X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2017, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny minie Wam to wczesne wstawanie. Ja w 1trymsetrze też budziłam się o 5, a teraz w 16tyg ledwo wstaje o 7.30 :) co do Plamien- to Wam podpowiem dużo odpoczywajcie, nawet jak się dobrze czujecie. Ja do 12tyg ciążę miałam wzorową,a i tak wylądowałam z krwotokiem na IP (za dużo pracowałam) A z dzidziusiem wszystko w porządku. Wiele moich forumowych grudniowe też przeszło krwotoki i dzieciaczki żyją i się rozwijają. Także dziewczynki dbajcie o siebie. Odpoczywajcie i nie stresujcie się :) z maluszkami na pewno jest wszystko dobrze. Odnośnie detektora, to polecam, ale nie wcześniej niz od 11tyg. Bo wcześniej ciężko znaleźć serduszko i nie ma co się stresować :) pozdrawia grudniowy przyszła mama

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2017, 08:35

kolka lubi tę wiadomość

• kasiula2122 Przyjaciółka

Wysłany: 22 czerwca 2017, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuzka wrote:
    Poważnie zastanawiam się nad kupnem detektora tętna płodu ....
    Ja też o tym myślę.Wiesz może gdzie można zakupić i ile to kosztuje?

w57v3e3kt53bmubr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2017, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam upatrzony na Allegro, 230 zl

http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=6650240350

• kuzka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiula2122 wrote:
    Ja też o tym myślę.Wiesz może gdzie można zakupić i ile to kosztuje?

Już mam upatrzony na allegro. Jumper Sonoline B. Dokonuje pomiaru (wskazuje ilość uderzeń na minutę) , do tego jest żel duży. Cena ok. 250 zł z wysyłką już.

Dwa Aniołki: 10.2016 i 02.2017

74diru1dhvelt745.png

• kuzka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A88 kiedy masz zamiar kupić? Niby można już usłyszeć serduszko od 9 tyg. Ale sporo wpisów widzę, że lepiej na spokojnie 11 - 12 tyg.
    Mnie już korci bo zaczął się jakby 9 tydzień :P

74diru1dhvelt745.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2017, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuzka, kiedy planujesz kupic? Kolezanka na forum mojej kliniki mowila, ze jej wykrywal juz od 8 tc, wiec u Ciebie moze juz zadzialac. Mysle tylko zeby nie przegiac i nie kupic za wczesnie, zeby nie kusil...;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2017, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, Kuzka, czytamy sobie dzisiaj w myslach :P ja czekam do kolejnej wizyty (przyszly piatek), jesli bedzie ok, to zamawiam

kuzka lubi tę wiadomość

• kuzka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja słyszałam serduszko we wtorek. NastępnA wizyta 13 lipca więc chyba tyle nie wytrzymam. Czekam dzisiaj na zielone światło od Małża i pewnie zamówię :P

74diru1dhvelt745.png

• marmi Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wczesnego wstawania, to ja ma 2 dni przed pozytywnym testem i kilka dni po budziłam się z niewiadomych powodów o 4. Dzień w dzień, serio.
    Za to teraz śpię jak suseł i mam bardzo mocny sen. Wcześnie się też kładę, koło 22 piszę do Was już zazwyczaj z łóżka ;)

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty :)
    A i o detektorach chetnie poczytam, bo to dla mnie nowość :)

oar8vfxm9pilbm4k.png
  • kolka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiula2122 wrote:
    Gratulacje A88.Wiedziałam, że będzie dobrze u Ciebie.Dobrze,że wybrałaś środę na wizytę, bo przynajmniej wiesz już na czym stoisz. Wiem o czym mowisz z tym stresem do kolejnej wizyty.właśnie to przeżywam.W poniedziałek 1,5 tygodnia zobaczyłam serduszko.W najbliższy poniedziałek mam kolejne badanie i strasznie sie boję czy serduszko będzie nadal biło.

Mam to samo, tydzień temu było serduszko. Też mam wizytę w poniedziałek, więc będziemy przeżywać razem :) ale musimy wierzyć, że jest ok :) skoro nie ma krwi, czujemy się dobrze to nasze maleństwa też :)

rozmawiacie ze swoimi brzuszkami? :P

f2w3rjjgqu35wkgy.png

starania od 2015 roku
  • marmi Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja póki co trochę nieśmiało mówię do Fasolki w myślach :)
    Za to często głaszczę się po jeszcze nie ciążowym brzuchu :)
    Taki już trochę odruch bezwarunkowy chyba :)

oar8vfxm9pilbm4k.png
  • kozamonia Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja najczęściej zasypiam z rękami na brzuchu :) nie mówię do brzucha, bo jeszcze nie jestem pewna czy mam do czego.

Jestem strasznie nieprzytomna dzisiaj. Ledwo do pracy wstałam.

Teraz jeszcze zrobiłam się taka drażliwa, że nie wiem jak kolega wytrzyma ze mną do 17 ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2017, 10:38

YLkvp1.png
    29.01.18 - Joasia 2630 g <3
    05/06.17 - IMSI + crio
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2017, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Mamusie ;)
    Powodzenia dziś na wizytach.

kuzka lubi tę wiadomość

• TrzeciMotylek Koleżanka

Wysłany: 22 czerwca 2017, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiuszaa i izostar bylyscie juz u lekarza na usg?? Nie wiem czy przegapilam czy nie pisałyście kiedy wizyta :)

• szwesta80 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siedzę w poczekalni, przede mną 2 Panie. Serce mi zaraz wyskoczy z piersi...

3jgx3e3kzhsm0bxy.png
    f2w3qh4snsvwasdq.png
    Przybrana Mama dla Młodego
    Aniołek [*] - 12.10.2015 - 8 tc
    Aniołek [*] - 16.01.2017 - 9 tc
  • Sarna84 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, przepraszam ze tak znienacka tu się odzywam, ale podczytywalam Was trochę z nadzieją, że wkrótce dołączę (czekam na drugą betę, jeśli odnotuje dzis przyrost, to oficjalnie się przywitam), tymczasem bardzo niepokoje się o Innamorate i chciałabym zapytać co u niej, a na naszym wątku na ovu nic nie wspominała o swoich niepokojach,wiec pytam tu, gdzie wczoraj dzieliła się z Wami problemem.

Inna, daj znać czy powtórzylas betę?

Yru0p1.png
    yusqp1.png
  • rosann Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    U mnie chyba zaczynają się problemy z jedzeniem :( Co prawda nie mam mdłości, co najwyżej mnie raz dziennie "zamuli" przez chwilkę, ale nie jestem w stanie niczego jeść. Cały czas mam poczucie mega pełnego żołądka i jak tylko coś przegryzę to mam wrażenie, że wszystko mi staje w przełyku. Wagę już mam niższą niż na początku ciąży no i tak się zastanawiam jak to będzie dalej...
    No i to potworne zmęczenie! Ciężko mi w jakikolwiek normalny sposób funkcjonować. Ledwo wstaje, a już marzę o tym, aby iść spać...

Trzymajcie się dzisiaj, pięknego dnia dla Was <3
    I uważajcie na wysokie temperatury!

thgfugpjkrpdgpz8.png
  • nusiaczek20 Ekspertka

Wysłany: 22 czerwca 2017, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szwesta80 wrote:
    Siedzę w poczekalni, przede mną 2 Panie. Serce mi zaraz wyskoczy z piersi...

Nie martw się kochana, wszystko będzie dobrze :) Trzymam kciuki, pochwal się potem fotką :)

ckai43r8oeuuoz6e.png
  • Elaa.1234 Przyjaciółka

Wysłany: 22 czerwca 2017, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się dzisiaj tak okropnie czuje ;( złapałam chyba w pracy jakaś wirusówke, bo od 2 w nocy ciagle wymiotuje i nawet jak napije się wody to za chwile biegnę do łazienki i wszystko ze mnie leci ;( na początku myślałam ze wymioty są spowodowane ciążą i przez to, ze wczoraj wieczorem za bardzo się najadłam ale chyba nie jest to możliwe aby tak dużo razy wymiotować ? Boje się cokolwiek zjeść. Masakra .... mdłości nie mam tylko od razu idą wymioty ;(;(.

1t69dfh.png
  • lilka1984 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siedze w domu na l4 i ogladam Przyjaciol na comedy central, Rachel urodzila coreczke a ja splakalam sie jak bobr. W ostatnia niedziele bylam w kosciele i odbywal sie chrzest chyba z 8 dzieci, tez plakalam przez pol mszy. Te hormony to mocny stuff :) i przychalam sie do opinii, ze w ciazy z mozgu robi sie kalafior :)

katiuszaa, IZOSTAR lubią tę wiadomość

Czekamy na Stasia!!!
    ponad 2 lata starań, szczęśliwa 2 IUI, ciąża zawierzona Maryi
    p19u9n73sbrglaq2.png

f2w3yx8duzgrf5y5.png
‹‹ 66 67 68 69 70 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ