X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • Elaa.1234 Przyjaciółka

Wysłany: 21 czerwca 2017, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waszka88 a od kiedy Ci się zaczęły mdłości ?

Mnie dzisiaj pierwszy raz odrzuciło od kawy :D tzn. jak co dzień w pracy pije kawę i dzisiaj tak mi nie smakowała, nie wiem czy działa podświadomość czy faktycznie coś w tym jest :D No i troszkę bardziej jestem wyczulona na zapachy. Przed wczoraj mój narzeczony wrócił z pracy i wiecie jak to facet po całym dniu pracy jeszcze w takim upale .... no tak strasznie go czułam, oczywiście od razu poszedł się umyć bo chyba bym zaliczyłam pierwsze wymioty :o :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2017, 12:17

1t69dfh.png
  • kozamonia Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szwesta u mnie z tą colą było podobnie, prawie zabiłam wczoraj mojego że nie kupił mi coli w sklepie. Jak poleciał specjalnie do sklepu, otwarlam ją to jakoś mi się odechciało ;) to już nie ten sam smak co zwykle

innamorata88 lubi tę wiadomość

YLkvp1.png
    29.01.18 - Joasia 2630 g <3
    05/06.17 - IMSI + crio
  • jomi81 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też witam nowe dziewczyny :) In vitrowych faktycznie nas sporo :)

U mnie też w sumie brak objawów, jedynie bolą piersi i chodzę spać o 20. Ja mam jutro wizytę i nie mogę się juz doczekać, strasznie jestem ciekawa czy będzie jedno serducho czy może dwa :)

Olga 05.01.2013
    IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
    10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
    24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka :)
    Nela i Tymon 09.01.2018
  • Basik83 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mdlosci mam najwieksze z samego rana i poznym wieczorem..w ciagu dnia da sie jakos zniesc..z cycami jest identycznie..i ciagle wszedzie zasypiam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2017, 12:25

iv09i09kqbjpvj1e.png
    Madzia 2006❤Zuzia 2008
  • Lupusowa Przyjaciółka

Wysłany: 21 czerwca 2017, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z objawow to tez odbijanie , mdli mnie glownie wieczorami , bola piersi i kompletnienie nie mam energi, ja z kolei ciagle bym spala . Dodatkowo wieczorami mam wzdety brzuch.

2nn33e3kujjf71kc.png
  • waszka88 Ekspertka

Wysłany: 21 czerwca 2017, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaa.1234 mdłości zaczęły mi się coś między 5 a 6 tygodniem, jak wstanę przed 7 do pracy to już cały dzień mnie męczy, jak jest weekend i mogę pospać to jest troszkę lepiej. Ja chyba po prosty jestem skazana na mdłości, w poprzedniej ciąży też miałam od 6 tygodnia aż do 5 miesiąca włącznie. zaczynam też podejrzewać, że intensywne mdłości to na chłopaków są ;)

[link=https://www.suwaczki.com/]m3sxrjjgpfogd2ez.png[/link]
  • IZOSTAR Przyjaciółka

Wysłany: 21 czerwca 2017, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochaniutkie przyszłe nowe mamusie! super, że znami jesteście. Szczerze to nawet czasami ja jeszcze nie mogę uwierzyć w to, że jestem w ciąży. Raz, że tego w ogóle nie czuję, a dwa, że tyle miesięcy się starała, a udało się w miesiącu, w którym mój maż wyjechał w delegację, a dzięki Bogu owulacja chyba o tym wiedziała i postanowiła zawitać wczesniej, kiedy ejszcze był czyli w 10dc. Także kompletnie jeszcze tego nie czuje i nie wierzę. Oczywiście jestem totalnie happy i mam takie dwubiegunowe uczucia: od radości do deprechy czy wsztrsko jest ok... my to baby mamy swoje odchyły :-)

marmi lubi tę wiadomość

6sutdqk3wg6v2a8v.png
  • Lupusowa Przyjaciółka

Wysłany: 21 czerwca 2017, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i jeszcze te zapachy , wszystko mi smierdzi . Otwieram lodowke Badz szafke i mnie zaczyna mdlic . Ale trzeba przyznac ze i Aperyt wiekszy , ciagle bym jadla... marzy mi sie polskie jedzenie , golabki, pierogi, bigos.. A TU nie ma komu robic .. Juz odliczam dni do wakacji, kiedy to przylece do Polski.

2nn33e3kujjf71kc.png
  • Alstro38 Ekspertka

Wysłany: 21 czerwca 2017, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie nowe mamusie !!!!

Dobrze , że jest nas coraz więcej ;-)

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty , chyba że już wszystkie się odbyły ?

• marmi Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IZOSTAR wrote:
    Kochaniutkie przyszłe nowe mamusie! super, że znami jesteście. Szczerze to nawet czasami ja jeszcze nie mogę uwierzyć w to, że jestem w ciąży. Raz, że tego w ogóle nie czuję, a dwa, że tyle miesięcy się starała, a udało się w miesiącu, w którym mój maż wyjechał w delegację, a dzięki Bogu owulacja chyba o tym wiedziała i postanowiła zawitać wczesniej, kiedy ejszcze był czyli w 10dc. Także kompletnie jeszcze tego nie czuje i nie wierzę. Oczywiście jestem totalnie happy i mam takie dwubiegunowe uczucia: od radości do deprechy czy wsztrsko jest ok... my to baby mamy swoje odchyły :-)

Izostar, tak bardzo się z tym utożsamiam :)
    My staraliśmy sie około roku, mniej lub bardziej, nie licząc 3 miesięcznej przerwy. Zwykla miałam owulację między 21 a 27 dc, więc w maju nawet nie zdążyliśmy zacząć sie starać, a jest tak cudowna niespodzianka :)

oar8vfxm9pilbm4k.png
  • Rafaello Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marmi wrote:
    Izostar, tak bardzo się z tym utożsamiam :)
    My staraliśmy sie około roku, mniej lub bardziej, nie licząc 3 miesięcznej przerwy. Zwykla miałam owulację między 21 a 27 dc, więc w maju nawet nie zdążyliśmy zacząć sie starać, a jest tak cudowna niespodzianka :)

I u mnie podobna niespodzianka:) odpuściłam sobie totalnie starania (w końcu mam luf czyli rzekomo bez pragnyla nie powinno się udać) a tu zonk ciąża:)

marmi lubi tę wiadomość

• IZOSTAR Przyjaciółka

Wysłany: 21 czerwca 2017, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej dziewczyny, udostępnijcie swoje kalendarze ciążowe - ja swój uwidoczniłam dla każdego. W ten sposób będziemy mogły się stalkowac jeszcze bardziej i widzieć co tam u nas słychać :-)

kozamonia, marmi lubią tę wiadomość

6sutdqk3wg6v2a8v.png
  • kozamonia Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IZOSTAR wrote:
    Ej dziewczyny, udostępnijcie swoje kalendarze ciążowe - ja swój uwidoczniłam dla każdego. W ten sposób będziemy mogły się stalkowac jeszcze bardziej i widzieć co tam u nas słychać :-)
    Nie widzę twojego dziennika :( nie udostępniłas :(

YLkvp1.png
    29.01.18 - Joasia 2630 g <3
    05/06.17 - IMSI + crio
  • IZOSTAR Przyjaciółka

Wysłany: 21 czerwca 2017, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorrki, a teraz? Nawet można zrobić suwaczek Belly :-) zmieniłam na taki. Wspieram branding Belly :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2017, 13:33

6sutdqk3wg6v2a8v.png
  • Rafaello Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IZOSTAR wrote:
    Sorrki, a teraz?

widać

• innamorata88 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a88 wrote:
    Innamorata, jak to 29go jak 2018 nie jest rokiem przestepnym? :D

Ja sie dzis poryczalam, bo mi Pani sprzedala muffinke czekoladowa zamiast jagodowej i byla okropna. Takze cieszcie sie dziewczyny, ktore nie macie objawow i takich humorkow, ja sie czuje dzis jak wariatka :D
    Hahahahaha o głupia ja :D nie wiem gdzie to sprawdzałam :D :D :D

Mikołaj 25.04.2011

08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
    27.02 3480g Michaś 56cm długości <3
  • TrzeciMotylek Koleżanka

Wysłany: 21 czerwca 2017, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hcg dwa dni temu 170 dziś 550. Jest ok,nie? Bo wysoka beta hcg IZOSTAR mnie zestresowala :) ale skoro się podwoila to chyba ok :)
    Może to ze ja mam te hcg total a nie beta hcg robi tą różnicę??

• 8485 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie mdlosci wieczorem, ciagle jestem glodna ochote mam ciaglena owoce no i brzuch ciagle wzdetyb

https://www.suwaczki.com/tickers/8p3odqk3g4i8ffll.png[/img]
    Aniołek Lipiec 2017[*]
    Aniołek czerwiec 2013[*]
    Aniołek styczeń 2014 [*]
  • marmi Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TrzeciMotylek wrote:
    Hcg dwa dni temu 170 dziś 550. Jest ok,nie? Bo wysoka beta hcg IZOSTAR mnie zestresowala :) ale skoro się podwoila to chyba ok :)
    Może to ze ja mam te hcg total a nie beta hcg robi tą różnicę??

Wszystko jak najbardziej prawidłowo :)

oar8vfxm9pilbm4k.png
  • TrzeciMotylek Koleżanka

Wysłany: 21 czerwca 2017, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki :)
    Chyba przez to, że ta ciąża jest dla mnie niespodzianką to ciągle mnie stresuje ;) nie dociera do mnie :)

‹‹ 61 62 63 64 65 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ