Mamusie luty 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Katowiczanka wrote:Niesia, moja lekarka zrobiła mi cytologię od razu na 1 wizycie jak przyszłam w ciązy, mimo iż od ostatniej nie minął rok nawet. Ona zawsze nalega żeby regularnie robić i mi pilnuje tego.
W pierwszej ciąży też miałam na pierwszej wizycie i dlatego jestem zła na lekarza, ale za tydzień będę naciskać... Nie ma opcji, że będę hulać bez tego badania.
-
Ohh jak ja wam dziewczyny zazdroszczę, że jesteście już po wizytach serduszkowych;) ja mam wizytę we wtorek i straaaasznie mi się dluzy to oczekiwanie.
Oprócz tego non stop mam nudnosci i wymioty szczególnie wieczorem. Schudłam 2 kg. Mam na coś smak a później jak o tym pomyślę to od razu mnie mdli. Juz sama nie wiem co mam jesc. Nawet arbuza zwracam.
W poprzedniej ciąży która była obumarla czułam się bardzo dobrze i ani razu nie zwymiotowalam. Teraz czuję się zupełnie inaczej. Oby to był dobry zwiastun
9.02.2017 [*] aniołek ciąża obumarła w 10tc -
Ewelaa_♡ wrote:Ohh jak ja wam dziewczyny zazdroszczę, że jesteście już po wizytach serduszkowych;) ja mam wizytę we wtorek i straaaasznie mi się dluzy to oczekiwanie.
Oprócz tego non stop mam nudnosci i wymioty szczególnie wieczorem. Schudłam 2 kg. Mam na coś smak a później jak o tym pomyślę to od razu mnie mdli. Juz sama nie wiem co mam jesc. Nawet arbuza zwracam.
W poprzedniej ciąży która była obumarla czułam się bardzo dobrze i ani razu nie zwymiotowalam. Teraz czuję się zupełnie inaczej. Oby to był dobry zwiastun
Myśle, ze wymiotowanie czy nie nie ma związku z tym czy ciąża jest obumarła czy nie. Wiec proponuje ostrożnie z takimi sugestiami, bo są tu dziewczyny z objawami, ale i tez bez. I ani jedna reakcja organizmu, ani druga nie musi świadczyć o stanie ciąży...kuzka, miluszka lubią tę wiadomość
-
Źle mnie zrozumiałas. Doskonale zdaje sobie sprawę, że to nie wiele ma do rzeczy. Jedynie chodziło mi o poworwnanie moich przypadków i tego, że mam ogromną nadzieję, a wręcz modlę się o to że ta ciąża zaczyna się inaczej i, że zakończy się również inaczej- pozytywnie.
9.02.2017 [*] aniołek ciąża obumarła w 10tc -
Ewelaa_♡ wrote:Źle mnie zrozumiałas. Doskonale zdaje sobie sprawę, że to nie wiele ma do rzeczy. Jedynie chodziło mi o poworwnanie moich przypadków i tego, że mam ogromną nadzieję, a wręcz modlę się o to że ta ciąża zaczyna się inaczej i, że zakończy się również inaczej- pozytywnie.
Na pewno będzie wszystko dobrze, myśl pozytywnie -
Ewelaa_♡ wrote:Ohh jak ja wam dziewczyny zazdroszczę, że jesteście już po wizytach serduszkowych;) ja mam wizytę we wtorek i straaaasznie mi się dluzy to oczekiwanie.
Nie wszystkie, ja też czekam na przyszłą środę jak na zbawienie.Aniołki: 01.2010 11tc; 04.2017 11tc
Córcia 12.2010
-
Izostar, ja w kalendarzu liczę według daty owulacji, bo wiem, kiedy była.
Jednak lekarz datę porodu wyliczy niezależnie od daty owu, z daty om, a potem z wieku płodu wg USG.
Podobno, jeśli różnica między wiekiem ciąży wg USG a om różni się o mniej niż 7 dni, to za wiążącą przyjmuje się datę wg om.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2017, 21:32
-
Niesia, czytałam wczoraj, że wielu lekarzy wstrzymuje się z cytologią do drugiego trymestru, żeby oszczędzić pacjentkom stresu - ze względu na ukrwienie i spulchnienie szyjki macicy po cytologii w 1 trymestrze dość często zdarzają się plamienia.
Może Twój lekarz tego właśnie się trzyma? -
Dziewczyny ja w ciąży z Natalka korzystałam z detektora tętna i w tej ciąży tez zamierzam. Córka urodziła się zdrowa i nic jej od detektora się nie stalo. Położna jak przychodziła do mnie na wizyty patronazowe jak byłam w ciąży to tez miała ze sobą detektor i sluchalysmy serducha. Zdarzyło mi się kiedyś parę razy ze nie znalazłam tętna ale nie panikowalam odrazu. Zza to przyznam że między wizytami jak nachdzily mnie wątpliwości to brałam detektor i słuchałam serducha i odrazu byłam spokojniejsza
Lekarze i położne tez używają detektorow. Moim zdaniem gdyby były jakieś podejrzenia ze to może szkodzić to by to wycofali. -
marmi wrote:Izostar, ja w kalendarzu liczę według daty owulacji, bo wiem, kiedy była.
Jednak lekarz datę porodu wyliczy niezależnie od daty owu, z daty om, a potem z wieku płodu wg USG.
Podobno, jeśli różnica między wiekiem ciąży wg USG a om różni się o mniej niż 7 dni, to za wiążącą przyjmuje się datę wg om.
Dzięki. -
Masakra trzymaja mnie mdłości od rana. Wszystko mi śmierdzi. Nawet żelazo które lykam nie miało smaku a teraz jest ohydne.
A włosów nie malowalam dziś. Podzielam je a z malowania przez złe samopoczucie zrezygnowałam. Sam szampon i odżywka mnie mdliły. -
Ja dziś też zaliczyłam największe do tej pory mdłości, niestety z wymiotami
Szczerze, mam nadzieję, że to była jednorazowa akcja, ale chyba się łudzę...
A z dziwniejszych jeszcze akcji, ogórki małosolne pachniały mi dziś i smakowały...rybą xDWiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2017, 22:24
-
Szwesta ufff a ja myslalam, ze ja sobie cos wkrecam - dokladnie to samo mialam dzisiaj z moimi przyluznymi jeansami...
aria bedzie dobrze, musi byc i okruszek bedzie silny i przetrwa wszystko
Alstro witam i powodzenia :*
Czekajaca witaj ale niespodzianke Wam kropek zrobil
TrzeciMotylek mam dokladnie jak Ty - 3 ciaza a stres jak przy pierwszej
Lupusowa tez mam pierwsza wizyte w czwartek tylko z polozna nie z lekarzem niestety lekarza tutaj od tak uraczyc nie mozna ;/Bedzie dziewczynka