Mamusie luty 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKasikk ja miałam tak na czczo 84, po 1h 191 a po 2h 169 no i cukrzyca ciążowa jest.
Marczolino to nie masz cukrzycy? Ja po jedzeniu miewam najwięcej 115. Z racji tego, że przez miesiąc robiłam cukier 4-5 razy dziennie i jest nie za wysoki teraz robię tylko naczczo no i co 3 dni. Mam nadzieje, że diabetolog nie będzie krzyczał.
Dziś odwiedziłam w końcu okulistę bo miałam skierowanie od diabetologa no i żadnych zmian cukrzycowych nie mam. Tak jak myślałam. Niech diabetolog będzie zadowolony.
Malineeczkaa ja sesji nie robię. Na święta pare zdjęć sobie cyknęKASIKK lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Cześć mamusie
Ja sesji też nie robie, zrobi mi mąż kilka zdjęć w jakiejś kiecce o ile w jakąś się wcisne.
Na szkole rodzenia mam największy brzuch, a wcale nie jestem najwyżej w ciąży. Nawet położna zwróciła uwagę , że jest duży. Już sobie nawkrecalam, że coś jest nie tak
Z wyprawki zostało mi rzeczy kosmetyczne i dla siebie.Gameta , starania od 2012 r.
Jagna
[/url]
-
Cześć dziewczyny,
Co do wyprawki to ja wszystkie ubranka do 6 msc mam, rożek, kombinezon itp tez. Ale nie mam nic oprócz tego... przede mną jeszcze wózek, łóżeczko, kosmetyki dla małego, laktator plus jakaś bielizna i artykuły higieniczne do połogu o których nie mam pojęcia... Łóżeczko miałam już wybrane ale jedna z Was napisała ze właśnie kupiła i nie wyglada na najlepszej jakości:( wiec zdecydowałam się na takie https://amc.sklep.pl/pl/p/LOZECZKO-TAPCZANIK-140-x-70-bez-szuflady%2C-POSCIEL-MINKY-MATERAC-KOKOS-/137 . Jest już z cała wyprawka do łóżeczka wiec wszystko będzie z głowy. Mam trochę problem z wózkiem bo dużo osób doradza mi żeby nie inwestować dużo w wózek z gondolą bo dziecko pojeździ do pół roku a lepiej później porządną spacerowke kupić. Wiec planuje mój budżet na wózek zmniejszyć do 2 tys. Ale grudzień na robienie wyprawki jest chyba najgorszym miesiącem... Są mikołajki i święta a ja mam dwie małe bratanice, jedna ma urodziny dodatkowo 17 grudnia:/ Tylko latać za prezentami:/ -
Jiwa - no właśnie nie mam postawionej diagnozy, bo krzywa wyszła mi w normie, ale blisko górnej granicy. Mój wynik: 82-175-147. W pierwszej ciąży miałam po 2h 157 i wtedy już diagnoza była. A teraz nie wiadomo. Diabetolog mówi, że jak w normie krzywa to nie mam cukrzycy. No ale mam jeszcze glukometr i mierzę, żeby sprawdzić czy jest ok. No i czasami mam przekroczenia, które w sumie wychodzą jak pogrzeszę z dietą albo jak zjem więcej niż pół bułki na śniadanie.
Nie mam ochoty po raz kolejny robić krzywej, bo robiłam te badanie już 3 razy w tym roku i mam serdecznie dość.
Wczoraj kupiłam nowe opakowanie pasków (bez refundacji grr) i jak je wykończę to zobaczę, czy iść jeszcze do diablo...
Co do wózka to ja kupiłam dla córki 2w1 za bodajże 1500 zł i u mnie się sprawdził. Teraz będę dla synka używać. Według mnie nie ma sensu wydawać więcej.
Z wyprawki wszystko mam, oprócz zakupów aptecznych i higienicznych. Parę pieluch tetrowych chcę jeszcze dokupić i może w styczniu się załapię na jakieś ubranka na promocjach Nie mam też butelki ani laktatora, ale uznałam, że na początku nie będą mi potrzebne.MTHFR C677t heterozygota, IO
Córeczka ur. 17.01.2015
2 Aniołki [*] 06.2016 i 03.2017 - 13 tc
-
nick nieaktualny
-
U mnie glukoza po 2h wyszła 159 i dostałam dwa tygodnie temu glukometr i mierzyłam 6 razy dziennie cukier.
Dzisiaj byłam na kontroli i diabetolog stwierdził, że cukrzycy nie ma bo każdy pomiar mam w normie. Jednak dalej mam sobie stosować dietę i mierzyć co 2-3 dni
Marcepanka ja mam kilka sztuk body na krótki rękaw albo nawet trochę więcej niż kilka -
Mayolin wrote:Dzień dobry dziewczyny
Wczoraj byłam na wizycie, wszystko w porządku, mała rośnie, aktualnie (27+4) waży 920g.
Należy do tych mniejszych dzieci, więc może u Ciebie Justin też tak jest, że Twoje dziecko nie ma hipotrofii, tylko jest drobniejsze -
Allo dziewczynki. Długo się nie odzywałam. Nadrabiać będę później a teraz tylko ostatnią stronę szybko przeczytałam. Ja ciążową sesję robię. Tyle mojego rozpieszczania w tej ciąży. A co do wózka: gondolę mamy pożyczoną od kuzynki. Mam zamiar zainwestować w dobrą spacerówkę. Wózki 3 w 1 wiele osób odradza.
Za chwilę idę podglądać Franka do mojej lekarki . A jutro USG 30 tygodnia w Szczecinie. Więcej dalekich podróży nie planuję przez następne pół roku . Mąż truje o weekendzie nad morzem ale ja ryzykowac nie będę, tym bardziej, że w niedzielę zaczynam 32 tydzień. Dziewczyna ze szkoły rodzenia urodziła niespodziewanie w 30 tyg. Ja sama przyszłam na świat w 35. Więc nie zamierzam ryzykować i oddalać się od szpitala dalej niż na 15 km. (tyle mam od teściów do najbliższego szpitala, my zaś z domu do naszego wojewódzkiego mamy może z 1,5 km).
Przybrana Mama dla Młodego
Aniołek [*] - 12.10.2015 - 8 tc
Aniołek [*] - 16.01.2017 - 9 tc -
U mnie od wczoraj silne kłucie w pachwinach, ból nad pępkiem i ból pleców. Obudziło mnie to w nocy, wzięłam nospę i trochę przeszło. Dziś też boli, ale trochę mniej. Zastanawiam się, czy to nie kwestia jelit, bo miałam jakieś wzdęcia w nocy i poleciałam biegiem do toalety rano. Czuję się jakbym była przeziębiona. Maluch za to rozrabia jak zawsze. Wizyta u ginekologa za tydzień.
-
Ja po kolejnym badaniu szyjki. Szyjka sie nie skraca. No ale zeby tutaj sie czegos dowiedziec trzeba miec swojego lekarza.. Wiec go odszukalam ale stwierdzil ze jak wyniki obejrzy to porozmawiamy co dalej ze mna. Przy okazji zrobila usg przez brzuch. Moja klusencja znudzona pobytem w szpitalu wiec ziewala i ladnie przybiera na wadze bo juz 1750g kawal kobity z niej
sunset06, jiwa lubią tę wiadomość
Moj wczesniaczek z 33tc
Aniołki: 02.2015 & 06.2016 -
Hej!
Mimo diety u mnie znowu przekroczenia cukru na czczo. Dziś było 91. Niby mało, ale jednak. O 22 zjadłam pół pomelo i tak byłam jeszcze strasznie głodna a ten pomiar robiłam o 10 rano. Nie wiem, czy to może nie przez to, że za długa przerwa w jedzeniu.
A oprócz tego moja waga od miesiąca stoi w miejscu. Oby tylko synek sobie grzecznie rósł, ale tego dowiem się dopiero za 1,5 tygodnia.. ehh..
Justin30 a co u Ciebie? Jesteś w szpitalu?MTHFR C677t heterozygota, IO
Córeczka ur. 17.01.2015
2 Aniołki [*] 06.2016 i 03.2017 - 13 tc