X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • lilka1984 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I cos mi smierdzi o rana w domu, nie moge zlokalizowac co i gdzie ale smierdzi....

Czekamy na Stasia!!!
    ponad 2 lata starań, szczęśliwa 2 IUI, ciąża zawierzona Maryi
    p19u9n73sbrglaq2.png

f2w3yx8duzgrf5y5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2017, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie u sasiada dwa pietra nizej :D

lilka1984, katiuszaa, szwesta80 lubią tę wiadomość

• Anne92 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :-) Fajnie, że poruszacie temat detektora. Ja też się chyba skuszę na ten zakup. Poczekam jeszcze ze dwa tygodnie, żeby na spokojnie słyszeć. Zapytam dziś lekarza co o tym myśli i czy warto, może mi poleci jakiś konkretny model :-) Mnie dziś rano trzymały mdłości. Rano biorę letrox ba tarczyce i później nie mogę nic zjeść przez jakieś 30 minut. A na głodniaka mam niestety mdłości :-/

thgf3e3kgrhlqiqj.png
  • kuzka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anne92 wrote:
    Hej dziewczyny :-) Fajnie, że poruszacie temat detektora. Ja też się chyba skuszę na ten zakup. Poczekam jeszcze ze dwa tygodnie, żeby na spokojnie słyszeć. Zapytam dziś lekarza co o tym myśli i czy warto, może mi poleci jakiś konkretny model :-) Mnie dziś rano trzymały mdłości. Rano biorę letrox ba tarczyce i później nie mogę nic zjeść przez jakieś 30 minut. A na głodniaka mam niestety mdłości :-/

Anne92 daj znać co powiedział lekarz na temat detektora :P

A gdzie jest Infinitto22 i Hopeless ? :>

marmi lubi tę wiadomość

Dwa Aniołki: 10.2016 i 02.2017

74diru1dhvelt745.png

• Anne92 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a czy zmieniałyście jakoś bardzo swoją dietę? Wiem, że z pewnych rzeczy trzeba zrezygnować ze względów bezpieczeństwa. Ale czy odmawiacie sobie raz na jakiś czas fast fooda albo kotleta smażonego na głębokim tłuszczu? :-D mi się wczoraj zachciało kebaba :-D Normalnie wytrzymać nie mogłam i zastanawiam się czy można sobie pozwolić na małe grzeszki czasami :-)

thgf3e3kgrhlqiqj.png
  • kuzka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staram się przerzucić na lekką dietę, na co dzień to wychodzi, już mnie nawet tak do słodyczy nie ciągnie, ale też mam ochotę na McDonalds'a i się zastanawiam czy sobie pozwolić ... :P

Dwa Aniołki: 10.2016 i 02.2017

74diru1dhvelt745.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2017, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od smazonego mnie odpycha (jupi!), z wyjątkiem kurczaka z kfc, na którego sobie raz czy dwa pozwolilam... wszystko w granicach rozsadku, wiadomo ze mak codziennie to slaby pomysł, ale raz na jakiś czas nikomu raczej nie zaszkodzi.
    Ot, wlasnie narobilam sobie smaka na maka...

kuzka lubi tę wiadomość

• lilka1984 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jem to na co mam ochote, ogolnie odzywam sie zdrowo bo korzystam z diety pudelkowej od sprawdzonej firmy, przd ciaza mialam wersje 1500 kalorii i poki co dalej mam tak samo. Ale oczywiscie dojadam duzo i sobie nie odmawiam. Wlasciwie co 2 godziny musze cos zjesc. Dojadam glownie owocami, ale tez np wczoraj chodzily mi po glowie takie domowe hot dogi z bulka podgrzana na parze i sobie zrobilam. Nawet mialam jazde na czipsy paprykowe wiec sobie kupilam male opakowanie. Anne92 jak pomysle o tym kebabie to stwierdzam, ze to nie glupi pomysl :) u mnie w Gdansku jest Berlin kebab mi maja tam takie Rollo Greckie, z feta, oliwkami i sisem tzaziki.....przekonalas mnie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2017, 12:25

Czekamy na Stasia!!!
    ponad 2 lata starań, szczęśliwa 2 IUI, ciąża zawierzona Maryi
    p19u9n73sbrglaq2.png

f2w3yx8duzgrf5y5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2017, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio tez zasmakowaly mi frytki z batatow, z piekarnika. Bataty sa bardzo zalecane w ciazy, a gotowe fryty mozna teraz akurat kupic w Biedrze ;)

• KacperekiOliwka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anne92 wrote:
    Dziewczyny, a czy zmieniałyście jakoś bardzo swoją dietę? Wiem, że z pewnych rzeczy trzeba zrezygnować ze względów bezpieczeństwa. Ale czy odmawiacie sobie raz na jakiś czas fast fooda albo kotleta smażonego na głębokim tłuszczu? :-D mi się wczoraj zachciało kebaba :-D Normalnie wytrzymać nie mogłam i zastanawiam się czy można sobie pozwolić na małe grzeszki czasami :-)
    Ja sobie nic nie odmawiam w pierwszej ciąży bardziej uważałam w drugiej jadłam kebaby pod koniec nawet codziennie i pizze bo tylko na to miałam ochotę przytyłam cała ciąże 9 kg teraz też jem co chce.. synek troszkę niejadek a córcia z drugiej ciąży je wszystko choć niewiem czy to miało wpływ na apetyt dzieci... ja niejem tylko surowych mięś ryb czytaj tatar czy tego typu.. no i oczywiście jadłam w sprawdzonej restauracji w swojej miejscowości... ja niewiem czemu w ciąży ciągnie mnie do tego typu jedzenia normalnie niemam na to ochoty wole słodycze a teraz na ich widok mi niedobrze..
    Pisałam wcześniej że termin mam na 25 27 styczeń ale bnapewno pzresunie się na luty bo niemoże u mnie lekarz ustalić z terminem miesiączki bo niestety cykl miałam namieszany..i będzie korygował w trakcie..

1 szczescie 7 lat
    2 szczescie 2 latka
    3 szczescie Wanessa 1 rok
    odmawiajmy modlitwe do sw. Rity
  • kozamonia Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a88 wrote:
    Ostatnio tez zasmakowaly mi frytki z batatow, z piekarnika. Bataty sa bardzo zalecane w ciazy, a gotowe fryty mozna teraz akurat kupic w Biedrze ;)
    Gotowe fryty z batatów? Mrożone czy nie? To od razu jutro lecę albo jeszcze dzisiaj wieczorem :D

YLkvp1.png
    29.01.18 - Joasia 2630 g <3
    05/06.17 - IMSI + crio
  • marmi Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jadłam kebaba kilka dni temu :)

Jasne, że zdrowa dieta to podstawa, ale nie mozna przesadzać. Im bardziej różnorodna dieta, im wiecej smaków, tym mniejsze ryzyko późniejszych alergii pokarmowych u dzidziusia.

Moje 2 dobre znajome, na etapie apogeum mdłości, mogły jeść tylko Maca bez przykrych konsekwencji, szczególnie ciągnęło je do frytek :)
    Teraz mają w pełni zdrowe, śliczne dzieciaczki.

Także podsumowując, wszystko jest dla ludzi, byke z umiarem ;)

oar8vfxm9pilbm4k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2017, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TrzeciMotylek wrote:
    Katiuszaa i izostar bylyscie juz u lekarza na usg?? Nie wiem czy przegapilam czy nie pisałyście kiedy wizyta :)
    ja juz byłam we wtorek bo byłam przerażona strasznie niskim progesteronem. Widziałam pęcherzyk płodowy z pęcherzykiem żółtawym. Wszystko dobrze tylko musze brac straszne ilości luteiny i nie przemęczać się. kolejna wizyta 30 może zobaczę dzidziusia.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2017, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozamonia, mrozone ;)

kozamonia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2017, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilka1984 wrote:
    Siedze w domu na l4 i ogladam Przyjaciol na comedy central, Rachel urodzila coreczke a ja splakalam sie jak bobr. W ostatnia niedziele bylam w kosciele i odbywal sie chrzest chyba z 8 dzieci, tez plakalam przez pol mszy. Te hormony to mocny stuff :) i przychalam sie do opinii, ze w ciazy z mozgu robi sie kalafior :)
    a nie mówiłam że kalafior. u mnie kuzynka urodziła w zeszłym tygodniu. Ryczałam jak opętana

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2017, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koza, chciałam Ci wyslac link, a tu mi Biedra mowi, ze juz niedostepne :(

http://www.biedronka.pl/pl/product,id,43190,name,frytki-ze-slodkich-ziemniakow-450-g

A jeszcze tak niedawno kupowałam:(

• rosann Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odżywiam się tak jak przed ciążą, z taką różnicą, że w 95% odstawiłam słodkie i cukier. Jak już zdarzy mi się zjeść coś słodkiego to tylko co sama przygotowałam, kupne słodycze nie wchodzą w grę.

Co do ogólnej diety to z racji tego, że zanim zaszłam w ciążę, żywiłam się głównie warzywam i kaszami to można uznać, że ta moja dieta jest całkiem zdrowa. Zdarza mi się też zjeść mięso, ale głównie drób i ryby, które grilluje albo dusze. Wędlin, parówek i tym podobnych rzeczy nie jadam. Smażonych i tłustych rzeczy także i to już od dawien dawna, więc i teraz mi do nich nie ciągnie :)

thgfugpjkrpdgpz8.png
  • kozamonia Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a88 wrote:
    Koza, chciałam Ci wyslac link, a tu mi Biedra mowi, ze juz niedostepne :(

http://www.biedronka.pl/pl/product,id,43190,name,frytki-ze-slodkich-ziemniakow-450-g

A jeszcze tak niedawno kupowałam:(
    Może jeszcze gdzieś znajdę, dzięki :)

YLkvp1.png
    29.01.18 - Joasia 2630 g <3
    05/06.17 - IMSI + crio
  • rosann Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Batata polecam upieczonego w połówkach z masłem orzechowym <3 Jest pycha!
    Odrobinę masła dodajemy na batata na 5 minut przed końcem pieczenia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2017, 13:05

a88 lubi tę wiadomość

thgfugpjkrpdgpz8.png
  • Anne92 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszę się, że mamy podobne podejście - uspokoiłyście mnie. Ja też odżywiam się zdrowo, jem dużo warzyw i owoców. Ale czasami mam ochotę właśnie na pizzę, KFC albo kebaba :-) W takim razie raz na jakiś czas zjem bez wyrzutów sumienia :-D

thgf3e3kgrhlqiqj.png
‹‹ 67 68 69 70 71 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ