X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • Katowiczanka Ekspertka

Wysłany: 22 czerwca 2017, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesia, moja lekarka zrobiła mi cytologię od razu na 1 wizycie jak przyszłam w ciązy, mimo iż od ostatniej nie minął rok nawet. Ona zawsze nalega żeby regularnie robić i mi pilnuje tego.

Aniołki: 01.2010 11tc; 04.2017 11tc
    Córcia 12.2010 <3
    h44e90bvwvskzf25.png
  • Katowiczanka Ekspertka

Wysłany: 22 czerwca 2017, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jomi podwójne gratulacje :)

Samba, witaj, masz bardzo fajny termin w moje urodziny :P
    Rybki są w porządku, liczę że nie urodze przed 20 lutym i tez będa rybki :)

samba, jomi81 lubią tę wiadomość

Córcia 12.2010 <3
    h44e90bvwvskzf25.png
  • Niesia_88 Koleżanka

Wysłany: 22 czerwca 2017, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anne92 wrote:
    Ja po wizycie :-) Kruszynka ma 4.8 cm i 176 uderzeń na minutę serduszka ♡ Wszystko dobrze, widać rączki, nóżki, główkę i już kręgosłup się uwidacznia :-) Jestem szczęśliwa i na pewno spokojniejsza :-)

Na pewno już prawie 5cm? :>

ibm2roeqn7uey9cm.png

uwo9dqk3fphag07s.png

• Niesia_88 Koleżanka

Wysłany: 22 czerwca 2017, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katowiczanka wrote:
    Niesia, moja lekarka zrobiła mi cytologię od razu na 1 wizycie jak przyszłam w ciązy, mimo iż od ostatniej nie minął rok nawet. Ona zawsze nalega żeby regularnie robić i mi pilnuje tego.

W pierwszej ciąży też miałam na pierwszej wizycie i dlatego jestem zła na lekarza, ale za tydzień będę naciskać... Nie ma opcji, że będę hulać bez tego badania.

ibm2roeqn7uey9cm.png

uwo9dqk3fphag07s.png

• Anne92 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesia_88 wrote:
    Na pewno już prawie 5cm? :>

Spojrzałam nie tam gdzie trzeba :-) 1.6 cm :-)

marmi lubi tę wiadomość

thgf3e3kgrhlqiqj.png
  • Ewelaa_♡ Ekspertka

Wysłany: 22 czerwca 2017, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ohh jak ja wam dziewczyny zazdroszczę, że jesteście już po wizytach serduszkowych;) ja mam wizytę we wtorek i straaaasznie mi się dluzy to oczekiwanie.
    Oprócz tego non stop mam nudnosci i wymioty szczególnie wieczorem. Schudłam 2 kg. Mam na coś smak a później jak o tym pomyślę to od razu mnie mdli. Juz sama nie wiem co mam jesc. Nawet arbuza zwracam.
    W poprzedniej ciąży która była obumarla czułam się bardzo dobrze i ani razu nie zwymiotowalam. Teraz czuję się zupełnie inaczej. Oby to był dobry zwiastun :)

uhghzc7.png

j7wag8u.png

9.02.2017 [*] aniołek ciąża obumarła w 10tc
  • IZOSTAR Przyjaciółka

Wysłany: 22 czerwca 2017, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelaa_♡ wrote:
    Ohh jak ja wam dziewczyny zazdroszczę, że jesteście już po wizytach serduszkowych;) ja mam wizytę we wtorek i straaaasznie mi się dluzy to oczekiwanie.
    Oprócz tego non stop mam nudnosci i wymioty szczególnie wieczorem. Schudłam 2 kg. Mam na coś smak a później jak o tym pomyślę to od razu mnie mdli. Juz sama nie wiem co mam jesc. Nawet arbuza zwracam.
    W poprzedniej ciąży która była obumarla czułam się bardzo dobrze i ani razu nie zwymiotowalam. Teraz czuję się zupełnie inaczej. Oby to był dobry zwiastun :)

Myśle, ze wymiotowanie czy nie nie ma związku z tym czy ciąża jest obumarła czy nie. Wiec proponuje ostrożnie z takimi sugestiami, bo są tu dziewczyny z objawami, ale i tez bez. I ani jedna reakcja organizmu, ani druga nie musi świadczyć o stanie ciąży...

kuzka, miluszka lubią tę wiadomość

6sutdqk3wg6v2a8v.png
  • Ewelaa_♡ Ekspertka

Wysłany: 22 czerwca 2017, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Źle mnie zrozumiałas. Doskonale zdaje sobie sprawę, że to nie wiele ma do rzeczy. Jedynie chodziło mi o poworwnanie moich przypadków i tego, że mam ogromną nadzieję, a wręcz modlę się o to że ta ciąża zaczyna się inaczej i, że zakończy się również inaczej- pozytywnie.

uhghzc7.png

j7wag8u.png

• IZOSTAR Przyjaciółka

Wysłany: 22 czerwca 2017, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelaa_♡ wrote:
    Źle mnie zrozumiałas. Doskonale zdaje sobie sprawę, że to nie wiele ma do rzeczy. Jedynie chodziło mi o poworwnanie moich przypadków i tego, że mam ogromną nadzieję, a wręcz modlę się o to że ta ciąża zaczyna się inaczej i, że zakończy się również inaczej- pozytywnie.

Na pewno będzie wszystko dobrze, myśl pozytywnie

6sutdqk3wg6v2a8v.png
  • Katowiczanka Ekspertka

Wysłany: 22 czerwca 2017, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelaa_♡ wrote:

Nie wszystkie, ja też czekam na przyszłą środę jak na zbawienie.

Córcia 12.2010 <3
    h44e90bvwvskzf25.png
  • samba Znajoma

Wysłany: 22 czerwca 2017, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na serduszkową mam nadzieję wizytę dopiero 7.07...oby zleciało szybko :)

samba

hchys65g0mh6gij3.png
  • Ewelaa_♡ Ekspertka

Wysłany: 22 czerwca 2017, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niech leci szybko i obyśmy przynosiły same dobre wieści :)

uhghzc7.png

j7wag8u.png

• marmi Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izostar, ja w kalendarzu liczę według daty owulacji, bo wiem, kiedy była.

Jednak lekarz datę porodu wyliczy niezależnie od daty owu, z daty om, a potem z wieku płodu wg USG.

Podobno, jeśli różnica między wiekiem ciąży wg USG a om różni się o mniej niż 7 dni, to za wiążącą przyjmuje się datę wg om.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2017, 21:32

oar8vfxm9pilbm4k.png
  • Lupusowa Przyjaciółka

Wysłany: 22 czerwca 2017, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wizyte mam w czwartek 29 . Pierwsza wizyta Dopiero potwierdzajaca ciaze.

2nn33e3kujjf71kc.png
  • marmi Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesia, czytałam wczoraj, że wielu lekarzy wstrzymuje się z cytologią do drugiego trymestru, żeby oszczędzić pacjentkom stresu - ze względu na ukrwienie i spulchnienie szyjki macicy po cytologii w 1 trymestrze dość często zdarzają się plamienia.
    Może Twój lekarz tego właśnie się trzyma?

oar8vfxm9pilbm4k.png
  • Aga89 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja w ciąży z Natalka korzystałam z detektora tętna i w tej ciąży tez zamierzam. Córka urodziła się zdrowa i nic jej od detektora się nie stalo. Położna jak przychodziła do mnie na wizyty patronazowe jak byłam w ciąży to tez miała ze sobą detektor i sluchalysmy serducha. Zdarzyło mi się kiedyś parę razy ze nie znalazłam tętna ale nie panikowalam odrazu. Zza to przyznam że między wizytami jak nachdzily mnie wątpliwości to brałam detektor i słuchałam serducha i odrazu byłam spokojniejsza :-)

Lekarze i położne tez używają detektorow. Moim zdaniem gdyby były jakieś podejrzenia ze to może szkodzić to by to wycofali.

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
  • IZOSTAR Przyjaciółka

Wysłany: 22 czerwca 2017, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marmi wrote:
    Izostar, ja w kalendarzu liczę według daty owulacji, bo wiem, kiedy była.

Jednak lekarz datę porodu wyliczy niezależnie od daty owu, z daty om, a potem z wieku płodu wg USG.

Podobno, jeśli różnica między wiekiem ciąży wg USG a om różni się o mniej niż 7 dni, to za wiążącą przyjmuje się datę wg om.

Dzięki.

6sutdqk3wg6v2a8v.png
  • meggi90 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra trzymaja mnie mdłości od rana. Wszystko mi śmierdzi. Nawet żelazo które lykam nie miało smaku a teraz jest ohydne.

A włosów nie malowalam dziś. Podzielam je a z malowania przez złe samopoczucie zrezygnowałam. Sam szampon i odżywka mnie mdliły.

Jesteśmy małżeństwem od 20.06.2015
    xnw4skjo49k4p9mf.png
    ckaidqk3t2grx5um.png
  • marmi Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś też zaliczyłam największe do tej pory mdłości, niestety z wymiotami :(
    Szczerze, mam nadzieję, że to była jednorazowa akcja, ale chyba się łudzę...

A z dziwniejszych jeszcze akcji, ogórki małosolne pachniały mi dziś i smakowały...rybą xD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2017, 22:24

oar8vfxm9pilbm4k.png
  • MiaDina Koleżanka

Wysłany: 22 czerwca 2017, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szwesta ufff a ja myslalam, ze ja sobie cos wkrecam - dokladnie to samo mialam dzisiaj z moimi przyluznymi jeansami...

aria bedzie dobrze, musi byc i okruszek bedzie silny i przetrwa wszystko

Alstro witam i powodzenia :*

Czekajaca witaj :) ale niespodzianke Wam kropek zrobil :)

TrzeciMotylek mam dokladnie jak Ty - 3 ciaza a stres jak przy pierwszej :)

Lupusowa tez mam pierwsza wizyte w czwartek :) tylko z polozna nie z lekarzem :( niestety lekarza tutaj od tak uraczyc nie mozna ;/

Bedzie dziewczynka

0d1ygzu3u94eltsn.png
‹‹ 70 71 72 73 74 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ