Mamusie luty 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny Fajnie, że poruszacie temat detektora. Ja też się chyba skuszę na ten zakup. Poczekam jeszcze ze dwa tygodnie, żeby na spokojnie słyszeć. Zapytam dziś lekarza co o tym myśli i czy warto, może mi poleci jakiś konkretny model Mnie dziś rano trzymały mdłości. Rano biorę letrox ba tarczyce i później nie mogę nic zjeść przez jakieś 30 minut. A na głodniaka mam niestety mdłości
-
Anne92 wrote:Hej dziewczyny Fajnie, że poruszacie temat detektora. Ja też się chyba skuszę na ten zakup. Poczekam jeszcze ze dwa tygodnie, żeby na spokojnie słyszeć. Zapytam dziś lekarza co o tym myśli i czy warto, może mi poleci jakiś konkretny model Mnie dziś rano trzymały mdłości. Rano biorę letrox ba tarczyce i później nie mogę nic zjeść przez jakieś 30 minut. A na głodniaka mam niestety mdłości
Anne92 daj znać co powiedział lekarz na temat detektora
A gdzie jest Infinitto22 i Hopeless ? :>marmi lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, a czy zmieniałyście jakoś bardzo swoją dietę? Wiem, że z pewnych rzeczy trzeba zrezygnować ze względów bezpieczeństwa. Ale czy odmawiacie sobie raz na jakiś czas fast fooda albo kotleta smażonego na głębokim tłuszczu? mi się wczoraj zachciało kebaba Normalnie wytrzymać nie mogłam i zastanawiam się czy można sobie pozwolić na małe grzeszki czasami
-
nick nieaktualnyOd smazonego mnie odpycha (jupi!), z wyjątkiem kurczaka z kfc, na którego sobie raz czy dwa pozwolilam... wszystko w granicach rozsadku, wiadomo ze mak codziennie to slaby pomysł, ale raz na jakiś czas nikomu raczej nie zaszkodzi.
Ot, wlasnie narobilam sobie smaka na maka...kuzka lubi tę wiadomość
-
Ja jem to na co mam ochote, ogolnie odzywam sie zdrowo bo korzystam z diety pudelkowej od sprawdzonej firmy, przd ciaza mialam wersje 1500 kalorii i poki co dalej mam tak samo. Ale oczywiscie dojadam duzo i sobie nie odmawiam. Wlasciwie co 2 godziny musze cos zjesc. Dojadam glownie owocami, ale tez np wczoraj chodzily mi po glowie takie domowe hot dogi z bulka podgrzana na parze i sobie zrobilam. Nawet mialam jazde na czipsy paprykowe wiec sobie kupilam male opakowanie. Anne92 jak pomysle o tym kebabie to stwierdzam, ze to nie glupi pomysl u mnie w Gdansku jest Berlin kebab mi maja tam takie Rollo Greckie, z feta, oliwkami i sisem tzaziki.....przekonalas mnie!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2017, 12:25
-
nick nieaktualny
-
Anne92 wrote:Dziewczyny, a czy zmieniałyście jakoś bardzo swoją dietę? Wiem, że z pewnych rzeczy trzeba zrezygnować ze względów bezpieczeństwa. Ale czy odmawiacie sobie raz na jakiś czas fast fooda albo kotleta smażonego na głębokim tłuszczu? mi się wczoraj zachciało kebaba Normalnie wytrzymać nie mogłam i zastanawiam się czy można sobie pozwolić na małe grzeszki czasami
Pisałam wcześniej że termin mam na 25 27 styczeń ale bnapewno pzresunie się na luty bo niemoże u mnie lekarz ustalić z terminem miesiączki bo niestety cykl miałam namieszany..i będzie korygował w trakcie..1 szczescie 7 lat
2 szczescie 2 latka
3 szczescie Wanessa 1 rok
odmawiajmy modlitwe do sw. Rity -
a88 wrote:Ostatnio tez zasmakowaly mi frytki z batatow, z piekarnika. Bataty sa bardzo zalecane w ciazy, a gotowe fryty mozna teraz akurat kupic w Biedrze
-
A ja jadłam kebaba kilka dni temu
Jasne, że zdrowa dieta to podstawa, ale nie mozna przesadzać. Im bardziej różnorodna dieta, im wiecej smaków, tym mniejsze ryzyko późniejszych alergii pokarmowych u dzidziusia.
Moje 2 dobre znajome, na etapie apogeum mdłości, mogły jeść tylko Maca bez przykrych konsekwencji, szczególnie ciągnęło je do frytek
Teraz mają w pełni zdrowe, śliczne dzieciaczki.
Także podsumowując, wszystko jest dla ludzi, byke z umiarem -
nick nieaktualnyTrzeciMotylek wrote:Katiuszaa i izostar bylyscie juz u lekarza na usg?? Nie wiem czy przegapilam czy nie pisałyście kiedy wizyta
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnylilka1984 wrote:Siedze w domu na l4 i ogladam Przyjaciol na comedy central, Rachel urodzila coreczke a ja splakalam sie jak bobr. W ostatnia niedziele bylam w kosciele i odbywal sie chrzest chyba z 8 dzieci, tez plakalam przez pol mszy. Te hormony to mocny stuff i przychalam sie do opinii, ze w ciazy z mozgu robi sie kalafior
-
nick nieaktualny
-
Ja odżywiam się tak jak przed ciążą, z taką różnicą, że w 95% odstawiłam słodkie i cukier. Jak już zdarzy mi się zjeść coś słodkiego to tylko co sama przygotowałam, kupne słodycze nie wchodzą w grę.
Co do ogólnej diety to z racji tego, że zanim zaszłam w ciążę, żywiłam się głównie warzywam i kaszami to można uznać, że ta moja dieta jest całkiem zdrowa. Zdarza mi się też zjeść mięso, ale głównie drób i ryby, które grilluje albo dusze. Wędlin, parówek i tym podobnych rzeczy nie jadam. Smażonych i tłustych rzeczy także i to już od dawien dawna, więc i teraz mi do nich nie ciągnie -
a88 wrote:Koza, chciałam Ci wyslac link, a tu mi Biedra mowi, ze juz niedostepne
http://www.biedronka.pl/pl/product,id,43190,name,frytki-ze-slodkich-ziemniakow-450-g
A jeszcze tak niedawno kupowałam:(