Mamusie luty 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzisiejsza beta 7650,50, co wskazuje na 4-5 tydzień ciazy. Lekarz na usg określił ciaze na < 5 tc. Czyli wszystko sie zgadza:-) ciąża młodsza niz z terminu owulacji. Pokrecone to troche:-P
Prosilam o badanie hcg i kwote za nie zaplacilam a w wyniku jest beta hcg, takze moze niektóre laboratoria uzywaja tej nazwy w skrócie.
-
kozamonia wrote:Co się stało?? ;(
Ja u nich robiłam tylko raz, więc wzięłam ten wynik na spokojnie. Jak masz więcej badań robionych w synevo to koniecznie u nich powtórz, chociaż cena zabija.Mikołaj 25.04.2011
08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
27.02 3480g Michaś 56cm długości
-
innamorata88 wrote:Beta z poniedziałku w Synevo 162,3 u/l dzisiaj 250 mlU/ml myślałam, że to kwestia jednostek , ale skoro mówisz, że nie to serio przestaję się łudzić.
Trzymam mocno kciuki, żeby to była różnica w jednostkach! -
kozamonia wrote:Innamorata albo jeszcze poczekaj do piątku i powtórz w diagnostyce (czy gdzie tam dzisiaj robiłaś), wtedy będziesz mieć jasny obraz.Mikołaj 25.04.2011
-
Innamorata, to czekamy na wynik. Czasem na początku beta przyrasta nieco wolniej, poza tym podwoić to się musi w 3, a nie 2 dni. Po 48godz przyrost powinien być o nieco ponad 60%.
Plus serio, w różnych labo są różne metody oznaczania i to ma wpływ na wyniki i na to, że z 2 różnych labo mogą być nieporównywalne.
Mocno trzymam kciuki :* -
marmi wrote:Innamorata, to czekamy na wynik. Czasem na początku beta przyrasta nieco wolniej, poza tym podwoić to się musi w 3, a nie 2 dni. Po 48godz przyrost powinien być o nieco ponad 60%.
Plus serio, w różnych labo są różne metody oznaczania i to ma wpływ na wyniki i na to, że z 2 różnych labo mogą być nieporównywalne.
Mocno trzymam kciuki :*Mikołaj 25.04.2011
-
innamorata88 wrote:A w której diagnostyce robiłaś? Mikołowska? Dzwoniłam do Synevo i babka mówi, że obydwa wyniki nie są porównywalne nawet ze względu na różne jednostki. Potwórzę badanie jutro u nich i kończę z oznaczaniem bety.
-
TrzeciMotylek wrote:Ja prosiłam o beta hcg a zrobili mi hcg
INNAMORATA88 ale to są inne jednostki. W synevo masz u/l a dziś mlU - nie martw się
dokładnie, Innamorata88 nie porównuj, bo to dwie różne jednostki więc głowa do góry!Jestem ciekawa jaka mi dziś beta wyjdzie - mam mieć wyniki koło 21. 48h temu miałam 2797... zobaczymy co dziś. Minimum powinnam miec koło 5 tys.? -
rosann wrote:Dziewczyny czy któraś z Was ma kontakt z Inffinito22? Dawno jej nie było!
No właśnie. . .
A wracając jeszcze na chwilę do wyników z laboratoriów to faktycznie można się niepotrzebnie zestresować . . . a przecież miałyśmy POZYTYWNIE MYŚLEĆ !marmi lubi tę wiadomość