Mamusie luty 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
A88 oczywiście masz rację, do wszystkiego trzeba podejść rozsądnie, poczytać różne opinie i wyrobić sobie własną
Ja wcześniej nie rozważałam zakupu detektora, pierwszy raz przeczytałam o tym dzisiaj na naszym forum i przyznam, że z ciekawością przyglądam się temu tematowi.
Być może wydarzy się coś, co sprawi, że rozważę zakup takiego detektora, być może pozazdroszczę Wam, jak poczytam, że słyszycie serduszka Waszych Maluchów Ale teraz wydaje mi się, że dla mnie to byłby jednak dodatkowy powod do stresu.
Plus czy mozna być pewnym, że to zupełnie bez wpływu na dzieciątko?Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2017, 15:47
-
Witam Was serdecznie!
Przepraszam na początku za spam, ale jeśli poszukujecie ubrań ciążowych lub chciałybyście coś sprzedać zapraszam do grupy na fb:
https://www.facebook.com/groups/314985702292527/
Szczęśliwych i spokojnych ciąży oraz zdrowych maluszków -
Podziwiam Was dziewczyny za to jakie zdrowe pyszności zajadacie.
Rosann Twoja dieta brzmi świetnie, ja niestety w pracy jadam zazwyczaj kanapki z wędlina, nie mam pomysłów a zazwyczaj czasu żeby przygotować sobie coś innego.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2017, 16:51
rosann lubi tę wiadomość
-
Asasa wrote:Podziwiam Was dziewczyny za to jakie zdrowe pyszności zajadacie.
Rosann Twoja dieta brzmi świetnie, ja niestety w pracy jadam zazwyczaj kanapki z wędlina, nie mam pomysłów a zazwyczaj czasu żeby przygotować sobie coś innego.
Dziękuję Asasa, staram się jak mogę Ja do tej ciąży przygotowywałam się naprawdę długo, nie tylko psychicznie, ale przede wszystkim pod kątem zdrowotnym. Jeszcze 3 lata temu byłam ruiną i m.in. dlatego straciłam pierwszą ciążę. Teraz sobie obiecałam, że zrobię wszystko, aby żyć zdrowo, dla siebie i dla Stworkaa88, Kłosia lubią tę wiadomość
-
Wróciłam właśnie z wizyty Biją pięknie dwa serduszka Nadal jest dysproporcja między maluchami, ale nie pogłębia się. Niemniej kolejne usg juz za tydzień w piątek, bo trzeba to obserwować.
kozamonia, Yoselyn82, marmi, a88, Kłosia, kolka, szwesta80, katiuszaa, ana167, Katowiczanka, Alstro38 lubią tę wiadomość
Olga 05.01.2013
IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka
Nela i Tymon 09.01.2018
-
jomi81 wrote:Wróciłam właśnie z wizyty Biją pięknie dwa serduszka Nadal jest dysproporcja między maluchami, ale nie pogłębia się. Niemniej kolejne usg juz za tydzień w piątek, bo trzeba to obserwować.
O wooooooooow! Super, gratulacje!jomi81 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hej!
Miałam odezwać się wcześniej, ale rzucili w Zarze wyprzedaż dziecięcych ciuszków i wsiąkłam - przygotujcie się, za rok o tej porze Wasi mężowie będą Was straszyć rozwodem po sprawdzeniu stanu konta To uzależnia!
W każdym razie miałam dziś wizytę - serduszko pięknie bije W poniedziałek badania (tyle mi wypisał, że chyba z litr krwi stracę ) i w czwartek z wynikami kolejna wizyta i założenie karty ciąży.
Jestem trochę rozczarowana tą wizytą, bo lekarz odmówił mi zrobienia cytologii. Poprzednią miałam rok temu w lipcu, więc zaraz się przeterminuje, a ten twierdzi, że badanie ma ważność 3 lata. Co za brednie... Za tydzień będę nalegać. Mam nadzieję, że zrobi mi tę cytologię.
Poza tym zrobił mi USG przez powłoki brzuszne. Z tego co wiem USG przez powłoki robi się dopiero od pierwszego prenatalnego, czyli około 12 tc. W trakcie badania żalił się, że nie może dokładnie zmierzyć zarodka, bo "jest za blisko ścianki macicy", a jestem przekonana, że w USG dopochwowym nie miałby takiego problemu.jomi81 lubi tę wiadomość
-
TrzeciMotylek wrote:Izostar -jak tam??
Wiec, po wizycie Mój lekarz nie nalezy do słodziutkich plotkarzy, a raczej konkretnych, zdawkowych facetów (były wojskowy ), ale bardzo mu ufam, bo jest świetnym specjalistom - to on skierował mnie laparoskopię i histeroskopię jako drogę do wyleczenia naszych problemów z niepłodnością (w drugim cyklu po zaszłam w ciążę), podczas gdy inni lekarze w klinikach leczenia niepłodności i innych miejscach cały czas nas naciągali na miliony drogich badań itp. i kazali się starać nie widząc problemów u mnie...
Ale do rzeczy... bąbelek jest w macicy (nie podał mi wymiarów, a z podekscytowania zapomniałam spytać), ładnie usadowiony, dobrze go widać, ale serduszko jeszcze nie było widoczne. Zweryfikował wyniki tsh, bety, progesteronu - wszytsko super. Zlecił milon badań - toksoplazmoza, hiv, różyczka, cały pakiet morfologii, mocz... etc. Ogólnie mówił, że mam uważać na siebie, nie przejmować się wynikami, wymiarami etc., bo kiedyś się tego nie robiło i wszytsko było ok - mówiłam, oldschoolowe podejście do rzeczy.
A i mówił, że z bzykaniem uważać, w sensie, że lekko i nie za głęboko w 1 trymestrze
Chciał bym przyszła za tydzień, bo już serducho będzie, ale z racji takiej, że mój mąż jeszcze będzie w USA to zapisaliśmy się na kilka dni później, bo na 5.07 - chemy razem usłyszeć po raz pierwszy wtedy też założy mi kartę ciąży.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2017, 20:09
-
Mam do Was w ogóle pytanie:
słuchajcie, jak w belly zaznaczam by mi liczył wiek fasolki od daty ostatniej miesiączki to mi wychodzi data 25 lutego, a jak od ostatniej owujacji (miałam monitoring i bardzo wczesną ovu 10dc) to wychodzi data 20 lutego. Czyli o 5 dni starszy fasol.
Jak to liczyć? Beta przyrasta mi prawidłowo czyli o 120% do 48h, - wczoraj miałam prawie 6300 więc dziś pewnie koło 10.000...
jak sądzicie, który jestem tydzień 5 czy 6? Wydaje mi się, że datę owulacji się powinno brać, bo mogłam dostać okres tak samo czyli 21, a mieć owu 15 dc to wtedy fasol byłby młodszy... więc zaznaczam dzień owu.
Więc wychodzi na to, że datę porodu powinnam mieć na 20 lutego i dziś jestem w 5t2d ciąży.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2017, 20:19
-
Ja po wizycie Kruszynka ma 4.8 cm i 176 uderzeń na minutę serduszka ♡ Wszystko dobrze, widać rączki, nóżki, główkę i już kręgosłup się uwidacznia Jestem szczęśliwa i na pewno spokojniejsza
kozamonia, marmi, a88, kuzka, sunset06, Alstro38 lubią tę wiadomość