X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • Asasa Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malineeczkaa raczej nie, w tym tygodniu byłam u lekarza i sprawdzał śluz, bo też właśnie ostatnio mam go sporo i nie jest to infekcja, wszystko ok.
    Sunset a to Twoje łóżeczko to z allegro?

UAtCp1.png
    mhsv9vvj0znnlhyf.png
  • sunset06 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ze stronki babypl.pl ale znalazłam tez na allegro nazywa się bajka.

06.05.17 - IUI Gameta, 16.06.17 - okruszek z serduszkiem:)
    bl9cbd3mc2mh06nf.png[/url]
  • kasiarzyna Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malineczka mam to samo,w dodatku jest taki bardzo wodnisty.

mhsvp07wo8sn1zot.png
    09.2016 laparo+histero endomenda,torbiel,przegroda macicy
  • sunset06 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po luteinie mam wodnisty doktorek sprawdzał i jest ok ani nie są to wody ani żadne zakażenie.

• Paula. Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sluz w ciazy staje sie bardziej obfity. A jak jeszcze bierze sie luteine to jeszcze go wiecej jest. Jesli nie ma pieczenia/swedzenia i przykrych zapachow to nie powinno byc zadnych obaw. Ale Malineczka ale jak bedziesz na wizycie to upewnij sie i dopytaj zawsze to lepsze zrodlo :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2017, 22:31

Moj wczesniaczek z 33tc klz9mg7yctlaon6z.png
    9wZYp2.png
    Aniołki: 02.2015 & 06.2016
  • Malineeczkaa Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No zapytam, zawsze to człowiek spokojniejszy. Wizytę mam za tydzień. A wam pobierali wasi lekarze GBS? Bo mnie to czeka za tydzień

Kocham Cię córeczko ❤️💞
    y7piw1z.png

Kocham Cię syneczku 🥰💞
    d1orpno.png
  • Paula. Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gbs pobiera sie chyba blizej daty porodu. Mi pobierali w szpitalu ogolny wymaz z pochwy,ale tylko dlatego ze wrazie czego beda mi zakladac pessar a wtedy nie moze byc tam zadnych bakterii.

Moj wczesniaczek z 33tc klz9mg7yctlaon6z.png
    9wZYp2.png
    Aniołki: 02.2015 & 06.2016
  • sunset06 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za 3 tyg będę miała ten GBS pobierany. Kurczę dziewczyny co raz bliżej ten poród i to wszystko...czasem panika mnie łapie;) pomaga mi teraz patrzenie na łóżeczko i na te wszystkie rzeczy i myśl że to będzie największa przygoda naszego życia:)

• Lilly123 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam to samo, z jednej strony mega radość, a z drugiej coraz większa panika. Wczoraj jak już leżałam w łóżku wyobraziłam sobie, że wracamy ze szpitala do domu z dzidziusiem i mnie wzięło takie "i co dalej?!", no i dotarło do mnie, że będę mamą. Próbowałam sobie sama przetłumaczyć, że przecież każdy przez to przechodził i dał rade to czemu my nie mielibyśmy, ale nie do końca udało mi się siebie przekonać. Właściwie to wcale.

♀️- 01.2018
    ♂️ - 05.2023
  • sunset06 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dokładnie;) tyle rzeczy trzeba ogarnąć + do tego to co głowie;) będzie dobrze musi być!

Lilly123 lubi tę wiadomość

• ChudaRuda Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie, czy Wy mialyscie klucia tak jakby w szyjce macicy. Czuje je od wczoraj, dzisiaj dość bolesne. Mała mnie wczoraj kopala w szyjkę to klucie właśnie było a teraz już sama nie wiem czy to od kopniakow czy może coś złego się dzieje :( nie wiem czy panikować i jechać na ip.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2017, 13:22

Gameta , starania od 2012 r.
    Jagna <3

klz9df9h8ryk9xex.png[/url]
  • sunset06 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChudaRuda kłucia czy taki nacisk? mnie co jakiś czas kłuło i okazało się że młoda ma na dole głowę i gdzieś tam uciska. A jak czułam taki nacisk jak czasem przy okresie to szyjka się skróciła... jak zmieniasz pozycję to dalej czujesz?

• ChudaRuda Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak leżę to wszystko ok. Jak wstanę to czuje kłucie, takie jakby szpilka i mam wrażenie, że zaraz mi coś tam wypadnie.

Jagna <3

• sunset06 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też tak mam i czasem aż zastygam ze skrzyżowanymi nogami bo to uczucie dziwne takie ale dzidzia już ponad 1.5kg więc robi swoje... jeśli cię to uspokoi to ip zawsze można odwiedzić, a może do doktorka swojego napisz co o tym myśli?

• Megiiii Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malineeczkaa wrote:
    Ja tez mam problem z oddychaniem. Ale zawsze staram się jakis odchylac do tylu i jest lepiej.
    Dziewczyny czy jak leci mi duzo sluzu zoltego, ale nie swedzi mnie nic ,nie piecze, i on tez ani to pachnie ani to smierdzi,tak jak sluz po prostu to to chyba nie jest zadna infekcja co?

Ja mam taki sam i ostatnio pytałam o to ginekologa. Stwierdził, że to normalne, a skoro nic nie boli, nie piecze, to nie ma czym się przejmować.

Dziewczyny, a mój maluszek jest dziś bardzo aktywny kopie mnie w jedno miejsce nad pępkiem, albo uderza piąstką po jednej stronie w dole brzucha. Nie jest to bardzo gwałtowne, ale trwa większość dnia z przerwami. Myślicie, że może mu coś dolegać? Bywa aktywny w dzień, ale nie kojarzę, żeby aż tak. No i szalał porządnie o siódmej rano, więc raczej powinien odsypiać. Nie che panikować, ale zastanawia mnie to. Jakby coś mu nie pasowało, albo przeszkadzało.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2017, 15:27

1usak6nl4m3t7dp1.png
  • lena198808 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChudaRuda często mam takie uczucie jakby mialo mi cos wypasc, taki dyskomfort w pochwie. pare razy tez mialam klucia. Ostatnio taki dyskomfort mialam w pt a pod wieczor mialam wizyte i szyjka byla bez zmian. Odpoczywaj duzo, lezenie najlepsze lekarstwo ale jak Cie to niepokoi napisz do swojego gina w sumie każda z nas jest inna.

wniddf9h93x6liig.png

c55frjjgusb25kvf.png
  • Justin30 Ekspertka

Wysłany: 27 listopada 2017, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChudaRuda wrote:
    Mamusie, czy Wy mialyscie klucia tak jakby w szyjce macicy. Czuje je od wczoraj, dzisiaj dość bolesne. Mała mnie wczoraj kopala w szyjkę to klucie właśnie było a teraz już sama nie wiem czy to od kopniakow czy może coś złego się dzieje :( nie wiem czy panikować i jechać na ip.
    ChudaRuda też mam czasami takie kłucia ale przechodzą i jest ok

w57v9n73s9oqyqdu.png
  • ChudaRuda Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny <3 jest trochę lepiej. To chyba mała tak napiera, bo kopie teraz i przy tym odczuwam to kłucie :) jutro będę w szkole rodzenia w szpitalu to najwyżej zapytam położnej.

Justin30, lena198808 lubią tę wiadomość

Jagna <3

• stere Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megii... i jak dzidzia, nadal tak bardzo aktywna? ....czytalam, ze jesli dziecko, ktore dotej pory bylo aktywne w miare tak samo a teraz jest hiperaktywne, to moze oznaczac ze dzieje sie cos nie tak ale nie wiem czy na pewno tak jest...

https://www.maluchy.pl/li-73368.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2017, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malineeczkaa ja też tak mam. Lekarz mówi, że to normalne.

Chciałam Wam pokazać moje arcydzieło ale nie wiem jak wkleić zdjęcie:( jest to czapeczka na szydełku. Kiedyś któraś mamusia pisała, że robi chyba kocyk jak dobrze pamiętam. No i mnie coś wzięło:)

‹‹ 583 584 585 586 587 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ