X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • Katowiczanka Ekspertka

Wysłany: 21 czerwca 2017, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IZOSTAR ja też nie mam objawów, nie czuję że jestem w ciąży wcale. W ostatniej od 5 tygodnia wymiotowałam, byłam senna, a piersi mi urosły w tempie atomowym. Teraz nic. Czasem piersi tak zakłują od środka jedynie. Eh... i tak i tak nieodbrze.

Aniołki: 01.2010 11tc; 04.2017 11tc
    Córcia 12.2010 <3
    h44e90bvwvskzf25.png
  • marmi Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeste po wizycie :)

Fasolka rozwija sie prawidłowo, ma 15,3 mm, małe rączki <3, a jej serduszko bije z prędkością 166 uderzeń na minutę.

Z TSH 2,55 mam nie robić nic, według mojej pani doktor jest ok. Do skontrolowania za miesiąc.

Kolejna wizyta - USG genetyczne - za jakieś 4-5 tygodni :)

A co do nieregularności, czy nawet braku ciążowych objawów nie ma się czym martwić - słowa mojej kochanej pani doktor!

Co do wagi, ja od początku ciąży mam tendencję spadkową, ale ja akurat zdecydowanie mam z czego zrzucać ;)

kozamonia, kolka, Alstro38, kuzka lubią tę wiadomość

oar8vfxm9pilbm4k.png
  • kozamonia Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izostar ja też nie mam żadnych objawów, może trochę mnie piersi bolą, ale to zależy od dnia.
    Właśnie nie wiem czy mam się cieszyć czy martwić ;) może małe mdłości by mnie uspokoiły ;)

YLkvp1.png
    29.01.18 - Joasia 2630 g <3
    05/06.17 - IMSI + crio
  • innamorata88 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozamonia wrote:
    Innamorata rozwaliło mnie twoje zdjęcie :D
    Co to masz za zastrzyki poza clexane?
    No nie? Miało się te wenę hahaha :D z Clexanów do końca ciąży pewnie ułożę drogę do końca osiedla i z powrotem. :D Teraz odpukać zostały same clexane ;)

Mikołaj 25.04.2011

08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
    27.02 3480g Michaś 56cm długości <3
  • innamorata88 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozamonia wrote:
    Izostar ja też nie mam żadnych objawów, może trochę mnie piersi bolą, ale to zależy od dnia.
    Właśnie nie wiem czy mam się cieszyć czy martwić ;) może małe mdłości by mnie uspokoiły ;)
    Ciesz się kobieto!! Mnie pierwsza ciąża wycięła z obiegu na dobre 4 miesiące ;) chciałabym, żeby obecny stan rzeczy utrzymał się do końca. :D

Mikołaj 25.04.2011

• kolka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy inna :)
    ciekawa byłam czy dołączysz do nas czy marcówek, ale cieszę się, że trafiłaś tutaj :)

marmi super wiadomość, niech rośnie zdrowo <3
    a z tym zanikiem objawów to mnie uspokoiłaś :)

f2w3rjjgqu35wkgy.png

starania od 2015 roku
  • kozamonia Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    innamorata88 wrote:
    Ciesz się kobieto!! Mnie pierwsza ciąża wycięła z obiegu na dobre 4 miesiące ;) chciałabym, żeby obecny stan rzeczy utrzymał się do końca. :D
    Skoro tak mówisz to będę się cieszyć :D
    Chociaż wczoraj wróciłam z pracy taka wykończona, poczułam że organizm pracuje za dwie osoby ;)

YLkvp1.png
    05/06.17 - IMSI + crio
  • innamorata88 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kolka wrote:
    Witamy inna :)
    ciekawa byłam czy dołączysz do nas czy marcówek, ale cieszę się, że trafiłaś tutaj :)

marmi super wiadomość, niech rośnie zdrowo <3
    a z tym zanikiem objawów to mnie uspokoiłaś :)
    Termin mam na 29 lutego :D ale pewnie cc ustalimy z naszą lekarką na 14.02 <3

kozamonia, u mnie totalna cisza, oprócz włączającego się cyklicznie agresora :D

kozamonia lubi tę wiadomość

Mikołaj 25.04.2011

• rosann Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czemu jesteście takie okropne dla samych siebie i wkręcacie sobie te wszystkie niedobre rzeczy? Brak objawów nie musi świadczyć o niczym złym, sama jestem tego przykładem. Od początku ciąży nie doskwiera mi nic poza zmęczeniem, a Stworek ma się bardzo dobrze.
    Więcej krzywdy robicie sobie i swoim maluchom tymi czarnymi myślami :( Spróbujcie zmienić swoje nastawienie, zobaczycie, że będzie Wam lepiej :)

Ps. witam wszystkie nowe mamusie :) Cieszę się, że jest nas coraz więcej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2017, 11:21

innamorata88, kozamonia, marmi, Alstro38, ChudaRuda lubią tę wiadomość

thgfugpjkrpdgpz8.png
  • Rafaello Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam pytanko: czy robiąc badanie tsh z krwi bierzecie rano tabletkę czy dopiero po pobraniu?

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2017, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Innamorata, jak to 29go jak 2018 nie jest rokiem przestepnym? :D

Ja sie dzis poryczalam, bo mi Pani sprzedala muffinke czekoladowa zamiast jagodowej i byla okropna. Takze cieszcie sie dziewczyny, ktore nie macie objawow i takich humorkow, ja sie czuje dzis jak wariatka :D

marmi, innamorata88 lubią tę wiadomość

• kozamonia Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rafaello wrote:
    mam pytanko: czy robiąc badanie tsh z krwi bierzecie rano tabletkę czy dopiero po pobraniu?
    Mi endokrynolog powiedziała, że to jest bez różnicy, więc zawsze rano biorę tabletkę.

YLkvp1.png
    05/06.17 - IMSI + crio
  • rosann Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rafaello wrote:

Nie powinno się brać tabletki przed pobraniem krwi, to kompletnie zaburza wynik.

thgfugpjkrpdgpz8.png
  • 2 bobas w drodze Koleżanka

Wysłany: 21 czerwca 2017, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej ja wczoraj mialam wizyte u ginekologa ale musze go zmienic bo jest cham gburowaty, ju w pierwszej ciazy mialam go zmienic a teraz napewno to zrobie... nie dal mi zwolnienia mimo ze juz mam 6 tydz w zasadzie mowilam ze zle sie czuje itd nacikalam na zwolnienie bo um o prace konczy mi sie w czerwcu tego roku i wiem ze nie beddzie przedluona... co wtakiej sytuacji? chyba udam sie do leakrza rodzinnego poprosze o zwolnienie a przy nastepnej wizycie u gina czyli 11,07 juz mam nadzieje da mi normallnie zwolnienie aby byla kontynuacja..eh

8599rjjgsegpjf8d.png
  • Niesia_88 Koleżanka

Wysłany: 21 czerwca 2017, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rosann wrote:
    Dziewczyny czemu jesteście takie okropne dla samych siebie i wkręcacie sobie te wszystkie niedobre rzeczy? Brak objawów nie musi świadczyć o niczym złym, sama jestem tego przykładem. Od początku ciąży nie doskwiera mi nic poza zmęczeniem, a Stworek ma się bardzo dobrze.
    Więcej krzywdy robicie sobie i swoim maluchom tymi czarnymi myślami :( Spróbujcie zmienić swoje nastawienie, zobaczycie, że będzie Wam lepiej :)

Ps. witam wszystkie nowe mamusie :) Cieszę się, że jest nas coraz więcej :)

Podpisuję się i zgadzam w 100%! Dziewczyny, więcej luzu!
    Koleżanka całą ciążę się denerwowała, stresowała i narzekała, a potem żałowała, że tak piękny stan sobie obrzydziła i zamiast cieszyć się rosnącym brzuszkiem to prawie choroby nerwowej dostała.

A poza tym jesteście szalone, że oczekujecie od siebie w 4 czy 5 tc objawów :P Poczekajcie tydzień, dwa jeszcze się Wam odechce :P

kozamonia lubi tę wiadomość

ibm2roeqn7uey9cm.png

uwo9dqk3fphag07s.png

• kolka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rafaello wrote:

Ja najpierw badanie, potem tabetka. Tak mi mówiła gin :)

f2w3rjjgqu35wkgy.png

starania od 2015 roku
  • Elaa.1234 Przyjaciółka

Wysłany: 21 czerwca 2017, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesia_88 wrote:
    Podpisuję się i zgadzam w 100%! Dziewczyny, więcej luzu!
    Koleżanka całą ciążę się denerwowała, stresowała i narzekała, a potem żałowała, że tak piękny stan sobie obrzydziła i zamiast cieszyć się rosnącym brzuszkiem to prawie choroby nerwowej dostała.

A poza tym jesteście szalone, że oczekujecie od siebie w 4 czy 5 tc objawów :P Poczekajcie tydzień, dwa jeszcze się Wam odechce :P

Dokładnie :D ja na początku nic a nic nie czułam, No może delikatnie piersi. Teraz od 2 dni mnie delikatnie muli i zrobiłam się bardziej senna i nic poza tym. W ogóle się nie martwię tylko cieszę i modlę aby już tak zostało :)

1t69dfh.png
  • szwesta80 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fiuuu nadrobiłam.
    Płodne jesteśmy pod każdym względem. Jedzie człowiek pozałatwiać z rana sprawunki a potem nadrabia czytanie kilku stron :D

Przepraszam bardzo, kto wczoraj narzekał, że marcowe mamusie się pojawiły i że u nas koniec dołączania? Zobaczcie ile nowych dziewczyn dziś przywitałyśmy (HELLOO!!!)

Witajcie kochane i rozgośćcie się u nas.

U mnie z objawami różnie. W nocy piersi bolą w dzień raczej nie, w brzuchu z rzadka zakuje.

Odrzuciło mnie od słodyczy i coli. Dzisiaj w Tesco kupiłam małą w puszce bo mi ślinka na nią poleciała, wypiłam kilka łyków i wywaliłam, bo nie smakowała.

Zachcianki mam , ale sama nie wiem na co. Niby jestem głodna ale jak mam coś zjeść to sama nie wiem co. Tylko Owoce mi wchodzą: maliny, truskawki. Z napojów mogę tylko wodę i herbatę, nawet od soków nie odrzuciło. Zaczynam się zastanawiać czy nie widać już czegoś, gdyż jak odwoziłam dzisiaj Młodego do szkoły znajoma, która wie o poprzednich poronieniach wprost się mnie spytała, czy nie jestem w ciąży bo mam większy brzuszek. No kurde przecież to za wcześnie wg ostatniego USG 7t 4 d.
    Ja mam wprost wizualne wrażenie, że schudłam więc tym bardziej rano się zdziwiłam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2017, 12:18

3jgx3e3kzhsm0bxy.png
    f2w3qh4snsvwasdq.png
    Przybrana Mama dla Młodego
    Aniołek [*] - 12.10.2015 - 8 tc
    Aniołek [*] - 16.01.2017 - 9 tc
  • szwesta80 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeżeli chodzi o bekanie i bezsenność to witam w grupie.
    Jeszcze w 5 tygodniu chodziłam śnięta a teraz mam problemy z zasypianiem. Do tego wstawanie w nocy na siku... po którym mam trudności z zasypianiem.
    Przynajmniej przestało mnie mdlić, choć wciąż mam wrażenie , że mi ten mały języczek w gardle się powiększył i czuję go przy przełykaniu, przez co cały czas mam dziwne uczucie w buzi.

3jgx3e3kzhsm0bxy.png
    f2w3qh4snsvwasdq.png
    Przybrana Mama dla Młodego
    Aniołek [*] - 12.10.2015 - 8 tc
    Aniołek [*] - 16.01.2017 - 9 tc
  • waszka88 Ekspertka

Wysłany: 21 czerwca 2017, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale nas już dużo :) szykuje się wyż demograficzny :)

Popieram w 100 %, że trzeba się cieszyć ciążą, a już w ogóle taką bezobjawową, po prostu jesteście szczęściarami, że nie gnębią Was te okropne mdłości, wymioty, zmęczenie, brak energii, zgagi, zmienne nastroje itp.
    Ja rzadko się udzielam właśnie z powodu tych objawów uciążliwych, troszkę się już do nich zaczynam przyzwyczajać, mdłości mam cały dzień, chyba wieczorem najgorsze, torecan niestety nie pomaga :(

[link=https://www.suwaczki.com/]m3sxrjjgpfogd2ez.png[/link]
‹‹ 60 61 62 63 64 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ