Mamusie luty 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Makowa_Panna wrote:U mnie 6 cb i jedna gdzie serduszko przestało bić w 9tc i dziś miałabym termin porodu.
Jutro zrobię drugi test i zobaczę czy kreska sciemniała. Bety nie chcę robić, bo to nic nie zmieni a tylko stres straszny. Jak ma być dobrze to będzie i bez bety.
Trzymam kciuki za test. U mnie też biochemów trochę było, poza tym też było poronienie w 9tc. Teraz wierzę, ze porządna dawka encortonu da radę i wszystko będzie dobrze.
Olga 05.01.2013
IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka
Nela i Tymon 09.01.2018
-
nick nieaktualnyMeginka wrote:Hej dziewczyny. Mam bardzo smutne wieści niestety. Napisałam wam w środę że byłam na wizycie i wszystko ok. Wstałam od komputera i poczułam że krwawię. Pojechaliśmy do szpitala, zbadali mnie i pobrali krew na poziom hcg. Dzisiaj okazało się że bardzo spadł i po usg już było wiadomo że to poronienie. Po południu miałam zabieg.
Niestety nie nacieszylam się długo moją fasolka. Wypłakałam już wszystkie łzy a teraz odpoczywam. Jutro może wyjdę do domu.
Życzę wam wszystkim powodzenia i zdrówka! -
Anne92 polecam Ci napar z imbiru na przeziębienie! Skuteczny jest! no i wiadomo, czosnek, miód i ccytryn. Z leków dostępnych w aptece to leki z serii prenalen- syrop, psikacz do nosa i tabletki na gardło. Zdrówka!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2017, 07:50
-
Anne witam w gronie zasmarkańców. U mnie przeziebienie to objaw ciąży. Wczoraj właśnie nabyłam syrop z prenalen.
Jomi a jaką dawkę encortonu bierzesz? I z jakiego powodu? Ja biorę 5mg zapobiegawczo. Widzę, że u Ciebie bliźniaki! Gratulacje!
Dziś zrobiłam test to ten na dole. U góry z czwartu. Ładnie ściemniała kreską, więc jest nadzieja, że tym razem będzie dobrze.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2b0a33ca0cdd.jpg -
Makowa Panna, no piękna ta krecha
Encortonu biorę 20mg. Mam dodatni wynik testu LCT, przy dawce 10mg było poronienie, więc immunolog postanowił zwiększyć dawkę. 20mg będę brać do 12tc, potem zacznę schodzić o 5mg co tydzień.Olga 05.01.2013
10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
Nela i Tymon 09.01.2018
-
Mnie piersi cały czas bolą, no i zwiększyły się trochę (co wcale mnie nie cieszy prxy rozmiarze 75D).Olga 05.01.2013
Nela i Tymon 09.01.2018
-
jomi81 wrote:Mnie piersi cały czas bolą, no i zwiększyły się trochę (co wcale mnie nie cieszy prxy rozmiarze 75D).
Mnie trochę przechodzi mega wielki ból piersi mogę się już przewracać na boki podczas spania.
Też mi nie jest na rękę aby sporo urosły bo przed ciążą miałam 65g ale póki co się nie zmienił rozmiar, jedynie trochę bardziej nabrzmiałe są -
Hej! Witam sie i ja. Zaszłam w 2 ciążę karmiąc piersią swojego pierwszego Królewicza, nawet okres nie zdążył mnie zaszczycić swoją obecnościa po porodzie, więc lekko byliśmy zdziwieni jak 2tyg temu ujrzeliśmy dwie kreski. Jasio urodził się 11.10.2016 poród naturalny 10dni przed tp. Nie było to dawno, więc wszystko pamiętam jak to było w ciąży i sumasumarum: dobrze jej nie wspominam, a chyba najgorzej 1trym;), ale tez Najbardziej przez konieczność trzymania się diety cukrzyka, bo dopadła mnie cukrzyca, teraz też sie spodziewam ze bede w jej sidłach
Od razu jak dowiedzielismy sie o ciąży natychmiast szukałam gin z usg, bo nawet nie wiedziałam w ktorym moge być tygodniu. Serduszko już trzepotalo i na tamta chwile wszystko było ok. Tp 1.02.
Od razu tez rozpoczęłam plan odstawiania starszego od piersi, aby skupić sie na młodszym dzieciu. Kilka dni potem razem z Jaskiem chorowaliśmy - zapalenie gardla, pewnie gdybym go karmiła to by był zdrowy, no ale że juz butla bez naturalnego antybiotyku to i mu się dostało. Ale już prawie wychodzimy na prostą.
Z takich moich objawów ciążowych to niemoc ogromna i delikatne mdlosci, od 12tyg z Jasiem czulam sie jak inny człowiek, wiec liczę, ze tylko jeszcze 4tyg. Póki co nie jest źle, jakos sie trzymamy.
Witam się jeszcze raz! -
Meginka tule mocno
Dziewczyny czy ktoras z Was tez jest na zastrzykach Clexane? Juz sie przyzwyczailam troche do zastrzykow ale na poczatku byl dramat musze spytac gina na nastepnej wizycie czy do konca ciazy bede sie kula ale z tego co wiem to raczej wiekszosc kobiet ma do samego konca...
Milego dnia wszystkim zyczeMoj wczesniaczek z 33tc
Aniołki: 02.2015 & 06.2016 -
Witaj Anieńka życzę powodzenia przy Maluchu i w ciąży, super ze będziecie mieć tak małą różnicę wieku, my musieliśmy poczekać bo jestem po cc, ale cieszę się na myśl ze dzieci będą razem dorastaly w podobnym wieku Zdrówka dla Synka!
Anieńka lubi tę wiadomość
-
Paula. wrote:Meginka tule mocno
Dziewczyny czy ktoras z Was tez jest na zastrzykach Clexane? Juz sie przyzwyczailam troche do zastrzykow ale na poczatku byl dramat musze spytac gina na nastepnej wizycie czy do konca ciazy bede sie kula ale z tego co wiem to raczej wiekszosc kobiet ma do samego konca...
Milego dnia wszystkim zycze
Też słyszałam, że zazwyczaj podaje się je przez całą ciążę, więc długa droga przed namiPaula. lubi tę wiadomość