Mamusie luty 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam ja też dziś miałam wizytę. Moje maleństwo ma już 0.92 cm długości i bijące serduszko. Nie wiem ile uderzeń bo ta ginekolog juz 2 raz nie mierzyła. Dalej mam brać luteinę i Clexane. Następna wizyta dopiero 10 lipca- strasznie długo i nie wiem czy wytrzymam do tego czasu
Co do mojego samopoczucia to dziś pierwszy raz wymiotowałam a co do zachcianek to mam ale szybko mi przechodzą. Całkowicie odrzuciło mnie od mięsa. Natomiast mogłabym jeść same owoce. Mam nadzieje ze przez taką dietę morfologia mi nie padnieAlstro38 lubi tę wiadomość
-
Jestem jestem. Mam serduszko ❤ ale wydarzyła się rzecz niesłychana. Wg OM jestem w 7w6d. Natomiast wg USG 8w6d. Bąbel ma ponad 19 mm. Serce bije 171/min. Wg USG termin porodu to 25.01. A ja się już do LuTówek przyzwyczaiłam. I co teraz?
Basik83, katiuszaa, Alstro38, aiwlys, Katowiczanka lubią tę wiadomość
-
kuzka wrote:Jestem jestem. Mam serduszko ❤ ale wydarzyła się rzecz niesłychana. Wg OM jestem w 7w6d. Natomiast wg USG 8w6d. Bąbel ma ponad 19 mm. Serce bije 171/min. Wg USG termin porodu to 25.01. A ja się już do LuTówek przyzwyczaiłam. I co teraz?
Zostajesz z nami i tylekuzka, Basik83, a88 lubią tę wiadomość
Przybrana Mama dla Młodego
Aniołek [*] - 12.10.2015 - 8 tc
Aniołek [*] - 16.01.2017 - 9 tc -
Trzymamy się terminów OM, dzieci rosną skokowo, jeszcze 10 razy się to zmieni
Co do zachcianek to ja zjechałam dziś kilka sklepów za kalafiorem, a jak go gotowałam to zupełnie mi się odechciało. Ba! Zachciało mi się wymiotować na jego zapach.
W niedzielę natomiast ogarnęła mnie czarna rozpacz w Biedronce, że nie mają już orzechów nerkowca na wagę. Chciałam udusić kasjerkę
-
kuzka wrote:Jestem jestem. Mam serduszko ❤ ale wydarzyła się rzecz niesłychana. Wg OM jestem w 7w6d. Natomiast wg USG 8w6d. Bąbel ma ponad 19 mm. Serce bije 171/min. Wg USG termin porodu to 25.01. A ja się już do LuTówek przyzwyczaiłam. I co teraz?
Oczywiście zostań z nami
Super wiadomościkuzka lubi tę wiadomość
-
Witam
I ja chciałam do Was dołączyć.
W lutym CP w marcu pęknięcie i usunięcie jajowodu z aniołkiem
Dziś 7 tyd i 3d, udało się w pierwszym cyklu kiedy dostaliśmy zielone światło.
Serduszko pięknie bije dzidziuś ma już ponad 1cm rośnie jak szalony.
Jestem już po 4 usg (niestety z racji początkowego krwawienia, plamien i wczesnego wykrycia czy pęcherzyk jest na miejscu. Waszystko jest super. Jestem na dupka i luteine.
Jestem najszcześliwsza osoba na świecie.
Termin porodu na 3 lutego.
W tym roku luty okazał się najgorszym miesiącem jaki w życiu przeżyłam a w przyszłym będzie najszcześliwszym.
PozdrawiamBasik83, marmi, kolka, szwesta80, Alstro38 lubią tę wiadomość
9.02.2018 - synek
Aniołek 02.2017 - 03.2017 cp - usunięcie jajowodu -
Nie wiadomo,jakieś mini krwiaki progesteron lub wrażliwość po marcowej laparoskopi. Były podejrzenia odklejenia kosmowki. Na szczęście albo się przykleiła albo lekarka mnie nastraszyla (w szpitalu) dzis byłam u swojego gin i powiedział że wszystko ok.
9.02.2018 - synek
Marmi świetnie. Tak wypadło że 3 luty to też urodziny mojego taty i zostanie pierwszy raz dziadkiem, marzy mu się wnuk mi córeczka więc ciekawe komu spasuje śmiejemy się. Ale wiadomo że najważniejsze żeby zdrowy dzidziuś był.
marmi lubi tę wiadomość
9.02.2018 - synek
Witam, podczytuje od kilku dni, i pora najwyzsza dolaczyc.
Mam 33 lata, 4 dzieci i mieszkam w Norwegii.
Ciaza ta jest nieplanowana. Ostatnia ciaze piata poronilam w 11 tyg. w 2014 r .Ta jest ciaza szosta. Nie wiem co bedzie , bardzo sie boje, ze moze w kazdej chwili sie wszystko zakonczyc. A to dlatego ze nie jestem zdrowa. Choruje na toczen ( taka wredna choroba autoimmunologiczna)z zajeciem nerek. Choruje od 4 lat ( zaraz po urodzeniu czwartego dziecka ta choroba sie ujawnila) Moj lekarz mowil ze w moim przypadku ciaza nie jest wskazana. Jak tylko do niego zadzwonilam po zrobieniu testu , to pierwsze slowa jakie uslyszalam to takie ze czy wiem ze mam prawo by "usunac problem" - delikatnie mowiac , oraz ze Toczen i ciaza to nie bardzo .. zadala mi wprost pytanie , co ja chce z tym zrobic .. oczywiscie powiedzialam ze chce zachowac ciaze.. zdolowalam sie jeszcze bardziej takim pytanie z jej strony . Nie wiem czy uda mi sie ja utrzymac, byc moze poronie , ale jak bym miala usunac to do konca zycia bym miala wyrzuty sumienia chyba .. Mimo wszystko probuje wierzyc ( mam ta iskierke nadziei) ze bedzie wszystko dobrze. Wedlug kalkulatora 6 luty. -
Dzień dobry !
Śniadania są dla mnie przykra koniecznością, będzie chłopak;p z Amelka nie miałam takich mdłości! Znowu pobudka po 4 więc jestem nieprzytomna, zaraz spacer i dzień zaczną się kręcić. Do wizyty 8 dni jeszcze -
Witam, widzę że męczą Was mdłości. A ja to mam mega dziwne objawy budzę się o 7 gdzie zawsze 9 to wczesna porą była. Piersi moje to eksploduja, taką czuję się opuchnieta i wielką, a sny erotyczne to jakaś masakra
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2017, 07:50
-
nick nieaktualny