Mamusie luty 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej hej u mnie dziś żadnych objawów, czuję się świetnie i odliczam do jutrzejszej wizyty jedynie spać mi się chce i nawet próbowałam namówić mojego Gagatka na drzemkę ale jest już przecież zbyt "dorosły" No i nie pospałam
Zrobiłam dziś pyszne ciasto z musem truskawkowym normalnie pychotka wpadajcie na kawałek!
Alstro38 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty:) doskonale Was dziewczyny rozumiem bo wiem co czułam dziś rano;) ale tak jak u mnie u Was też będzie dobrze:) teraz czuje mdłości u mnie najgorsze są wieczorem:(
też tak macie ze macie wielką ochotę coś zjeść a jak zjecie to jest niedobrze? -
miluszka wrote:Witam się po przerwie Dziewczyny, nie daje rady wchodzić na forum tak często jak Wy, za dużo obowiązków przy rocznym Ignasiu a jak kładę Go na drzemki to sama odsypiam. Cieszę się bo od dwóch dni nie wymiotuje ale nadal męczą mnie mdłości
Cieszę się ze u Was wszytsko dobrze, trzymam kciuki za wszytskie wizyty!
Dziś będę dzwonić umawiać się na usg prenatalne. Z Ignacym też tylko to badanie robiłam, pożniej drugie po 20 tygodniu ciąży. Tym razem zrobię tak samo.
Zdaje się, że mamy w podobnym wieku synków, mój urodził się 24.06.2016 i teraz druga ciąża podobno lekko na początku nie będzie ale przynajmniej będą się razem bawićmiluszka lubi tę wiadomość
-
marmi wrote:Ela, trzeba znaleźć w google dowolna strone z suwaczkami ciazowymi, zrobic taki suwaczek w oparciu o swoje dane (zazwyczaj data om) i nastepnie skopiowac bb code w ustawienia -> spolecznosc -> twoj podpis na forum
Edit: suwaczki, ktore pokazuja tydzien i dzien ciazy, wraz z krotkim opisem, co sie dzieje w danym tygodniu z Fasolka, sa dostepne pod tym linkiem:
https://www.suwaczki.com/krokpierwszy/pregnancy.html
Udało się, dzięki !Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2017, 17:38
marmi lubi tę wiadomość
-
Alstro38 wrote:Meginka Ty też masz termin na 18.02 ?
-
Elaa.1234 wrote:Dziewczyny czy uważacie, że w 5t6d (3,7 mm) bicie serduszka 156 uderzeń to dużo czy jest w porządku? Na początku się ucieszyłam, ale jak teraz zobaczyłam jak niektóre z Was napisało ile u Was ono wynosiło to już zaczynam się zastanawiać nie stresuję się, bo w sobotę idę ponownie na usg ale pytam z ciekawości. Czytałam, że później serduszko przyspiesza a 160 to chyba max?
Elaa.1234 lubi tę wiadomość
06.05.17 - IUI Gameta, 16.06.17 - okruszek z serduszkiem:)
[/url] -
Meginka wrote:Wiesz co, tutaj mi wyliczyło na 18.02 ale z moich obliczeń wynika z OM na 21.02 więc w tabelce wpisałam po środku na 20.02 jutro się dowiem więcej mam nadzieję
Rozumiem , rozumiem ten 18ty to ja też mam z Belly ale nie wiadomo jaki termin będzie wskazany przez ginekologa -
Hej dziewczyny Co za dzień!
Widziałam dzisiaj Stworka, słyszałam serduszko Wszystko jest dobrze Potencjalny termin porodu to 09.02 Taki mi wychodzi z okresu Zabawne bo dwa kalkulatory podawały mi 14.02, no ale jednak większość mówiła o 09.02 i tak też podał ten u ginekologa
Wg USG ciąża jest młodsza o 3 dni, ale Pani dr powiedziała, że zostajemy przy pierwotnej, miesiączkowej dacie
Za miesiąc, dokładnie 19 lipca, mam kolejną wizytę i z racji tego, że będzie to już 10 tydzień to robimy testy wolnego płodowego DNA. Te moja mają nazwę PreanaTest i to co jest dla mnie największym zaskoczeniem to fakt, że tutaj w DE, są one duuuuuużo tańsze niż w PL. Koszt najbardzej rozbudowanego testu to 399 euro.
Powiedzieliśmy też dzisiaj moim rodzicom o Stworku no i co tu dużo mówić, jest radość
Elaa.1234, Alstro38, a88 lubią tę wiadomość
-
Ja miałam iść jutro do lekarza, ale w związku z tym, że w niedzielę cały dzień wymiotowałam a w poniedziałek nie było lepiej to poszłam wczoraj. Od razu miałam zrobione usg. Wiek ciąży wg usg 7t3d, widziałam serduszko -141 uderzeń. Bąbel ma 1,23 cm.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2017, 18:06
marmi lubi tę wiadomość
-
Nusiaczek, ja tak miewam
Teraz np wracam do domu ze sloikiem ogorkow musztardowych. Nie moglam sie oprzec w sklepie
W ogole czy Wasze zachcianki tez sa takie dziwnie smiesznie? O czyms sobie pomysle, dajmy na to chalka z dzemem, nabieram wielkiej ochoty i za chwile juz mi sie tego wcale a wcale nie chce. Tez tak macie? Czy jak juz czegos chcecie, to Wam sie nie odechciewa od razu?
Rosann super, ze wielka radosc w rodzinie
Mam nadzieje, ze u nas bedzie podobnie.
Nadal czekam na dobre wiesci z wizyt Dziewczyny -
Dzięki Papierówka za link - wpisałam się na naszą listę
Nusiaczek, rosann - cieszę się że u Was wszystko pięknie i maleństwa się rozwijają.
Trzymam kciuki za kolejne wizyty !
Gdzieś wyżej był temat chłopiec czy dziewczynka.... u nas na 99% obstawiam chłopca - mąż ma 3 braci, a jeden z nich ma 3 synów i ja mam też brata....szansa na dziewczynkę znikoma
Co do zachcianek raczej nie mam - jestem za to jak odkurzacz - wszystko co widzę bym wciągnęła w siebie Na szczęście panuje nad tym chociaż nie jest łatwo. A mdłości mam tylko w godzinach 10:00-12:00 - później jest ok Nadmierna senność też mnie już opuszcza a zaczyna się późne zasypianie.... jak w kalejdoskopie u mnie