X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • marmi Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A88 oczywiście masz rację, do wszystkiego trzeba podejść rozsądnie, poczytać różne opinie i wyrobić sobie własną :)

Ja wcześniej nie rozważałam zakupu detektora, pierwszy raz przeczytałam o tym dzisiaj na naszym forum i przyznam, że z ciekawością przyglądam się temu tematowi.

Być może wydarzy się coś, co sprawi, że rozważę zakup takiego detektora, być może pozazdroszczę Wam, jak poczytam, że słyszycie serduszka Waszych Maluchów :) Ale teraz wydaje mi się, że dla mnie to byłby jednak dodatkowy powod do stresu.
    Plus czy mozna być pewnym, że to zupełnie bez wpływu na dzieciątko?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2017, 15:47

oar8vfxm9pilbm4k.png
  • gruzinowa dama Przyjaciółka

Wysłany: 22 czerwca 2017, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,

Jestem nowa na forum, obecnie jestem w 6tc

Alstro38 lubi tę wiadomość

w4sqskjorqst8ec8.png
  • Basik83 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaj Gruzinowa :)

iv09i09kqbjpvj1e.png
    Madzia 2006❤Zuzia 2008
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was serdecznie!
    Przepraszam na początku za spam, ale jeśli poszukujecie ubrań ciążowych lub chciałybyście coś sprzedać zapraszam do grupy na fb:
    https://www.facebook.com/groups/314985702292527/

Szczęśliwych i spokojnych ciąży oraz zdrowych maluszków :)

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • Asasa Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podziwiam Was dziewczyny za to jakie zdrowe pyszności zajadacie.
    Rosann Twoja dieta brzmi świetnie, ja niestety w pracy jadam zazwyczaj kanapki z wędlina, nie mam pomysłów a zazwyczaj czasu żeby przygotować sobie coś innego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2017, 16:51

rosann lubi tę wiadomość

UAtCp1.png
    mhsv9vvj0znnlhyf.png
  • TrzeciMotylek Koleżanka

Wysłany: 22 czerwca 2017, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izostar -jak tam??

• rosann Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asasa wrote:
    Podziwiam Was dziewczyny za to jakie zdrowe pyszności zajadacie.
    Rosann Twoja dieta brzmi świetnie, ja niestety w pracy jadam zazwyczaj kanapki z wędlina, nie mam pomysłów a zazwyczaj czasu żeby przygotować sobie coś innego.

Dziękuję Asasa, staram się jak mogę :) Ja do tej ciąży przygotowywałam się naprawdę długo, nie tylko psychicznie, ale przede wszystkim pod kątem zdrowotnym. Jeszcze 3 lata temu byłam ruiną i m.in. dlatego straciłam pierwszą ciążę. Teraz sobie obiecałam, że zrobię wszystko, aby żyć zdrowo, dla siebie i dla Stworka :)

a88, Kłosia lubią tę wiadomość

thgfugpjkrpdgpz8.png
  • jomi81 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam właśnie z wizyty :) Biją pięknie dwa serduszka :D Nadal jest dysproporcja między maluchami, ale nie pogłębia się. Niemniej kolejne usg juz za tydzień w piątek, bo trzeba to obserwować.

kozamonia, Yoselyn82, marmi, a88, Kłosia, kolka, szwesta80, katiuszaa, ana167, Katowiczanka, Alstro38 lubią tę wiadomość

Olga 05.01.2013
    IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
    10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
    24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka :)
    Nela i Tymon 09.01.2018
  • rosann Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jomi81 wrote:
    Wróciłam właśnie z wizyty :) Biją pięknie dwa serduszka :D Nadal jest dysproporcja między maluchami, ale nie pogłębia się. Niemniej kolejne usg juz za tydzień w piątek, bo trzeba to obserwować.

O wooooooooow! Super, gratulacje! <3 <3 <3 <3

jomi81 lubi tę wiadomość

thgfugpjkrpdgpz8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2017, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jomi, gratuluje i gratuluje! (Bo przeciez trzeba razy dwa ;))

jomi81 lubi tę wiadomość

• samba Znajoma

Wysłany: 22 czerwca 2017, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, hej:)
    Od wtorku wiem o mojej ciąży więc dołączam do Was :) termin aplikacja wyliczyła mi na 27 lutego :) mam nadzieję, że wszystko będzie ok :)
    Pozdrawiam ;)

kolka, Alstro38 lubią tę wiadomość

samba

hchys65g0mh6gij3.png
  • Niesia_88 Koleżanka

Wysłany: 22 czerwca 2017, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!

Miałam odezwać się wcześniej, ale rzucili w Zarze wyprzedaż dziecięcych ciuszków i wsiąkłam - przygotujcie się, za rok o tej porze Wasi mężowie będą Was straszyć rozwodem po sprawdzeniu stanu konta :P To uzależnia!

W każdym razie miałam dziś wizytę - serduszko pięknie bije :) W poniedziałek badania (tyle mi wypisał, że chyba z litr krwi stracę :/ ) i w czwartek z wynikami kolejna wizyta i założenie karty ciąży.

Jestem trochę rozczarowana tą wizytą, bo lekarz odmówił mi zrobienia cytologii. Poprzednią miałam rok temu w lipcu, więc zaraz się przeterminuje, a ten twierdzi, że badanie ma ważność 3 lata. Co za brednie... Za tydzień będę nalegać. Mam nadzieję, że zrobi mi tę cytologię.

Poza tym zrobił mi USG przez powłoki brzuszne. Z tego co wiem USG przez powłoki robi się dopiero od pierwszego prenatalnego, czyli około 12 tc. W trakcie badania żalił się, że nie może dokładnie zmierzyć zarodka, bo "jest za blisko ścianki macicy", a jestem przekonana, że w USG dopochwowym nie miałby takiego problemu.

jomi81 lubi tę wiadomość

ibm2roeqn7uey9cm.png

uwo9dqk3fphag07s.png

• Asasa Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesia, jakiś dziwny ten lekarz, ja bym takiego zmieniła

UAtCp1.png
    mhsv9vvj0znnlhyf.png
  • Niesia_88 Koleżanka

Wysłany: 22 czerwca 2017, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na znanym lekarzu ma bardzo dobre opinie, więc nie chcę go skreślać po jednej wizycie. Może miał gorszy dzień...

ibm2roeqn7uey9cm.png

uwo9dqk3fphag07s.png

Wysłany: 22 czerwca 2017, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na wizycie byliśmy wczoraj :) za dwa tyg. USG i sprawdzimy serduszko

Mam brać duphaston 3 razy dziennie witaminy i kwas foliowy :) i czekamy

w4sqskjorqst8ec8.png
  • kozamonia Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedy zazwyczaj lekarz zakłada kartę ciąży?

YLkvp1.png
    29.01.18 - Joasia 2630 g <3
    05/06.17 - IMSI + crio

Wysłany: 22 czerwca 2017, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hymmmm a jak zapisuje się ten formularz ?

w4sqskjorqst8ec8.png
  • IZOSTAR Przyjaciółka

Wysłany: 22 czerwca 2017, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TrzeciMotylek wrote:
    Izostar -jak tam??

Wiec, po wizycie :-) Mój lekarz nie nalezy do słodziutkich plotkarzy, a raczej konkretnych, zdawkowych facetów (były wojskowy ;-) ), ale bardzo mu ufam, bo jest świetnym specjalistom - to on skierował mnie laparoskopię i histeroskopię jako drogę do wyleczenia naszych problemów z niepłodnością (w drugim cyklu po zaszłam w ciążę), podczas gdy inni lekarze w klinikach leczenia niepłodności i innych miejscach cały czas nas naciągali na miliony drogich badań itp. i kazali się starać nie widząc problemów u mnie...

Ale do rzeczy... :-) bąbelek jest w macicy (nie podał mi wymiarów, a z podekscytowania zapomniałam spytać), ładnie usadowiony, dobrze go widać, ale serduszko jeszcze nie było widoczne. Zweryfikował wyniki tsh, bety, progesteronu - wszytsko super. Zlecił milon badań - toksoplazmoza, hiv, różyczka, cały pakiet morfologii, mocz... etc. Ogólnie mówił, że mam uważać na siebie, nie przejmować się wynikami, wymiarami etc., bo kiedyś się tego nie robiło i wszytsko było ok - mówiłam, oldschoolowe podejście do rzeczy.

A i mówił, że z bzykaniem uważać, w sensie, że lekko i nie za głęboko w 1 trymestrze :-P

Chciał bym przyszła za tydzień, bo już serducho będzie, ale z racji takiej, że mój mąż jeszcze będzie w USA to zapisaliśmy się na kilka dni później, bo na 5.07 - chemy razem usłyszeć <3 po raz pierwszy :-) wtedy też założy mi kartę ciąży.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2017, 20:09

6sutdqk3wg6v2a8v.png
  • IZOSTAR Przyjaciółka

Wysłany: 22 czerwca 2017, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam do Was w ogóle pytanie:
    słuchajcie, jak w belly zaznaczam by mi liczył wiek fasolki od daty ostatniej miesiączki to mi wychodzi data 25 lutego, a jak od ostatniej owujacji (miałam monitoring i bardzo wczesną ovu 10dc) to wychodzi data 20 lutego. Czyli o 5 dni starszy fasol.
    Jak to liczyć? Beta przyrasta mi prawidłowo czyli o 120% do 48h, - wczoraj miałam prawie 6300 więc dziś pewnie koło 10.000...
    jak sądzicie, który jestem tydzień 5 czy 6? Wydaje mi się, że datę owulacji się powinno brać, bo mogłam dostać okres tak samo czyli 21, a mieć owu 15 dc to wtedy fasol byłby młodszy... więc zaznaczam dzień owu.
    Więc wychodzi na to, że datę porodu powinnam mieć na 20 lutego i dziś jestem w 5t2d ciąży.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2017, 20:19

6sutdqk3wg6v2a8v.png
  • Anne92 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie :-) Kruszynka ma 4.8 cm i 176 uderzeń na minutę serduszka ♡ Wszystko dobrze, widać rączki, nóżki, główkę i już kręgosłup się uwidacznia :-) Jestem szczęśliwa i na pewno spokojniejsza :-)

kozamonia, marmi, a88, kuzka, sunset06, Alstro38 lubią tę wiadomość

thgf3e3kgrhlqiqj.png
‹‹ 69 70 71 72 73 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ