X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • Elaa.1234 Przyjaciółka

Wysłany: 21 czerwca 2017, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waszka88 a od kiedy Ci się zaczęły mdłości ?

Mnie dzisiaj pierwszy raz odrzuciło od kawy :D tzn. jak co dzień w pracy pije kawę i dzisiaj tak mi nie smakowała, nie wiem czy działa podświadomość czy faktycznie coś w tym jest :D No i troszkę bardziej jestem wyczulona na zapachy. Przed wczoraj mój narzeczony wrócił z pracy i wiecie jak to facet po całym dniu pracy jeszcze w takim upale .... no tak strasznie go czułam, oczywiście od razu poszedł się umyć bo chyba bym zaliczyłam pierwsze wymioty :o :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2017, 12:17

1t69dfh.png
  • kozamonia Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szwesta u mnie z tą colą było podobnie, prawie zabiłam wczoraj mojego że nie kupił mi coli w sklepie. Jak poleciał specjalnie do sklepu, otwarlam ją to jakoś mi się odechciało ;) to już nie ten sam smak co zwykle

innamorata88 lubi tę wiadomość

YLkvp1.png
    29.01.18 - Joasia 2630 g <3
    05/06.17 - IMSI + crio
  • jomi81 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też witam nowe dziewczyny :) In vitrowych faktycznie nas sporo :)

U mnie też w sumie brak objawów, jedynie bolą piersi i chodzę spać o 20. Ja mam jutro wizytę i nie mogę się juz doczekać, strasznie jestem ciekawa czy będzie jedno serducho czy może dwa :)

Olga 05.01.2013
    IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
    10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
    24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka :)
    Nela i Tymon 09.01.2018
  • Basik83 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mdlosci mam najwieksze z samego rana i poznym wieczorem..w ciagu dnia da sie jakos zniesc..z cycami jest identycznie..i ciagle wszedzie zasypiam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2017, 12:25

iv09i09kqbjpvj1e.png
    Madzia 2006❤Zuzia 2008
  • Lupusowa Przyjaciółka

Wysłany: 21 czerwca 2017, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z objawow to tez odbijanie , mdli mnie glownie wieczorami , bola piersi i kompletnienie nie mam energi, ja z kolei ciagle bym spala . Dodatkowo wieczorami mam wzdety brzuch.

2nn33e3kujjf71kc.png
  • waszka88 Ekspertka

Wysłany: 21 czerwca 2017, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaa.1234 mdłości zaczęły mi się coś między 5 a 6 tygodniem, jak wstanę przed 7 do pracy to już cały dzień mnie męczy, jak jest weekend i mogę pospać to jest troszkę lepiej. Ja chyba po prosty jestem skazana na mdłości, w poprzedniej ciąży też miałam od 6 tygodnia aż do 5 miesiąca włącznie. zaczynam też podejrzewać, że intensywne mdłości to na chłopaków są ;)

[link=https://www.suwaczki.com/]m3sxrjjgpfogd2ez.png[/link]
  • IZOSTAR Przyjaciółka

Wysłany: 21 czerwca 2017, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochaniutkie przyszłe nowe mamusie! super, że znami jesteście. Szczerze to nawet czasami ja jeszcze nie mogę uwierzyć w to, że jestem w ciąży. Raz, że tego w ogóle nie czuję, a dwa, że tyle miesięcy się starała, a udało się w miesiącu, w którym mój maż wyjechał w delegację, a dzięki Bogu owulacja chyba o tym wiedziała i postanowiła zawitać wczesniej, kiedy ejszcze był czyli w 10dc. Także kompletnie jeszcze tego nie czuje i nie wierzę. Oczywiście jestem totalnie happy i mam takie dwubiegunowe uczucia: od radości do deprechy czy wsztrsko jest ok... my to baby mamy swoje odchyły :-)

marmi lubi tę wiadomość

6sutdqk3wg6v2a8v.png
  • Lupusowa Przyjaciółka

Wysłany: 21 czerwca 2017, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i jeszcze te zapachy , wszystko mi smierdzi . Otwieram lodowke Badz szafke i mnie zaczyna mdlic . Ale trzeba przyznac ze i Aperyt wiekszy , ciagle bym jadla... marzy mi sie polskie jedzenie , golabki, pierogi, bigos.. A TU nie ma komu robic .. Juz odliczam dni do wakacji, kiedy to przylece do Polski.

2nn33e3kujjf71kc.png
  • Alstro38 Ekspertka

Wysłany: 21 czerwca 2017, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie nowe mamusie !!!!

Dobrze , że jest nas coraz więcej ;-)

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty , chyba że już wszystkie się odbyły ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2017, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IZOSTAR wrote:
    Kochaniutkie przyszłe nowe mamusie! super, że znami jesteście. Szczerze to nawet czasami ja jeszcze nie mogę uwierzyć w to, że jestem w ciąży. Raz, że tego w ogóle nie czuję, a dwa, że tyle miesięcy się starała, a udało się w miesiącu, w którym mój maż wyjechał w delegację, a dzięki Bogu owulacja chyba o tym wiedziała i postanowiła zawitać wczesniej, kiedy ejszcze był czyli w 10dc. Także kompletnie jeszcze tego nie czuje i nie wierzę. Oczywiście jestem totalnie happy i mam takie dwubiegunowe uczucia: od radości do deprechy czy wsztrsko jest ok... my to baby mamy swoje odchyły :-)

Izostar, tak bardzo się z tym utożsamiam :)
    My staraliśmy sie około roku, mniej lub bardziej, nie licząc 3 miesięcznej przerwy. Zwykla miałam owulację między 21 a 27 dc, więc w maju nawet nie zdążyliśmy zacząć sie starać, a jest tak cudowna niespodzianka :)

• Rafaello Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marmi wrote:
    Izostar, tak bardzo się z tym utożsamiam :)
    My staraliśmy sie około roku, mniej lub bardziej, nie licząc 3 miesięcznej przerwy. Zwykla miałam owulację między 21 a 27 dc, więc w maju nawet nie zdążyliśmy zacząć sie starać, a jest tak cudowna niespodzianka :)

I u mnie podobna niespodzianka:) odpuściłam sobie totalnie starania (w końcu mam luf czyli rzekomo bez pragnyla nie powinno się udać) a tu zonk ciąża:)

marmi lubi tę wiadomość

• IZOSTAR Przyjaciółka

Wysłany: 21 czerwca 2017, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej dziewczyny, udostępnijcie swoje kalendarze ciążowe - ja swój uwidoczniłam dla każdego. W ten sposób będziemy mogły się stalkowac jeszcze bardziej i widzieć co tam u nas słychać :-)

kozamonia, marmi lubią tę wiadomość

6sutdqk3wg6v2a8v.png
  • kozamonia Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IZOSTAR wrote:
    Ej dziewczyny, udostępnijcie swoje kalendarze ciążowe - ja swój uwidoczniłam dla każdego. W ten sposób będziemy mogły się stalkowac jeszcze bardziej i widzieć co tam u nas słychać :-)
    Nie widzę twojego dziennika :( nie udostępniłas :(

YLkvp1.png
    29.01.18 - Joasia 2630 g <3
    05/06.17 - IMSI + crio
  • IZOSTAR Przyjaciółka

Wysłany: 21 czerwca 2017, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorrki, a teraz? Nawet można zrobić suwaczek Belly :-) zmieniłam na taki. Wspieram branding Belly :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2017, 13:33

6sutdqk3wg6v2a8v.png
  • Rafaello Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IZOSTAR wrote:
    Sorrki, a teraz?

widać

• innamorata88 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a88 wrote:
    Innamorata, jak to 29go jak 2018 nie jest rokiem przestepnym? :D

Ja sie dzis poryczalam, bo mi Pani sprzedala muffinke czekoladowa zamiast jagodowej i byla okropna. Takze cieszcie sie dziewczyny, ktore nie macie objawow i takich humorkow, ja sie czuje dzis jak wariatka :D
    Hahahahaha o głupia ja :D nie wiem gdzie to sprawdzałam :D :D :D

Mikołaj 25.04.2011

08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
    27.02 3480g Michaś 56cm długości <3
  • TrzeciMotylek Koleżanka

Wysłany: 21 czerwca 2017, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hcg dwa dni temu 170 dziś 550. Jest ok,nie? Bo wysoka beta hcg IZOSTAR mnie zestresowala :) ale skoro się podwoila to chyba ok :)
    Może to ze ja mam te hcg total a nie beta hcg robi tą różnicę??

• 8485 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie mdlosci wieczorem, ciagle jestem glodna ochote mam ciaglena owoce no i brzuch ciagle wzdetyb

https://www.suwaczki.com/tickers/8p3odqk3g4i8ffll.png[/img]
    Aniołek Lipiec 2017[*]
    Aniołek czerwiec 2013[*]
    Aniołek styczeń 2014 [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2017, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TrzeciMotylek wrote:
    Hcg dwa dni temu 170 dziś 550. Jest ok,nie? Bo wysoka beta hcg IZOSTAR mnie zestresowala :) ale skoro się podwoila to chyba ok :)
    Może to ze ja mam te hcg total a nie beta hcg robi tą różnicę??

Wszystko jak najbardziej prawidłowo :)

• TrzeciMotylek Koleżanka

Wysłany: 21 czerwca 2017, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki :)
    Chyba przez to, że ta ciąża jest dla mnie niespodzianką to ciągle mnie stresuje ;) nie dociera do mnie :)

‹‹ 61 62 63 64 65 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ