X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • stere Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc

Malineczka... ja kupilam przewijak od razu z przescieradelkiem a w sumie to bardziej taka szmatka z gumkami na sam srodek przewijaka... wiecej nic nie zamierzam kupowac, wystacza pieluchy...

Megiii... moj maluszek sie kiedys ruszal jak szalony ale to tak od zawsze, czasami tylko mial chwilke odpoczynku, za to teraz bardziej sie przeciaga, rozciaga i mysle ze poprostu troche nabral cialka i urosl wiec ma mniej miejsca...
    ...obserwuj kiedy ci sie malenstwo tak mocno wierci i kiedy jest spokojne... jak cie cos niepokoi to najlepiej pytac lekarza...

U mnie od 31 t.c. wizyty co 2 tygodnie, po 36 t.c. co tydzien a jak przekrocze 41 t.c. to nawet polozna bedzie mnie odwiedzala w domu...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2017, 13:23

https://www.maluchy.pl/li-73368.png
  • Justin30 Ekspertka

Wysłany: 28 listopada 2017, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, nie mam dobrych wiadomości po USG, jest podejrzenie hipotrofii i od jutra idziemy znów do szpitala :( z USG mojego lekarza wychodzi że mała ma 1180 g a wg szpitalnego w piątek miała 1250g.. lekarz mówi że na pewno nie spadła z wagi więc jakiś błąd pomiaru. strasznie się boje :(((

w57v9n73s9oqyqdu.png
  • kozamonia Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam kolejną wizytę 11 grudnia - 4 tygodnie po wcześniejszej. Lekarka już zapowiedziała, że mam przygotować sobie więcej czasu bo będą robić ktg, pewnie koleja wizyta będzie szybciej. Chociaż to będzie ten okres świąteczno noworoczny i nie wiem jak będzie z terminami.

YLkvp1.png
    29.01.18 - Joasia 2630 g <3
    05/06.17 - IMSI + crio
  • lena198808 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justin spokojnie najwazniejsze że lekarz reaguję szybko, bedziecie pod opieka i porobia badania. Bedzie dobrze.
    Paula co u Ciebie?

wniddf9h93x6liig.png

c55frjjgusb25kvf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2017, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justin30 trzymamy kciuki będzie dobrze choć sama się obawiam czy moja kruszynka ma swoją wagę, jak dwa tyg temu byłam na wizycie to brzuszek dwa tyg do tyłu i cała waga o tydzień do tyłu była.

A jak tam wasza waga mamusie? Bo ja przez dwa tygodnie tylko 100g przytyłam i się martwię :(, a wizyta ok 12 XII.

Ja kupiłam bawełniane czapeczki wiązane, grubszych nie mogę nigdzie dostać więc robię na szydełku i mama robi na drutach wszystkie będą wiązane. Rękawiczek nie kupuję bo rączki malutki i z kombinezonu nie "wyjdą". Do wózka jeszcze prześcieradełka nie kupiłam, na początek uszyję sobie z polaru podwójnie takie ala-prześcieradełko. Na przewijak kupiłam prześcieradełka 2 frotki i uszyłam 3 flanelowe.

Co do wizty to ja mam co 4 tyg ale teraz jak pójdę to się spytam ginka czy nie częściej będziemy się widywać.

Stere mi ta czapeczka zajęła 1,5 godz.

• KASIKK Ekspertka

Wysłany: 28 listopada 2017, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki :) jak tam było u Was z glukoza jaka na czczo a jaka po dwóch godzinach??

c176900d96ca5acc9fc01211f7895690.png
  • Basik83 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justin dobrze ze lekarz reaguje to najwazniejsze ...ja usg mam za 6 dni a potem i tak szpital na tp cholerne nadcisnienie.

Trzymam kciuki za was ❤

iv09i09kqbjpvj1e.png
    Madzia 2006❤Zuzia 2008
  • Megiiii Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lena7 wrote:
    Ja kupuję kilka majtek siatkowych, ze 2-3 koszule , tak radzą...m.in moja położna, co do reszty to nie wiem.. mam takie malutkie łapki na rączki, ale to chyba jest po to żeby dziecko się nie podrapało.. prześcieradło akurat mam frotowe, ale nie wiem czy to ma duże znaczenie, bo dzidz i tak będzie ciepło opatulony kombinezonem/ śpiworkiem plus ubranie..

No właśnie nie. Słodyczy jem zazwyczaj mniej więcej tyle samo. Mam swoją dzienną porcje. Nie wiem skąd to wynikało, ale dziś już trochę mniej energicznie. Nawet przełożyłam wizytę u dentysty, żeby dodatkowo go nie stresować.
    Dziś tatuś dzidziulka miał badania i może nieświadomie myśleliśmy o tym z maluchem ;)

1usak6nl4m3t7dp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2017, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justin30 najważniejsze, że jesteście pod opieką. Trzymam kciuki!

Co do czapek na szydełku, też robiłam. Aktualnie zatrzymałam się na kocyku, ale tyle to włóczki ciągnie....

• stere Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jiwa... wiem, wiem, szybko to idzie ale wlasnie przywiezli mi szafe dla starszego syna, trzeba pomoc ja zlozyc mezowi. Potem przetransportowac nasza komode do innego pokoju bo inaczej nam lozeczko z szafka dla synka nie wejdzie. Przy okazji na nowo przejrze nasze laszki i pomyje komode w srodku. Przelozyc rzeczy starszego syna do nowej szafy a do starej szafki rzeczy mlodego. Rozlozyc lozeczko i chyba po malu zabrac sie za pranie ciuszkow, pakowanie torby do porodu. Chyba chce zdazyc ze wszystkim przed swietami.
    Oczywiscie przygotowanie Wigilii w domu, Wigilia w szkole syna, ciasteczka na Mikolajki, pierniczki dla znajomych holendrow. Szukam jeszcze wzorow kartek, ktore chcemy zamowic i wyslac po urodzeniu syna. Strasznie szybko ten czas leci.

Justin.... dobrze, ze lekarz trzyma reke na pulsie i zycze ci aby wszystko bylo w porzadku...

https://www.maluchy.pl/li-73368.png
  • Justin30 Ekspertka

Wysłany: 28 listopada 2017, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za pocieszenie

w57v9n73s9oqyqdu.png
  • marczolinio Ekspertka

Wysłany: 28 listopada 2017, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justin30 trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze i żeby Twoja dzidzia ładnie rosła! 1200 gram to też nie tak mało. Trzymaj się dzielnie!

Justin30 lubi tę wiadomość

MTHFR C677t heterozygota, IO
    Córeczka ur. 17.01.2015
    2 Aniołki [*] 06.2016 i 03.2017 - 13 tc
    2nn3e6hh4f4v9n7y.png
  • lena7 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justin, trzymaj sie tam, bedzie dobrze zobaczysz :)

Kasikk na czczo mialam 78, po 2h 96

Megiiii, po prostu jeden dzien byl bardziej energiczny, chyba kazdy tak ma :) teraz maluch odpoczywa :)

Justin30 lubi tę wiadomość

Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
    7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka <3
    8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn <3
  • Paula. Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór. Ja nadal w szpitalu. Mam jakiegos grzybka ale nie daja mi nic na to. Rano na obchodzie musze ordynatora wypytac jakie mają plany wobec mnie na przyszlosc bo nie wiem nic. Szyjka sie nie skraca na grzybka nic nie daja, wiec tak na prawde trzymaja mnie tylko po to zeby luteine mi dawac...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2017, 22:51

Moj wczesniaczek z 33tc klz9mg7yctlaon6z.png
    9wZYp2.png
    Aniołki: 02.2015 & 06.2016
  • Justin30 Ekspertka

Wysłany: 28 listopada 2017, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie jakby było mało to szyjka mi się skróciła do 2,9 cm a 3 tygodnie temu była 4 cm.. i grzybka mam, co dziwne bo nic mnie nie swędzi i nie mam upławów, dostałam na to pimafucin

w57v9n73s9oqyqdu.png
  • Aprilia Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 7 miesiącu :)
    3 miesiące do końca, ciężkie 3 miesiące...

Justin dużo spokoju życzę i oby maleństwo jak najdłużej pomieszkało w brzuszku :) W szpitalu będą cię mieć na oku więc głową do góry.

Prześcieradła do wózka są uniwersalne, zwłaszcza te frotte czy z dżerseju, mają gumkę więc się dopasowują. 2 spokojnie wystarczą.

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
  • Rafaello Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIKK wrote:
    Hej dziewczynki :) jak tam było u Was z glukoza jaka na czczo a jaka po dwóch godzinach??

Na czczo 72 po 2h 132 a po 3h 113

• marczolinio Ekspertka

Wysłany: 29 listopada 2017, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Moja córa mi się rozłożyła, a to efekt zabaw z dziećmi na urodzinach, na których byliśmy w sobotę. Na szczęście póki co dzielnie znosi dolegliwości :)

Dla osób zmagających się z wysoką glukozą: u mnie cukry dużo niższe jak do posiłku dodam surówkę ze świeżej białej kapusty z cebulą i papryką. Normalnie po posiłkach mam glukozę w okolicach 120-140 i czasami powyżej 140. A jak zjem to samo ale z surówką to glukoza nagle poniżej 100.

MTHFR C677t heterozygota, IO
    Córeczka ur. 17.01.2015
    2 Aniołki [*] 06.2016 i 03.2017 - 13 tc
    2nn3e6hh4f4v9n7y.png
  • Mayolin Ekspertka

Wysłany: 29 listopada 2017, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny :)

Wczoraj byłam na wizycie, wszystko w porządku, mała rośnie, aktualnie (27+4) waży 920g.

Należy do tych mniejszych dzieci, więc może u Ciebie Justin też tak jest, że Twoje dziecko nie ma hipotrofii, tylko jest drobniejsze :)

f2w3flw16652lysf.png
  • Malineeczkaa Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej brzuchatki, u mnie chłodny, ale bardzo słoneczny dzień :) wypadało by pojsc na spacer, bo głowę mam zaprzatnieta sprawami wyprawki.. Jeszcze dużo czasu, a mam trudna sytuacje finansowa.. W połowie grudnia dopiero będą pieniadze na dokończenie wyprawki,bo na razie oprócz ciuszkow nie mam nic.. Zakupy planuje zrobić przez internet, wszystko juz mam wybrane. Potem zacznie się układanie na miejsce, pranie, prasowanie.. Potem te święta, kolejne koszta na prezenty, no po prostu nie jest to mój najlepszy czas, ehh.. Zastanawiam sie nad sesja ciazowa, chciałabym zrobić, ale nie jestem przekonana.. Nie lubię jak ktoś obcy robi mi zdjęcia, na których muszę pozować. Poza tym nie wiem kiedy jest ten odpowiedni moment by ja zrobic. Co o tym sadzicie?

Kocham Cię córeczko ❤️💞
    y7piw1z.png

Kocham Cię syneczku 🥰💞
    d1orpno.png
‹‹ 585 586 587 588 589 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ