X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • IZOSTAR Przyjaciółka

Wysłany: 20 czerwca 2017, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JA SIĘ JESZCZE RAZ POCHWALE, BO STRASZNIE SIĘ CIESZĘ :-) - duża co? Jak na 20 dpo, BETA z wczoraj 2797 U/l, a prog 36,518 ng/ml. Tylko zdziwiło mnie TSH bo jest 2,720 mU/l, a meisiąc przed ciążą miałam 1,72. Wiecie czemu to tak wygląda?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2017, 12:24

Alstro38 lubi tę wiadomość

6sutdqk3wg6v2a8v.png
  • marmi Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2017, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno TSH skacze mocno na poczatku ciazy, bo tarczyca musi duzo mocniej pracowac - zazwyczaj mamy za malo jodu zmagazynowanego w organizmie, zeby starczylo i dla nas, i dla Fasolki.
    Gdzies wyczytalam, ze takie jest wyjasnienie, ale to w Internecie, wiec nie wiem na ile w tym prawdy ;)

oar8vfxm9pilbm4k.png
  • jomi81 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2017, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie poczytałam o nifty i innych testach na blogu mamaginekolog i niestety w sytuacji VTS (zespół znikajacego bliźniaka) odradza się wykonywanie nipt. Szkoda, bo bardzo się nastawiłam na nifty w 10tc. No chyba, że jednak będą dwa dzieciaczki, wtedy coś odpowiedniego się znajdzie :)

A dlaczego od razu nifty? W ciąży z córką robiłam tylko prenatalne badanie usg, wyniki były super, ja miałam 31 lat, więc nie bawiłam się w testy genetyczne. Teraz mam 36 lat, więc jest wskazanie do pappa, a tego robić nie chce. Mam kilka koleżanek, którym w pappa wyszło bardzo duże ryzyko wad, do końca ciąży bądź amnipunkcji (u tych, które się na nią zdecydowały) żyły w koszmarnym stresie. Każda z nich urodziła zdrowe dziecko. Także myślę, że 2,5 tys. za spokój ducha to nie jest bardzo duzo.

Olga 05.01.2013
    IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
    10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
    24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka :)
    Nela i Tymon 09.01.2018
  • Elaa.1234 Przyjaciółka

Wysłany: 20 czerwca 2017, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Również twierdze, ze to jest normalne chodź nie należy tego bagatelizować tylko zapisać się jak najszybciej do endokrynologa. Do 2 trymestru niestety tsh będzie skakało i wtedy wizyty co miesiąc są konieczne (przynajmniej u mnie), mi od razu wskoczyło z 2 do 4,4, a pierwszy test z krwi robiłam 3 dni przed spodziewaną miesiączką, wiec u Ciebie jeszcze nie jest tak tragicznie ;D a wczensiej leczyłas się na niedoxyznnosc tarczycy?

1t69dfh.png
  • kuzka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2017, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paś wrote:
    Mam wiztę 15 min po Tobie:)

Jak Cię jakoś pocieszy ten fakt to też mam stracha...
    Od początku jedynym objawem są piersi, na początki biegałam częściej do łazienki a teraz nic. a to juz 6tydzien i 5 dni

No to będę trzymać kciuki :)

Dwa Aniołki: 10.2016 i 02.2017

74diru1dhvelt745.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2017, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izostar, TSH raczej bedzie do zbicia, tak jak dziewczyny wspomnialy, na poczatku ciazy lubi poszybowac, dlatego wiekszosc lekarzy staraczkom zaleca utrzymywanie go w granicach 1. Kiedy masz wizyte?

• IZOSTAR Przyjaciółka

Wysłany: 20 czerwca 2017, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a88 wrote:
    Izostar, TSH raczej bedzie do zbicia, tak jak dziewczyny wspomnialy, na poczatku ciazy lubi poszybowac, dlatego wiekszosc lekarzy staraczkom zaleca utrzymywanie go w granicach 1. Kiedy masz wizyte?

Dzięki za od. Nigdy nie miałam problemów z tarczycą. Ostatnie badanie robiłam ok. 2 miesięcy temu i wynik miałam 1,79 (sprawdziłam dokadnie). Wczorajszy mam 2,72 20dpo.
    Do lekarza swojego prowadzącego idę w czwartek to dam znac co doradzi, ale skocyło o 1 więć trochę mnie to zdziwiło... ale szczerze to czytałam już gdzieś, że po zapłodnieniu często się tak dzieje i jest to raczej normalne.

6sutdqk3wg6v2a8v.png
  • Alstro38 Ekspertka

Wysłany: 20 czerwca 2017, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Nifty chce zrobić z racji wieku ( 38 lat) i z racji mutacji które mam ( a jedną z nich ma predyspozycje do ZD) .

• Wredotka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2017, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wizyty! :)

Ja jeśli nie będzie przesłanek ku innym badaniom, będę robić "tylko" USG prenatalne. Z Ignasiem tylko to badanie robiłam, PAPPA i inne odpuściłam.

0d1y0dw4yn6q5nuq.pngmhsv9vvjs7exhbly.png
    lprkg7rfsh1vaeeq.png
  • miluszka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2017, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po przerwie :-) Dziewczyny, nie daje rady wchodzić na forum tak często jak Wy, za dużo obowiązków przy rocznym Ignasiu a jak kładę Go na drzemki to sama odsypiam. Cieszę się bo od dwóch dni nie wymiotuje ale nadal męczą mnie mdłości :-/

Cieszę się ze u Was wszytsko dobrze, trzymam kciuki za wszytskie wizyty!

Dziś będę dzwonić umawiać się na usg prenatalne. Z Ignacym też tylko to badanie robiłam, pożniej drugie po 20 tygodniu ciąży. Tym razem zrobię tak samo.

Milliemoo lubi tę wiadomość

Ignaś 03.06.2016 r . ❤

3jgxhqvkjjzt497d.png
  • Elaa.1234 Przyjaciółka

Wysłany: 20 czerwca 2017, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, ze i mnie dzisiaj złapały pierwsze mdłości i mega sennośći. Ledwo siedzę w pracy :( zaraz będzie 7 tc wiec mam nadzieje, że mdłości nie zamienią się w wymioty :(.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2017, 14:25

1t69dfh.png
  • IZOSTAR Przyjaciółka

Wysłany: 20 czerwca 2017, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja Wam powiem, że pierwszy raz mam lekkie bóle macicy - takie kłucie, oraz pulsacyjne bóle lewego jajnika... wszytsko oczywiście do zniesienia i raczej nie za mocne, ale trochę się martwię.

6sutdqk3wg6v2a8v.png
  • Wredotka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2017, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IZOSTAR wrote:
    A ja Wam powiem, że pierwszy raz mam lekkie bóle macicy - takie kłucie, oraz pulsacyjne bóle lewego jajnika... wszytsko oczywiście do zniesienia i raczej nie za mocne, ale trochę się martwię.

Mamy podobny czas ciąży i mam to samo - do tego jeszcze czasem pobolewa podbrzusze, ale wg mnie to "normalne", macica zaczyna się rozrastać.

lprkg7rfsh1vaeeq.png
  • Wredotka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2017, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, pojawiły się marcówki 2018 więc pewnie coraz mniej osób będzie do nas przybywać ;)

Papierówka lubi tę wiadomość

lprkg7rfsh1vaeeq.png
  • Alstro38 Ekspertka

Wysłany: 20 czerwca 2017, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie ?! To już Marcówki będą . . .a My się nawet nie rozpędziłyśmy ;-)

• miluszka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2017, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj miałam taki dzień że popołudniu zaczęło boleć mnie podbrzusze. Trochę w ogrodzie porobiłam, fakt że tylko kawałek rabaty plewiłam dO tego noszenie Małego na i wyszło... ale po magnezie przeszło na szczęście.

Mogłybyście podrzucić jeszcze raz link do tabeli? Gdzieś mi mignął ale nie mogę odszukać

nusiaczek20 lubi tę wiadomość

Ignaś 03.06.2016 r . ❤

3jgxhqvkjjzt497d.png
  • Elaa.1234 Przyjaciółka

Wysłany: 20 czerwca 2017, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak ustawić w podpisie kalendarzyk, który pokauje tc i dzień ? Jestem tu od niedawna ii nie ogarniam :)

1t69dfh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2017, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miluszka, jest na stronie 53 bodajze ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2017, 15:26

miluszka lubi tę wiadomość

• marmi Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2017, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ela, trzeba znaleźć w google dowolna strone z suwaczkami ciazowymi, zrobic taki suwaczek w oparciu o swoje dane (zazwyczaj data om) i nastepnie skopiowac bb code w ustawienia -> spolecznosc -> twoj podpis na forum

Edit: suwaczki, ktore pokazuja tydzien i dzien ciazy, wraz z krotkim opisem, co sie dzieje w danym tygodniu z Fasolka, sa dostepne pod tym linkiem:
    https://www.suwaczki.com/krokpierwszy/pregnancy.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2017, 15:47

Elaa.1234 lubi tę wiadomość

oar8vfxm9pilbm4k.png
  • nusiaczek20 Ekspertka

Wysłany: 20 czerwca 2017, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę jak ten czas leci, marcowe dziewczyny nas gonią:) mysle że teraz będzie nam łatwiej bo ja się pogubilam trochę z nickami kak był tak chwilowy boom nowych ciezarowek:) mnie pomogła bardzo lista :) ja zgodnie z zaleceniami lekarki odpoczywam i leżę na leżaku na budowie:) dziś tak smaży ze można by bylo jajecznicę zrobić.
    Papierowka zrobię wieczorkiem fotkę i wrzucę:)

Alstro38, Papierówka lubią tę wiadomość

ckai43r8oeuuoz6e.png
‹‹ 55 56 57 58 59 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ