Mamusie luty 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam
ja też dziś miałam wizytę. Moje maleństwo ma już 0.92 cm długości i bijące serduszko. Nie wiem ile uderzeń bo ta ginekolog juz 2 raz nie mierzyła. Dalej mam brać luteinę i Clexane. Następna wizyta dopiero 10 lipca- strasznie długo i nie wiem czy wytrzymam do tego czasu
Co do mojego samopoczucia to dziś pierwszy raz wymiotowałama co do zachcianek to mam ale szybko mi przechodzą. Całkowicie odrzuciło mnie od mięsa. Natomiast mogłabym jeść same owoce. Mam nadzieje ze przez taką dietę morfologia mi nie padnie
Alstro38 lubi tę wiadomość
-
Jestem jestem. Mam serduszko ❤ ale wydarzyła się rzecz niesłychana. Wg OM jestem w 7w6d. Natomiast wg USG 8w6d. Bąbel ma ponad 19 mm. Serce bije 171/min. Wg USG termin porodu to 25.01. A ja się już do LuTówek przyzwyczaiłam. I co teraz?
Basik83, katiuszaa, Alstro38, aiwlys, Katowiczanka lubią tę wiadomość
-
kuzka wrote:Jestem jestem. Mam serduszko ❤ ale wydarzyła się rzecz niesłychana. Wg OM jestem w 7w6d. Natomiast wg USG 8w6d. Bąbel ma ponad 19 mm. Serce bije 171/min. Wg USG termin porodu to 25.01. A ja się już do LuTówek przyzwyczaiłam. I co teraz?
Zostajesz z nami i tylekuzka, Basik83, a88 lubią tę wiadomość
Przybrana Mama dla Młodego
Aniołek [*] - 12.10.2015 - 8 tc
Aniołek [*] - 16.01.2017 - 9 tc -
Trzymamy się terminów OM, dzieci rosną skokowo, jeszcze 10 razy się to zmieni
Co do zachcianek to ja zjechałam dziś kilka sklepów za kalafiorem, a jak go gotowałam to zupełnie mi się odechciało. Ba! Zachciało mi się wymiotować na jego zapach.
W niedzielę natomiast ogarnęła mnie czarna rozpacz w Biedronce, że nie mają już orzechów nerkowca na wagę. Chciałam udusić kasjerkę
-
kuzka wrote:Jestem jestem. Mam serduszko ❤ ale wydarzyła się rzecz niesłychana. Wg OM jestem w 7w6d. Natomiast wg USG 8w6d. Bąbel ma ponad 19 mm. Serce bije 171/min. Wg USG termin porodu to 25.01. A ja się już do LuTówek przyzwyczaiłam. I co teraz?
Oczywiście zostań z nami
Super wiadomościkuzka lubi tę wiadomość
-
Witam
I ja chciałam do Was dołączyć.
W lutym CP w marcu pęknięcie i usunięcie jajowodu z aniołkiem
Dziś 7 tyd i 3d, udało się w pierwszym cyklu kiedy dostaliśmy zielone światło.
Serduszko pięknie bije dzidziuś ma już ponad 1cm rośnie jak szalony.
Jestem już po 4 usg (niestety z racji początkowego krwawienia, plamien i wczesnego wykrycia czy pęcherzyk jest na miejscu. Waszystko jest super. Jestem na dupka i luteine.
Jestem najszcześliwsza osoba na świecie.
Termin porodu na 3 lutego.
W tym roku luty okazał się najgorszym miesiącem jaki w życiu przeżyłam a w przyszłym będzie najszcześliwszym.
PozdrawiamBasik83, marmi, kolka, szwesta80, Alstro38 lubią tę wiadomość
9.02.2018 - synek
Aniołek 02.2017 - 03.2017 cp - usunięcie jajowodu -
Nie wiadomo,jakieś mini krwiaki progesteron lub wrażliwość po marcowej laparoskopi. Były podejrzenia odklejenia kosmowki. Na szczęście albo się przykleiła albo lekarka mnie nastraszyla (w szpitalu) dzis byłam u swojego gin i powiedział że wszystko ok.
9.02.2018 - synek
Marmi świetnie. Tak wypadło że 3 luty to też urodziny mojego taty i zostanie pierwszy raz dziadkiem, marzy mu się wnuk mi córeczka więc ciekawe komu spasuje śmiejemy się. Ale wiadomo że najważniejsze żeby zdrowy dzidziuś był.
marmi lubi tę wiadomość
9.02.2018 - synek
Witam, podczytuje od kilku dni, i pora najwyzsza dolaczyc.
Mam 33 lata, 4 dzieci i mieszkam w Norwegii.
Ciaza ta jest nieplanowana. Ostatnia ciaze piata poronilam w 11 tyg. w 2014 r .Ta jest ciaza szosta. Nie wiem co bedzie , bardzo sie boje, ze moze w kazdej chwili sie wszystko zakonczyc. A to dlatego ze nie jestem zdrowa. Choruje na toczen ( taka wredna choroba autoimmunologiczna)z zajeciem nerek. Choruje od 4 lat ( zaraz po urodzeniu czwartego dziecka ta choroba sie ujawnila) Moj lekarz mowil ze w moim przypadku ciaza nie jest wskazana. Jak tylko do niego zadzwonilam po zrobieniu testu , to pierwsze slowa jakie uslyszalam to takie ze czy wiem ze mam prawo by "usunac problem" - delikatnie mowiac , oraz ze Toczen i ciaza to nie bardzo .. zadala mi wprost pytanie , co ja chce z tym zrobic .. oczywiscie powiedzialam ze chce zachowac ciaze.. zdolowalam sie jeszcze bardziej takim pytanie z jej strony . Nie wiem czy uda mi sie ja utrzymac, byc moze poronie , ale jak bym miala usunac to do konca zycia bym miala wyrzuty sumienia chyba .. Mimo wszystko probuje wierzyc ( mam ta iskierke nadziei) ze bedzie wszystko dobrze. Wedlug kalkulatora 6 luty. -
Dzień dobry !
Śniadania są dla mnie przykra koniecznością, będzie chłopak;p z Amelka nie miałam takich mdłości! Znowu pobudka po 4 więc jestem nieprzytomna, zaraz spacer i dzień zaczną się kręcić. Do wizyty 8 dni jeszcze -
Witam, widzę że męczą Was mdłości. A ja to mam mega dziwne objawy budzę się o 7 gdzie zawsze 9 to wczesna porą była. Piersi moje to eksploduja, taką czuję się opuchnieta i wielką, a sny erotyczne to jakaś masakra
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2017, 07:50
-
nick nieaktualny