X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • Asasa Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malineeczkaa raczej nie, w tym tygodniu byłam u lekarza i sprawdzał śluz, bo też właśnie ostatnio mam go sporo i nie jest to infekcja, wszystko ok.
    Sunset a to Twoje łóżeczko to z allegro?

UAtCp1.png
    mhsv9vvj0znnlhyf.png
  • sunset06 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ze stronki babypl.pl ale znalazłam tez na allegro nazywa się bajka.

06.05.17 - IUI Gameta, 16.06.17 - okruszek z serduszkiem:)
    bl9cbd3mc2mh06nf.png[/url]
  • kasiarzyna Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malineczka mam to samo,w dodatku jest taki bardzo wodnisty.

mhsvp07wo8sn1zot.png
    09.2016 laparo+histero endomenda,torbiel,przegroda macicy
  • sunset06 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po luteinie mam wodnisty doktorek sprawdzał i jest ok ani nie są to wody ani żadne zakażenie.

• Paula. Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sluz w ciazy staje sie bardziej obfity. A jak jeszcze bierze sie luteine to jeszcze go wiecej jest. Jesli nie ma pieczenia/swedzenia i przykrych zapachow to nie powinno byc zadnych obaw. Ale Malineczka ale jak bedziesz na wizycie to upewnij sie i dopytaj zawsze to lepsze zrodlo :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2017, 22:31

Moj wczesniaczek z 33tc klz9mg7yctlaon6z.png
    9wZYp2.png
    Aniołki: 02.2015 & 06.2016
  • Malineeczkaa Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No zapytam, zawsze to człowiek spokojniejszy. Wizytę mam za tydzień. A wam pobierali wasi lekarze GBS? Bo mnie to czeka za tydzień

Kocham Cię córeczko ❤️💞
    y7piw1z.png

Kocham Cię syneczku 🥰💞
    d1orpno.png
  • Paula. Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gbs pobiera sie chyba blizej daty porodu. Mi pobierali w szpitalu ogolny wymaz z pochwy,ale tylko dlatego ze wrazie czego beda mi zakladac pessar a wtedy nie moze byc tam zadnych bakterii.

Moj wczesniaczek z 33tc klz9mg7yctlaon6z.png
    9wZYp2.png
    Aniołki: 02.2015 & 06.2016
  • sunset06 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za 3 tyg będę miała ten GBS pobierany. Kurczę dziewczyny co raz bliżej ten poród i to wszystko...czasem panika mnie łapie;) pomaga mi teraz patrzenie na łóżeczko i na te wszystkie rzeczy i myśl że to będzie największa przygoda naszego życia:)

• Lilly123 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam to samo, z jednej strony mega radość, a z drugiej coraz większa panika. Wczoraj jak już leżałam w łóżku wyobraziłam sobie, że wracamy ze szpitala do domu z dzidziusiem i mnie wzięło takie "i co dalej?!", no i dotarło do mnie, że będę mamą. Próbowałam sobie sama przetłumaczyć, że przecież każdy przez to przechodził i dał rade to czemu my nie mielibyśmy, ale nie do końca udało mi się siebie przekonać. Właściwie to wcale.

♀️- 01.2018
    ♂️ - 05.2023
  • sunset06 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dokładnie;) tyle rzeczy trzeba ogarnąć + do tego to co głowie;) będzie dobrze musi być!

Lilly123 lubi tę wiadomość

• ChudaRuda Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie, czy Wy mialyscie klucia tak jakby w szyjce macicy. Czuje je od wczoraj, dzisiaj dość bolesne. Mała mnie wczoraj kopala w szyjkę to klucie właśnie było a teraz już sama nie wiem czy to od kopniakow czy może coś złego się dzieje :( nie wiem czy panikować i jechać na ip.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2017, 13:22

Gameta , starania od 2012 r.
    Jagna <3

klz9df9h8ryk9xex.png[/url]
  • sunset06 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChudaRuda kłucia czy taki nacisk? mnie co jakiś czas kłuło i okazało się że młoda ma na dole głowę i gdzieś tam uciska. A jak czułam taki nacisk jak czasem przy okresie to szyjka się skróciła... jak zmieniasz pozycję to dalej czujesz?

• ChudaRuda Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak leżę to wszystko ok. Jak wstanę to czuje kłucie, takie jakby szpilka i mam wrażenie, że zaraz mi coś tam wypadnie.

Jagna <3

• sunset06 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też tak mam i czasem aż zastygam ze skrzyżowanymi nogami bo to uczucie dziwne takie ale dzidzia już ponad 1.5kg więc robi swoje... jeśli cię to uspokoi to ip zawsze można odwiedzić, a może do doktorka swojego napisz co o tym myśli?

• Megiiii Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malineeczkaa wrote:
    Ja tez mam problem z oddychaniem. Ale zawsze staram się jakis odchylac do tylu i jest lepiej.
    Dziewczyny czy jak leci mi duzo sluzu zoltego, ale nie swedzi mnie nic ,nie piecze, i on tez ani to pachnie ani to smierdzi,tak jak sluz po prostu to to chyba nie jest zadna infekcja co?

Ja mam taki sam i ostatnio pytałam o to ginekologa. Stwierdził, że to normalne, a skoro nic nie boli, nie piecze, to nie ma czym się przejmować.

Dziewczyny, a mój maluszek jest dziś bardzo aktywny kopie mnie w jedno miejsce nad pępkiem, albo uderza piąstką po jednej stronie w dole brzucha. Nie jest to bardzo gwałtowne, ale trwa większość dnia z przerwami. Myślicie, że może mu coś dolegać? Bywa aktywny w dzień, ale nie kojarzę, żeby aż tak. No i szalał porządnie o siódmej rano, więc raczej powinien odsypiać. Nie che panikować, ale zastanawia mnie to. Jakby coś mu nie pasowało, albo przeszkadzało.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2017, 15:27

1usak6nl4m3t7dp1.png
  • lena198808 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChudaRuda często mam takie uczucie jakby mialo mi cos wypasc, taki dyskomfort w pochwie. pare razy tez mialam klucia. Ostatnio taki dyskomfort mialam w pt a pod wieczor mialam wizyte i szyjka byla bez zmian. Odpoczywaj duzo, lezenie najlepsze lekarstwo ale jak Cie to niepokoi napisz do swojego gina w sumie każda z nas jest inna.

wniddf9h93x6liig.png

c55frjjgusb25kvf.png
  • Justin30 Ekspertka

Wysłany: 27 listopada 2017, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChudaRuda wrote:
    Mamusie, czy Wy mialyscie klucia tak jakby w szyjce macicy. Czuje je od wczoraj, dzisiaj dość bolesne. Mała mnie wczoraj kopala w szyjkę to klucie właśnie było a teraz już sama nie wiem czy to od kopniakow czy może coś złego się dzieje :( nie wiem czy panikować i jechać na ip.
    ChudaRuda też mam czasami takie kłucia ale przechodzą i jest ok

w57v9n73s9oqyqdu.png
  • ChudaRuda Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny <3 jest trochę lepiej. To chyba mała tak napiera, bo kopie teraz i przy tym odczuwam to kłucie :) jutro będę w szkole rodzenia w szpitalu to najwyżej zapytam położnej.

Justin30, lena198808 lubią tę wiadomość

Jagna <3

• stere Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megii... i jak dzidzia, nadal tak bardzo aktywna? ....czytalam, ze jesli dziecko, ktore dotej pory bylo aktywne w miare tak samo a teraz jest hiperaktywne, to moze oznaczac ze dzieje sie cos nie tak ale nie wiem czy na pewno tak jest...

https://www.maluchy.pl/li-73368.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2017, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malineeczkaa ja też tak mam. Lekarz mówi, że to normalne.

Chciałam Wam pokazać moje arcydzieło ale nie wiem jak wkleić zdjęcie:( jest to czapeczka na szydełku. Kiedyś któraś mamusia pisała, że robi chyba kocyk jak dobrze pamiętam. No i mnie coś wzięło:)

‹‹ 583 584 585 586 587 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ