X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • Niesia_88 Koleżanka

Wysłany: 21 czerwca 2017, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze co do TP to w majówkach 2016 chyba z połowa dziewczyn rozpakowała się już w kwietniu. Ja miałam TP na 5 maja - zaczęłam rodzić 30 kwietnia, skończyłam 1 maja :)

Od rana mega mdłości, krążę wokół kibelka...
    Miłym objawem ciążowym jest ogromny wzrost libido. Też tak macie? :D

ibm2roeqn7uey9cm.png

uwo9dqk3fphag07s.png

• marmi Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie libido zdecydowanie w dół, chociaż to chyba nawet bardziej zmęczenie, ja nawet nie mam siły myśleć o seksie, a co dopiero działać ;)

Mdłości też się już u mnie ustabilizowały - lekkie towarzyszą mi w ciągu całego dnia, silniejsze wieczorem, ale na szczęście bez konieczności krążenia wokół kibelka.

Od kilku dni natomiast nie mogę wciągnąć brzucha :) nie wiem, czy to już ciążowa akcja ;)

oar8vfxm9pilbm4k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2017, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesia_88 wrote:
    Miłym objawem ciążowym jest ogromny wzrost libido. Też tak macie? :D
    Ha ha W sumie jakby tak pomyśleć to od jakiś 2 tyg seks jest jeszcze przyjemniejszy

• agula1512 Przyjaciółka

Wysłany: 21 czerwca 2017, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mdłości nawet nie mam, może czasami. natomiast zgaga mnie męczy od początku. Za to duży apetyt na wszystko owoce, słodkie zaczynałam od 50kg już 1,5 do przodu więc się muszę hamować hehe bo chciała bym przytyc książkowo. Ból brzucha, ciągnięcia codziennie ale przy pierwszej ciazy podobno norma. I ból piersi, ogromny już się powiększyły o pół rozmiaru.

Jeśli chodzi o libido to ciężko powiedzieć bo przez plamienia od początku pauza ale lekarz po weekendzie pozwolił więc sprawdzimy hehe

qb3c20mm950timep.png

9.02.2018 - synek :)
    Aniołek 02.2017 - 03.2017 cp - usunięcie jajowodu
  • Meginka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ;) wczoraj wam pisałam że nie mam żadnych objawów no i sobie wykrakałam ;) wieczorem miałam takie mdłości że nie mogłam się położyć i na siedząco prawie spałam. Z Synkiem też tak miałam że rano czułam się dobrze a po południu i wieczorem masakra. Także moje poranne mdłości są wieczorne ;)
    Trzymajcie kciuki za moją wizytę. Mam nadzieję że wszystko będzie super a dziś mi się śniło, że pan doktor powiedział że ciąża jest starsza i już widać serduszko :) ale by było fajnie <3 ale nie nastawiam się bo wiem że jest jeszcze wcześnie.

Alstro38 lubi tę wiadomość

2013💙👶
    2017 cb
    2018❤👶
    2022 cb
    04.02 ⏸
    24.02 wizyta(6+3)-mamy ❤
    17.03 kolejna wizyta
    preg.png
  • Biotech Ekspertka

Wysłany: 21 czerwca 2017, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest pecherzyk z całkiem żółtym. Podobno wszystko wygląda dobrze:-) kolejna wizyta za 2 tygodnie, do tego czasu mam L4. Ze względu na charakter pracy.

katiuszaa, marmi, czekajaca000, Basik83, Alstro38, sunset06 lubią tę wiadomość

xnw43e3k4taypt5z.png

860ix1hphehgqbbg.png
  • Rafaello Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do moich objawów to bolące piersi, bezsenność i libido na minusie.

• IZOSTAR Przyjaciółka

Wysłany: 21 czerwca 2017, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja praktycznie objawów nie mam. Jedynie stojące sutki hehe i bekam

6sutdqk3wg6v2a8v.png
  • marmi Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak, pod nieustannym bekaniem, czy z pustym, czy z pełnym żołądkiem, podpisuję się i ja ;)

sunset06 lubi tę wiadomość

oar8vfxm9pilbm4k.png
  • kasiula2122 Przyjaciółka

Wysłany: 21 czerwca 2017, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny. Chciałabym do Was dołączyć.Termin mam na 01.02.2018. Za mną 3 lata starania o drugie dziecko w tym roku ciąża biochemiczna naturalna i pierwsze podejście do IFV udane jak widać.Kolejna wizyta w poniedziałek.W zeszłym tygodniu biło już serduszko.ciężko wytrzymać do kolejnej wizyty.Trzymam kciuki za wszystkie Lutówki :):):)

w57v3e3kt53bmubr.png
  • lilka1984 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie czeste ciagniecie w pachwinach, klucie w podbrzuszku i jajnikach, ucisk w podbrzuszu podczas sikania gdy mam pelny pecherz. Czasami mnie zemdli ale rzadko, moja mama nie wymiotowala w ciazy i jakis strasznych mdlosci nie miala wiec to chyba po niej. Erotyczne sny wlasciwie codziennie :) zachcianki tez sie juz zdarzaja, przedwczoraj wieczorem na sledzie, nastepnego dnia rano juz nie mialam na ńie ochoty. Wczoraj na czipsy solone. Ogolnie mam parcie ma owoce, szczegolnie nektarynki.

Czekamy na Stasia!!!
    ponad 2 lata starań, szczęśliwa 2 IUI, ciąża zawierzona Maryi
    p19u9n73sbrglaq2.png

f2w3yx8duzgrf5y5.png
  • rosann Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Po wczorajszych wydarzeniach i emocjach, zapadłam w zimowy sen, dopiero nad ranem obudził mnie kot, domagający się pieszczot :)

Z samego rana dzwoniła też mama, aby zapytać jak się czuję :)

Co do zachcianek jedzeniowych to u mnie ich brak, a sama waga wskazuje 0,5kg mniej niż przed ciążą :)

thgfugpjkrpdgpz8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2017, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alstro38 wrote:
    Wiecie że gdzieś czytałam na forum ze ilość uderzeń serduszka na początku ciąży może świadczyć o płci dziecka i te 156 , 165 świadczą o płci żeńskiej, a poniżej 145 o plci męskiej :-), może warto to później zweryfikować ;-)
    Mój syn miał zawsze 150 ;)

• kolka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki.
    Ja to mam wrażenie, że moje objawy jakoś ustały, no i od razu to mnie troche martwi.
    Nie miałam już wczoraj mdłosći wieczornych, dziś też ok.

A z objawów to jedynie piersi mnie bolą przy dotyku, może to od dupka i luteiny? Wcześniej chodzę spać, czasem już o 21 i budzę się codziennie o 5 rano. I codziennie jadłabym czereśnie, bardzo mi smakują.
    Już się nie mogę doczekać poniedziałkowej wizyty czy u mojej dzidzi wszystko ok

f2w3rjjgqu35wkgy.png

starania od 2015 roku
  • innamorata88 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny :) Jestem jedną nogą na fioletowej stronie - w piątek okaże się, czy już na stałe u Was zagoszczę. :) O rodzeństwo dla starszego synka staraliśmy się mniej lub bardziej intensywnie przez 4 lata. W końcu po ciągu niepowodzeń zdecydowaliśmy się na szczegółową diagnostykę. Niestety, problem męski, na tyle poważny, że na naturalne poczęcie mieliśmy takie szanse jak na wygraną w lotką. Szybka decyzja - in vitro, które okazało się strzałem w dziesiątkę. Pierwsze podejście okazało się tym mam nadzieję, ostatnim. :) Biorę tonę leków, ale wiem, że warto! W piątek pierwszego usg - data symboliczna i doskonały prezent na Dzień Ojca. :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/16652c53fd2d.jpg

Pozdrawiam serdecznie! :)

kozamonia, Alstro38, ChudaRuda lubią tę wiadomość

Mikołaj 25.04.2011

08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
    27.02 3480g Michaś 56cm długości <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2017, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Inwitrowki, fajnie Was widziec tez tutaj ;)

• innamorata88 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a88 wrote:
    Czesc Inwitrowki, fajnie Was widziec tez tutaj ;)
    Oj jest nas trochę :D

Mikołaj 25.04.2011

• IZOSTAR Przyjaciółka

Wysłany: 21 czerwca 2017, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam właśnie powtórzyć bete, tsh i t4 (miałam podwyższone tsh). Dam znaka później co wyszło :-) Serio dziewczyny, ja w ogóle nie czuję, że jestem w ciąży pod kątem objawów, może dlatego, że dopiero się rozkręcą, aktualnie jestem w 5 tygodniu (4t3d).

6sutdqk3wg6v2a8v.png
  • innamorata88 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IZOSTAR wrote:
    Byłam właśnie powtórzyć bete, tsh i t4 (miałam podwyższone tsh). Dam znaka później co wyszło :-) Serio dziewczyny, ja w ogóle nie czuję, że jestem w ciąży pod kątem objawów, może dlatego, że dopiero się rozkręcą, aktualnie jestem w 5 tygodniu (4t3d).
    Szczerze? :D Ciesz się, że nie masz objawów i różnych ciążowych atrakcji :P Ja korzystam z tego stanu ile wlezie. :D

Mikołaj 25.04.2011

• kozamonia Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Innamorata rozwaliło mnie twoje zdjęcie :D
    Co to masz za zastrzyki poza clexane?

YLkvp1.png
    29.01.18 - Joasia 2630 g <3
    05/06.17 - IMSI + crio
‹‹ 59 60 61 62 63 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ