X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • Chatte Ekspertka

Wysłany: 19 listopada 2017, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stere, farmaceutka fajne te łóżeczka;) ja zastanawiam się nad tym http://allegro.pl/s-lozeczko-z-szuflada-bajka-biala-zyrafa-listwa-i6903899697.html. Według mnie plusem jest to ze można zdjąć ten jeden bok i zostaje tylko taka niska barierka bo jak dziecko już samo chodzi to wchodzenie i wychodzenie przez te trzy wyjęte szczebelki jest mniej wygodne i samo branie dziecka i kładzenie przez wysoką barierkę wykańcza nasze kręgosłupy.

thgfs65g0z0leut3.png
  • farmaceutka_28 Znajoma

Wysłany: 19 listopada 2017, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tego łózeczka nie widzialam wczesniej, a myslalam ze przerobilam juz wszystko na allegro :) to jest bardzo fajne, nie pomyslalam o takim udogodnieniu z tym łózeczkem, chyba nawet na takie się zdecyduje

440cb2e4d16b46484200aa76c7d80f9a.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • farmaceutka_28 Znajoma

Wysłany: 19 listopada 2017, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rozglądałyście się może za zimowymi kombinezonami dla noworodka?? bo one wszystkie są dla mnie jakieś cienkie, takie byle co, a kosztują..... Rozmiar 56 czy moze od razu 62, bo jak się dziecko ubierze to może lepiej ten rozm 62??

• Chatte Ekspertka

Wysłany: 19 listopada 2017, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Farmaceutka właśnie mama mi doradziła z tym łóżeczkiem ze będzie wygodniejsze;) co do kombinezonów to ja mam akurat taki 56/62 czyli troszkę większy niż 56. Kupiła mi teściowa wiec sama nie wybierałam ale to nie jest taki kombinezon ze śliskiego materiału w środku wypełniony watą. To taki miśkowy, dość ciepły ale nie wiem czy na dłuższe zimowe spacery się nadaje. Na pewno będzie dobry na wyjście ze szpitala i jakieś szybkie wyjścia np do lekarza. Taki ciepły typowo zimowy to mam od brata po jego córce, akurat ma neutralny kolor wiec się nadaje ale on jest już większy wiec jakby serio były mrozy to pewnie założę ale tak moze ten misiek da rade;)

thgfs65g0z0leut3.png
  • farmaceutka_28 Znajoma

Wysłany: 19 listopada 2017, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chatte to Twoje pierwsze dziecko??

• Mayolin Ekspertka

Wysłany: 19 listopada 2017, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chatte, tez mam taki miśkowy kombinezon i nie planuję kupować grubszego. Szkoda mi wydawać pieniędzy na drugi kombinezon, który posłuży może 2-3 tygodnie (w marcu w Polsce zazwyczaj nie ma siarczystych mrozów). Zawsze można dołożyć kocyk czy nawet dwa do wózka.

f2w3flw16652lysf.png
  • stere Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2017, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Farmaceutka... to moje drugie dziecko a wlasciwie piate... w domu mam jednak tylko 11 latka... tez dlugo czekalismy na obecnego szkraba ...

Chatte.... a mi sie nie chce otworzyc ten link... nasze lozeczko tez ma zdejmowany bok i deseczke ochronna

Marczolinio... u mnie na poczatku szlo latwo, potem mialam opory przed zastrzykami a teraz po prostu robie z rozpedu... niestety pojawiaja sie siniaki, pomimo ze staram sie powoli wtlaczac lek a potem za rada pielegniarki uciskam miejsce zastrzyku...

Farmaceutka...wlasnie zobaczylam ze mamy inne daty na suwaczkach ale u mnie na kazdym USG ciaza okazuje sie starsza niz z ostatniej miesiaczki :) ...ciekawi mnie kiedy rzeczywiscie bedzie ten porod

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2017, 22:38

https://www.maluchy.pl/li-73368.png
  • sunset06 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2017, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chatte wrote:
    Stere, farmaceutka fajne te łóżeczka;) ja zastanawiam się nad tym http://allegro.pl/s-lozeczko-z-szuflada-bajka-biala-zyrafa-listwa-i6903899697.html. Według mnie plusem jest to ze można zdjąć ten jeden bok i zostaje tylko taka niska barierka bo jak dziecko już samo chodzi to wchodzenie i wychodzenie przez te trzy wyjęte szczebelki jest mniej wygodne i samo branie dziecka i kładzenie przez wysoką barierkę wykańcza nasze kręgosłupy.

Cześć Dziewczyny;) idzę źe oglądamy te same rzeczy;) ja dziś zamówiłam właśnie to łóżeczko tylko że z ich stronki babypl.pl dorzuciłam jeszcze prześcieradła, pieluszki i gruszkę do nosa;) trzeba się szykować bo nigdy nic nie wiadomo;)
    materacyk zamawiam z mimin.pl piankowy ale nie wiem jeszcze który

06.05.17 - IUI Gameta, 16.06.17 - okruszek z serduszkiem:)
    bl9cbd3mc2mh06nf.png[/url]
  • Chatte Ekspertka

Wysłany: 20 listopada 2017, 03:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak to moje pierwsze dziecko więc we wszystkim jestem zielona;)

Mayolin właśnie tez wydaje mi się ze taki kombinezon starczy bo on jest na prawdę ciepły tym bardziej ze nam zostaje tylko część lutego i marzec gdzie już nie ma mrozów.

Stere jak wpiszesz łóżeczko bajka na Allegro to wyjdzie;)

thgfs65g0z0leut3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2017, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też przeglądałam te łóżeczka, ale chyba zdecyduję się na ten:

http://allegro.pl/lozeczko-dzieciece-zuzia-szuflada-pkg-okazja-hit-i5031332299.html

Co do pościeli i kocyków z minky to zrobię sama. Tylko materiał zakupić. :D Zastanawiam się nad kokonem, ale zdaje mi się, że koszta i fakt, że mam już bujaczek nie jest jakoś mega potrzebny. Zamiast tego chyba zrobię śpiworek do fotelika, albo to i to. Właśnie powstrzymuje mnie ten fakt: robić kokon czy nie robić, bo nie wiem ile materiału kupić i ile wypełnienia w razie wu. :D

Ale u mnie termin na na ostatni dzień lutego, także jeszcze mam czas, a brzuch na tyle mały (jak na tym etapie), że jeszcze się tak nie męczę. Zresztą robótki dla malca to będzie sama przyjemność :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2017, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa... no i jeszcze to mi się podobała, ale nie chcę płacić za łóżeczko 2w1, skoro i tak z tej drugiej opcji nie będę korzystała.

http://allegro.pl/lozeczko-klups-marsell-biale-140x70-cm-i7009821099.html

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2017, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2017, 08:25

• lena7 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze rozpisalam sie i cos sie zawiesilo i skasowalo:(

Justin ja u Ciebie?

Farmaceutka, fajne te linki, rozek bardzo mi sie spodobal :)

Mi sie podoba lozeczko Pinio Marsylia, ale jeszcze moze mi sie zmienic ;)

Co do materaca, to skalniam sie ku lateksowemu, bo te robaki w naturalnych troche mnie odstraszyly ;)

Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
    7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka <3
    8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn <3
  • farmaceutka_28 Znajoma

Wysłany: 20 listopada 2017, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozki chyba lepiej wiazane kupic niz te na rzepy

• stere Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc

Rozka nigdy nie mialam dla dziecka ale jak komus szkoda pieniedzy to kocyk w zupelnosci wystarczy. U mnie sprawdzil sie doskonale.
    Marcepanka... ja kocyk z mink uszylam jeszcze w czasie drugiej ciazy, lezy i czeka. Potem uszylam spiworek do fotelika a teraz robie kocyk na drutach. Obym skonczyla bo trzeba starszemu dziecku zamowic nowa, duza szafe, stara przeniesc do naszej sypialni a nasza komode przetransportowac do trzeciego pokoju.

https://www.maluchy.pl/li-73368.png
  • marczolinio Ekspertka

Wysłany: 20 listopada 2017, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,

Stere, pierwsze wstrzyknięcie poszło u mnie całkiem gładko. Szczerze mówiąc, jak oglądałam filmiki to się rozpłakałam, bo wygląda to strasznie. Ale w sumie jak sama sobie zafundowałam zastrzyk, to nawet nie bolało. Czułam tylko jak lek się "rozchodzi" pod skórą i to było trochę nieprzyjemne.

Dziewczyny do kiedy macie stosować heparynę? Do końca ciąży, czy w połogu też?

MTHFR C677t heterozygota, IO
    Córeczka ur. 17.01.2015
    2 Aniołki [*] 06.2016 i 03.2017 - 13 tc
    2nn3e6hh4f4v9n7y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2017, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marczolinio wrote:
    Dzień dobry,

Stere, pierwsze wstrzyknięcie poszło u mnie całkiem gładko. Szczerze mówiąc, jak oglądałam filmiki to się rozpłakałam, bo wygląda to strasznie. Ale w sumie jak sama sobie zafundowałam zastrzyk, to nawet nie bolało. Czułam tylko jak lek się "rozchodzi" pod skórą i to było trochę nieprzyjemne.

Dziewczyny do kiedy macie stosować heparynę? Do końca ciąży, czy w połogu też?

A jaką dawkę masz?
    Pierwszy zastrzyk jest najgorszy :)

U mnie całą ciążę + 2 tyg po porodzie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2017, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie właśnie wybiła studniówka ^^ Odliczamy od dziś :)

• Wasp Ekspertka

Wysłany: 20 listopada 2017, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez po porodzie 2tygodnie ;)

Synek Piotruś <3 30.05.2014
    Corcia Oliwka 13.02.2018

Mutacja Mthfr

YW46p1.png
    Aniolki 23.08.2012 (10tc) 14.02.2013 (10tc)
  • marczolinio Ekspertka

Wysłany: 20 listopada 2017, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dawka 0,4. Ja jeszcze nie wiem do kiedy mam stosować. Na ulotce czytałam, że karmienie piersią niewskazane.

MTHFR C677t heterozygota, IO
    Córeczka ur. 17.01.2015
    2 Aniołki [*] 06.2016 i 03.2017 - 13 tc
    2nn3e6hh4f4v9n7y.png
‹‹ 573 574 575 576 577 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ