Mamusie luty 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja bałam się odstawienia Luteiny i z moimi w kółko wracającymi różnymi bólami lekarz też ciągle mi ją przepisuje. Jakoś czuję się z nią bezpieczniej. Dziś odpukać trochę mniej się stawia, mniej kłuje, oby tak zostało. Po niedzieli będę jednak próbować przyśpieszyć wizytę u neurologa. Wolałabym mieć zaświadczenie w pogotowiu.
Pewnie święta będą u nas, więc będę miała co robić. Pewnie trochę mąż mi pomoże, ale nie za wiele, bo mój akurat na kuchni średnio się zna.
Najlepsza była moja przybrana siostra. Jak była w ciąży, to nawet ciasta nie zrobiła. Nie mówiąc o organizacji jakiekolwiek imprezy: urodzin, czy świąt. Choć nic jej nie dolegało. Powiedziała, że przecież jest w ciąży i nic nie będzie robić, więc pojechała do rodziców na gotowe. Z resztą teraz ma 3-latka w domu, a i tak nic jej się nie che. Ale ja bym tak nie potrafiła. Lubię świąteczne tradycje. Jak będę się czuła na silach, to na pewno trochę potraw przygotuję.
Z kolei mama męża od jakiegoś czasu choruje na depresję i na nic nie ma ochoty, więc za dużo też mi nie pomoże. Ale nic na siłę. Zdrowie dzieciaczka najważniejsze.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2017, 13:22
-
Megii... ja zawsze jak jestem u rodzicow, to pieke na swieta ciasta i pomagam w sprzataniu i w kuchni, to samo jak bylam w ciazy te 11 lat temu ale jednak to u moich rodzicow byla Wigilia i tam spedzalismy wolny czas... teraz jestem samiutka z gotowaniem bo moj maz tez niewiele potrafi w tym temacie ale bedzie nas tylko 3 wiec jakos bardzo ciezko nie mam... poza tym w tym roku, skoro zostajemy na miejscu, maz wzial dyzur w pracy i jesli bedzie potrzebny to i jeszcze jego nie bedzie.... Dletego chcialam przed styczniem miec wszystko gotowe w zwiazku z porodem. Zapisalismy sie juz nawet do szpitala.
Co do luteiny, to mam nadzieje, ze to odstawienie niewiele u mnie zmieni i spokojnie do konca stycznia dotrwam.https://www.maluchy.pl/li-73368.png -
Moi rodzice mieszkają daleko, więc na święta nie będziemy się do nich wybierać, choć na pewno chcieliby. U nas to już wyprawa pociągiem. No i kota trzeba z kimś zostawić. Jak rozmawiałam z moją mamą to powiedziała zrób jak siostra i się nie przejmuj Mama też zawsze organizuje wszystko sama, bo przyzwyczaiła się, że do pomocy nie ma chętnych. Ani siostra, ani synowa nie są skore do pomocy. Co jest dla mnie co najmniej dziwne.
Ja się cieszę, że mam już całą wyprawkę. I już nie będę musiała o tym myśleć. Teraz zostało tylko pranie i czekanie na dzidziusia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2017, 13:39
-
Dziewczyny a będziecie robić masaż krocza olejkiem? zbliżam się do 34tc i trzeba będzie zacząć...
Ja mam już tyle ciuszków że nie wiem czy wszystkie wykorzystam;)
Jeszcze chemia i będę miała wszystko czas na zamówienie a Gemini.
06.05.17 - IUI Gameta, 16.06.17 - okruszek z serduszkiem:)
[/url] -
no właśnie nie wydaje się to trudne a może pomóc...w czwartek mam gina jak szyjka będzie ok to zacznę...
ale mnie dziś dzidzia kopie wzięłam kilka łyków pepsi i jakaś masakra tam się wyprawia;)06.05.17 - IUI Gameta, 16.06.17 - okruszek z serduszkiem:)
[/url] -
nick nieaktualnyhej jeszcze niecałe dwa tygodnie i święta, my mieszkamy z rodzicami więc razem z mamą szykujemy jedzonko i pieczemy ciasteczko.
Co do tyg to mój lekarz liczy tak 30t5d to 31tc.
Wyprawka we wtorek będzie w komplecie bo jeszcze wózek został nam do odebrania właśnie we wtorek.
Mam pytanko doświadczone mamusie czy jakieś leki np. czopki przeciwgorączkowe dla dzidzi trzeba kupić jeszcze przed porodem?
-
ChudaRuda wrote:Sunset, ja mam zamiar robić masaż. Olejek mam już w koszyku z Gemini
ja mam taki https://www.aptekagemini.pl/olej-ze-slodkich-migdalow-bio-50ml-etja.html
a ty wybrałaś inny?06.05.17 - IUI Gameta, 16.06.17 - okruszek z serduszkiem:)
[/url] -
sunset06 wrote:ja mam taki https://www.aptekagemini.pl/olej-ze-slodkich-migdalow-bio-50ml-etja.html
a ty wybrałaś inny?
Ja jeszcze czapeczek nie kupiłam. Też nie wiem jaki rozmiar.sunset06 lubi tę wiadomość
Gameta , starania od 2012 r.
Jagna
[/url]
-
nick nieaktualnysunset06 wrote:Dziewczyny a będziecie robić masaż krocza olejkiem? zbliżam się do 34tc i trzeba będzie zacząć...
Ja mam już tyle ciuszków że nie wiem czy wszystkie wykorzystam;)
Jeszcze chemia i będę miała wszystko czas na zamówienie a Gemini.
Chyba o masażu to muszę poczytać, bo nie słyszałam. to musi być jakiś specjalny olejek?
A tych ubranek to mniej więcej ile sztuk masz? że tak stwierdzasz. -
Hej laseczki jutro zas do szpitala na sama mysl mnie trzepie no ale jak trzeba to trzeba..dzis cisnienie 145/90 wiec wysokie mimo brania lekow.od 2-3 tyg moj gin ma mi zrobic badania Gbs drugi raz na hiv i hbs.do tego cala morfologia.dzis byl mily zbadal szyjka dalej zamknieta.serducho pykalo.
jiwa lubi tę wiadomość
-
Marcepanka olejek może być dowolny jakiś naturalny. Położna poleca migdałowy z wit. E wrzuciłam linka parę postów wyżej. Od 34tc można zaczynać i robi się to ok4-5 razy w tytodniu. Można niby w ten sposób poszerzyć szyjkę o kilka cm nawet do 2/3 objętości głowki dziecka podobno. Masaż zmniejsza też prawdopodobieństwo peknięcia krocza czy cięcia - jak to robić najlepiej w necie na rysunkach zobaczyć.
Z ciuszków to mam blisko 20par body, 8par spodenek, 5par śpioszków, 4 koszulki na długi rękaw, 2 bluzy na zamek takie polarkowe, 8pajacykow cienkich i 1 z polaru taki na dwór + kombinezon zimowy. Trochę duży ten kombinezon ale zobaczę jak się sprawdzi najwyżej mniejszy kupię. Czapczki x 4 takie newborn nie wiem jaki to rozmiar i skarpetki z 4pary takich malusich. Ciuszki mam od 50(kilka szt.) większość 56 i 62.06.05.17 - IUI Gameta, 16.06.17 - okruszek z serduszkiem:)
[/url] -
nick nieaktualnySunset :o to sama wszystko kupiłaś? Ja się cieszyłam, że teraz na start mam "już" 6 bodów zapinane kopertowo, 6 pajacyków, 5 spodenek, no i kombinezon na wyjście + czapeczka. Zastanawiałam się, czy mam jeszcze kupować czy nie ^^ Mam też skarpetki 5 par, ale to chyba są troszkę za duże jak dla noworodka.
Oczywiście mam jeszcze pojedyncze sztuki ubranek, ale to rozmiar 68, 74.
Bluz i sweterków nie chciałam kupować, bo sądziłam, że w tym malutki będzie miał niewygodnie. Jak uważacie?
Wybaczcie te moje wieczne pytania, ale kompletnie się na tym nie znam, a mnie mówią w rodzinie "nie kupuj dużo, bo szybko wyrośnie". No i głupieję. Stoję jak cielak i się rozglądam hehe -
Hihi Marcepanka ja mam to samo. Ubranek mam nie za dużo po 7-8 sztuk pajacyk, body, spodenki, dwa sweterki, z 5 par skarpetki. Chce jeszcze dokupić śpioszki ze 3 sztuki.
My po wizycie. Toska waży 1700 kg.wiec mniej niż pokazywał pomiar szpitalny. Szyjka też ok.bo ok.35 ,także stres niepotrzebny. Mam brać luteinę tak w razie "w"
No i lekarz bada i mówi, no nadal płeć męska -oczy jak 5 zł. Bo miała być dziewczyna no ale po sprawdzeniu jest dziewczyna, chodź już aż takiej pewności nie mam. Na pewno nie kupię już nic różowego
No i sukces. Przez m-c przytyłam tylko 1kg:) wiec ciesze się bardzoWiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2017, 13:05
sunset06, lena198808, lena7, jiwa, Aprilia lubią tę wiadomość
Gameta , starania od 2012 r.
Jagna
[/url]