X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • ChudaRuda Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5fc39e0807dc.jpg
    Gramy Mamusie :) <3

lena198808, Megiiii, kasiarzyna, Aprilia, Marcepanka, sunset06, kozamonia, Paula., lena7 lubią tę wiadomość

Gameta , starania od 2012 r.
    Jagna <3

klz9df9h8ryk9xex.png[/url]
  • lena198808 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście, że gramy :) :) piekny brzuszek :) :)

Dziewczyny jak ja sie męczę w nocy ostatnio.. Dzisiaj zasnelam o 3 :/ chyba to już nerwy ale tez tak stawial mi sie brzuch w nocy i mala aktywna byla. Dzisiejsza nocka koszmar czuję sie teraz jakbym zabalowała na jakiejś imprezie.

wniddf9h93x6liig.png

c55frjjgusb25kvf.png
  • ChudaRuda Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena, ja też źle śpię :( nie mogę zasnąć, od wczoraj boli mnie cały dół brzucha, tak jakby jajniki, promieniuje to aż na nogi i kręgosłup. Bierzesz jeszcze jakieś leki? Czy już wszystko odstawilas?

Jagna <3

• lena198808 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biorę magne b6 2x2, aspargin 2x1, nospe max 2x1 i clexane...
    Też miałam taki okres, że czułam jakby jajniki ale było to chwilowe

wniddf9h93x6liig.png

c55frjjgusb25kvf.png
  • Asasa Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marmi wrote:
    Na świecie jest już 5 dzieciaczków lutowych, ale tak jak Kuzka pisze, pewnie dziewczyny same dadzą znać, jak wyjdą ze szpitali i trochę odetchną :)

Jiwa, a to rozpieranie tam na dole łączy się u Ciebie z bólem spojenia łonowego np przy chodzeniu albo przy przekręcaniu z boku na bok?
    W sumie to już czas, że dzidki wchodzą powoli w ten kanał rodny, więc może to już to :)

Ja też podglądałam styczniówki, 45 rozpakowanych!!! Ale analizy nie robiłam - ciekawa informacja z tym 38+ tygodniem ;)

Marmi aż 5! Ale razem z Marysią Pauli? To przekaż gratulacje mamusiom i życz zdrowia, mam nadzieję, że z dzieciaczkami wszystko w porządku pomimo tego, że wyszły wcześniej.
    Szkoda, że to nasze forum tak opustoszało... aż żałuję, że też nie poszłam na tego fb jak było można ;P

UAtCp1.png
    mhsv9vvj0znnlhyf.png
  • kasiarzyna Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asasa też nie przeszłam na fb,wole forum,bo tu jest anonimowo.Fakt,forum opustoszało,ja przeszłam od dawna na styczniówki i je podczytuje,bo sama będę miała cc w styczniu,juz za półtorej tygodnia :-)
    Super babeczki i fajnie im ten wątek funkcjonuje.Wiele jest doświadczonych mamusiek i wiele się można dowiedzieć.
    Nie sadzilam,ze az 5 się rozpakowala,sporo.Mam nadzieje,ze wszystko z maluchami ok :-)

Asasa lubi tę wiadomość

mhsvp07wo8sn1zot.png
    09.2016 laparo+histero endomenda,torbiel,przegroda macicy
  • kasiarzyna Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena ja jakoś juz od 2 tyg mam twardnienia brzucha,tak z 5 razy dziennie,ale na tym etapie to juz normalne,ja z kolei biorę asmag forte 3x2.Staram się dużo leżeć żeby dotrwać do tej cc :-)
    Spokojnej niedzieli dziewczyny :-)

mhsvp07wo8sn1zot.png
  • lena198808 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiarzyna wrote:
    Lena ja jakoś juz od 2 tyg mam twardnienia brzucha,tak z 5 razy dziennie,ale na tym etapie to juz normalne,ja z kolei biorę asmag forte 3x2.Staram się dużo leżeć żeby dotrwać do tej cc :-)
    Spokojnej niedzieli dziewczyny :-)

Kasiarzyna 5x na dzien? To malutko :P u mnie zdecydowanie czesciej ale wiem, że to normalne na tym etapie więc nie panikuje i najwazniejsze że jeszcze nie boli ;)

wniddf9h93x6liig.png

c55frjjgusb25kvf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2018, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uf... prasowanie ubranek mega ciężkie dla mnie. Plecy wysiadają, choć dusza się raduje.

Ja nosa z domu nie wystawiam, bo katar mnie dopadł :/

ChudaRuda nie wiem jak tu się zdjęcia wstawia, ale masz śliczny brzuszek. Mierzysz obwód? U mnie jest aktualnie 98 cm. :P i + 11 kg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2018, 15:01

• Asasa Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiarzyna fajnie, że się odezwałaś, tak się właśnie zastanawiałam co u Ciebie i byłam przekonana, ze też jesteś na fb, bo tu na forum zamilkłaś.
    W takim razie będziemy trzymać kciuki za półtora tygodnia :)

Marcepanka dokładnie prasowanie męczy strasznie i długo nad tym schodzi, przynajmniej u mnie tak było, bo trochę tych ciuszków mam. Ale już to ogarnęłam, więc się cieszę, że to za mną.
    Ja też właśnie dzisiaj się zastanawiałam ile to już mam "w pasie" bo brzusio ostatnio zrobił się bardzo duży i jest 99 cm, a przytyłam już ponad 7 kg, ostatnio moja waga szybciej idzie do góry.

UAtCp1.png
    mhsv9vvj0znnlhyf.png
  • ChudaRuda Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcepanka, musisz wejść na zapodaj.pl i tam wgrać zdjęcie i skopiować ostatni link :)
    Dziękuję, brzucholek mam duży bo aż 110 cm hihi no i na wadze +14 kg. Ostatnio mało tylam ale miałam takie dwa miesiące, że przytyłam aż 9 kg. Dobrze, że teraz tyje tylko po kg. :)
    Ja prasuje na raty :)i na siedząco :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2018, 15:28

Jagna <3

• sunset06 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Ja dziś nocka nie przespana...bóle okresowe, brzuch stawiał się okrutnie, mała bardzo się ruszała, a siku byłam chyba co 0,5h. Już miałam zacząć liczyć skurcze ale w końcu przysnęłam. Teraz czuję nacisk na rôżne miejsca tam na dole. Czasem w biodrach nawet...

No nic TENS wypożyczony, torby spakowane - czekamy;)

06.05.17 - IUI Gameta, 16.06.17 - okruszek z serduszkiem:)
    bl9cbd3mc2mh06nf.png[/url]
  • Basik83 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja jutro na ostatnia wizyte ide do gina.Jutro mi powie kiedy do szpitala sie zglosic na cc.

Jak dobrze pojdzie to jeszcze w styczniu maluch bedzie z nami.

sunset06 lubi tę wiadomość

iv09i09kqbjpvj1e.png
    Madzia 2006❤Zuzia 2008
  • sunset06 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basik powodzenia;)

Basik83 lubi tę wiadomość

06.05.17 - IUI Gameta, 16.06.17 - okruszek z serduszkiem:)
    bl9cbd3mc2mh06nf.png[/url]
  • Mayolin Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2018, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla rozpakowanych mamus :)
    Basik powodzenia na wizycie!

Wczoraj pierwsza noc na nowym materacu, może to zbieg okoliczności, ale mniej mnie boli spojenie lonowe, hura :) W sumie to na samym materacu spalismy, najpierw łóżeczko i wózek dla małej, potem drzwi wewnętrzne. Hmm, może w maju łóżko dla nas :P

Basik83 lubi tę wiadomość

f2w3flw16652lysf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2018, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To już kwestia rozpakowywania. WOW! Fajnie, ale dla mnie jeszcze długi czas :P pewnie będę ostatnia, albo jedna z ostatnich. Hehe... będę delikatnie wam zazdrościć.

No u mnie już praktycznie 3/4 poprasowane. Zostaną jakieś niedobitki, ale jeszcze nic nie piorę kolejnego. Mam dosyć :P

• Mayolin Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2018, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcepanka, ostatnia to ja będę ;) Termin z suwaczka jest wyliczony wg daty ostatniej miesiaczki (23.02), ale prawdziwy to około 28.02. :)

f2w3flw16652lysf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2018, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mayolin wrote:
    Marcepanka, ostatnia to ja będę ;) Termin z suwaczka jest wyliczony wg daty ostatniej miesiaczki (23.02), ale prawdziwy to około 28.02. :)

No to mój termin jest na 28 :P Czyli możliwe, że razem na porodówce będziemy stękać hihi

• Megiiii Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja z miesiączki mam dopiero na 3 marca, ale tak naprawdę mam krótkie cykle. Z USG termin mam na 24.02, a cesarkę u nas robią po 38 tygodniu, czyli pewnie ok. 20.02.

A już się czuję mega ociążała. Brzuszek mam już ogromny. Jakieś 110 cm w pępku. Mimo, że nie jestem jakaś gruba, bardzo idzie mi w brzuch.

1usak6nl4m3t7dp1.png
  • kasiarzyna Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asasa jestem jestem,ale że większość zwiała na fb to juz przestalam pisać,ale podczytuje.

Lena,tak ok.5 razy się zdarza jak policze i to głownie popołudniu/wieczorem co ok 2h.Nie boli mnie to ale to taki jak dla mnie uciazliwy dyskomfort na te 2 minutki,brzuch twardy jak kamień brrr

mhsvp07wo8sn1zot.png
‹‹ 626 627 628 629 630 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ