X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • sunset06 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny;)

Mnie też kłuje od wczoraj tylko z prawej strony tam gdzie dzidzia się umościła.
    Też podejrzewam jelita. W nocy młoda daje czadu aż się sama dziwię że to nie boli jak się tak wypycha;)

Co do wagi to u mnie 4,5kg na + więc zapytałam lekarza czy waga matki w sensie przyrostu ma wpływ na dziecko i powiedział że były robione badania na grupie kobiet z USA i z Afryki (tej ubogiej) co do tycia matki i masy urodzeniowej i rożnice były na poziomie 100g więc tym nie tycięm przestałam się martwić skoro mała waży ile trzeba;) plusy są takie że czuję się dobrze i dosięgam do stóp;);)

Justa1994 lubi tę wiadomość

06.05.17 - IUI Gameta, 16.06.17 - okruszek z serduszkiem:)
    bl9cbd3mc2mh06nf.png[/url]
  • Justin30 Ekspertka

Wysłany: 30 listopada 2017, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marczolinio wrote:
    Hej!
    Mimo diety u mnie znowu przekroczenia cukru na czczo. Dziś było 91. Niby mało, ale jednak. O 22 zjadłam pół pomelo i tak byłam jeszcze strasznie głodna :/ a ten pomiar robiłam o 10 rano. Nie wiem, czy to może nie przez to, że za długa przerwa w jedzeniu.

A oprócz tego moja waga od miesiąca stoi w miejscu. Oby tylko synek sobie grzecznie rósł, ale tego dowiem się dopiero za 1,5 tygodnia.. ehh..

Justin30 a co u Ciebie? Jesteś w szpitalu?
    Marczolinio, tak w szpitalu, coś więcej dowiem się dopiero w poniedziałek bo mój lekarz zrobi mi USG, a tak to obserwacja, 2x dziennie ktg, 3x dziennie badanie detektorem,także odliczam do poniedziałku

marczolinio, jiwa lubią tę wiadomość

w57v9n73s9oqyqdu.png
  • Paula. Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mayolin wrote:
    Paula, jaka duża dziewczyna! A Ty z mężem ile ważyliście, jak się urodziliście?

Mnie martwi waga, ale moja. 28 tydzień, na plusie prawie 11 kg. Po raz pierwszy w życiu ważę 60 kg ;)
    Mężu ważył ponad 3500g a ja miesiac przed terminem 1850g .

Moj wczesniaczek z 33tc klz9mg7yctlaon6z.png
    9wZYp2.png
    Aniołki: 02.2015 & 06.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2017, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula. 1750g to już duża córa jest :)

U mnie +7,5 kg do przodu. o.O

Paula. lubi tę wiadomość

• Paula. Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja waga przed szpitalem +13 o.O az sie boje co to bedzie jak wyjde :D

9wZYp2.png
  • szwesta80 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja waga jak na razie 12 kilo na plusie

3jgx3e3kzhsm0bxy.png
    f2w3qh4snsvwasdq.png
    Przybrana Mama dla Młodego
    Aniołek [*] - 12.10.2015 - 8 tc
    Aniołek [*] - 16.01.2017 - 9 tc
  • lena198808 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula jaka duza dziewczynka :) niech rośnie dalej zdrowo w brzuszku mamusi :) jestesmy na podobnym etapie, jestes 1 dzien do przodu :P moja w zeszlym tygodniu miala niecale 1600gram, za tydzien wizyta. Jestem ciekawa ile urosla :)
    Co do wizyt ja mam co 2 tyg.

Paula. lubi tę wiadomość

wniddf9h93x6liig.png

c55frjjgusb25kvf.png
  • Malineeczkaa Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wizytę mam w poniedziałek,zobacze za ile będzie kazała mi przyjść następnym razem. Ale mam wrażenie,że moja gin to trochę zlewa te ciążę. Niby samo USG nie trwa 1 min, bo mierzy kość udowa, główkę i brzuszek, ale nie sprawdza jak serduszko bije, ani nic. Ani razu nie sprawdziła szyjki i nawet nie wiem czy jakby się skracala to czy bym się dowiedziała. Jak miałam jej kilka pytań do zadania to napisalam na kartce sobie żeby nie zapomnieć to oczy jak 5 zł zrobiła i ze z książka moglam przyjść. Pyta jak się czuje itp, ale tak szczerze to zadowolona nie jestem. Nic nie wspomniała o porodzie, skurczach, jakimś szpitalu, nawet o szkole rodzenia. tylko tyle, ze w poniedziałek pobierze mi Gbs. Może wtedy powiem jej o szyjce i łaskawie sprawdzi.
    I poza tym dziś mnie jej sprzęt USG. U niej zawsze moja córka jest ze wszystkim tydzień do tylu, a w Niemczech jest normalnie terminowo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2017, 19:19

Kocham Cię córeczko ❤️💞
    y7piw1z.png

Kocham Cię syneczku 🥰💞
    d1orpno.png
  • Rafaello Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z 4,5 g na plusie zmniejszylo sie do 3,5kg:/
    A kiedy dokladnie gbs sie robi?

• Malineeczkaa Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co czytalam to miedzy 35 a 37 tygodniem ciąży, żeby było jak najświeższe

Kocham Cię córeczko ❤️💞
    y7piw1z.png

Kocham Cię syneczku 🥰💞
    d1orpno.png
  • Monic88 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIKK wrote:
    Ale pojedynczo też?? Bo mnie np boli częściej prawa
    Pojedynczo też i też bolała mnie częsciej prawa, być może tam jest większa część dzidzi :-)

Megii też mam ostatnio coś z jelitami bo nagle chwyta i muszę biec do toalety. Widocznie macica naciska na nie i szybko reagują na jedzenie po prostu ;-)

KASIKK lubi tę wiadomość

km5sp07weqrpj7bl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2017, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj to chyba ja najmniej przytyłam bo 2,5kg aż się zaczynam martwić:(

Paula duża ta Twoja córunia:)

marczolino ja przez dłuższą przerwę od 22:00-8:00 mam zaledwie 70 i muszę jeść w nocy tylko nie zawsze mi się chce

Co do bodów z krótkim rękawkiem to mam chyba ze 3 szt reszta długi rękawek.

Dziś dzwoniłam do położnej co by w lutym przyszła do kruszynki ale ona mówi, że przyjdzie wcześniej już w poniedziałek porozmawiać ze mną.

• Megiiii Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, to nie jestem sama z tymi kluciami. Dziś wc zaliczyłam chyba z 6 razy, a nadal mnie kluje, ale trochę mniej. Pierwszy raz mam takie kłucia + bieganie do wc od dobrych kilku miesięcy. Do jutra musi mi przejść, bo kolejna wizyta u dentysty i głupio byłoby znowu przekładać. W sumie to teraz mam takie kombinacje żywieniowe. Jednego dnia żeby móc pójść normalnie do toalety, a innego dnia właśnie, żeby nie latać ;)

Przy okazji nasunęło mi się pytanie. Czy któraś z Was będzie miała CC? Ja powiedziałam o tym ginekologowi na ostatniej wizycie, ale zaświadczenie mam dostać dopiero w styczniu. Mam nadzieje, że maluch do tego czasu się nie pośpieszy. Ile wcześniej trzeba poinformować szpital i umówić się na doniesienie zaświadczenia?

1usak6nl4m3t7dp1.png
  • Paula. Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 04:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w szpitalu jest tak ze dostaje skierowanie na cesarke i zglaszam sie dzien przed. Zadnych zaswiadczen ni nic nie musze pisac. Nawet nie ma takiej listy ze sie wpisuje na szpital gdzie chce rodzic...
    Co do cesarki u mnie to nie wiem.. Nie chcialabym ale roznie to bywa.... Mała tyle czasu byla glowkowo i nagle cos sie jej odmienilo i trzyma sie posladkowo. Co prawda ma jeszcze czas naa obrot ale martwi mnie ze jednak to nie nastąpi...

9wZYp2.png
  • martaw Przyjaciółka

Wysłany: 1 grudnia 2017, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę miała planowe CC, ponieważ to będzie moje czwarte cięcie to nie bardzo mam wybór. Termin cesarki ustalam z lekarzem na najbliższej wizycie tzn. 18.12 będzie to 33tc. U mnie na cięcie stawiasz się rano na czczo i cięcie jest w tym samym dniu. Jeśli zacznę rodzić wcześniej to dzwonię do lekarza że jadę z tym że mój lekarz jest ordynatorem w moim szpitalu i znamy się już 13 lat :)

• Lilly123 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 32 tyg. Niech on już minie i jakoś będzie można lekko odetchnąć, chociaż wiadomo, im później tym lepiej.
    Troszkę zaczęłam delikatnie sprzątać na święta i układać rzeczy i co?! Zaraz ostrzeżenie i ból brzucha. Dobrze, że dość delikatny, a ja zaraz wskoczyłam na cały dzień do łóżka i przeszło. Ale kurczę teraz mam stresa żeby cokolwiek robić skoro tak reaguje. Czasami zastanawiam się co by było gdybym miała już jednego maluszka.
    Macie też duże brzuszki? Mój wygląda kosmicznie, widać że dzidzia duża, a ostatnio usłyszałam czy aby na pewno mam tam jedno.

♀️- 01.2018
    ♂️ - 05.2023
  • ChudaRuda Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Mamuśki :)
    Czy macie w planach chustowanie swoich malenstw? Macie jakieś chusty do polecenia dla noworodka?

Gameta , starania od 2012 r.
    Jagna <3

klz9df9h8ryk9xex.png[/url]
  • Rafaello Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie planuje chustowac niemowlaka, ewentualnie takiego pół rocznego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2017, 13:32

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2017, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie będę chustować.

Mataw mój też ordynatorem.

Ja 11 XII idę do neurologa i chcę zaświadczenie na cc, mam nadzieję, że mi da. Chociaż wolałabym rodzić naturalnie ale się boję. Porozmawiam z położną na temat porodu jak przyjdzie.

• lena198808 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilly123 mam tak samo nie moge za duzo robić bo od razu brzuszek daje znac. Byle jeszcze grudzien przelecial i dla niektórych z nas z terminem na poczatek lutego bedzie bezpieczniej.

ChudaRuda ja bede chciała chustowac. Miałam w szkole rodzenia pokaz chustowania zainteresowalo mnie to i na pewno jak mala sie urodzi skorzystam z indywidualnego spotkania. W mojej miejscowosci koszt takiego spotkania 80 zl ok 2 godziny. Pani przyjezdza do domu najpierw pare prob na lalce wazacej 4-5 kg a pozniej juz z swoim maluszkiem

Ja chce rodzic naturalnie :)
    Od wczoraj gotuje mi sie w jelitach... Jezdzi mi strasznie, troche mi niedobrze. Rozwolnienia nie mam.. Ciekawe co mi...

Dziewczyny jakie kocyki kupujecie dla swoich maluszkow? Macie jakieś sprawdzone firmy?

ChudaRuda lubi tę wiadomość

wniddf9h93x6liig.png

c55frjjgusb25kvf.png
‹‹ 587 588 589 590 591 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ