    Córeczka ur. 17.01.2015
    2 Aniołki [*] 06.2016 i 03.2017 - 13 tc
    2nn3e6hh4f4v9n7y.png
  • sunset06 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokładnie taki: https://lepampuch.pl/produkt/kocyk-dziany-bawelniany-szary/

• Chatte Ekspertka

Wysłany: 20 listopada 2017, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja polecam ten kocyk bambusowy https://sklep.lullalove.com/bambusowy-koc-tkany-blekitny jest na prawdę świetny. Moja bratowa kupowała dla córki urodzonej w grudniu i używała go w zimę i potem w lato, sprawdzał się super. Dziecko się pod nim nie poci, odprowadza nadmiar ciepła. Mała ma już prawie roczek i bez niego nie zaśnie tak go lubi. Sama tez taki kupie bo korzysta się z niego cały rok. Nie miałam styczności z tymi kocykami co podlinkowałyście, być może tez się tak sprawdzają;)

thgfs65g0z0leut3.png
  • Justin30 Ekspertka

Wysłany: 20 listopada 2017, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lena7 wrote:
    Kurcze rozpisalam sie i cos sie zawiesilo i skasowalo:(

Justin ja u Ciebie?

Farmaceutka, fajne te linki, rozek bardzo mi sie spodobal :)

Mi sie podoba lozeczko Pinio Marsylia, ale jeszcze moze mi sie zmienic ;)

Co do materaca, to skalniam sie ku lateksowemu, bo te robaki w naturalnych troche mnie odstraszyly ;)
    Lena, a dzisiaj w sumie nic się nie dowiedziałam, zrobili rano ktg, zapis podobno w normie ale słyszałam że raz serduszko bardzo zwolniło,2x dziennie położne sprawdzają tętno detektorem, mój lekarz jeszcze do mnie nie dotarł, dostaje tabletki rozkurczowe Adalat X6 no i czekam na mojego lekarza może coś więcej powie. Pytałam lekarza na obchodzie czy można by było zrobić dodatkowe USG bo martwię się że mało rośnie a on że przy wypisie będzie

w57v9n73s9oqyqdu.png
  • sunset06 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justin powodzenia! te ostatnie tygodnie nie są takie łatwe...wyobrażałam sobie że w 3tc to się tylko tyje i czeka, a tu ciągle coś.

• lena7 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justin, najważniejsze, że jesteś pod fachową kontrolą, piszesz o wypisie..tzn że chcą Cię jutro wypisać? A Twój lekarz, kiedy będzie?
    Trzymaj się tam ciepło, będzie dobrze :-)

Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
    7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka <3
    8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn <3
  • Kiddy Debiutantka

Wysłany: 20 listopada 2017, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, wie któraś gdzie w Warszawie można od ręki dostać preparat immunoglobuliny anty-D na już czy w każde aptece jest na zamówienie i ile czasu czekałyście?

• szwesta80 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunset06 wrote:
    też je zakupiłam były w promocji w Rossmann. Mam też pamprsa koleżanka stwierdziła że czasem bez chemii nie da się dzidzi domyć albo innych rzeczy które mogą się niestety pobrudzić;)

od czytania srokao zgłupiałam i poczekam na zajęcia z pielęgnacji co położna powie. znajoma poleca maść pośladkową np. na receptę od pediatry za 6zł chyba taka mieszanka apteczna podobno się sprawdza
    Ja za tym blogiem nie przepadam. Ma tam tyle recenzji, że najzupełniej w świecie nie umiem się na nim odnaleźć. W szkole rodzenia mam mieć pielęgnację maluszka i wtedy wszystkiego dopytam.

3jgx3e3kzhsm0bxy.png
    f2w3qh4snsvwasdq.png
    Przybrana Mama dla Młodego
    Aniołek [*] - 12.10.2015 - 8 tc
    Aniołek [*] - 16.01.2017 - 9 tc
  • szwesta80 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde dziewczyny patrzę na wasze linki i ceny mnie chwilami przygniatają. I mimo, że bardzo chciałabym kocyk bambusowy i inne polecane przez was rzeczy praktyczna część mojej natury bierze górę. Niestety mimo, że ciuszki i wózek dostaliśmy i tak czeka nas jeszcze sporo wydatków więc niestety nie wszystkie moje pragnienia związane w Frankiem mogę spełnić. Za dużo kredytów, rachunków i wydatków szkolnych Młodego.
    Jeśli chodzi o łóżeczko zaczynam tracić cierpliwość do męża. Ja mam już wybrane a on wciąż kombinuje. Cesarka najprawdopodobniej będzie w połowie stycznia więc czas ucieka a mój kochany małżonek nadal twierdzi, że mamy czas. I szuka po allegro, olx i za przeproszeniem gówno z tych poszukiwań wychodzi. A jak mówię,że czasami trzeba czekac na łóżeczka nawet miesiąc nic sobie z tego nie robi.
    A do tego jeszcze zamiana pokoi z Młodym... Oba trzeba odświeżyć, pomalować... a z trybem pracy męża będzie ciężko to zrobić...
    Jak to mówi popularny na FB mem: Boże daj mi cierpliwość bo jak dasz siłę to go .....

3jgx3e3kzhsm0bxy.png
    f2w3qh4snsvwasdq.png
    Przybrana Mama dla Młodego
    Aniołek [*] - 12.10.2015 - 8 tc
    Aniołek [*] - 16.01.2017 - 9 tc
  • sunset06 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szwesta ja też dużo rzeczy dostałam a kupuję to co niezbędne bo patrząc na stronki www można oczopląsu dostać wszysko śliczne i piękne ale np. mini lampeczka do kontaktu za 400 zł rozłożyła mnie na łopatki;) grunt to nie dać się zwariować;)

• Justin30 Ekspertka

Wysłany: 21 listopada 2017, 00:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunset06 wrote:
    Justin powodzenia! te ostatnie tygodnie nie są takie łatwe...wyobrażałam sobie że w 3tc to się tylko tyje i czeka, a tu ciągle coś.
    Oj ja też... Staram się myśleć pozytywnie ale strach gdzieś ciągle za uszami

w57v9n73s9oqyqdu.png
‹‹ 574 575 576 577 578 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ