X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • IZOSTAR Przyjaciółka

Wysłany: 21 czerwca 2017, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, ze trochę jestem spanikowana. Mam pierwszy raz od poczatku ciąży lekkie plamienia. Tzn. taki sluz kawa z mlekiem, bardzo mało, na majtkach lekka smuga i przy podcieraniu trochę. Bać się? Prog mam ok, bo 37.

6sutdqk3wg6v2a8v.png
  • meggi90 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie dziś nastraszyla siostra męża. Bo pyta czy mam koty a ja mam podwórkowych z 10. Mieszkam na wsi. I ona mówi że nie mogę jeść owoców i warzyw z ogródka bo mogą być zarazone toksoplazmoza.

I teraz siedzę i się stracham.

Z drugiej strony żyje tutaj 27 lat i przez tyle lat się nie zarazilam..przynajmniej do zeszłego lata bo miałam robione badania.

Ja już bzikuje. Że sklepu owoce i warzywa nie jedz bo pryskane z ogrodu nie jedz bo osra...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2017, 19:29

Jesteśmy małżeństwem od 20.06.2015
    xnw4skjo49k4p9mf.png
    ckaidqk3t2grx5um.png
  • meggi90 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IZOSTAR ja też mam dziś identyczne plemienia. Jutro idę do lekarza. Masakra płakać mi się chce. Że albo ciąża nie jest na swoim miejscu, albo że zarazilam się toksoplazmoza, albo że już nie wiem co mogę jeść czego nie!!! No i to planie nie.

Jesteśmy małżeństwem od 20.06.2015
    xnw4skjo49k4p9mf.png
    ckaidqk3t2grx5um.png
  • magosia Nowa

Wysłany: 21 czerwca 2017, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izostar

Ja zawsze na początku ciąży mam takie brązowe plamienia, u mnie to krwiaki na macicy. Mimo tego mam dwójkę zdrowych dzieci :).

l22nha00o3i5rvfe.png
    dqprtrd8n4qt2gym.png
    28whcsqvfhctlk0c.png
  • IZOSTAR Przyjaciółka

Wysłany: 21 czerwca 2017, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi90 też jutro mam lekarza. Ja teraz się kładę i będę leżej już do jutra, bo się boję, że coś się stało. Może się dziś przemeczyłąm... w sumie miałam kilka spotkań i stresów w pracy. Chyba sobie L4 wezmę na kilka dni, bo ten pierwszy okres to trzeba jednak odpoczywać, a nie być supermanką...
    Dziewczyny, któraś z Was miałą jeszcze podobne rzeczy? Tak jak pisalam, to bardzo mała ilośc, kolor kawa z mlekiem... głównie widać przy podcieraniu.

6sutdqk3wg6v2a8v.png
  • Meginka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :) ale nadrukowałyście kobity! :)
    byłam na wizycie :) wszystko ok, ciąża prawidłowa szósty tydzień, jest zarodek :) Dostałam skierowanie na badania i następna wizyta za 4 tyg, trochę długo no ale dr stwierdził, że jest wszystko ok i nie ma potrzeby częściej. Niby nic konkretnego się ni dowiedziałam, ale się uspokoiłam trochę. Ale mam dzisiaj wariacki dzień... wszystko w biegu... a tu sterta garów czeka...

kuzka, marmi, aiwlys lubią tę wiadomość

2013💙👶
    2017 cb
    2018❤👶
    2022 cb
    04.02 ⏸
    24.02 wizyta(6+3)-mamy ❤
    17.03 kolejna wizyta
    preg.png
  • rosann Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meggi90 wrote:
    A mnie dziś nastraszyla siostra męża. Bo pyta czy mam koty a ja mam podwórkowych z 10. Mieszkam na wsi. I ona mówi że nie mogę jeść owoców i warzyw z ogródka bo mogą być zarazone toksoplazmoza.

I teraz siedzę i się stracham.

Z drugiej strony żyje tutaj 27 lat i przez tyle lat się nie zarazilam..przynajmniej do zeszłego lata bo miałam robione badania.

Ja już bzikuje. Że sklepu owoce i warzywa nie jedz bo pryskane z ogrodu nie jedz bo osra...

Siostra ma racje, ale aby całkowicie zminimalizować szanse na zakażenie to musiałabyś w ogóle odstawić warzywa i owoce, także nie do przesady :) Dobrze je myj i wszystko będzie w porządku :) Głowa do góry!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2017, 19:59

thgfugpjkrpdgpz8.png
  • stokrotka30 Ekspertka

Wysłany: 21 czerwca 2017, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rafaello wrote:
    mam pytanko: czy robiąc badanie tsh z krwi bierzecie rano tabletkę czy dopiero po pobraniu?

Mi lekarka nie kazała brać leku przed pobraniem krwi.

f2w3rjjg3x6jcgze.png
  • rosann Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meginka wrote:
    hej :) ale nadrukowałyście kobity! :)
    byłam na wizycie :) wszystko ok, ciąża prawidłowa szósty tydzień, jest zarodek :) Dostałam skierowanie na badania i następna wizyta za 4 tyg, trochę długo no ale dr stwierdził, że jest wszystko ok i nie ma potrzeby częściej. Niby nic konkretnego się ni dowiedziałam, ale się uspokoiłam trochę. Ale mam dzisiaj wariacki dzień... wszystko w biegu... a tu sterta garów czeka...

Super :) Gratulacje! Ja też mam wizyty co 4 tygodnie, wg mnie jest to ok :)

thgfugpjkrpdgpz8.png
  • stokrotka30 Ekspertka

Wysłany: 21 czerwca 2017, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dziewczyny szalejecie:) ciężko Was nadrobić:) Jeśli tylko mam czas to zaglądam i staram się być w temacie..
    Cieszę się, że jest nas tak dużo i możemy się dzielić naszymi uwagami, emocjami, odczuciami itp.
    Ps. Witam serdecznie wszystkie kobietki, które dołączyły do nas!

f2w3rjjg3x6jcgze.png
  • IZOSTAR Przyjaciółka

Wysłany: 21 czerwca 2017, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff... beta dziś 6267, a dwa dni temu 2797, czyli ok. Tsh dziś 1,7, a dwa dni temu 2,72, czyli się ustabilizowało. Dzięki Bogu. Ale zawsze musi być jakieś zmartwienie... jak wyniki ok, to teraz jakiś "kawowy" śluz...

aiwlys lubi tę wiadomość

6sutdqk3wg6v2a8v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2017, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po dzisiejszej wizycie mam dla Was rebus. Ostrzegam, nie bedzie to rebus wysokich lotow, ale nic madrego dzis nie wymysle :D
    Uwaga, oto on:

6+5=<3 :D :D :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2017, 20:22

marmi, kuzka, Elaa.1234 lubią tę wiadomość

• kozamonia Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IZOSTAR wrote:
    Meggi90 też jutro mam lekarza. Ja teraz się kładę i będę leżej już do jutra, bo się boję, że coś się stało. Może się dziś przemeczyłąm... w sumie miałam kilka spotkań i stresów w pracy. Chyba sobie L4 wezmę na kilka dni, bo ten pierwszy okres to trzeba jednak odpoczywać, a nie być supermanką...
    Dziewczyny, któraś z Was miałą jeszcze podobne rzeczy? Tak jak pisalam, to bardzo mała ilośc, kolor kawa z mlekiem... głównie widać przy podcieraniu.
    Ja miałam takie plamienia, jasno brązowe w zeszłym tygodniu. Akurat zbiegło się to z spadkiem progesteronu, bo w tym dniu wyszedł mi wynik 12, i z dniem w którym miałam dostać okres.
    Leżałam i odpoczywalam cały wieczór i później było już ok.

YLkvp1.png
    29.01.18 - Joasia 2630 g <3
    05/06.17 - IMSI + crio
  • kozamonia Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a88 wrote:
    Po dzisiejszej wizycie mam dla Was rebus. Ostrzegam, nie bedzie to rebus wysokich lotow, ale nic madrego dzis nie wymysle :D
    Uwaga, oto on:

6+5=<3 :D :D :D
    Jest serduszko??? :D

YLkvp1.png
    29.01.18 - Joasia 2630 g <3
    05/06.17 - IMSI + crio
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2017, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest serduszko i 8mm :D

I chociaz strasznie mi ulzylo, to przed kolejna wizyta pewnie stres bedzie jeszcze wiekszy...

kozamonia, Alstro38 lubią tę wiadomość

• kuzka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a88 wrote:
    Jest serduszko i 8mm :D

I chociaz strasznie mi ulzylo, to przed kolejna wizyta pewnie stres bedzie jeszcze wiekszy...

Mam podobne odczucia po wczorajszej wizycie. Ale mówią, że się kobieta stresuje całą ciążę, a później już całe życie :P

Dwa Aniołki: 10.2016 i 02.2017

74diru1dhvelt745.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2017, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli wszystko bedzie ok, to po kolejnej wizycie bede sie rozgladac za zakupem detektora tetna. Mysle, ze dla swietego spokoju bedzie to dobry wydatek

• rosann Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a88 super! bardzo się cieszę :)

Dziewczyny z plamieniami, a jakie wy macie odczynki krwi RH? Ja mam RH- i lekarz mi powiedział, że potencjalne plamienia mogą mieć związek z tym i jeżeli cokolwiek takiego mi się przytrafi to natychmiast mam przyjechać na zastrzyk z immunoglobuliny, jeśli nic takiego nie będzie to zastrzyk standardowo dostane po 26 tc (wg norm w DE) i po porodzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2017, 21:01

a88 lubi tę wiadomość

thgfugpjkrpdgpz8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2017, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @kozamonia, właśnie zauważyłam, że trochę zgapiłam suwaczek od Ciebie... Ani trochę nie było to celowo, już jakiś czas temu mi się on rzucił w oczy (jest idealny! <3), mam nadzieję, że nie będziemy się mylić :P

• rosann Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rosann wrote:
    a88 super! bardzo się cieszę :)

Dziewczyny z plamieniami, a jakie wy macie odczynki krwi RH? Ja mam RH- i lekarz mi powiedział, że potencjalne plamienia mogą mieć związek z tym i jeżeli cokolwiek takiego mi się przytrafi to natychmiast mam przyjechać na zastrzyk z immunoglobuliny, jeśli nic takiego nie będzie to zastrzyk standardowo dostane po 26 tc (wg norm w DE) i po porodzie.

Teraz tak czytam, że plamienia nie są skutkiem konfliktu, tylko na odwrót, plamienia mogą spowodować konflikt. O ja durna :) Tak czy siak, pamiętajcie o tym! :)

thgfugpjkrpdgpz8.png
‹‹ 64 65 66 67 68 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ