X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • Katowiczanka Ekspertka

Wysłany: 22 czerwca 2017, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesia, moja lekarka zrobiła mi cytologię od razu na 1 wizycie jak przyszłam w ciązy, mimo iż od ostatniej nie minął rok nawet. Ona zawsze nalega żeby regularnie robić i mi pilnuje tego.

Aniołki: 01.2010 11tc; 04.2017 11tc
    Córcia 12.2010 <3
    h44e90bvwvskzf25.png
  • Katowiczanka Ekspertka

Wysłany: 22 czerwca 2017, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jomi podwójne gratulacje :)

Samba, witaj, masz bardzo fajny termin w moje urodziny :P
    Rybki są w porządku, liczę że nie urodze przed 20 lutym i tez będa rybki :)

samba, jomi81 lubią tę wiadomość

Córcia 12.2010 <3
    h44e90bvwvskzf25.png
  • Niesia_88 Koleżanka

Wysłany: 22 czerwca 2017, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anne92 wrote:
    Ja po wizycie :-) Kruszynka ma 4.8 cm i 176 uderzeń na minutę serduszka ♡ Wszystko dobrze, widać rączki, nóżki, główkę i już kręgosłup się uwidacznia :-) Jestem szczęśliwa i na pewno spokojniejsza :-)

Na pewno już prawie 5cm? :>

ibm2roeqn7uey9cm.png

uwo9dqk3fphag07s.png

• Niesia_88 Koleżanka

Wysłany: 22 czerwca 2017, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katowiczanka wrote:
    Niesia, moja lekarka zrobiła mi cytologię od razu na 1 wizycie jak przyszłam w ciązy, mimo iż od ostatniej nie minął rok nawet. Ona zawsze nalega żeby regularnie robić i mi pilnuje tego.

W pierwszej ciąży też miałam na pierwszej wizycie i dlatego jestem zła na lekarza, ale za tydzień będę naciskać... Nie ma opcji, że będę hulać bez tego badania.

ibm2roeqn7uey9cm.png

uwo9dqk3fphag07s.png

• Anne92 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesia_88 wrote:
    Na pewno już prawie 5cm? :>

Spojrzałam nie tam gdzie trzeba :-) 1.6 cm :-)

marmi lubi tę wiadomość

thgf3e3kgrhlqiqj.png
  • Ewelaa_♡ Ekspertka

Wysłany: 22 czerwca 2017, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ohh jak ja wam dziewczyny zazdroszczę, że jesteście już po wizytach serduszkowych;) ja mam wizytę we wtorek i straaaasznie mi się dluzy to oczekiwanie.
    Oprócz tego non stop mam nudnosci i wymioty szczególnie wieczorem. Schudłam 2 kg. Mam na coś smak a później jak o tym pomyślę to od razu mnie mdli. Juz sama nie wiem co mam jesc. Nawet arbuza zwracam.
    W poprzedniej ciąży która była obumarla czułam się bardzo dobrze i ani razu nie zwymiotowalam. Teraz czuję się zupełnie inaczej. Oby to był dobry zwiastun :)

uhghzc7.png

j7wag8u.png

9.02.2017 [*] aniołek ciąża obumarła w 10tc
  • IZOSTAR Przyjaciółka

Wysłany: 22 czerwca 2017, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelaa_♡ wrote:
    Ohh jak ja wam dziewczyny zazdroszczę, że jesteście już po wizytach serduszkowych;) ja mam wizytę we wtorek i straaaasznie mi się dluzy to oczekiwanie.
    Oprócz tego non stop mam nudnosci i wymioty szczególnie wieczorem. Schudłam 2 kg. Mam na coś smak a później jak o tym pomyślę to od razu mnie mdli. Juz sama nie wiem co mam jesc. Nawet arbuza zwracam.
    W poprzedniej ciąży która była obumarla czułam się bardzo dobrze i ani razu nie zwymiotowalam. Teraz czuję się zupełnie inaczej. Oby to był dobry zwiastun :)

Myśle, ze wymiotowanie czy nie nie ma związku z tym czy ciąża jest obumarła czy nie. Wiec proponuje ostrożnie z takimi sugestiami, bo są tu dziewczyny z objawami, ale i tez bez. I ani jedna reakcja organizmu, ani druga nie musi świadczyć o stanie ciąży...

kuzka, miluszka lubią tę wiadomość

6sutdqk3wg6v2a8v.png
  • Ewelaa_♡ Ekspertka

Wysłany: 22 czerwca 2017, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Źle mnie zrozumiałas. Doskonale zdaje sobie sprawę, że to nie wiele ma do rzeczy. Jedynie chodziło mi o poworwnanie moich przypadków i tego, że mam ogromną nadzieję, a wręcz modlę się o to że ta ciąża zaczyna się inaczej i, że zakończy się również inaczej- pozytywnie.

uhghzc7.png

j7wag8u.png

• IZOSTAR Przyjaciółka

Wysłany: 22 czerwca 2017, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelaa_♡ wrote:
    Źle mnie zrozumiałas. Doskonale zdaje sobie sprawę, że to nie wiele ma do rzeczy. Jedynie chodziło mi o poworwnanie moich przypadków i tego, że mam ogromną nadzieję, a wręcz modlę się o to że ta ciąża zaczyna się inaczej i, że zakończy się również inaczej- pozytywnie.

Na pewno będzie wszystko dobrze, myśl pozytywnie

6sutdqk3wg6v2a8v.png
  • Katowiczanka Ekspertka

Wysłany: 22 czerwca 2017, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelaa_♡ wrote:

Nie wszystkie, ja też czekam na przyszłą środę jak na zbawienie.

Córcia 12.2010 <3
    h44e90bvwvskzf25.png
  • samba Znajoma

Wysłany: 22 czerwca 2017, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na serduszkową mam nadzieję wizytę dopiero 7.07...oby zleciało szybko :)

samba

hchys65g0mh6gij3.png
  • Ewelaa_♡ Ekspertka

Wysłany: 22 czerwca 2017, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niech leci szybko i obyśmy przynosiły same dobre wieści :)

uhghzc7.png

j7wag8u.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2017, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izostar, ja w kalendarzu liczę według daty owulacji, bo wiem, kiedy była.

Jednak lekarz datę porodu wyliczy niezależnie od daty owu, z daty om, a potem z wieku płodu wg USG.

Podobno, jeśli różnica między wiekiem ciąży wg USG a om różni się o mniej niż 7 dni, to za wiążącą przyjmuje się datę wg om.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2017, 21:32

• Lupusowa Przyjaciółka

Wysłany: 22 czerwca 2017, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wizyte mam w czwartek 29 . Pierwsza wizyta Dopiero potwierdzajaca ciaze.

2nn33e3kujjf71kc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2017, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesia, czytałam wczoraj, że wielu lekarzy wstrzymuje się z cytologią do drugiego trymestru, żeby oszczędzić pacjentkom stresu - ze względu na ukrwienie i spulchnienie szyjki macicy po cytologii w 1 trymestrze dość często zdarzają się plamienia.
    Może Twój lekarz tego właśnie się trzyma?

• Aga89 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja w ciąży z Natalka korzystałam z detektora tętna i w tej ciąży tez zamierzam. Córka urodziła się zdrowa i nic jej od detektora się nie stalo. Położna jak przychodziła do mnie na wizyty patronazowe jak byłam w ciąży to tez miała ze sobą detektor i sluchalysmy serducha. Zdarzyło mi się kiedyś parę razy ze nie znalazłam tętna ale nie panikowalam odrazu. Zza to przyznam że między wizytami jak nachdzily mnie wątpliwości to brałam detektor i słuchałam serducha i odrazu byłam spokojniejsza :-)

Lekarze i położne tez używają detektorow. Moim zdaniem gdyby były jakieś podejrzenia ze to może szkodzić to by to wycofali.

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
  • IZOSTAR Przyjaciółka

Wysłany: 22 czerwca 2017, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marmi wrote:
    Izostar, ja w kalendarzu liczę według daty owulacji, bo wiem, kiedy była.

Jednak lekarz datę porodu wyliczy niezależnie od daty owu, z daty om, a potem z wieku płodu wg USG.

Podobno, jeśli różnica między wiekiem ciąży wg USG a om różni się o mniej niż 7 dni, to za wiążącą przyjmuje się datę wg om.

Dzięki.

6sutdqk3wg6v2a8v.png
  • meggi90 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra trzymaja mnie mdłości od rana. Wszystko mi śmierdzi. Nawet żelazo które lykam nie miało smaku a teraz jest ohydne.

A włosów nie malowalam dziś. Podzielam je a z malowania przez złe samopoczucie zrezygnowałam. Sam szampon i odżywka mnie mdliły.

Jesteśmy małżeństwem od 20.06.2015
    xnw4skjo49k4p9mf.png
    ckaidqk3t2grx5um.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2017, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś też zaliczyłam największe do tej pory mdłości, niestety z wymiotami :(
    Szczerze, mam nadzieję, że to była jednorazowa akcja, ale chyba się łudzę...

A z dziwniejszych jeszcze akcji, ogórki małosolne pachniały mi dziś i smakowały...rybą xD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2017, 22:24

• MiaDina Koleżanka

Wysłany: 22 czerwca 2017, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szwesta ufff a ja myslalam, ze ja sobie cos wkrecam - dokladnie to samo mialam dzisiaj z moimi przyluznymi jeansami...

aria bedzie dobrze, musi byc i okruszek bedzie silny i przetrwa wszystko

Alstro witam i powodzenia :*

Czekajaca witaj :) ale niespodzianke Wam kropek zrobil :)

TrzeciMotylek mam dokladnie jak Ty - 3 ciaza a stres jak przy pierwszej :)

Lupusowa tez mam pierwsza wizyte w czwartek :) tylko z polozna nie z lekarzem :( niestety lekarza tutaj od tak uraczyc nie mozna ;/

Bedzie dziewczynka

0d1ygzu3u94eltsn.png
‹‹ 70 71 72 73 74 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ