Mamusie luty 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
kozamonia wrote:Tak, ja mam clexane. Dziennie rano w brzuch. Mam już powoli dosyć, a gdzie tam koniec.
Też słyszałam, że zazwyczaj podaje się je przez całą ciążę, więc długa droga przed nami
Ja jestem na zastrzykach clexane i chyba do końca ciazy trzeba będzie brać. . . -
Byłam dzisiaj na drugim usg 10 dni temu długość zarodka : 3,7 mm a dzisiaj 10,23 mm tylko nie dowiedziałam się z jaka prędkością biło serduszko a szkoda, bo chciałam sobie porównać ale powiem Wam, ze wizyta prywatnie a na NFZ (w moim przypadku ) jest bez porównania ... dzisiaj lekarz nawet nie pokazał mi jak bije serduszko i w ogóle zero rozmowy co mi się nie spodobało, jedynie na wcześniejszym usg (prywatnie u innego lekarza) mogłam ujrzeć i się nacieszyć... ehh chyba czas wybrać lepszego ginekologa do prowadzenia ciąży, już nie koniecznie na fundusz ..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2017, 18:20
kolka, Talla lubią tę wiadomość
-
Ja tez dzis po wizycie fasolka prawie ma centymetr i bije serduszko ufff...od razu mi lepiej
A zapomniałabym termin na 04.02 ale cc będzie tydzień lub dwa przed terminem wiec będę styczniówką ale i tak zostaje z wamiWiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2017, 19:10
kolka lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny
Ja dzisiaj, po 3 dniach, się troszkę "odetkałam" i byłam w stanie zjeść cokolwiek. Cieszę się bo już trochę głodem przymierałam
A tak poza tym to nadal wszystko bez zmian, poza mega zmęczeniem objawów brak.
Życzę Wam udanego wieczoru No i witam nowe mamusieTalla lubi tę wiadomość
-
Elaa.1234 wrote:Byłam dzisiaj na drugim usg 10 dni temu długość zarodka : 3,7 mm a dzisiaj 10,23 mm tylko nie dowiedziałam się z jaka prędkością biło serduszko a szkoda, bo chciałam sobie porównać ale powiem Wam, ze wizyta prywatnie a na NFZ (w moim przypadku ) jest bez porównania ... dzisiaj lekarz nawet nie pokazał mi jak bije serduszko i w ogóle zero rozmowy co mi się nie spodobało, jedynie na wcześniejszym usg (prywatnie u innego lekarza) mogłam ujrzeć i się nacieszyć... ehh chyba czas wybrać lepszego ginekologa do prowadzenia ciąży, już nie koniecznie na fundusz ..
Ja jutro zaczynam 9 tydzień a fasolka ma 1,5 cm i wg lekarki jest to książkowa wielkość.
Na tak duży zarodek powinnaś być wyżej w ciąży.
Nie czepiam się, Tylko jestem strasznie zaskoczona wielkością twojej fasolki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2017, 19:48
Przybrana Mama dla Młodego
Aniołek [*] - 12.10.2015 - 8 tc
Aniołek [*] - 16.01.2017 - 9 tc -
szwesta80 wrote:Czy ty nie mylisz czasem wielkości pęcherzyka ciążowe z wielkością płodu?
Ja jutro zaczynam 9 tydzień a fasolka ma 1,5 cm i wg lekarki jest to książkowa wielkość.
Na tak duży zarodek powinnaś być wyżej w ciąży.
Nie czepiam się, Tylko jestem strasznie zaskoczona wielkością twojej fasolki.
Przecież 10,23 mm to 1,23 cm -
Boziu a ja cały czas czytałam ten wpis i poprzedni w cm i dlatego sie dziwię. Chociaż dzisiaj zaczęłam sałatkę robić i jak wariatka patrzyłam na miskę bo zapomniałam co dalej mam dodać.
Sorki za sytuację.
Anieńka wrote:Orientowalas sie co z drugim macierzynskim w takiej sytuacji?
Anieńka lubi tę wiadomość
1 szczescie 7 lat
2 szczescie 2 latka
3 szczescie Wanessa 1 rok
odmawiajmy modlitwe do sw. Rity -
Anne92 wrote:Elaa1234, ja prowadzę ciążę prywatnie i tak zamierzam do końca Miałam już 3 wizyty. Na każdej usg, pokazanie wszystkiego, wytłumaczenie. Dostałam numer telefonu i ogólnie czuję się zaaopiekowana. A to chyba najważniejsze teraz dla nas1 szczescie 7 lat
2 szczescie 2 latka
3 szczescie Wanessa 1 rok
odmawiajmy modlitwe do sw. Rity -
Paula ja też przyjmuje Clexane. Mam cały brzuch w siniakach i jakieś zrosty (guzy) pod skórą mi się porobiły. Dziś jak robiłam zastrzyk to nie mogłam się wbić i musiałam zrobić w innym miejscu.
W ciąży z córcia tez miałam te zastrzyki. PPrzyjmowałam je przez całą ciążę i o ile dobrze pamiętam to chyba jeszcze przez 2 tygodnie po porodzie. Mam wrażenie ze wtedy lepiej znosilam te zastrzyki. W szpitalu to wolałam sama sobie robić bo lepiej sobie robiłam niż pielęgniarkiPaula. lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, które bierzecie Clexane, szczególnie Ty Aga89, bo piszesz o tych guzach pod skórą - mój mąż ze względu na zakrzepicę żył głębokich musiał stosować clexane dość długo. Z początku, przez bardzo długi okres czasu, robił sobie zastrzyki w brzuch, ale jeden z ostatnich lekarzy mu to odradził - powiedział, że na brzuchu czesto robią się takie guzki właśnie i że to jest skumulowany lek, który się nie wchłania. Zasugerował, żeby mąż robił sobie zastrzyk w ramię.
Ja się w sumie nie znam. Wiem, że ogólną praktyką są zastrzyki w brzuch, u męża tylko jeden lekarz zasugerował, że nie jest to najlepsze wyjście. Może dla pewności
porozmawiajcie ze swoimi lekarzami o opcji robienia zastrzyków w inną część ciała? Szczególnie, że jak ciąża będzie większa, to obawiałabym się kłucia w brzuch. -
Marmi, nie słyszałam o tym. Dobrze ze napisałaś na następnej wizycie pogadam z lekarka. W ciąży z córką żadnych guzów nie miałam a robiłam sobie zastrzyki w brzuch przez całą ciążę. Teraz coś jest nie tak i w takim razie napewno skonsultuje to
-
Ja niestety mam clexane nierefundowany. Do tego biorę progesteron w formie żelu crinone (na lutkę mam uczulenie) i kilka innych leków. Miesięcznie na same leki wydaję 1000 złOlga 05.01.2013
IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka
Nela i Tymon 09.01.2018
-
Nie ma to jak pobudka z rana na siku i odkrycie zimna na ustach. Do tego jesteśmy u teściów na wsi a ja nic ze sobą na zimno nie mam . A tyle miesięcy miałam spokój.
Zauważyłam ze druga ciąża jest zupełnie inna, dni mi lecą i każda chwile muszę poświęcać córce i nie skupiam sie tylko na ciąży jak to robiłam w ciąży z córcia. Nie wczuwam sie czy coś mnie boli, nosze córkę ( ponad 10kg) bo nie mam wyjścia. W pierwszej ciąży nic nie podnosiłam i strasznie uważałam . Teraz nie mam czasu aż tak o siebie dbac
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2017, 09:44
-
Aga89 wrote:A macie refundowany Clexane?
Pisalyscie dziewczyny wczesniej o bolach krzyza. Mnie boli czesto kregoslup miedzy łopatkami. Nie wiem czym to jest spowodowane. Ogolnie ostatnio troche mdlosci ustaly. Tzn mam jeszcze ale juz mniejsze niz na poczatku. Piersi nabrzmiale i dalej troche bolace w dotyku, a co do lenia to mam niesamowitego. Ogolnie juz sie nie moge doczekac wizyty w srode bo jak te mdlosci troche ustapily to oczywiscie lęk i niepokój, ale pocieszam się tym, że nie mam plamień ani zadnych boli brzucha ni skurczyWiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2017, 09:10
Moj wczesniaczek z 33tc
Aniołki: 02.2015 & 06.2016 -
Papierówka wrote:Czy wiadomo dziewczyny co z Inffinito, założycielką tego tematu? Przepadła jak kamień w wodę Fajnie by było uaktualnić pierwszą stronę a niestety chyba żadna z nas aktualnie się udzielająca nie pisała tu wtedy jeszczeMoj wczesniaczek z 33tc
Aniołki: 02.2015 & 06.2016