Mamusie luty 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie łóżeczko już stoi złożone. Aż przyjemnie na nie popatrzeć Jestem zadowolona, bo ładniejsze nawet jak na zdjęciu i pasuje pod meble w pokoju. Ja zamówiłam brązowe z beżowymi misiami 2w1. A materac jednak piankowy z dodatkowym wzmocnieniem z maty kokosowej. Tyle naczytałam się na temat materacy, że postanowiłam kupić na początek taki, a jak maluch podrośnie, to zainwestuje w jakiś lateksowy, lub z pianki termoplastycznej. Podobno w samym kokosie robaki się nie legną, ale w gryce już tak. Materac jest z atestami, więc wydaje mi się, że powinien być o.k.
Jutro czeka mnie wizyta u dentysty. Ja ostatnio już tak się zraziłam, że taka wizyta to teraz dla nie spory stres. Ale muszę jakoś przeżyć. Pocieszam się tym, że zrobią i będzie spokómj. Mam nadzieję, że nie będzie mi niedobrze i jakoś dam radę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2017, 14:53
-
Cześć mamusie. Fajne te Wasze łóżeczka. My mieliśmy coś kupić w sobotę i dupa. Chyba to nie był dzień na zakupy, bo nic mi się nie podobało. Po przejrzeniu w internecie podobają mi się łóżeczka z Trolla, model Nicole. Tylko dość drogie i chyba popatrzę na używane z tych modeli. No nic na szczęście jest jeszcze trochę czasu na podjęcie decyzji
Materac też chyba zdecydujemy się na lateksowy.
A z jakich firm polecacie dla nas podkłady poporodowe, na łóżko i wkładki laktacyjne? Tyle tego jest, że ciężko się zdecydować.Gameta , starania od 2012 r.
Jagna
[/url]
-
Ja po wizytach u gina i endokrynologa tylko nie było kiedy pisać. Maluszek ważył 826g i jest o tydzień większy niż wynika z tabelki. Odebrałam też wyniki TSH i okazało się, że jest za niskie stąd mój wysoki puls i kołatania (praktycznie nie schodzi poniżej 100 a to męczy strasznie). I mam zmniejszoną dawkę Euthyroxu ale na efekt trzeba trochę poczekać. Gin mnie uspokoił bo już się bałam, że szpital, kardiolog, problemy i wskazanie do cc. A tak to sobie pogadaliśmy i zaskoczony był, że chcę próbować psn, z jego pacjentek po cc decyduje się może 5% a mogłoby ok 60%. W szpitalu gdzie chcę rodzić też są pro vbac. Także jak nic się nie zmieni na gorsze to może się uda psn
A i przybyło mi od początku ciąży raptem 2,5kg więc choć w tym natura jest dla mnie przychylna, dobrze, że rośnie maluch a nie jaAsasa lubi tę wiadomość
-
ChudaRuda my też sobotę mieliśmy paskudną a miało być tak pięknie. Najpierw kłóciłam się z babką ze sklepu, gdzie zamawialiśmy łóżeczko, wózek i fotelik. Później jak już udało się coś załatwić i zabraliśmy łóżeczko do domu to okazało się, że w kartonach mamy części do 120x60 a nie do 140x70, które zamawialiśmy
Także chyba to nie był dobry dzień
Co do podkładów poporodowych to mam z Belli, szczerze nie wiem jak się sprawdzają, wyjdzie w lutym w praniu na łóżko mam narazie paczkę tych z Canpola. -
Dziewczyny, czy która z Was zdecydowała się na kocyk bambusowy? Ja własnie wybieram i zastanawiam się czy lepszy 100% bambus czy 50% bawełna/50% bambus. Macie jakieś doświadczenia?MTHFR C677t heterozygota, IO
Córeczka ur. 17.01.2015
2 Aniołki [*] 06.2016 i 03.2017 - 13 tc
-
marczolinio wrote:Dziewczyny, czy która z Was zdecydowała się na kocyk bambusowy? Ja własnie wybieram i zastanawiam się czy lepszy 100% bambus czy 50% bawełna/50% bambus. Macie jakieś doświadczenia?
ja wybrałam 100%bawełny. Pani stwierdziła że bawełna szybciej się grzeje niż bambus (a te były droższe więc raczej nie kłamała) i dłużej utrzymuje ciepło. Skoro dzidzia ziomowa to niby lepszy taki choć te z bambusa są takie mięciutkie;)06.05.17 - IUI Gameta, 16.06.17 - okruszek z serduszkiem:)
[/url] -
MTHFR C677t heterozygota, IO
Córeczka ur. 17.01.2015
2 Aniołki [*] 06.2016 i 03.2017 - 13 tc
-
Dziewczyny ja polecam ten kocyk bambusowy https://sklep.lullalove.com/bambusowy-koc-tkany-blekitny jest na prawdę świetny. Moja bratowa kupowała dla córki urodzonej w grudniu i używała go w zimę i potem w lato, sprawdzał się super. Dziecko się pod nim nie poci, odprowadza nadmiar ciepła. Mała ma już prawie roczek i bez niego nie zaśnie tak go lubi. Sama tez taki kupie bo korzysta się z niego cały rok. Nie miałam styczności z tymi kocykami co podlinkowałyście, być może tez się tak sprawdzają
-
lena7 wrote:Kurcze rozpisalam sie i cos sie zawiesilo i skasowalo:(
Justin ja u Ciebie?
Farmaceutka, fajne te linki, rozek bardzo mi sie spodobal
Mi sie podoba lozeczko Pinio Marsylia, ale jeszcze moze mi sie zmienic
Co do materaca, to skalniam sie ku lateksowemu, bo te robaki w naturalnych troche mnie odstraszyly -
Justin, najważniejsze, że jesteś pod fachową kontrolą, piszesz o wypisie..tzn że chcą Cię jutro wypisać? A Twój lekarz, kiedy będzie?
Trzymaj się tam ciepło, będzie dobrzeStarania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka
8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn -
sunset06 wrote:też je zakupiłam były w promocji w Rossmann. Mam też pamprsa koleżanka stwierdziła że czasem bez chemii nie da się dzidzi domyć albo innych rzeczy które mogą się niestety pobrudzić
od czytania srokao zgłupiałam i poczekam na zajęcia z pielęgnacji co położna powie. znajoma poleca maść pośladkową np. na receptę od pediatry za 6zł chyba taka mieszanka apteczna podobno się sprawdza
Przybrana Mama dla Młodego
Aniołek [*] - 12.10.2015 - 8 tc
Aniołek [*] - 16.01.2017 - 9 tc -
Kurde dziewczyny patrzę na wasze linki i ceny mnie chwilami przygniatają. I mimo, że bardzo chciałabym kocyk bambusowy i inne polecane przez was rzeczy praktyczna część mojej natury bierze górę. Niestety mimo, że ciuszki i wózek dostaliśmy i tak czeka nas jeszcze sporo wydatków więc niestety nie wszystkie moje pragnienia związane w Frankiem mogę spełnić. Za dużo kredytów, rachunków i wydatków szkolnych Młodego.
Jeśli chodzi o łóżeczko zaczynam tracić cierpliwość do męża. Ja mam już wybrane a on wciąż kombinuje. Cesarka najprawdopodobniej będzie w połowie stycznia więc czas ucieka a mój kochany małżonek nadal twierdzi, że mamy czas. I szuka po allegro, olx i za przeproszeniem gówno z tych poszukiwań wychodzi. A jak mówię,że czasami trzeba czekac na łóżeczka nawet miesiąc nic sobie z tego nie robi.
A do tego jeszcze zamiana pokoi z Młodym... Oba trzeba odświeżyć, pomalować... a z trybem pracy męża będzie ciężko to zrobić...
Jak to mówi popularny na FB mem: Boże daj mi cierpliwość bo jak dasz siłę to go .....
Przybrana Mama dla Młodego
Aniołek [*] - 12.10.2015 - 8 tc
Aniołek [*] - 16.01.2017 - 9 tc -
szwesta ja też dużo rzeczy dostałam a kupuję to co niezbędne bo patrząc na stronki www można oczopląsu dostać wszysko śliczne i piękne ale np. mini lampeczka do kontaktu za 400 zł rozłożyła mnie na łopatki;) grunt to nie dać się zwariować06.05.17 - IUI Gameta, 16.06.17 - okruszek z serduszkiem:)
[/url]