X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • Avre Debiutantka

Wysłany: 23 czerwca 2017, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laski, u mnie tez termin na luty (dokładnie 7). Pierwsza ciąża przebiegła książkowo, tu niestety juz problemy-plamienia od tygodnia. Gin zapisała luteine i leżenie;/

8599yx8dfxitqw4o.png

Ania 7/7/2015
  • jomi81 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Avre! U mnie też plamienie (a nawet lekkie krwawienia czasem) i leżenie :/

Olga 05.01.2013
    IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
    10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
    24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka :)
    Nela i Tymon 09.01.2018
  • szwesta80 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam problemy wieczorami.
    Czegokolwiek bym nie zjadła na kolację, stoi mi to później na żołądku i strasznie męczy. Bekam jak chłop.
    Z jedzeniem ogólnie kiepsko. Niby jestem głodna a na nic nie mam ochoty. Diety za bardzo nie zmieniłam. Tylko odrzuciło mnie od słodyczy i napoi gazowanych.

3jgx3e3kzhsm0bxy.png
    f2w3qh4snsvwasdq.png
    Przybrana Mama dla Młodego
    Aniołek [*] - 12.10.2015 - 8 tc
    Aniołek [*] - 16.01.2017 - 9 tc
  • 2 bobas w drodze Koleżanka

Wysłany: 23 czerwca 2017, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dzis w ogole nie czuje ze jestem w coazy tzn piersi przestalu bolec jak dotykam brzuch tez nie pobolewanic a nic, nie wiem czyto dobrze czy zle...w pierwszej ciazy przez chwile tez tak mialam ale dopiero kolo 9 tyg

8599rjjgsegpjf8d.png
  • Rafaello Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jomi81 wrote:
    Naprawdę nie jest źle. Ja na przykład wcale nie kupowałam zimowej kurtki, miałam taki asymetryczny płaszcz zapinany na agrafkę. Na spokojnie do stycznia w nim przechodziłam. Chora nie byłam nawet raz przez całą ciążę. Naprawdę lepszy luty na poród niż lipiec czy sierpień.

Coś trzeba będzie wymyślić, ja ogólnie zmarźlak jestem a poza tym planuje pracować tak długo jak będę mogła, a że pracuje w biurze z kilkoma osobami w pokoju to zazwyczaj ktoś jakieś chorubsko przywlecze i każdemu się wtedy dostaje. Poza tym sama jestem z lutego :)

• IZOSTAR Przyjaciółka

Wysłany: 23 czerwca 2017, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewuszki, a pijecie kawe? Można?

6sutdqk3wg6v2a8v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2017, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja osobiscie nie pije, ale jedna slaba dziennie nie zaszkodzi. Trzeba tylko pamietac, zeby tez niepicia kawy nie zastepowac litrami herbaty lub coli, bo tam tez jest kofeina, choc w nizszych ilosciach.

• rosann Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IZOSTAR wrote:

Moja Pani doktor powiedziała, że można, ale w umiarze. No i trzeba pod uwagę wziąć czy pije się inne kofeinowe napoje, np. herbatę, colę. Jeżeli tak to automatycznie ilość kawy jaką możesz spożyć, znacznie maleje.

Heh, to się najadłam dziewczyny... Zjadłam kawałek pieczywa wielkości 1/4 kajzerki (połowa połowy) i to by było na tyle. Wszystko stanęło mi w przełyku i koniec :(

thgfugpjkrpdgpz8.png
  • miluszka Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny! U nas generalnie ciężko... wymiotuję dalej cokolwiek bym nie zjadła, żołądek nic nie przyswaja :-/ jak tak dalej pójdzie to chyba poproszę gin o jakieś tabletki lub czopki na zahamowanie wymiotów :-( pożalę się Wam trochę bo co lecę do kibelka to Mały za mną i patrzy co robię. Jakoś tak mi ciężko, mam nadzieję że te wymioty szybko miną!

Gratuluję Nowym Mamom :-) :-) :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2017, 11:20

Talla lubi tę wiadomość

Ignaś 03.06.2016 r . ❤

3jgxhqvkjjzt497d.png
  • KacperekiOliwka Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IZOSTAR wrote:
    chyba tak tylko w umiarze.. ja naprzykład piłam kawę poza ciąża raz na miesiąć bo niejestem kawoszem a teraz na widok kawy mnie naciąga...
    zresztą chciałabym zeby mi wymioty przeszły najgorzej rano i wnocy bo jak wstaje do córeczki to też mnie ostatnio zwymiotuje... zresztą coś zle się czuje od tygodnia a od dwóch dni boli mnie głowa a bierzecie paracetamol np jak zaboli Was głowa? ja mam migrenyb ale w ciąży są słabsze tylko ciężko ogarnąć pozostałą dojkę łobuzów z bólem głowy po niewyspanej nocy i na mdłościach...

1 szczescie 7 lat
    2 szczescie 2 latka
    3 szczescie Wanessa 1 rok
    odmawiajmy modlitwe do sw. Rity

Wysłany: 23 czerwca 2017, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miluszka wrote:
    Hej Dziewczyny! U nas generalnie ciężko... wymiotuję dalej cokolwiek bym nie zjadła, żołądek nic nie przyswaja :-/ jak tak dalej pójdzie to chyba poproszę gin o jakieś tabletki lub czopki na zahamowanie wymiotów :-( pożalę się Wam trochę bo co lecę do kibelka to Mały za mną i patrzy co robię. Jakoś tak mi ciężko, mam nadzieję że te wymioty szybko miną!

Gratuluję Nowym Mamom :-) :-) :-)
    Ja też miałam specjalne czopki na wymioty w pierwszej i ciąży bo zamiast przybierac tak mnie męczyły wymioty że chudłam.. tylko że niewziełam ani raz tych czopków jakoś tak się bałam brać w ciąży przeczekałam było może to i głupie bo się domęczyłama niepotzrebnie i zamiast wyglądać kwitnąco wygladałam jak zmora..

1 szczescie 7 lat
    2 szczescie 2 latka

Wysłany: 23 czerwca 2017, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    również gratuluje nowym mamom :)

Talla lubi tę wiadomość

1 szczescie 7 lat
    2 szczescie 2 latka
  • Avre Debiutantka

Wysłany: 23 czerwca 2017, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paracetamol można brać ale pewnie też w ostateczności. To musi byc mega cięzkie, dwoje dzieci z czego jedno jeszcze małe i objawy ciązy. Powodzenia ;)

KacperekiOliwka lubi tę wiadomość

8599yx8dfxitqw4o.png

Ania 7/7/2015

Wysłany: 23 czerwca 2017, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2 bobas w drodze wrote:
    a ja dzis w ogole nie czuje ze jestem w coazy tzn piersi przestalu bolec jak dotykam brzuch tez nie pobolewanic a nic, nie wiem czyto dobrze czy zle...w pierwszej ciazy przez chwile tez tak mialam ale dopiero kolo 9 tyg
    Ja coprawda mam mdłości i zagoni mnie przed kibelek ale piersi w tej ciąży ani nie bolą ani nie rosną jak w poprzednich.. więć pewnie co ciąża to różnie

1 szczescie 7 lat
    2 szczescie 2 latka

Wysłany: 23 czerwca 2017, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Avre wrote:
    Paracetamol można brać ale pewnie też w ostateczności. To musi byc mega cięzkie, dwoje dzieci z czego jedno jeszcze małe i objawy ciązy. Powodzenia ;)
    Dziękuje:) właśnie dlatego z tym paracetamolem pytam bo wole przetrzymać niż zaszkodzić zwłaszca w pierwszym trymestrze się boje...

1 szczescie 7 lat
    2 szczescie 2 latka
  • Anne92 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś od rana mam nudności :-/ Leżę sobie i kiepska się dziś czuję.

thgf3e3kgrhlqiqj.png
  • martaw Przyjaciółka

Wysłany: 23 czerwca 2017, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja generalnie jestem migrenowcem od dziecka , co prawda po pierwszej ciąży mi przeszło ale później i tak wróciło ... np dzis jest 5 dzień jak boli mnie głowa zasypiam i budzę się z bólem , może i wzięłabym paracetamol w ostateczności ale i tak na mnie słabo działa :( w związku z tym nie biorę i mecze się dalej. Jutro mam wizytę wiec po pierwsze mam nadzieje usłyszeć serduszko a po drugie pogadam z lekarzem o tych bólach głowy , chociaż i tak wiem co mi powie ze to od hormonów i generalnie niewiele da się z tym zrobić .

• Avre Debiutantka

Wysłany: 23 czerwca 2017, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja np. nie wiedząc jeszcze, że jestem w ciązy (pierwsza ciąża), około 5/6tc źle się czułam (wiadomo ;) ) obudziłam się z bólem głowy i od razu łyknełam dwa ibupromy. Później miałam wyrzuty sumienia, ale ostatecznie nic się nie stało. Natomiast w III trym złapała mnie okropna infekcja- oczywiście nic nie przyjmowałam, bo mąż wzbudzał we mnie poczucie winy, ze paracetamolem zaszkodze (ten typ co nigdy nie miał bólu głowy). Po 6dniach juz nie wytrzymałam, wziełam na noc ze dwa dni z rzedu i jak ręką odjął chorobe. Ogólnie myślę, że nie warto się męczyć jak jest bardzo źle.

8599yx8dfxitqw4o.png

Ania 7/7/2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2017, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    a ja rano na badanie nad czczo miałam iść a tu mdłości okropne i jak bym coś zjadła to mi by przeszło a tu nie można i dopiero 0 10 zjadła jaka to była ulga ;)

• Maaagy Znajoma

Wysłany: 23 czerwca 2017, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciagle boli mnie lewy bok . To jest taki kujący ból. Czy któraś mamę tez tak boli ?

f2w3gox1au48jxjj.png
    ex2b9vvj4kyjlto9.png
‹‹ 72 73 74 75 76 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ