X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • kolka Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meginka, bardzo współczuję :(
    Zyczę Ci dużo siły kochana.

f2w3rjjgqu35wkgy.png

starania od 2015 roku
  • PRINCESKAWACH Koleżanka

Wysłany: 23 czerwca 2017, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam, niepewnie dołączam, bo po moich doświadczeniach boję się czy utrzymam tę ciążę, a do tego jeszcze pobolewa mnie podbrzusze i krzyż.
    18 maja miałam ostatnią miesiączkę.
    11 czerwca (24dc) grałam w siatkówkę i uszkodziłam sobie palec, wiedziałam, że w szpitalu będą chcieli mi zrobić rentgen więc zrobiłam test- wyszedł ultrablady i jeszcze po czasie, ale i tak rentgena nie zrobiłam
    następnego dnia zrobiłam betę (25 dc) wyszła 43,41
    powtórzyłam po dwóch dniach (27 dc) 232,72, ale przez te dwa dni bardzo bolał mnie brzuch, więc umówiłam się do mojego lekarza w dzień zrobienia drugiej bety i pęcherzyka nie stwierdził, zalecił acard i duphaston 3x1.
    Po 6 dniach (33 dc) pojawił się pęcherzyk 3,2 mm- lekarz mówi, że mały jak na ten wiek ciąży, ale ponieważ 6 dni wcześniej jeszcze nic nie widział, więc może jest dobrze.
    Wizytę mam 28 czerwca, ale od dwóch dni boli mnie brzuch- wydaje mi się, że to macica- tak ciągnie i rozpiera, jednocześnie czuję parcie na mocz i mocny ból w krzyżu. Przez te bóle i negatywne emocje nimi wywołane nie spałam wczoraj do 1 w nocy :(
    Wyobraźnia pracuje bo to moja trzecia ciąża w tym roku- poprzednich nie udało się nawet uwidocznić na usg- po prostu po dwóch dniach beta spadała. W zeszłym roku miałam 2 zabiegi łyżeczkowania, mam też dwie córki z cc.

Może ktoś ma podobne objawy, albo wyniki badań?

f2w3csqvuditsu20.png
    MARYSIA 2007R. ZOSIA 2009R.
    MARZEC 2016 [*], MAJ 2016 [*]
    STYCZEŃ 2017, MARZEC 2017 CIĄŻE BIOCHEMICZNE
  • Meginka Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IZOSTAR wrote:
    Meginka, a co się w ogóle stało? Coś Ci powiedzieli, wytłumaczyli w szpitalu?
    Po prostu zbadali mi w środę i dziś hcg i bardzo spadło i powiedzieli tylko tyle że ciąża się nie utrzymała. Na pierwszym usg dr powiedziała że jest tylko pęcherzyk a zarodka nie ma i nie wiadomo czy się rozwinie.
    Dostałam od razu duphaston i leżałem i krwawienia wczoraj nie było więc byłam dobrej myśli. Ale się nie udało. Dobra nie będę wam tu smęcić. Od jutra znikam z forum i będę odpoczywać

2013💙👶
    2017 cb
    2018❤👶
    2022 cb
    04.02 ⏸
    24.02 wizyta(6+3)-mamy ❤
    17.03 kolejna wizyta
    preg.png
  • KacperekiOliwka Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maaagy wrote:
    Może faktycznie to ból jajnika. Postaram być więcej z Wami ale to tak trudne z moja córka. Muszę za nią biegać bo jeszcze przewraca sie przy chodzeniu. Tez używałam olejku babydream na rozstępy. Niestety mam na biodrach :/ i ku mojemu zdziwieniu mam na łydkach :/ tam sie nie smarowałam . Przytyłam 13 kg bo urodziłam wcześniaka w 33tyg
    o jak ja Cię rozumiem też muszę bezprzerwy chodzić za raczkującą i stojącą przy meblach córcią a do tego jeszcze ją często nosić bo wymaga ciągle uwagi a syn choć będzie mial 6 lat niedługo też chce uwagi mamy tak więc jestem na forum jak jedno uśnie a drugie oglądnie bajki i jak już ogarnę dom..

1 szczescie 7 lat
    2 szczescie 2 latka
    3 szczescie Wanessa 1 rok
    odmawiajmy modlitwe do sw. Rity

Wysłany: 23 czerwca 2017, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meginka dużo siły kochana.. cauje i sciskam choć wiem że nikt nie jest w stanie Cię pocieszyć..

1 szczescie 7 lat
    2 szczescie 2 latka
  • Talla Ekspertka

Wysłany: 23 czerwca 2017, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję Meginka, odpoczywaj i regeneruj się.(Mam dziwne przeczucie, że tak za pół roku będziesz pisać radośnie)

Dołączam się do was dziewczyny tak niepewnie, bo ginekolog jeszcze nie zobaczył pęcherzyka, ale druga blada różowa kreska na teście jest i poziom HCG to 716. Jest to moja pierwsza ciąża, nie powiem wzięła nas trochę z narzeczonym z zaskoczenia, bo jak do tej pory (pół roku) nie było nic.

2nn390bv8q4j7jxl.png

Wysłany: 23 czerwca 2017, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PRINCESKAWACH wrote:
    witam, niepewnie dołączam, bo po moich doświadczeniach boję się czy utrzymam tę ciążę, a do tego jeszcze pobolewa mnie podbrzusze i krzyż.
    18 maja miałam ostatnią miesiączkę.
    11 czerwca (24dc) grałam w siatkówkę i uszkodziłam sobie palec, wiedziałam, że w szpitalu będą chcieli mi zrobić rentgen więc zrobiłam test- wyszedł ultrablady i jeszcze po czasie, ale i tak rentgena nie zrobiłam
    następnego dnia zrobiłam betę (25 dc) wyszła 43,41
    powtórzyłam po dwóch dniach (27 dc) 232,72, ale przez te dwa dni bardzo bolał mnie brzuch, więc umówiłam się do mojego lekarza w dzień zrobienia drugiej bety i pęcherzyka nie stwierdził, zalecił acard i duphaston 3x1.
    Po 6 dniach (33 dc) pojawił się pęcherzyk 3,2 mm- lekarz mówi, że mały jak na ten wiek ciąży, ale ponieważ 6 dni wcześniej jeszcze nic nie widział, więc może jest dobrze.
    Wizytę mam 28 czerwca, ale od dwóch dni boli mnie brzuch- wydaje mi się, że to macica- tak ciągnie i rozpiera, jednocześnie czuję parcie na mocz i mocny ból w krzyżu. Przez te bóle i negatywne emocje nimi wywołane nie spałam wczoraj do 1 w nocy :(
    Wyobraźnia pracuje bo to moja trzecia ciąża w tym roku- poprzednich nie udało się nawet uwidocznić na usg- po prostu po dwóch dniach beta spadała. W zeszłym roku miałam 2 zabiegi łyżeczkowania, mam też dwie córki z cc.

Może ktoś ma podobne objawy, albo wyniki badań?

Ja w pierwszej ciąży miałam bete bardzo wysoką teraz już niepamiętam ale powinno być już przy takiej coś widać na usg tak mówił lekarz a jak poszłam to pani doktor stwierdziła że nic nie widać i że coś jest na jajniku i mówi to ciąża pozamaciczna wysłała mnie na zabieg do szpitala płakałam cała drogę i w szpitalu też ale naszceście był bardzo mądry lekarz który kazał odczekać dwa dni i powiedział że pęcherzyk jest w macicy a na jajniku torbiel która się potem wchłonie i niewiem czemu przy takiej becie nic nie było widać... dziś cięszę się swojm pierwszym cudem i darem od Boga bo inaczej tego nie nazwe.. dlatego drugą ciąże jezdziłam i teraz jeżdze do lekarza oddalonego od nas o 2 godziny drogi.. myśl pozytywnie choć wiem że czasem trudno

1 szczescie 7 lat
    2 szczescie 2 latka

Wysłany: 23 czerwca 2017, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To czekanie jest właśnie najgorsze, ale mam nadzieję, że wieści będą dobre jak u Ciebie KacperekiOliwka.
    Myślę pozytywnie i snuję plany dopóki nie boli. Jak boli- panika i szukanie informacji czy inne kobiety na tym etapie ciąży też tak mają. Szczególnie, że w ciążach z córkami nic mnie nie bolało, ale to było już 10 i 8 lat temu. Czasami nie warto odkładać ciąży na później. Czekam na wizytę 28.06.

f2w3csqvuditsu20.png
  • Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megina tule mocno! Trzymaj się :*
    Nie wiem w sumie co tu robię, bo za chwilę może się okazać, że to znowu cb, ale co mi tam bbf wyznaczyło termin ma 28.02. Może jednak tym razem się uda?!

Nasz ziemski cud Zuzia 07.02.2019
    9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • rosann Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meginka tak mi przykro... :(
    Trzymaj się kochana!

thgfugpjkrpdgpz8.png

Wysłany: 23 czerwca 2017, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć Makowa_Panna.
    Trzymam kciuki... w tym roku już to dwa razy przechodziłam- w styczniu i marcu. Teraz też jeszcze nic pewnego. Zrobiłaś beta hcg?

f2w3csqvuditsu20.png
  • 8485 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meginka trzymaj sie bedzie dobrze

https://www.suwaczki.com/tickers/8p3odqk3g4i8ffll.png[/img]
    Aniołek Lipiec 2017[*]
    Aniołek czerwiec 2013[*]
    Aniołek styczeń 2014 [*]
  • Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 6 cb i jedna gdzie serduszko przestało bić w 9tc i dziś miałabym termin porodu.
    Jutro zrobię drugi test i zobaczę czy kreska sciemniała. Bety nie chcę robić, bo to nic nie zmieni a tylko stres straszny. Jak ma być dobrze to będzie i bez bety.

9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • kasiarzyna Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam koleżanki :-)
    Termin mam na 3 lutego :-)
    kolka i marmi, widzę ze idziemy łeb w łeb :D
    Ja jeszcze cały czas w strachu,ale próbuje być dobrej myśli - jestem po operacji usunięcia przegrody macicy i endometriozy.
    Pozdrawiam Was wszystkie ciepło.

mhsvp07wo8sn1zot.png
    09.2016 laparo+histero endomenda,torbiel,przegroda macicy

Wysłany: 23 czerwca 2017, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję. Daj znać.
    Ja robiłam betę, bo łatwiej było mi ruszyć dalej jak miałam takie ostateczne rozstrzygniecie- tak to traktowałam. Ale jeżeli można to wyczytać z testów to wychodzi na to samo.

f2w3csqvuditsu20.png
  • kolka Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowa Panna witaj :)
    mam nadzieję, że rozgościsz się tu na dobre, najlepiej do lutego, a może i jeszcze dłużej :)
    Każdej z nas tego życzę :)

f2w3rjjgqu35wkgy.png

starania od 2015 roku
  • kolka Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiarzyna wrote:
    Witam koleżanki :-)
    Termin mam na 3 lutego :-)
    kolka i marmi, widzę ze idziemy łeb w łeb :D
    Ja jeszcze cały czas w strachu,ale próbuje być dobrej myśli - jestem po operacji usunięcia przegrody macicy i endometriozy.
    Pozdrawiam Was wszystkie ciepło.

heeej :)
    super widzieć rówieśniczkomamę :P
    kasiarzyna która ciąża? Długo się starałaś?

f2w3rjjgqu35wkgy.png

starania od 2015 roku
  • Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Princeskawach też zawsze biegłam na bete, ale to tyle niepotrzebnego stesu, że powiedziałam sobie, że wiecej sobie tego nie zrobię. Jeśli kreseczka ładnie ściemnieje to może sie skuszę na bete. Zwłaszcza jeśli gin tak zaleci, bo jutro m zamiar jej napisać, że test wyszedł pozytywny. Na razie żyje nadzieją, że będzie dobrze.
    Kolka oby tak było ;)

9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • Maaagy Znajoma

Wysłany: 23 czerwca 2017, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wizytę serduszkową za 3tyg jak ja tyle wytrzymam :(

f2w3gox1au48jxjj.png
    ex2b9vvj4kyjlto9.png
  • marmi Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meginka, ja nawet nie wiem, co powiedzieć, tak pptwornie mi przykro :(
    Już się mocno z Wami zżyłam i wierzyłam, że razem dotrwamy do końca.

Bardzo mocno Cię przytulam Kochana...

oar8vfxm9pilbm4k.png
‹‹ 74 75 76 77 78 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ